هواوی احتمالا تراشههای اختصاصی خود را از سال آینده در شهر ووهان تولید میکند
هواوی در نظر دارد در راستای کاهش وابستگی به قطعات سختافزاری و خدمات نرمافزاری آمریکا از سال ۲۰۲۲ در شهر ووهان چین به تولید تراشههای اختصاصی خود بپردازد.
در ماه مه سال ۲۰۱۹، دولت آمریکا به ریاست جمهوری دونالد ترامپ اعلام کرد به دلایل امنیتی، بزرگترین شرکت تولیدکنندهی گوشی هوشمند در کشور چین و یکی از بهترینها در این زمینه در جهان یعنی هواوی باید در لیست سیاه قرار بگیرد. همهی اینها در حالی بود که هواوی مدعی شد چنین اتهاماتی نادرست است اما آمریکا اصرار داشت هواوی به سرقت اطلاعات کاربران پرداخته و آنها را در اختیار دولت چین قرار میدهد.
با این حال هرچه که بود، هواوی در لیست سیاه قرار گرفت و از آن زمان به بعد، دیگر نتوانست به خدمات و اپلیکیشنهای گوگل در گوشیهای جدید خود دسترسی داشته باشد. علاوه بر اینها، هواوی دیگر نتوانست با تأمینکنندگانی که پیش از تحریم حدود ۱۸ میلیارد دلار برای خرید قطعات از آنها هزینه کرده بود ارتباط برقرار کند. در نتیجهی این امر شرکت چینی در شرایط بسیار سختی قرار گرفت اما باز هم در تلاش بود تا این مشکل را با یک سیستمعامل اختصاصی حل کند.
هواوی موفق شد تا حدودی ضعف نرمافزاری و نبود خدمات و اپلیکیشنهای گوگل در گوشیهای خود را جبران کند. اما وزارت بازرگانی آمریکا یک سال پس از اعمال تحریمهای اولیه تصمیم گرفت تغییراتی را در روند ارسال تراشه به این شرکت بهوجود بیاورد. نتیجهی این تغییرات سنگینترین تحریمی بود که هواوی میتوانست با آن روبهرو شود. درست زمانی که این شرکت در مسیر پشت سر گذاشتن مشکلات ناشی از تحریم نخست قرار داشت، آمریکا اعلام کرد هیچ شرکتی که در تولید تراشه از فناوریهای این کشور استفاده میکند نباید تراشهی قدرتمند خود را به هواوی ارسال کند و برای انجام این کار هم به مجوزی نیاز دارد که البته هیچگاه صادر نشد.
TSMC که بزرگترین شرکت تولیدکنندهی پردازنده در جهان به حساب میآید، چون در ساخت تراشههای خود از فناوری آمریکا استفاده میکند، مجاب شد با هواوی قطع رابطه کند و رایزنیهای آن با دولت آمریکا برای ارسال تراشه به این شرکت هم کاملا بیفایده بود. در نتیجه تراشههای ۵ نانومتری و بسیار قدرتمند کرین که خود هواوی هم آنها را طراحی کرده بود بعد از مدتی دیگر به این شرکت ارسال نشد تا بدین ترتیب آنها وارد یک دورهی چالش برانگیز و بسیار سخت شوند.
هواوی که با معرفی سیستمعامل هارمونی و سرویس موبایل اختصاصی تلاش کرد وابستگی خود به گوگل و اندروید را از بین ببرد، به نظر میرسد این بار در تلاش است با احداث یک کارخانهی تولید تراشه در کشور چین، از لحاظ سختافزاری هم کاملا مستقل شود. اگرچه مانند اپل، هواوی هم طراحی تراشههای اختصاصی کرین را خود بر عهده داشت اما برای تولید پردازندهی نهایی که درون یک محصول قرار بگیرد، به TSMC و فناوریهای پیشرفتهی آن نیاز بود.
قبل از اینکه تحریمها علیه هواوی شدت بگیرند، این شرکت دومین مشتری بزرگ TSMC بعد از اپل بود و قطع رابطه با آن شرکت تایوانی را در شوک عظیمی فرو برد. اما هواوی بهجای ادامهی رایزنیها با دولت آمریکا، تلاش کرد در مسیر خودکفایی قدم بردارد تا اینگونه مقابل تحریمها بایستد. این شرکت اکنون از لحاظ نرمافزاری در مسیر خودکفایی قرار دارد و اگرچه هنوز با اندروید و iOS فاصلهی زیادی دارد اما به نظر میرسد نمیخواهد به این سادگیها تسلیم شود.
در تولید تراشه هم گویا همین اتفاق افتاده است. غول چینی برای ادامهی فعالیت در زمینهی تولید گوشیهای هوشمند به تراشههای قدرتمند نیاز داشت و در همین راستا اکنون تصمیم گرفته کارخانهی تولید تراشههای اختصاصی خود را در شهر ووهان چین احداث کرده تا آن را جایگزین تأمینکنندگانی نظیر TSMC کند.
به گزارش وبسایت Digitimes، هواوی فعالیت خود را در زمینهی تولید تراشه در شهر ووهان آغاز و در سال ۲۰۲۲ هم اولین پردازندهی اختصاصی خود را تولید خواهد کرد. اتفاقی که خیلی زودتر از انتظار در حال رخ دادن است و باید دید آیا میتواند شرکت چینی را نجات دهد یا خیر. در حال حاضر واحد HiSilicon هواوی آنقدری توانایی دارد که طراحی تراشههای ۵ نانومتری کرین ۹۰۰۰ را بر عهده بگیرد. بنابراین به نظر میرسد هواوی نگرانی از این بابت نخواهد داشت.
به نظر شما، آیا احداث واحد تولید تراشههای اختصاصی در کشور چین میتواند هواوی را ظرف مدت زمان کم باز هم به جمع مدعیان قدرتمندی چون سامسونگ، اپل، شیائومی و… برساند یا باید غول چینی را در زمینهی تولید گوشیهای هوشمند یک شکستخورده بدانیم؟
منبع: PhoneArena
تولید تراشه کار خیلیییی سختیه و هر شرکتی نمیتونه ولی از هواوی بعید نیست بالاخره یه غول فناوریه و محصولات خوبی هم ارائه میده ورقابت سنگینی هم از لحاظ قیمتی با شیائومی داره و در بعضی گوشیا حتی ارزون تر ولی اکثر محصولات خوب این برند یا دیر میان تو ایران یا اصلا نمیان