بررسی لپ‌تاپ هواوی میت‌ بوک D15؛ مک‌بوک ایرِ چینی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۸ دقیقه
بررسی لپ‌ تاپ میت بوک D15 هواوی

معرفی پردازنده‌های M1 اپل، تحولی اساسی در دنیای لپ‌تاپ‌ها ایجاد کرد که شدت آن در بین الترابوک‌ها بیشتر احساس می‌شد. تا پیش از معرفی چیپست‌های M1، مک‌بوک‌ ایرهای مجهز به پردازنده‌های اینتل، دستگاه‌هایی مناسب دانش‌آموزان و افرادی که تنها به انجام کارهای سبک روی لپ‌تاپ نیاز داشتند به حساب می‌آمدند. اما پردازنده‌های M1 این روند را تغییر داده و توانی به مک‌بوک ایر تزریق کردند که آن‌ را به یکی از  قدرتمندترین الترابوک‌های دنیا تبدیل کرد. طبیعتا، این تغییرات سود هنگفتی نصیب اپل کرد و باعث شد سایر سازندگان لپ‌تاپ‌ها،از اچ‌پی و ایسوس گرفته تا لنوو و حتی هواوی، به فکر ساختن رقیبی برای مک‌بوک‌ایر باشند. تجربه ثابت می‌کند کمپانی‌های چینی استعداد زیادی در تولید دستگاه‌هایی با قیمت رقابتی دارند تا به این ترتیب، سهمی از بازار کمپانی‌‌های بزرگ‌تر را تصاحب کنند. میت‌ بوک D15 هواوی نمونه‌ای عالی از این استراتژیست. اما آیا تصمیمات سختی که هواوی برای کاهش قیمت نهایی این دستگاه گرفته، در نهایت موفقیت‌آمیز بوده‌اند؟

در ادامه با بررسی لپ‌تاپ MateBook D15 هواوی همراه باشید.

طراحی

میت‌ بوک D15 از نظر طراحی جزو بهترین لپ‌تاپ‌های بازار به حساب می‌آید. در واقع می‌توان گفت تنها رقبای هم‌قیمت آن لپ‌تاپ‌های Surface Go از مایکروسافت هستند. هواوی از بدنه‌ای آلومینیومی برای D15 استفاده کرده که حس کار کردن با محصولی لوکس را به کاربر منتقل می‌کند. با این وجود، دستگاه تنها ۱٫۵ کیلوگرم وزن دارد و با توجه به طراحی نسبتا مسطح، کاملا قابل حمل و جابه‌جایی است.

میت بوک D15 دارای بدنه آلومینیومی است

مدل وزن (کیلوگرم) حداکثر ضخامت (میلیمتر)
میت‌بوک D15 ۱٫۵ ۱۶٫۹
Surface Laptop Go ۱٫۱۱ ۱۵٫۶
مک‌بوک ایر M1 ۱٫۲۹ ۱۶٫۱
مک‌بوک ایر M2 ۱٫۲۴ ۱۱٫۳

اطراف بدنه مجموعه نسبتا کاملی از پورت‌ها و درگاه‌های ورودی و خروجی به چشم می‌خورند. این دستگاه مجهز به ۳ پورت USB (دو درگاه USB 2.0 و یک درگاه USB 3.2 Gen1)، یک درگاه ۳٫۵ میلیمتری برای اتصال میکروفن، هدست و هندزفری، یک درگاه HDMI و یک پورت USB-C است. این پورت USB-C نقش ورودی شارژر را هم بازی می‌کند و D15 تنها به همین شکل شارژ می‌شود. متاسفانه پورت microSD برای این لپ‌تاپ در نظر گرفته نشده که می‌تواند برای آن دسته از کاربرانی که از دوربین‌های حرفه‌ای برای عکاسی، یا تجهیزات صدابرداری استفاده می‌کنند ناامیدکننده باشد. با این حال، با نگاهی به رقبای این لپ‌تاپ، یعنی Surface Go و مک‌بوک ایر  و وضعیت تعداد پورت‌های آن‌ها، می‌توان این نکته را کم‌اهمیت در نظر گرفت.

میت بوک D15 دارای سه پورت USB‌ است

اسپیکرهای D15 در قسمت زیرین بدنه قرار گرفته‌اند و نباید انتظار ویژه‌ای از آن‌ها داشت. بلندی صدای خروجی از این اسپیکرها کاملا قابل قبول است، اما صدا کیفیت قابل اشاره‌ای ندارد. اثری از عمق در صدا حس نمی‌شود و نه در فرکانس‌های بالا، و نه در فرکانس‌های پایین، صدای شفافی نمی‌شنویم. با این حال شاید بتوان گفت بسیاری از کاربران در حال حاضر از هدست‌ یا هندزفری‌های بیسیم استفاده می‌کنند و کمتر کاربری همچنان به لپ‌تاپی با بلندگوهای قدرتمند نیاز دارد. اما در هر صورت، داشتن بلندگوهایی باکیفیت متوسط هم بهتر از نداشتن آن‌هاست.

پس از باز کردن لپ‌تاپ، با نمایشگر و صفحه کلید روبرو می‌شویم. صفحه‌نمایش این دستگاه ۱۵٫۶ اینچی با نسبت تصویر ۱۶:۹ و نسبت نمایشگر به بدنه ۸۷٪ است. در حالی که Surface Laptop Go و مک‌بوک ایر هر دو از نسبت‌هایی برای کاهش عرض لپ‌تاپ استفاده می‌کنند، انتخاب نسبت تصویر  ۱۶ به ۹ ظاهر D15 را به لپ‌تاپ‌های کلاسیک نزدیک‌تر می‌کند. این نکته می‌تواند برای کاربرانی که بیشتر وقت خود را صرف تماشای فیلم یا محتواهای آنلاین ویدیویی می‌کنند یک نقطه قوت به حساب بیاید.

نمایشگر میت بوک D15 حاشیه‌های بسیار باریکی دارد

به گفته هواوی، صفحه‌نمایش میت بوک D15 دارای استاندارد TUV برای کاهش نور آبی و محافظت از چشم کاربران در استفاده‌های طولانی مدت است. اما با این حال کیفیت نمایشگر چیزی فراتر از سایر لپ‌تاپ‌های ویندوزی به نظر نمی‌رسد. حداکثر روشنایی این صفحه ۲۵۰ نیت است که در مقایسه با رقبا در وضعیت مناسبی قرار نمی‌گیرد. همچنین اثری از قابلیت‌های ویژه برای طراحان و گرافیست‌ها، از جمله پشتیبانی از HDR یا مجموعه رنگی گسترده P3 نیست.

مدل ابعاد نمایشگر (اینچ) حداکثر روشنایی (نیت)
میت‌بوک D15 ۱۵٫۶ ۲۵۰
Surface Laptop Go ۱۲٫۴ ۳۲۰
مک‌بوک ایر M1 ۱۳٫۳ ۴۰۰
مک‌بوک ایر M2 ۱۳٫۶ ۵۰۰

با این حال، حذف دوربین وب‌کم از قاب نمایشگر باعث رسیدن نسبت نمایشگر به بدنه به ۸۷٪ شده است. با این تغییر، D15 به نمایشگری با حاشیه‌های ناچیز (تنها کمی بیشتر از ۵ میلیمتر) مجهز شده که تجربه‌ای لذت‌بخش در اختیار کاربران قرار می‌دهد و نقش پررنگی در ایجاد حس لوکس بودن دستگاه دارد.

انتقال دوربین وب‌کم به زیر صفحه کلید (بین کلیدهای F6 و F7) به جز کاهش حاشیه‌های اطراف نمایشگر، در بخش حریم خصوصی نیز یک نقطه قوت به حساب می‌آید. این دوربین که در زمان استفاده به صورت پاپ‌آپ عمل می‌کند، می‌تواند نگرانی‌های کاربران را درباره حفظ حریم خصوصی و جاسوسی نرم‌افزارها یا وب‌سایت‌ها از طریق دوربین را برطرف کند. با این حال، محل قرارگیری دوربین برای مکالمه‌های ویدیویی چندان مناسب نیست. این دوربین در راستای چشم‌ کاربران قرار نگرفته و زاویه دید آن به صورتی است که مانع کار کردن هم‌زمان با لپ‌تاپ و استفاده از وب‌کم می‌شود. به عنوان یک کاربر، باید همیشه دقت کنید تا سر خود را چند درجه به سمت پایین بچرخانید تا به درستی در کادر دوربین قرار گیرد. همچنین در صورتی که نیاز به استفاده از صفحه کلید در زمان مکالمه‌های ویدیویی داشته باشید، دست‌های شما همیشه مانعی برای دوربین هستند.

دوربین وبکم میت بوک D15 مخفی است

در کنار کیبورد، حسگر اثر انگشت میت بوک D15 به چشم می‌خورد. این حسگر بسیار سریع و دقیق است و وجود آن برای یک لپ‌تاپ ویندوزی در این بازه قیمتی، مزیتی بسیار بزرگ به حساب می‌آید. اما می‌توان به راحتی، صفحه کلید D15 را به عنوان بزرگترین نقطه ضعف این لپ‌تاپ معرفی کرد. بر خلاف رقبا، خبری از نور پس‌زمینه برای صفحه‌کلید نیست، هرچند که این ویژگی به مدل‌های سال ۲۰۲۲ اضافه شده است. علاوه بر این، کلیدها کیفیت ساخت چندانی ندارند و در زمان فشرده‌شدن نیز فاصله زیادی را طی نمی‌کنند. مجموعه این ویژگی‌ها، باعث می‌شود تجربه تایپ کردن با D15 با فاصله معناداری از رقبایی مانند Surface Laptop Go و مک‌بوک ایر، بیشتر به لپ‌تاپ‌های ارزان قیمت ویندوزی نزدیک باشد.

حسگر اثر انگشت میت بوک D15

سخت‌افزار

پردازنده و سخت‌افزارهای داخلی، اصلی‌ترین وجه تمایز میت‌ بوک D15 با مک‌بوک ایر است که هواوی به کمک آن‌ها توانسته قیمت نهایی محصول خود را به شکل چشم‌گیری کاهش دهد. این لپ‌تاپ از پردازنده نسل یازدهم اینتل از سری Core i5 – ۱۱۳۵G7 استفاده می‌کند و در این نسخه به ۸ گیگابایت حافظه رم و ۵۱۲ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی SSD نیز مجهز شده.

پردازنده ۱۱۳۵G7، چیپستی کم‌مصرف است که عموما از آن در کاربری‌های عمومی و پردازش‌های سبک استفاده می‌شود؛ هرچند که می‌تواند در نرم‌افزارهای تخصصی نیز تا حدودی نیازهای کاربران را برطرف کند.

جزئیات پردازنده Core i5 – ۱۱۳۵G7
لیتوگرافی ۱۰ نانومتری
تعداد هسته‌های CPU ۴
تعداد رشته‌های CPU ۸
حداکثر فرکانس توربو ۴٫۲ گیگاهرتز
TDP ۲۸ وات
حافظه کش ۸ مگابایت
پردازشگر گرافیکی Intel Iris Xe
حداکثر فرکانس دینامیک گرافیکی ۱٫۳ گیگاهرتز
پشتیبانی از DirectX نسخه ۱۲٫۱
پشتیبانی از OpenGL نسخه ۴٫۶

برای مثال، D15 در وب‌گردی، پخش فایل‌های تصویری با کیفیت‌های FHD و حتی ۴K و کار با نرم‌افزارهای واژه‌پرداز (مانند Microsoft Word) و صفحه گسترده (مانند Microsoft Excel) با مشکلی مواجه نشده و بدون کندی یا هنگ کردن دستورات کاربر را اجرا می‌کند. اما فشارهای پردازشی بیشتر در نرم‌افزارهایی مانند Adobe Premiere و Adobe Photoshop به خوبی سطح کاری پردازنده را مشخص می‌کنند.

اجرای فوتوشاپ روی میت بوک D15

گرفتن خروجی از یک ویدیوی ۵ دقیقه‌ای با کیفیت ۴K و تغییراتی از جمله اصلاح رنگ و افزودن چند افکت در نرم‌افزار Adobe Premiere، به حدود ۴۰ دقیقه زمان نیاز دارد. چنین پردازشی در مک‌بوک ایر M1 تنها در حدود ۶ دقیقه زمان نیاز دارد که این تفاوت، به خوبی نشانگر اختلاف پردازنده‌های این دو دستگاه است. همچنین، در هنگام باز کردن و ویرایش تصاویر باکیفیت ۴K در نرم‌افزار Adobe Photoshop نیز ممکن است با کند شدن و هنگ کردن موقت دستگاه مواجه شوید که در بین لپ‌تاپ‌های ویندوزی مجهز به پردازنده ۱۱۳۵G7 رایج و طبیعی است.

با توجه به نبود پردازنده گرافیکی اختصاصی، و استفاده از واحد پردازش گرافیکی Intel Iris Xe، میت‌بوک D15 گزینه مناسبی برای بازی نیز به حساب نخواهد آمد. با این حال ممکن است برخی از بازی‌های سبک با پردازش‌های سه‌بعدی ساده مانند CounterStrike و PUBG (با فریم‌ریت پایین) بر روی آن قابل اجرا باشند.

پردازنده بنچمارک
۳D Mark – Time Spy GeekBench 5 PC Mark 10
Multi Single
Intel i5 1135G7 ۳۸۵۰ ۴۷۶۱ ۱۳۷۹ ۴۷۱۱
Intel i5 1035G1 ۳۲۸۲ ۳۵۰۵ ۱۱۳۶ ۳۴۵۴
Apple M1 ۸۹۹۱ ۱۹۴۵

اما یکی از نقاط قوت D15 در این بخش، حافظه ذخیره‌سازی بسیار سریع آن است. همان‌طور که اشاره شد، میت بوک D15 به یک SSD با ظرفیت ۵۱۲ گیگابایت مجهز  شده که در بررسی Sequential انجام شده، سرعت خواندن/نوشتن اطلاعات آن به ترتیب ۱۲۸۹MB/s و ۱۷۱۶MB/s به دست آمده است که تقریبا در محدوده عملکرد مک‌بوک ایر است. به این ترتیب سرعت بوت شدن ویندوز، اجرای اپلیکیشن‌ها و باز کردن فایل‌ها در D15 بسیار سریع بوده و جزو بهترین تجربیات کاربران از کار کردن با این لپ‌تاپ خواهد بود.

باتری

میت‌ بوک D15 از یک باتری ۴۲ وات‌ساعتی استفاده می‌کند که از طریق پورت USB-C شارژ می‌شود. این شارژر ۶۵ وات قابلیت شارژ سریع دستگاه را نیز در اختیار کاربران قرار می‌دهد. در واقع می‌تواند تنها با ۱۵ دقیقه شارژ کردن دستگاه، باتری مورد نیاز برای ۲ ساعت کارکرد را در اختیار داشته باشید. عملکرد باتری در حالت کلی نیز بالاتر از استاندارد لپ‌تاپ‌های ویندوزی قرار می‌گیرد و بسته به نوع عملکرد کاربر می‌تواند تا ۷ ساعت کارکرد به صورت ترکیبی را تضمین کند. با این حال در مقایسه با طول عمر باتری ۱۸ ساعته مک‌بوک ایر فاصله معناداری دارد.

میت بوک D15 از شارژ سریع پشتیبانی می‌کند

نظر نهایی درباره میت بوک D15

میت‌ بوک D15 لپ‌تاپی اداری، با ظاهری لوکس است. مجموعه سخت‌افزارهای به کار رفته در ساخت این دستگاه عملکردی مناسب دانش‌آموزان و دانشجویانی که برای انجام امور روزمره از لپ‌تاپ استفاده می‌کنند ارائه می‌کند. اما کاربران حرفه‌ای ممکن است ارتباط مناسبی با قدرت پردازشی D15 برقرار نکنند. با این حال، Matebook D15 گزینه‌ای بسیار عالی برای آن دسته از کاربرانی به حساب می‌آید که طراحی، ظرافت و قابل حمل بودن، اولویت‌های اصلی آن‌ها در انتخاب یک لپ‌تاپ است و به انجام پردازش‌های سنگین یا اجرای بازی‌ها توسط لپ‌تاپ نیازی نداشته، یا برای این کار تجهیزات قدرتمندتری در اختیار دارند.

لپ تاپ 15.6 اینچی هوآوی مدل MateBook D15 BohrD i5 8 512


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۲ دیدگاه
  1. مهدی مرادی

    آقای یوسفی زاده چرا دیگه ویدیو نمی سازید؟:(

    1. سلام دوست عزیز
      ویدیوهای نقد و بررسی کلاسیک همچنان منتشر میشن
      ویدیوهای دیگه هم امیدوارم در آینده فرصتی براشون به وجود بیاد

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما