یک شایعهی عجیب از بهرهگیری هواوی P60 از تراشهی ۱۴ نانومتری خبر میدهد
به دلیل تحریمهای ایالات متحده آمریکا، هواوی در مقایسه با دوران اوج خود سقوط عجیبی را تجربه کرده است. همین چند سال قبل، این شرکت در آستانهی تبدیل شدن به بزرگترین سازندهی گوشیهای جهان بود ولی در سال ۲۰۱۹ بعد از آغاز تحریمها، سقوط همهجانبهی آن آغاز شد.
در ابتدا این شرکت فقط دسترسی به نرمافزارهای آمریکایی مانند سرویسهای موبایل گوگل را از دست داد ولی در ادامه، دولت آمریکا اعلام کرد که هواوی دیگر حق استفاده از فناوریهای آمریکایی برای ساخت تراشهها را ندارد. به دلیل همین فشارهای فزاینده، هواوی در نهایت برند آخر را با دریافت حدود ۱۵ میلیارد دلار به فروش رساند.
هواوی حالا دیگر نهتنها نمیتواند تراشههای پیشرفته تولید کند، بلکه امکان خرید تراشههای ۵G را هم از دست داده است. به همین خاطر سال گذشته هواوی P50 با نسخهی ۴G چیپست اسنپدراگون ۸۸۸ عرضه شد. این یک چیپست ۵ نانومتری محسوب میشود و هرچقدر عدد مربوط به فناوری ساخت پایینتر باشد، به معنای تعبیهی تعداد بیشتری ترانزیستور در فضای تراشه است.
حالا یکی از افشاگران چینی شایعهی عجیبی را در مورد گوشیهای سری هواوی P60 مطرح کرده که قرار است در سال ۲۰۲۳ راهی بازار شوند. به گفتهی این افشاگر، هواوی قصد دارد از تراشهی ۱۴ نانومتری کایرین ۹۱۰۰ برای این گوشیهای پرچمدار استفاده کند. این افشاگر مدعی شده که اگرچه تراشهی موردنظر از نوع ۱۴ نانومتری محسوب میشود، اما قابل مقایسه با تراشههای ۵ نانومتری خواهد بود.
باید بگوییم هرچقدر معماری و طراحی تراشه هم عالی باشد، یک تراشهی ۱۴ نانومتری نمیتواند در برابر مدل ۵ نانومتری عرض اندام کند. برای مقایسه میتوانیم به تراشهی A9 استفاده شده برای آیفون ۶S اشاره کنیم که مبتنی بر فناوری ۱۴ نانومتری بود و از ۲ میلیارد ترانزیستور بهره میبرد. از طرف دیگر تراشهی ۵ نانومتری A15 دارای ۱۵ میلیارد ترانزیستور است.
همچنین بر اساس شایعات منتشر شده، هواوی قصد دارد ماه آینده از گوشیهای پرچمدار سری میت ۵۰ رونمایی کند. هواوی روزی روزگاری هر ساله از دو سری پرچمدار میت و P رونمایی کرد ولی حالا به خاطر تحریمها، هر سال فقط یکی از این خانوادهها از راه میرسند. گفته میشود هواوی میت ۵۰ پرو با نسخهی ۴G اسنپدراگون ۸ پلاس نسل از راه میرسد و مدل استاندارد با نسخهی ۴G اسنپدراگون ۸ نسل ۱ معرفی میشود. برای مدل RS هم ظاهرا تراشهی کایرین ۹۰۰۰S در نظر گرفته شده است.
برای اینکه روند سقوط هواوی را بهتر درک کنید، باید بگوییم که این شرکت در سال ۲۰۱۹ حدود ۲۴۱ میلیون گوشی را راهی بازار کرد ولی در سال گذشته آمار فروش گوشیهای این شرکت فقط ۳۵ میلیون واحد بوده است. تا زمانی که تحریمهای آمریکا لغو نشود، هواوی هیچ شانسی برای موفقیت در بازار موبایل ندارد و با توجه به سیاستهای دولت بایدن، به نظر میرسد این تحریمها لغو نخواهند شد. به همین خاطر باید ببینیم مدیران هواوی چه زمانی شکست را میپذیرند و به طور کامل از بازار موبایل خارج میشوند.
منبع: PhoneArena
اینجا چند تا نکته داره
تو وبسایتای چینی دیدم نوشته ۱۴ نانومتر گفتم چخبر این که خیلی بده به درد نمیخوره مصرف باتری بالایی داره
اما جالب اونجا بود که در اصل این پردازنده ۵ نانو متریه و در کنار پردازنده هوش مصنوعی به صورت جدا و پردازنده امنیتی به ۱۴ نانو متر میرسه
خب حالا فکر میکنید مصرفش زیاده چون اولین باره دوتا پردازنده مستقل میاد ؟! نه خیر مصرف این پردازنده ها به لطف هوش مصنوعی کنترل میشه و به استفاده حد اقلی در کارای سنگین مثل کالاف موبایل میرسه و تاجایی مصرفو کاهش میده که واسه یک ساعت کالاف فقط نیازه به ۸ درصد شارژ از یک باتری ۳۸۰۰ میلی امپر داره
خب اینا رو بزارین کنار از اون عجیب تر رو بهتون بگم اونم اینه هواوی توی باتری این گوشی واسه اولین بار قرار از هوش مصنوعی کنترل کننده جریان استفاده که و ساختار باتری این گوشی کاملا جدید و از گرافن که هنوز توی باتری ها کماستفاده میشه میخواد استفاده کنه و گواهی ثبت اختراع این باتری جدید رو گرفته اگه میخواین راجب این باتری بدونین سرچ کنین پتنت باتری هواوی
ممنون خوندین 😘
“هواوی هیچ شانسی برای موفقیت در بازار موبایل ندارد و با توجه به سیاستهای
دولت بایدن، به نظر میرسد این تحریمها لغو نخواهند شد. به همین خاطر باید
ببینیم مدیران هواوی چه زمانی شکست را میپذیرند و به طور کامل از بازار موبایل
خارج میشوند”
اگر قرار بود هواوی به این سادگی تسلیم بشه که هیچ وقت به موفقیتی که تو سال
۲۰۱۹ کسب کرد نمیرسید .