هواوی قصد دارد کامپیوترهایش را به تراشهی اختصاصی مجهز کند
اگرچه طی سالهای گذشته بیشتر گوشیهای هواوی همراه با تراشههای اختصاصی سری کایرین راهی بازار شدهاند، اما معمولا کامپیوترهای ساخت این شرکت از پردازندههای اینتل یا AMD بهره میبرند. اما حالا یکی از افشاگران چینی اعلام کرده که هواوی قصد دارد کامیپوترهای خود را همراه با پردازندهی اختصاصی موسوم به Pangu به دست کاربران برساند.
ظاهرا پردازندهی Pangu به زودی معرفی میشود و به عنوان جایگزین پردازندههای اینتل و AMD مورد استفاده قرار میگیرد. این افشاگر مدعی شده پردازندهی موردنظر حوالی ژوئن ۲۰۲۲ (خرداد-تیر) رسما معرفی خواهد شد. به غیر از این موضوع، هیچ اطلاعات دیگری از این پردازنده مطرح نشده است.
با این حال، به نظر میرسد این پردازنده مناسب کاربران معمولی نخواهد بود. به عبارت دیگر، لپتاپهای سری میتبوک همراه با این پردازنده راهی بازار نخواهند شد. این یعنی یا برای سیستمهای حرفهای سری MateStation مورد استفاده قرار میگیرد یا اینکه هواوی قصد دارد برای سرورهای خود از این پردازندهی اختصاصی استفاده کند.
پردازندهی Pangu شاید مبتنی بر معماری Arm باشد ولی در این زمینه هنوز با قاطعیت نمیتوانیم صحبت کنیم. همانطور که احتمالا میدانید، تقریبا تمام تراشههای گوشیهای موبایل مبتنی بر معماری Arm هستند و به تازگی اپل با تراشههای سری M1 این معماری را راهی کامپیوترهای مک کرده است. کوالکام هم چندین پردازندهی ساخته شده با این معماری را برای لپتاپهای ویندوزی عرضه کرده که نسبت به تراشههای سری M1 حرف زیادی برای گفتن ندارند.
هواوی که زمانی یکی از مهمترین تولیدکنندگان تراشههای موبایل بود، به دلیل تحریمهای آمریکا در این زمینه با چالشهای متعددی روبرو شده است. شرکت تایوانی TSMC که این تراشهها را تولید میکرد، همکاری با هواوی را قطع کرد و شرکتهایی مانند سامسونگ هم حاضر به همکاری با هواوی نیستند. به همین دلیل هواوی باید از شرکت چینی SMIC برای تولید تراشههای خود استفاده کند که این شرکت هم از فناوریهای قدیمی برای تولید تراشهها استفاده میکند.
اگرچه تراشههای موبایل هواوی هیچوقت به پای تراشههای پرچمدار کوالکام نرسیدند، اما در هر صورت نمیتوانیم توان این تراشهها بهخصوص در حوزهی پردازش عصبی را کتمان کنیم. با حذف هواوی از بازار تراشههای موبایل، در حال حاضر کوالکام، مدیاتک و سامسونگ مهمترین بازیگران این بازار محسوب میشوند.
با توجه به همین چالشها، گوشیهایی مانند هواوی P50 همراه با نسخهی ۴G اسنپدراگون ۸۸۸ عرضه شدهاند زیرا این شرکت اجازهی استفاده از تراشههای ۵G دیگر شرکتها را ندارد. باید ببینیم جدیدترین پردازندهی اختصاصی هواوی برای کامپیوترها، توسط چه شرکتی و با کدام فناوری تولید میشود.
منبع: GizmoChina
از زمان رونمایی از پردازنده های M1 تابحال هیچ مقالهای نخوندم که بدون مدح و ثناگویی به این پردازنده ها اشاره کرده باشه و این مسئله داره برام واقعا کلافه کننده میشه…!