تفاوت مرطوب کننده و آبرسان؛ کدام برای پوست من مناسب‌تر است؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۵ دقیقه
تفاوت آبرسان و مرطوب کننده

شاید فکر کنید هیدراتاسیون (آبرسانی) چیزی است که فقط افراد دارای پوست خشک یا کم‌آب باید نگران آن باشند. اما آبرسانی به پوست درست مانند آبرسانی به بدن است. همان‌طور که بدن شما برای اینکه احساس خوبی داشته باشد به آبرسانی نیاز دارد، پوست شما هم بدون توجه به نوع آن باید هیدراته باقی بماند. چه پوست‌تان خشک باشد و چه چرب، آبرسانی یک مرحله‌ی مهم روتین مراقبت از پوست است، به‌خصوص در ماه‌های سرد و خشک زمستان.

اما هیدراتاسیون پوست چیست؟ آیا همان رطوبت است؟ پوست شما به مرطوب‌کننده نیاز دارد یا آبرسان؟ قبل از اینکه محصولات مراقبت از پوست مورد نیازتان را انتخاب کنید، مهم است که تفاوت مرطوب‌کننده و آبرسان و نحوه عملکرد هر یک از آن‌ها را بدانید. برای دانستن تفاوت کرم مرطوب کننده و آبرسان، توصیه می‌کنیم که مقاله‌ی امروز دیجی‌کالا مگ را تا انتها بخوانید.

آبرسانی چیست و چرا برای پوست مهم است؟

اگرچه هیچ استانداردی برای تعریف آبرسان و مرطوب‌کننده وجود ندارد، اما در بیشتر موارد برندهای مختلف از این اصطلاحات برای متمایز کردن نحوه‌ی دریافت رطوبت مورد نیاز پوست استفاده می‌کنند.

هیدراتاسیون یا آبرسانی فرآیندی است که در آن آب از هوا جذب شده و به سلول‌های پوست منتقل می‌شود. درنتیجه پوست نور را منعکس می‌کند و درخشان‌تر به نظر می‌رسد. هیدراتاسیون نه تنها رطوبت پوست شما را افزایش می‌دهد، بلکه به آن کمک می‌کند که مواد مغذی محصولات مراقبت از پوست را جذب کند.

هنگامی که سلول‌های پوست آب از دست می‌دهند، پوست دچار کم‌آبی می‌شود. این مشکل می‌تواند هر کسی را بدون توجه به نوع پوست او تحت تأثیر قرار دهد. ننوشیدن آب کافی، مصرف بیش از حد کافئین، عادات غذایی ناسالم و آلودگی‌ها همگی باعث کم‌آب شدن پوست می‌شوند.

مواد تشکیل‌دهنده‌ی محصولات آبرسان

تعدادی از مؤثرترین عوامل آبرسان که به‌عنوان هموکتانت (جاذب‌الرطوبه) هم شناخته می‌شوند عبارتند از: اسید هیالورونیک، گلیسیرین، آلفا هیدروکسی اسیدها، سدیم pca و اوره.

منظور از مرطوب‌سازی پوست چیست؟

هدف از مرطوب‌سازی پوست به دام انداختن آب در داخل آن است تا عملکرد سد محافظ پوست تقویت شود. مرطوب‌کننده‌ها از خروج آب از پوست جلوگیری می‌کنند و آن را نرم نگه می‌دارند.

تقویت سد محافظ پوست نه تنها آب را در داخل آن حفظ می‌‌کند، بلکه مانع ورود عوامل بیماری‌زا می‌شود. برای پوست چرب آبرسان بهتره یا مرطوب کننده؟ اگر پوست شما چربی یا روغن کافی تولید نکند، عملکرد سد محافظ پوست ضعیف می‌شود.

مواد تشکیل‌دهنده‌ی مرطوب‌کننده‌ها

مرطوب‌کننده‌ها حاوی مواد انسدادی مانند وازلین، مشتقات سیلیکون، لانولین، لسیتین و… هستند که عملکرد سد محافظ پوست را افزایش می‌دهند و رطوبت را در داخل پوست به دام می‌اندازند. این محصولات همچنین ممکن است حاوی سرامید (چربی‌ طبیعی پوست) باشند که از پوست در برابر آسیب ناشی از آلاینده‌ها و سایر استرس‌های محیطی محافظت می‌کند.

تفاوت مرطوب کننده و آبرسان در ترکیبات آن ها است

تفاوت مرطوب کننده و آبرسان: پوست شما به چه چیزی نیاز دارد؟

قبل از اینکه در مورد خرید محصول مناسب و یا بررسی تفاوت مرطوب کننده و آبرسان تصمیم بگیرید، باید وضعیت پوست خود را به‌خوبی بشناسید و آنالیز کنید.

برای پوست‌های خشک

کسانی که پوست خشکی دارند، پوست‌شان بدون توجه به شرایط آب و هوا و در تمام فصول سال، پوسته پوسته است، دچار خارش می‌شود و ممکن است قرمز باشد. این علائم نشان می‌دهند که سد محافظ پوست به‌درستی عمل نمی‌کند و نمی‌تواند رطوبت را در اپیدرم (خارجی‌ترین لایه‌ی پوست) حفظ کند. در این شرایط، استفاده از یک مرطوب‌کننده‌ی غلیظ بر پایه‌ی روغن می‌تواند برای نجات پوست شما از خشکی ایدئال باشد.

برای پوست‌های کم‌آب

هر نوع پوستی، چه چرب، چه خشک و چه مختلط، ممکن است دچار کم‌آبی شود. پوست کم‌آب، کدر به نظر می‌رسد و ممکن است خطوط ظریفی داشته باشد. حتی این احتمال وجود دارد که پوست برای جبران کمبود آب در سلول‌ها، چربی زیادی تولید کند. در این صورت می‌توان از محصولات آبرسان استفاده کرد تا آب را به داخل سلول‌های پوست جذب کنند.

برای پوست‌های خشک و کم‌آب

آیا پوست خشک شما حتی پس از اینکه چند روز به اندازه‌ی کافی مرطوب‌کننده می‌زنید، فاقد درخشندگی است؟ در این صورت ممکن است پوست‌تان هم خشک و هم کم‌آب باشد و به هر دو محصول مرطوب‌کننده و آبرسان نیاز داشته باشید.

چگونه آبرسان یا مرطوب‌کننده‌ی مناسب را انتخاب کنیم؟

گاهی اوقات، تمایز قایل شدن بین دو اصطلاح «آبرسان» و «مرطوب‌کننده» در مورد محصولات آرایشی سخت است. اغلب اوقات، کرم مرطوب‌کننده‌ی شما ممکن است حاوی آبرسان باشد و برعکس. بررسی مواد تشکیل‌دهنده‌ی محصولات مراقبت از پوست به شما در پیدا کردن کالایی که بیشترین مطابقت را با نیازهای پوست‌تان داشته باشد، کمک می‌کند. با این حال اگر مطمئن نیستید که چه محصولی برایتان مناسب است یا از بیماری پوستی خاصی رنج می‌برید، می‌توانید با متخصص پوست مشورت کنید.

تفاوت مرطوب کننده و آبرسان برای هر پوست چگونه است؟

هدف این است که رطوبت کافی در پوست وجود داشته باشد و از خروج رطوبت از پوست جلوگیری شود. نوشیدن آب کافی می‌تواند بدن و پوست شما را به‌خوبی هیدراته نگه دارد. اگر پوست‌تان هنوز تشنه به نظر می‌رسد، استفاده از یک آبرسان مناسب بر پایه آب می‌تواند کمک‌کننده باشد. این نوع محصولات برای انواع پوست مناسب هستند. اگر پوست چربی دارید، بهتر است از یک سرم سبک حاوی اسید هیالورونیک یا AHA استفاده کنید.

اگر در تمام طول سال پوست‌تان خشک است، مرطوب‌کننده‌ها بهترین دوست شما هستند. ژل‌ها یا لوسیون‌های سبک برای بهار و ماه‌های گرم تابستان مناسب هستند و محصولات غلیظ‌تر و سنگین‌تر مانند محصولات حاوی روغن نارگیل یا بادام و سرامیدها گزینه‌های خوبی برای ماه‌های سرد و خشک زمستان به شمار می‌روند.

بعضی از کارشناسان استفاده‌ی همزمان از مرطوب‌کننده‌ها و آبرسان‌ها را، به‌خصوص برای پوست‌های سالخورده، توصیه می‌کنند. می‌توانید ابتدا از یک آبرسان برای افزایش رطوبت پوست خود استفاده کنید و سپس روی آن یک لایه مرطوب‌کننده بزنید تا رطوبت را در پوست نگه دارد.

محصولات مرطوب‌کننده و آبرسان در دیجی‌کالا

کلام پایانی

پوست سالم نه تنها ظاهر شما را بهبود می‌بخشد، بلکه یک اندام محافظ ضروری است که از شما در برابر میکروب‌ها و آلاینده‌ها محافظت می‌کند. بنابراین باید مطمئن باشید که سلول‌های پوست‌تان به‌خوبی هیدراته می‌شوند و هیدراته باقی می‌مانند. انتخاب آگاهانه‌ی مرطوب‌کننده یا آبرسان می‌تواند مشکلات پوستی شما را برطرف کند و به آن ظاهری جوان و درخشان ببخشد.

منبع: skinkraft

روتین پوستی


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X