اسنادی از ارتباط هواوی با جاسوسی چین از شهروندانش در سین‌کیانگ فاش شد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
جاسوسی هواوی

بر اساس اسنادی که روزنامه‌ی واشنگتن پست به دست آورده، هواوی در ایجاد زیرساخت‌های تکنولوژی برای اردوگاه‌های کار اجباری، بازآموزی و سیستم‌های نظارتی در منطقه سین‌کیانگ چین مشارک داشته است. به نظر می‌رسد این غول فناوری نقش مهمی در اذیت و آزار اقلیت‌های قومی در این منطقه‌ی چین ایفا کرده است.

واشنگتن پست در این گزارش نوشته که اطلاعات لازم از فایل‌های پاورپوینت موجود در یکی از سایت‌های شرکت هواوی قبل از حذف شدن آن به دست آورده است. در این اسلایدها، جزئیات مربوط به مشارکت هواوی با چندین شرکت دیگر برای ایجاد سیستم‌های نظارتی ثبت شده که سابقه‌ی این فعالیت‌ها از ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۰ است.

در یکی از اسلایدها، درباره‌ی استفاده از محصولات هواوی برای ایجاد بستر «پلتفرم یکپارچه‌ی زندان‌های هوشمند» صحبت شده که در این طرح، به منظور کاهش هزینه‌های تولید از زندانی‌ها برای فرایند تولید استفاده می‌شود. برخی زندان‌هایی که از این فناوری هواوی استفاده می‌کنند در منطقه‌ی سین‌کیانگ قرار دارند که عمدتا مسلمانان اویغور در این منطقه زندگی می‌کنند. دولت چین طی سال‌های گذشته این مسلمانان را به دلیل دین و تفکراتی که دارند تحت فشار زیادی قرار می‌دهد و آن‌ها را راهی اردوگاه‌های کار اجباری می‌کند. در مورد تولید برخی گجت‌های شرکت‌های مشهور توسط این زندانی‌ها گزارش‌های زیادی منتشر شده است.

جاسوسی هواوی

در یکی دیگر از اسلایدها، جزئیات سیستم نظارتی استفاده شده در منطقه‌ی سین‌کیانگ تشریح شده است. در این سند، مثال بهره‌گیری از سیستم تشخیص چهره‌ی پیشرفته برای دستگیری یک فراری در شهر اورومچی، مرکز استان سین‌کیانگ، مطرح شده است. در سال ۲۰۲۰، گزارشی توسط تعدادی از پژوهشگران منتشر شد که نشان می‌داد هواوی روی یک سیستم تشخیص چهره به منظور شناسایی و ارسال هشدار برای مسلمانان اویغور کار می‌کند. در این اسناد هواوی به طور مستقیم به افراد اویغور اشاره‌ای نشده و سخنگوی هواوی هم همکاری مستقیم در زمینه‌ی تکنولوژی با مقامات سین‌کیانگ را رد کرده است.

سایر اسلایدها در خصوص تلاش هواوی برای شناسایی افراد بر اساس صدای آن‌ها، سیستم‌های ردیابی موقعیت مکانی با استفاده از دوربین‌های مداربسته و تکنولوژی استفاده شده برای نظارت بر کارمندان در محل کار توضیحاتی را ارائه داده‌اند.

دولت آمریکا چندین شرکت را به اتهام همکاری با دولت چین برای نظارت بر مسلمانان اویغور در لیست سیاه خود قرار داده است. البته بسیاری از این شرکت‌ها فقط با محدودیت‌های جزئی مواجه شده‌اند که به‌عنوان مثال می‌توانیم به شرکت DJI اشاره کنیم که در زمینه‌ی ساخت پهپاد شهرت زیادی دارد. اما در این میان، دونالد ترامپ شرکت هواوی را تحت فشار بی‌سابقه‌ای قرار داد و به همین خاطر در خبرهای مربوط به نقض حقوق بشر در چین، معمولا نام هواوی بیش از سایر شرکت‌ها جلب توجه می‌کند. دولت آمریکا بارها اعلام کرده که تجهیزات هواوی برای جاسوسی از شهروندان کشورهای مختلف استفاده می‌شوند و به همین خاطر در کنار آمریکا، برخی کشورها استفاده از تجهیزاب مخابراتی این شرکت را ممنوع کرده‌اند.

منبع: The Verge



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X