نقد و بررسی هواوی نوا ۸ آی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲۳ دقیقه
هواوی نوا 8 آی

هواوی نوا ۸ آی یکی از جدیدترین گوشی‌های مقرون به صرفه‌ای است که هواوی در سال ۲۰۲۱ رونمایی و راهی بازار کرده است. شرکت چینی علی‌رغم تحریم‌های سنگین دولت آمریکا، باز هم طی تابستان امسال گوشی‌های میان‌رده‌ی متعددی را معرفی کرده که از جمله این گوشی‌ها می‌توان به نوا ۸، نوا ۸ آی، نوا ۸ پرو اشاره کرد. البته هواوی رونمایی از گوشی‌های این سری را از نوامبر سال گذشته آغاز کرد و تا تابستان امسال ادامه داد. بنابراین نسخه‌های متعددی از این سری در دسترس قرار دارند. در این مطلب اما قصد داریم به نقد و بررسی هواوی نوا ۸ آی بپردازیم تا ببینیم آیا در مقایسه با گوشی‌های مقرون به صرفه‌ی بازار، این محصول ارزش خرید دارد یا خیر.

همانطور که احتمالا در جریان هستید، هواوی دو سالی هست که توسط گوگل تحریم شده و به سرویس‌های این شرکت دسترسی ندارد. در نتیجه‌ی این تحریم هواوی تصمیم گرفت سرویس اختصاصی خود را برای گوشی‌هایش توسعه دهد. در نتیجه وقتی نوا ۸ آی را خریداری می‌کنید، به‌جای سرویس‌های گوگل، سرویس HMS را مشاهده خواهید کرد که مخفف Huawei Mobile Services است. سرویس HMS با داشتن App Gallery نیازهای کاربران از سرویس‌های گوگل را با ارائه اپلیکیشن‌های مشابه برطرف کرده و هواوی از روش‌های مخنلف (به طور مثال همکاری با اپلیکیشن‌های ایرانی) مرتبا در حال بهبود وضعیت آن است تا بتواند کاربرانش را راضی نگه دارد. بنابراین موضوع تحریم چیزی از کیفیت همیشگی گوشی‌های هواوی کم نمی‌کند چرا که هستند بسیاری از کاربرانی که حتی بدون سرویس‌ها و اپلیکیشن‌های گوگل هم می‌توانند نیاز خود را برطرف کنند.

در هواوی نوا ۸ آی سیستم‌عامل اندروید به عنوان سیستم‌عامل پیش‌فرض ایفای نقش می‌کند؛ اما نه نسخه‌ی رسمی و کامل. این یعنی خبری از اپلیکیشن‌های از پیش نصب‌شده‌ی گوگل در آن نیست؛ مثلا گوگل کروم، جیمیل، یوتیوب و مواردی مثل این دیگر در گوشی‌های هواوی که شامل نوا ۸ آی هم می‌شوند، نصب و حتی در دسترس نیستند و باید بدون سرویس‌های گوگل به استفاده از گوشی خود بپردازید.

البته همانطور که گفته شد، این موضوع در عین حال که برای خیلی از کاربران اهمیت دارد، برای تعداد زیادی از آن‌ها واقعا نقطه ضعف خاصی به حساب نمی‌آید. اگر شما هم جز آن دسته از کاربرانی هستید که استفاده از سرویس‌ها و خدمات گوگل خیلی تاثیری در روند کارهای روزمره‌ی شما ندارد، بنابراین این نقد و بررسی قطعا می‌تواند به شما در انتخاب صحیح کمک کند.

اما می‌پردازیم به بررسی هواوی نوا ۸ آی تا ببینیم این گوشی به عنوان یک میان‌رده‌ی قدرتمند، چه قابلیت‌هایی دارد که بخواهند ما را مجاب به خریدش بکنند.

هواوی نوا 8 آی

مشخصات هواوی نوا ۸ آی در یک نگاه

  • مشخصات بدنه: بدنه از جنس شیشه و فریم از جنس آلومینیوم – ۸٫۶ × ۷۴٫۷ × ۱۶۱٫۹ میلی‌متر – ۱۹۰ گرم – دو سیم‌کارت نانو
  • مشخصات نمایشگر: 6٫۶۷ اینچی از نوع IPS LCD با قابلیت نمایش ۱ میلیارد رنگ – وضوح تصویر ۲۳۷۶ × ۱۰۸۰ با تراکم پیکسلی ۳۹۱ پیکسل بر هر اینچ – نسبت نمایشگر به بدنه: ۸۹٫۴ درصد
  • مشخصات پردازنده: اسنپدراگون ۶۶۲ (با لیتوگرافی ۱۱ نانومتری) – ۸ هسته‌ای، ۴ هسته با فرکانس ۲٫۰ گیگاهرتز از نوع Cortex-A73 و ۴ هسته با فرکانس ۱٫۸ گیگاهرتز از نوع Cortex-A53 – پردازشگر گرافیکی آدرنو ۶۱۰
  • حافظه‌ی رم و حافظه‌ی داخلی: 128/۶ و ۱۲۸/۸ گیگابایت – عدم پشتیبانی از کارت حافظه‌ی جانبی
  • سیستم‌عامل و نرم‌افزار: اندروید ۱۰ با رابط کاربری EMUI 11
  • مشخصات دوربین: دوربین اصلی ۶۴ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/1.9 – دوربین فوق عریض ۸ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.4 و زاویه‌ی تحت پوشش ۱۲۰ درجه – سنسور سنجش عمق ۲ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.4 – سنسور ماکرو ۲ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.4 – دوربین سلفی ۱۶ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.0، قابلیت ضبط ویدیو 1080P با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه و پشتیبانی از HDR
  • قابلیت‌های دوربین اصلی: فیلم‌برداری در وضوح 1080P با سرعت ۳۰ فریم فریم بر ثانیه – پشتیبانی از HDR
  • باتری و شارژر: ۴۳۰۰ میلی‌آمپر ساعت با پشتیبانی از شارژر سریع ۶۶ واتی (امکان شارژ کامل گوشی در مدت ۳۸ دقیقه طبق ادعای شرکت)
  • سنسورها: سنسور اثر انگشت ادغام شده با کلید پاور، شتاب‌سنج، ژیروسکوپ، سنسور مجاورت، قطب‌نما

جعبه‌گشایی هواوی نوا ۸ آی

هواوی نوا ۸ آی یک گوشی اقتصادی به حساب می‌آید و به همین خاطر طبیعتا آنچه که انتظار داریم درون بسته‌بندی آن وجود دارد. این یعنی جعبه‌ی گوشی اندازه‌ی بزرگی دارد و درون آن شاهد آداپتور شارژر هم هستیم؛ و این دقیقا برخلاف پرچم‌داران امروزی است که شرکت‌ها با شعار محافظت از محیط زیست، آن‌ها را بدون آداپتور و هندزفری راهی بازار می‌کنند.

هواوی نوا 8 آی

با باز کردن جعبه، خود گوشی را شاهد هستیم که درون یک لایه‌ی پلاستیکی محافظ قرار دارد. بعد از آن، یک جعبه‌ی دیگر دیده می‌شود که درون آن یک قاب ژله‌ای و سوزن سیم‌کارت قرار دارد. در نهایت هم می‌رسیم به شارژر ۶۶ واتی که سرعت بسیار عالی در زمینه‌ی شارژ گوشی دارد و خوشحالیم چنین آداپتور پرسرعتی درون جعبه در دسترس قرار دارد و مجبور نیستیم برای آن به صورت جداگانه هزینه‌ای پرداخت کنیم.

علاوه بر این‌ها، یک کابل USB-A به USB-C هم درون جعبه دیده می‌شود. همچنین هندزفری با کیفیت نسبتا خوب هم درون بسته‌بندی وجود دارد که این نکته‌ی مثبتی به حساب می‌آید. خبر خوب اینجاست که این گوشی برخلاف مدل استاندارد، از جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون هم پشتیبانی می‌کند و این یعنی حتی در صورت خرید هدفونی دلخواه با رابط ۳.۵ میلی‌متری، هیچ مشکلی از بابت اتصال آن به گوشی نخواهید داشت. البته اگر به هدفون‌های بی‌سیم هم علاقه‌مند هستید می‌توانید بدون نگرانی یکی از آن‌ها را خریداری کرده و به گوشی خود متصل کنید.

طراحی، کیفیت ساخت و سهولت در استفاده

اما از جعبه‌گشایی که بگذریم می‌رسیم به خود محصول؛ جایی که یک گوشی ۶٫۶۷ اینچی را شاهد هستیم که طبق استانداردهای امروزی، یک گوشی نسبتا بزرگ در نظر گرفته می‌شود. البته این گوشی اندکی از مدل استاندارد خود یعنی نوا ۸ بزرگ‌تر است و وزن بیشتری هم در نتیجه‌ی این موضوع دارد. اما اگرچه این گوشی یک گوشی اقتصادی است ولی اصلا ظاهر آن چنین حسی را به شما القا نمی‌کند چرا که هواوی در طراحی آن از بدنه فلزی استفاده کرده و گوشی فوق‌العاده جذاب و چشم‌نواز به نظر می‌رسد. نوا ۸ آی حواشی بسیار کمی دارد به گونه‌ای که در نگاه اول احساس می‌کنید نمایشگر آن به طرف گوشه‌ها انحنا دارد. اما در واقع اینطور نیست. البته حواشی قسمت پایینی اندکی بیشتر از سایر بخش‌هاست که می‌توان از آن چشم‌پوشی کرد چون واقعا از یک محصول اقتصادی انتظاری بیشتر از این هم نداشتیم.

هواوی نوا ۸ آی را خیلی نمی‌توان محصول سبک‌وزنی دانست. البته ۱۹۰ گرم برای یک گوشی نسبتا ۶٫۷ اینچی خیلی هم زیاد نیست ولی شاید در استفاده‌ی طولانی مدت، اندکی دست شما خسته شود. خصوصا اینکه غالبا کاربران برای گوشی‌های خود قاب هم تهیه می‌کنند. البته در مقایسه با سایر میان‌رده‌ها، نظیر گلکسی A52 که نمایشگر کوچک‌تری هم دارد (با وزن ۱۹۰ گرم)، وزن این گوشی کاملا مناسب است. ضخامت این محصول خیلی کم نیست. یعنی نمی‌توانیم آن را در بین گوشی‌هایی با طراحی باریک فریم دسته‌بندی کنیم اما با این حال این موضوع باعث نشده که چیزی از خوش‌دست بودن گوشی کم شود.

البته باید این موضوع را هم حتما به خاطر داشته باشید که اگر دست شما کوچک است، شاید نتوانید از این گوشی به آن شکلی که باید لذت ببرید چرا که نه تنها نمایشگر بزرگی دارد بلکه با قرار دادن قاب، بسیار بزرگ‌تر و ضخیم‌تر از چیزی که فکر می‌کنید می‌شود. به همین خاطر پیشنهاد می‌شود اگر مشکلی با گوشی‌هایی با نمایشگر بزرگ ندارید به خرید این گوشی اقدام کنید.

روی پنل پشتی اما شاهد یک ماژول دایره‌ای شکل بزرگی هستیم که میزان بیرون‌زدگی آن از پنل خیلی زیاد و آزاردهنده نیست اما خود ماژول واقعا بزرگ است. درون این ماژول یک دوربین اصلی، یک دوربین فوق عریض و دو دوربین ماکرو و سنجش عمق بکار گرفته شده است که در مجموع تعداد دوربین‌های این گوشی را به چهار می‌رساند. یک فلش LED هم در بخش چپ-بالای این ماژول دیده می‌شود. جز این ماژول، شاهد نام برند هواوی در پایین‌ترین بخش سمت چپ پنل پشتی هستیم که نمای زیبا و در عین حال ساده‌ای به گوشی بخشیده است. جالب اینجاست که در هیچ یک از رنگ‌بندی‌های این محصول، خبری از نام برند «نوا» روی پنل پشتی نیست و فقط نام هواوی دیده می‌شود.

هواوی نوا 8 آی

هواوی نوا ۸ آی در سه رنگ ساده‌ی آبی، مشکی و نقره‌ای به فروش می‌رسد که البته هواوی آن‌ها را Moonlight Silver (نقره‌ای مهتابی)، Interstellar Blue (آبی میان‌ستاره‌ای) و Starry Black (مشکی ستاره‌ای) نام‌گذاری کرده است. تمام این رنگ‌ها ساده هستند اما این چیزی از جذابیت محصول مورد نظر کم نمی‌کنند.

اما می‌رسیم به فریم‌های کناری گوشی. همانطور که گفته شد، فریم گوشی از جنس آلومینیوم است و همین موضوع هم سبب شده وقتی گوشی را در دست می‌گیرد، حس یک گوشی بالارده به شما القا شود. اینکه می‌بینیم هواوی برای یک گوشی اقتصادی از بدنه‌ای با ترکیب فلز و شیشه استفاده کرده تحسین‌برانگیز است. چرا که این روزها حتی برخی از شرکت‌ها پرچم‌داران خود را هم با بدنه‌ی پلاستیکی راهی بازار می‌کنند.

هواوی روی طرف راست این فریم فلزی دو کلید تعبیه کرده که یکی کوچک و دیگری نسبتا دو برابر بزرگ‌تر است. کلید کوچک مطابق انتظار نقش کلید پاور را ایفا می‌کند که حسگر اثرانگشت هم با آن ادغام شده است. اما کلید بزرگ‌تر برای کنترل صدا بکار می‌رود. روی فریم سمت چپ هیچ کلید فیزیکی یا به طور کلی حفره‌ای دیده نمی‌شود. اما در فریم بالایی شاهد یک میکروفون و جک ۳.۵ میلی‌متری و در فریم پایینی هم شاهد میکروفون دیگر، درگاه USB-C، بلندگو و شیار سیم‌کارت هستیم.

به طور کلی این گوشی از لحاظ طراحی و راحتی قرارگیری در دست نمره‌ی قابل قبولی دریافت می‌کند اما بیشتر برای کسانی که دست بزرگ‌تری دارند و از گوشی‌هایی با نمایشگر بزرگ خوششان می‌آید. در این صورت می‌توان نوا ۸ آی را یکی از گوشی‌های اقتصادی خوب بازار از لحاظ کیفیت ساخت دانست. اما حیف شد که هیچ استاندارد مقاومتی در این گوشی وجود ندارد و این یعنی نماینده‌ی خوب هواوی در برابر نفوذ آب یا گرد و غبار، هیچ مقاومتی ندارد و اگر هم داشته باشد، رسما آزمایش و تأیید نشده است.

کیفیت نمایشگر

نمایشگر هواوی نوا ۸‍ آی کیفیت خوبی دارد. اگر بخواهیم بگوییم این نمایشگر فوق‌العاده است کمی اغراق کرده‌ایم اما برای یک گوشی با این محدوده‌ی قیمتی، نمایشگری با وضوح +FHD کاملا مناسب ارزیابی می‌شود. در واقع نماینده‌ی هواوی نمایشگری مثل تمام گوشی‌های هم‌رده‌ی خود دارد اما رفرش‌ریت آن ۶۰ هرتزی است. این در حالی است که بسیاری از گوشی‌ها با این قیمت نمایشگری حداقل ۹۰ هرتزی دارند ولی این را نمی‌توان یک نقطه ضعف به حساب آورد. در واقع اگر نمایشگر این گوشی ۹۰ هرتزی بود بسیار عالی می‌شد. این روزها بسیاری از گوشی‌های میان‌رده و اقتصادی نمایشگرهای ۹۰ هرتزی دارند و این تقریبا به یک استاندارد برای آن‌ها تبدیل شده است اما هستند پرچم‌داران گران‌قیمتی که رفرش‌ریت نمایشگر آن‌ها به ۶۰ هرتز می‌رسد. به همین خاطر عدم بهره‌مندی از آن را نقطه ضعف در نظر نمی‌گیریم.

هواوی نوا 8 آی

اما تمام این گفته‌ها به این معنا نیست که نوا ۸ نمایشگر ضعیفی دارد. در بین میان‌رده‌ها، در اختیار داشتن نمایشگری ۶٫۶۷ اینچی با وضوح ۱۰۸۰ × ۲۳۷۶ و تراکم پیکسلی ۳۹۱ پیکسل بر هر اینچ، کاملا ایدئال محسوب می‌شود و باید از این نظر عملکرد هواوی را خوب ارزیابی کنیم. در تمام بررسی‌هایی که از نوا ۸ آی صورت گرفت، این گوشی حین تماشای ویدیو، عکس، وب‌گردی و یا انجام بازی، رنگ‌ها را با دقت و جزئیات بالایی (در حد و اندازه‌های خود)‌ نمایش گذاشت. بنابراین اگر ملاک خرید شما یک گوشی اقتصادی با نمایشگر خوب باشد، قطعا هواوی نوا ۸ آی می‌تواند نیاز شما را به بهترین شکل ممکن برآورده کند.

روی سمت چپ-بالای این نمایشگر همانطور که گفته شد سنسور دوربین سلفی قرار گرفته است اما جالب اینجاست شکل این ماژول به گونه‌ای است که گویا دو دوربین درون آن تعبیه شده است اما در حقیقت یک دوربین سلفی ۱۶ مگاپیکسلی درون آن وجود دارد و نمی‌دانیم چرا اصلا باید چنین ماژولی برای آن در نظر گرفته می‌شد.

خود دوربین البته اندازه‌ی بسیار کوچکی دارد اما بهتر می‌شد هواوی از همان یک حفره استفاده می‌کرد تا یکپارچگی نمایشگر کمتر بهم بخورد. البته نکته‌ی مثبت ماجرا در بخش نمایشگر این است که هواوی حواشی اطراف آن را هم به حداقل رسانده است؛ به گونه‌ای که اطراف این گوشی اگرچه خمیده نیست اما به وضوح نمی‌توان حواشی آن را مشاهده کرد. این کار باعث شده علاوه بر افزایش جذابیت و زیبایی گوشی، بخش بزرگی از پنل جلو را هم نمایشگر تشکیل دهد.

هواوی حسگر اثر انگشت را در این گوشی برخلاف نوا ۸ درون نمایشگر قرار نداده و با کلید پاور ادغام کرده است. بدین ترتیب سرعت باز شدن قفل گوشی بسیار بالاست و با همان اولین تلاش هم قطعا گوشی باز می‌شود. یکی از دلایلی که این سنسور را به سنسور درون نمایشگر ترجیح می‌دهیم این است که سرعت و کیفیت خوانایی اثرانگشت در این حالت بیشتر و بهتر می‌شود چرا که سنسور زیر نمایشگر در صورت کثیف شدن آن بخش یا قرار دادن شیشه‌ی محافظ ضخیم، در خوانایی اثرانگشت کاربر دچار مشکل می‌شود.

طول عمر باتری نوا ۸ آی

اما می‌رسیم به طول عمر باتری هواوی نوا ۸ آی که یکی از نقاط قوت این گوشی به حساب می‌آید. هواوی این محصول را به یک باتری ۴۳۰۰ میلی‌آمپر ساعتی مجهز کرده است که برای نمایشگر ۶٫۶۷ اینچی این گوشی که از رفرش‌ریت بالا هم برخوردار نیست کاملا مناسب به نظر می‌رسد. در بررسی‌های دیجی‌کالا، این گوشی توانست یک روز کامل را در انجام کارهای معمولی و یا حتی اندکی فراتر از آن دوام بیاورد اما اگر بخواهید مداوم با گوشی به انجام بازی یا کارهای سنگین بپردازید، احتمالا نیاز خواهید داشت قبل از یک روز کامل آن را به شارژ متصل کنید.

معمولا گوشی‌های اقتصادی چون قدرت سخت‌افزاری خیلی بالایی ندارند، در عوض از باتری پرظرفیتی بهره می‌برند تا کاربران بتوانند مدت زمان بیشتری را از آن‌ها استفاده کنند. در بازار هستند گوشی‌هایی که ظرفیت باتری آن‌ها به ۵۰۰۰ یا حتی ۷۰۰۰ میلی‌آمپر ساعت هم می‌رسد اما هواوی تصمیم گرفت نماینده‌ی اقتصادی خود را به یک باتری با ظرفیت نسبتا خوب مجهز کند که البته آن هم عملکرد خوبی دارد و می‌تواند تا یک روز کاربران را به راحتی در انجام کارهای نسبتا سنگین همراهی کند.

اما یکی از نقاط قوت هواوی نوا ۸ آی در این بخش، شارژر قدرتمند آن است. هواوی اگرچه از باتری پرظرفیتی در این گوشی استفاده نکرده اما می‌خواسته این اطمینان را به کاربران بدهد که حتی اگر شارژ باتری زود هم خالی شود می‌توانید با بالاترین سرعتی که یک گوشی اقتصادی می‌تواند شارژ شود، گوشی را شارژ کنید. شارژر این گوشی که خوشبختانه درون جعبه هم در دسترس قرار دارد، ۶۶ واتی است و می‌تواند این گوشی را در مدت زمان کمتر از ۴۰ دقیقه به طور کامل شارژ کند.

طبق بررسی‌های دیجی‌کالا، اگر ظرفیت باتری گوشی به صفر برسد، می‌توانید آن در مدت حدودا ۴۰ دقیقه به صورت کامل شارژ کنید. اما نکته‌ی جالب اینجاست که این شارژر فقط ۱۵ دقیقه زمان نیاز دارد تا ظرفیت باتری را از ۰ به چیزی حدود ۵۵ درصد برساند تا کاربر بتواند فقط بعد از یک ربع، گوشی خاموش خود را برای استفاده تا یک نصف روز آماده کند.

همانطور که گفته شد نوا ۸ آی در زمینه‌ی باتری امتیاز فوق‌العاده‌ای نمی‌گیرد اما به لطف شارژر پرسرعتی که دارد، در مجموع یک محصول کاملا قابل اتکا و قدرتمند به حساب می‌آید که می‌تواند نیاز کاربران را برطرف کند.

کیفیت صدا

هواوی نوا ۸ آی از یک بلندگو بهره می‌برد. در واقع بلندگوی این گوشی استریو نیست و به همین خاطر شاید به نسبت گوشی‌هایی که از چنین بلندگوهایی بهره می‌برند اندکی در میزان شفافیت و وضوح صدا عملکرد ضعیف‌تری داشته باشد. اما این موضوع اصلا به این معنا نیست که کیفیت بلندگوهای این گوشی ضعیف است. اتفاقا برعکس، انتظاری که از بلندگوی یک گوشی اقتصادی با این محدوده‌ی قیمتی دارید به بهترین شکل ممکن در هواوی نوا ۸ آی برآورده خواهد شد. بنابراین جای هیچ نگرانی از این بابت وجود ندارد.

نرم‌افزار و عملکرد سخت‌افزاری

هواوی نوا ۸ آی در این زمینه متاسفانه یک مشکل اساسی دارد و شاید بتوان گفت تنها نقطه ضعف آن همین است. قطعا می‌دانید در رابطه با چه چیزی صحبت می‌کنیم. در سال ۲۰۱۹، شرکت چینی توسط گوگل تحریم شد و در نتیجه، این شرکت به صورت رسمی اجازه‌ی استفاده از اپلیکیشن‌ها یا خدمات گوگل را در گوشی‌های خود ندارد. هواوی نوا ۸ آی هم جز آن دسته از گوشی‌هایی قرار می‌گیرد که مشمول این تحریم می‌شوند. بنابراین با خرید این گوشی اولین چیزی که متوجه‌ی نبود آن می‌شوید، پوشه‌ی مخصوص اپلیکیشن‌ها و سرویس‌های گوگل است.

این موضوع بررسی بخش نرم‌افزاری گوشی را کمی پیچیده می‌کند. در حال حاضر سیستم‌عامل اختصاصی هواوی یعنی هارمونی تاکنون روی ۱۲۰ میلیون نسخه از گوشی‌های این شرکت نصب شده است و روز به روز هم تعداد آن‌ها اضافه می‌شود. این یعنی به نظر نمی‌رسد به این زودی‌ها رابطه‌ی گوگل و هواوی به شکل سابق بازگردد چرا که هواوی روی سیستم‌عامل اختصاصی خود سرمایه‌گذاری زیادی انجام داده است. البته عرضه‌ی بسیاری از گوشی‌هایی که از این سیستم‌عامل استفاده می‌کنند به بازار چین محدود می‌شود چرا که فقط در این کشور می‌توان با این سیستم‌عامل از گوشی استفاده کرد. آن دسته از گوشی‌های این شرکت که وارد بازار جهانی می‌شوند همچنان با همان رابط کاربری EMUI سوار بر سیستم‌عامل اندروید در دسترس قرار می‌گیرند که نوا ۸ آی هم در این دسته قرار می‌گیرد.

هواوی نوا ۸ آی از اندروید ۱۰ به عنوان سیستم‌عامل پیش‌فرض خود بهره می‌برد که خبری از سرویس‌ها یا اپلیکیشن‌های گوگل در آن نیست. اما به لطف رابط کاربری EMUI 11 و قابلیت‌های متنوعی که دارد، کاربران به بسیاری از چیزهایی که از یک گوشی نیاز دارند دسترسی خواهند داشت. با خرید این محصول به‌جای پلی‌استور به فروشگاه هواوی اپ‌گالری و سرویس‌های HMS (مخفف Huawei Mobile Services یا همان خدمات موبایلی هواوی) دسترسی خواهید داشت. امکان سایدلود اپلیکیشن‌ها یعنی دانلود آن‌ها از فضایی بیرون از فروشگاه هم فراهم است. بنابراین شاید به طور کلی بتوانیم بگوییم از لحاظ تجربه‌ی نرم‌افزاری خیلی با مشکل مواجه نمی‌شوید چون بسیاری از آن‌ها به صورت فایل APK در اینترنت در دسترس قرار دارند ضمن این که همیشه می‌توانید روی اپ استورهای ایرانی مثل کافه‌بازار و مایکت هم حساب باز کنید.

اما در رابطه با رابط کاربری EMUI 12 باید بگوییم که شرکت چینی این رابط را سال گذشته عرضه کرد که به صورت کلی می‌توانیم بگوییم عملکرد بسیار خوبی دارد. البته برایمان کمی عجیب بود چرا محصولی که در سال ۲۰۲۱ رونمایی و راهی بازار می‌شود همچنان باید از اندروید ۱۰ به عنوان سیستم‌عامل پیش‌فرض خود بهره ببرد و این را هم باید به نقطه ضعف‌های گوشی اضافه کنیم.

با این حال عملکرد کلی گوشی بسیار خوب است. در استفاده‌ی روزمره، لگ یا کندی خاصی در انجام هیچ یک از کارها دیده نمی‌شود (کارهای معمولی) و رابط کاربری هم بسیار سبک و بهینه است. از لحاظ ظاهری هم این رابط بسیار دلنشین و کار کردن با آن جذاب به نظر می‌رسد. با بهینه‌سازی‌هایی که روی این رابط انجام گرفته، همه چیز بهتر هم می‌شود.

دسترسی به منوی تنظیمات سریع و همچنین پنل اعلانات هم به ترتیب با سوایپ از سمت راست-بالای نمایشگر و چپ-بالای نمایشگر به پایین صورت می‌گیرد. مثلا در گوشی‌های سامسونگ فرقی نمی‌کند از کدام قسمت بالای نمایشگر به پایین سوایپ می‌کنید، پنل تنظیمات و اعلانات در یک صفحه ظاهر می‌شوند اما در گوشی‌های هواوی برای جلوگیری از شلوغی، قسمت بالایی نمایشگر به دو بخش تقسیم می‌شود؛ با سوایپ از راست به پایین پنل اعلانات و با سوایپ از چپ به پایین، منوی تنظیمات سریع باز خواهد شد.

هواوی باید به‌زودی این گوشی را به رابط EMUI 12 هم به‌روزرسانی کند و این یعنی تا چند وقت دیگر قابلیت‌های بسیار خوبی قرار است به نوا ۸ آی اضافه شود. رابط کاربری EMUI 12 اگرچه سرویس‌ها و خدمات گوگل را به گوشی‌های هواوی برنمی‌گرداند اما یک سری امکانات نرم‌افزاری خوبی دارد که می‌تواند تا حدودی خلا وجود این سرویس‌ها را جبران کند. خصوصا اگر از اکوسیستم خود هواوی استفاده می‌کنید.

در رابطه با قدرت سخت‌افزاری گوشی هم باید بگوییم که اگر جز آن دسته از کاربرانی نیستید که مرتبا با گوشی بازی‌های سنگین انجام می‌دهند و فقط برای سرگرمی به انجام بازی می‌پردازند، هواوی نوا ۸ آی بهترین انتخاب خواهد بود. این گوشی از پردازنده‌ای بهره می‌برد که در دسته‌ی پردازنده‌های اقتصادی قرار می‌گیرد و طبیعتا نباید انتظار داشته باشیم در انجام بازی‌ها عملکردی حیرت‌انگیز داشته باشد.

هواوی نوا 8 آی

هواوی برای نوا ۸ آی از یک تراشه‌ی ۸ هسته‌ای اسنپدراگون ۶۶۲ استفاده کرده است که به دو خوشه‌ی ۴ هسته‌ای تقسیم می‌شوند. ۴ هسته‌ی اول از فرکانس ۲٫۰ گیگاهرتز بهره می‌برند و از نوع Cortex-A73 و ۴ هسته‌ی بعدی هم با فرکانس ۱٫۸ گیگاهرتز از نوع Cortex-A53 هستند که برای انجام بازی‌های سبک مناسب ارزیابی می‌شوند. اگر هم قصد انجام بازی‌های نسبتا سنگین را داشته باشید باید تنظیمات را روی حداقل قرار دهید در غیر این صورت گوشی خیلی نمی‌تواند از پس بازی‌های سنگین بر بیاید.

در کنار این پردازنده از ۸/۶ گیگابایت حافظه‌ی رم هم استفاده شده است که ۱۲۸ گیگابایت حافظه‌ی داخلی هم آن را همراهی می‌کند. بدین ترتیب از بابت اجرای چندین اپلیکیشن به صورت همزمان هم هیچ نگرانی نخواهید داشت چرا که ۸ یا حتی ۶ گیگابایت رم، یک میزان استاندارد و کاملا مناسب برای یک گوشی اقتصادی به حساب می‌آید و عملکرد سریع و خوب آن را برای مدت زمان طولانی تضمین می‌کند. البته ضعف این گوشی در این زمینه شاید فقط پردازنده‌ی نسبتا ضعیف آن باشد ولی همانطور که گفته شد، از یک گوشی اقتصادی انتظاری فراتر از این هم نداریم.

دوربین

رابط دوربین نوا ۸ آی بسیار ساده و به دور از هرگونه تنظیمات اضافی یا پیچیدگی خاص است. به این صورت که حتی اگر آشنایی خاصی هم با گوشی‌های هواوی نداشته باشید می‌توانید به راحتی به گشت و گذار بین حالت‌های مختلف آن بپردازید و تنظیمات مورد نظر خود را اعمال کنید.

هواوی نوا ۸ آی روی پنل پشتی خود از یک ماژول نسبتا بزرگ با چهار دوربین درون آن بهره می‌برد. ماژول دوربین ما را به یاد گوشی‌های سال گذشته‌ی هواوی می‌اندازد که یک ماژول دایره‌ای شکل بزرگ روی پنل پشتی آن‌ها قرار داشت و دوربین‌ها هم درون همین ماژول قرار می‌گرفتند. خوشبختانه این ماژول بیرون‌زدگی خیلی زیادی ندارد و به همین خاطر گوشی همچنان زیبایی خاص خود را حفظ می‌کند.

اما می‌رسیم به نوع و کیفیت سنسورهای بکار رفته در این ماژول. جایی که شاهد یک دوربین اصلی ۶۴ مگاپیکسلی، دوربین فوق عریض ۸ مگاپیکسلی و دو دوربین ۲ مگاپیکسلی ماکرو و سنجش عمق هستیم. به صورت کلی باید عملکرد دوربین اصلی این گوشی را در نور روز بسیار خوب و یا حتی عالی ارزیابی کنیم. دوربین فوق عریض هم اگر نور به اندازه‌ی کافی وجود داشته باشد عملکرد خوبی دارد اما در نور شب، فقط می‌توان روی توانایی‌های دوربین اصلی حساب ویژه‌ای باز کرد که در حد یک میان‌رده واقعا عملکرد خوبی دارد. شما می‌توانید نمونه تصاویر ثبت شده توسط این گوشی را در حالت‌های مختلف در زیر تماشا کنید.

هواوی نوا 8 آی
هواوی نوا 8 آی
هواوی نوا 8 آی

همانطور که مشاهده می‌کنید، تصاویری که با دوربین اصلی در طول روز ثبت شده‌اند کیفیت بسیار خوبی دارند. البته متاسفانه این تصاویر نسخه‌ی کم حجم تصاویری هستند که با کیفیت اصلی به ثبت رسیده‌اند اما شما می‌توانید تصاویر اصلی را هم با کلیک روی این لینک دانلود کنید. اما می‌رسیم به بحث اصلی یعنی کیفیت تصاویر. طبق آنچه که بررسی‌ها نشان می‌دهد، هواوی نوا ۸ آی تعادل خوبی در نمایش رنگ‌ها، کنترل نقاط روشن و تیره، گستره‌ی دینامیکی و کنتراست تصویر داشت.

تصاویر ثبت شده توسط دوربین این گوشی نه خیلی سرد و نه خیلی گرم هستند و جزئیات هم به خوبی ثبت شده‌اند. البته اگر روی تصاویر زوم کنید می‌بینید که کیفیت اندکی کاهش پیدا می‌کند اما این یک نکته‌ی کاملا طبیعی است. خوشبختانه میزان کاهش کیفیت آنقدرها محسوس نیست و کاربر همچنان می‌تواند از آن‌ها استفاده کند. کیفیت دوربین فوق عریض هم چنگی به دل نمی‌زند اما برای  عکاسی در نور روز کفایت می‌کند و نباید انتظاری فراتر از آن داشت.

هواوی نوا 8 آی
هواوی نوا 8 آی
هواوی نوا 8 آی
هواوی نوا 8 آی
هواوی نوا 8 آی
هواوی نوا 8 آی

در نور شب اما عملکرد دوربین این گوشی اندکی افت پیدا می‌کند. کاملا طبیعی است چرا که حتی گوشی‌های پرچم‌دار هم نمی‌توانند در نور شب به خوبی روز عکاسی کنند. خوشبختانه نوا ۸ آی می‌تواند در نور شب تصاویری ثبت کند که قابل استفاده هستند. البته منظور از شب این نیست که در فضای نسبتا بدون نور با این گوشی عکاسی کنید و انتظار عملکرد خوبی هم داشته باشید. تنها نقطه ضعفی که به این گوشی وارد می‌شود این است که هنگام عکاسی از سوژه‌ها در شب، گوشه‌های تصاویر اندکی از حالت فوکوس خارج می‌شوند و به همین خاطر جزئیات خود را از است می‌دهند.

در فیلم‌برداری هم عملکرد هواوی نوا ۸ آی بسیار خوب است. این گوشی می‌تواند در وضوح 1080P با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه به فیلم‌برداری بپردازد و کیفیت ویدیوهای ضبط شده در این حالت هم نسبتا بالاست. طبیعتا نباید انتظار داشته باشیم یک گوشی اقتصادی بتواند در وضوح 4K به فیلم‌برداری بپردازد اما به نسبت قیمتی که این گوشی داشت، چنین انتظاری بی‌راه نبود. این یعنی اگر امکان فیلم‌برداری با وضوح بیشتر هم در این گوشی فراهم بود می‌شد نوا ۸ آی را در این زمینه یکی از بهترین اقتصادی‌های بازار دانست اما متاسفانه این اتفاق نیفتاد. با این حال همانطور که گفته شد کیفیت ویدیوی ضبط شده توسط این گوشی هم خوب ارزیابی می‌شود و می‌تواند کاربران با نیاز متوسط را راضی نگه دارد. شما می‌توانید در زیر، نمونه ویدیوی ضبط شده توسط این گوشی را مشاهده کنید.

دوربین سلفی

دوربین سلفی هم که درون نمایشگر این گوشی قرار گرفته است سنسوری به بزرگی ۱۶ مگاپیکسل دارد. این دوربین هم قادر است در وضوح 1080P با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه به ضبط ویدیو بپردازد که باز هم آن را خوب ارزیابی می‌کنیم. هنگام عکاسی با دوربین سلفی این گوشی متوجه‌ی این شدیم که عملکرد آن در حالت‌های مختلف پایدار نیست. مثلا در حالت زیبایی (Beauty)، پرتره و حالت عادی، رنگ پوست صورت به گونه‌های مختلفی به تصویر کشیده شد. وجه اشتراک تمام این تصاویر هم این است که بافت صورت نرم و بدون جزئیات به نمایش درآمد که احتمال دارد به خاطر زیاده‌روی در الگوریتم حذف نویز باشد. شما می‌توانید نمونه تصاویر ثبت شده با دوربین سلفی را در زیر مشاهده کنید.

هواوی نوا 8 آی
هواوی نوا 8 آی
هواوی نوا 8 آی
هواوی نوا 8 آی
هواوی نوا 8 آی
هواوی نوا 8 آی
هواوی نوا 8 آی

در نور شب هم سلفی‌های ثبت شده رضایت بخش هستند اما متاسفانه نوا ۸ آی در کنترل نقاط روشن یا همان هایلایت عملکرد خیلی خوبی ندارد و همین موضوع باعث می‌شود وقتی با دوربین سلفی در نور شب به عکاسی می‌پردازید، نقاط روشن جزئیات خود را نسبتا از دست بدهند. اما به صورت کلی می‌توانید تصاویر ثبت شده توسط دوربین سلفی را با کاربران به اشتراک بگذارید؛ یعنی اینطور نیست که عملکرد گوشی در این زمینه شما را ناامید کند.

نتیجه‌گیری؛ آیا هواوی نوا ۸ آی ارزش خرید دارد؟

با در نظر گرفتن تمام موارد بالا، می‌توانیم بگوییم هواوی نوا ۸ آی برای کسانی که از محصولات هواوی استفاده می‌کرده‌اند و به آن علاقه دارند و در عین حال نیاز خاصی هم به سرویس‌ها و اپلیکیشن‌های گوگل ندارند کاملا مناسب است. البته به خاطر داشته باشید که قیمت این گوشی در بازار ایران به نسبت بسیاری از گوشی‌های خوب دیگر بیشتر است به همین خاطر شاید قبل از خرید بخواهید نگاهی به این محصولات هم داشته باشید که از جمله بهترین گوشی‌ها می‌توان به محصولات پوکو و ردمی اشاره کرد که قیمت مناسب و عملکرد خوبی دارند.

اما هواوی نوا ۸ آی از لحاظ کیفیت ساخت، دوربین، باتری و شارژر، یکی از بهترین اقتصادی‌های بازار به حساب می‌آید و می‌تواند نیاز بسیاری از کاربران را برطرف کند. همانطور که گفته شد، شاید نقطه ضعف اصلی این گوشی عدم بهره‌مندی از سرویس‌ها و خدمات گوگل، پردازنده‌ی نسبتا ضعیف و اندکی قیمت بالا به نسبت عملکرد باشد اما به طور کلی اگر از محصولات هواوی رضایت دارید، قطعا خرید این گوشی با در نظر گرفتن تمام مواردی که اشاره شد، نمی‌تواند شما را ناامید کند. به صورت کلی نقاط مثبت و منفی هواوی نوا ۸ آی را می‌توان در بخش‌های زیر خلاصه کرد:

نقاط قوت هواوی نوا ۸ آی

  • نمایشگر باکیفیت با وضوح و تراکم پیکسلی بالا
  • عملکرد عالی دوربین اصلی در نور روز
  • طراحی فلزی و بسیار باکیفیت بدنه
  • سرعت بسیار بالای شارژر
  • پشتیبانی از جک هدفون
  • وجود هدفون درون جعبه

نقاط ضعف هواوی نوا ۸ آی

  • عدم بهره‌مندی از سرویس‌ها و اپلیکیشن‌های گوگل
  • عملکرد ناپایدار دوربین سلفی در شرایط مختلف
  • قدرت پردازشی نه چندان بالا
  • قیمت بالا در مقایسه با رقبای هم‌رده

خرید نوا ۸ آی از دیجی‌کالا



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۵ دیدگاه
  1. Atoosa

    یعنی چی هواوی گوگل نداره و تحریمه؟ و تاثیراتش؟
    دقت کن اینا تجربیات منه که کاملا مستنده میتونی سرچ کنی یا از متخصص برنامه نویسی اندروید بپرسی که از خسارت شما جلوگیری کنم
    هواوی خودش تحریمه ولی ایران و تحریم کرده مثلا اکانت ساختن دردسر داره  نمیتونی از خدمات ابری استفاده کنی مثلا ساعت هوشمند میگیری واچ فیس یا اب و هوا یا ناتیفیکیشن کارنمیکنه
    خدمات پس از فروش افتضاح ۵ ماهه گوشی دادم تعمیر برد هنوز خبری نیست هی انتن قطع میشه
    اپدیت نرم افزاری نداره گوشیهاش هنوز اندروید ۱۰
    گوگل نداره واسه جستجو،گوگل پلی نداره برای دانلودبرنامه دردسر میفتی
    خیلی از برنامه هابه خدمات گوگل وابسطه و کد نویسی شده و اجرا نمیشه بدون گوگل، مثل کلاب هاس، اسکایپ،جیمیل، گوگل میت، گوگل کلاسروم، کروم، یوتیوب، کورسرا، گوگل داکیومنت، که اگه کارمندی یا دانشجو یا کارت با تکنولوژیه بیچاره میشی حتی نمیتونی راحت با اکانت گوگل لاگین کنی، گوگل مپ و کلا جی پی اس خطا میده چون خدمات گوگل نداره
    برنامه ترید بوورس و رمز ارز ها اجرا نمیشن
    فیلتر شکن ها اجرا نمیشه اکثرا
    هر اپلیکیشن باز میکنی خطای این گوشی گوگل نداره مواجه میشی مثل اپ تلویزیون منوتو یا رادیوجوان
    یه مسیریابی نمیتونی بفرستی یا بازکنی، اینستاگرام ناتیفیکیشن اعلان نمیده مثلا تو پیامرسان ها سروش یا ایگپ کسی بهت زنگ بزنه یا پیام بده اصلا متوجه نمیشی چون اعلان نمیاد
    اگه بازی میکنی هم بکاپ گوگل نداره یا بازی کلا اجرا نمیشه یا خرید درون برنامه نمیتونی انجام بدی
    واسه اپدیت برنامه ها چون پلی استور نداره باید هر سری از اول دانلود کنی از سایتای متفرقه ویروسی که مصرف نت خیلی بالاتر
    گول تبلیغات و کامنت هارو نخورید اکثرا نیروهای  فروش شرکت هواوی هستن و پول مگیرن بابت کامنت گذاشتن اینا همونایی که میگن جی اسپیس بریزید که یه برنامه فوق العاده خطرناکه و هک میشه اطلاعاتتون خودم بررسی کردم پیج چندتاشونو دستشون رو شده
    قیمتاشونم که فضایی گرون با کیفیت پایین
    جالبه که رو هر محصول هواوی فلاکس یا پاوربانک اشغال میدن
    در مقایسه با رقبا اصلا نخرید سری که درد نمیکنه دستمال نمیبندن پول با ارزشتون به باد ندین

    1. M.D

      خانم شما چقدر پول گرفتید که هواوی را تخریب کنید.
      توی همه تاپیک ها و سایت ها این پیام را دادید. کی گفته موبایل های هواوی گوگل برای سرچ ندارند!
      مردم به حرف هیچکس مخصوصا همچین آدم‌هایی که مردم را گاگول فرض می‌کنند گوش ندهید. اگر از مشخصات موبایلی خوشتون آمد بروید به یکی از نمایندگی های هواوی و با گوشی ها کار کنید و بعدش خودتون تصمیم بگیرید که با نبود گوگل به مشکل می‌خورید یا نه.

  2. جواد

    بدنه پلاستیکی هست نه شیشه فلز

  3. ارمین

    هوآوی برای خودش غولیه نسبت به رقباش
    به نظرم بقیه برند ها پول اسمشون رو دارن میگیرن ولی هواوی گوشی هاش مثل بقیه گوشی های رقباش هست شایدم بهتر ولی قیمت خیلی کمتری داره. سرویس گوگل که پشتیبانی نمیکنه برای من اشکالی نداره.

  4. مهران افخمی

    بسیار جامع و خوب بود .

    اگر گوگل رو بصورت رسمی پشتیبانی میکرد ، حتما میخریدمش . . .

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X