هواوی برای جبران کاهش فروش گوشی خوک پرورش میدهد
اگر تحریمهای دولت دونالد ترامپ نبود، هواوی سال گذشته در مقام اولین تولید کننده بزرگ گوشیهای هوشمند در جهان قرار میگرفت. اما تحریمهای آمریکا که در پی جنگ تجاری این کشور با چین اعمال شدند، اوضاع را به گونهای تغییر دادند که اکنون هواوی مجبور شده به پرورش خوک روی آورد تا کسری سود بخش گوشیهای هوشمندش را جبران کند.
چینیها از مدتها قبل با پشت سر گذاشتن بسیاری از برندهای معتبر این حوزه و حتی تصاحب جایگاه دومین تولید کننده که متعلق به اپل بود، به جایگاه نخست که سالها در اختیار سامسونگ بود چشم دوخته بودند و حتی تا حدی موفق شدند امپراطوری اپل و سامسونگ را هم شکست دهند.
در اوایل سال گذشته میلادی، با وجود اینکه هواوی از سال ۲۰۱۹ به دلیل تحریمها دسترسی به خدمات بسیاری از شرکای مهم خود، از جمله گوگل را از دست داده بود، موفق شد تا برای مدتی سامسونگ و اپل را کنار بزند و در جایگاه اول بایستد.
اما دولت ترامپ دست بردار نبود و دقیقا در روز یک سالگی قرار گرفتن نام هواوی در لیست تحریمهای وزارت بازرگانی ایالات متحده، این سازمان قانون جدیدی برای تجارت تصویب کرد که دسترسی به فناوریهای آمریکایی برای هواوی و همکاری این کمپانی با شرکتهای آمریکایی را به دریافت مجوز مشروط کرد.
در این مدت هموطنان هواوی به دلیل حس وطن پرستی و تعصبی که جریحهدار شده بود، از تولیدات این شرکت در بازار گوشیهای هوشمند چین حمایت کردند؛ اما بازار چین به تنهایی نمیتوانست نجات دهنده هواوی باشد.
بیشتر سرویسهای گوگل از مدتها قبل در چین از دسدرس خارج شده و با سرویسهای مشابه بومی جایگزین شده بودند، اما در خارج از مرزهای این کشور اوضاع کاملا متفاوت است و نمیتوان برای بسیاری از خدمات گوگل در دنیای اندروید جایگزین مناسبی پیدا کرد. بسیاری از کاربران هم نمیدانند بدون وجود سرویسهای گوگل باید چه کنند.
هواوی به کسبوکارهای دیگر روی آورد تا ضرر بخش موبایل را جبران کند
با اعمال تحریمها از سوی آمریکا، دسترسی به پیشرفتهترین چیپستها برای گوشیهای هوشمند و ایستگاههای ۵G کمپانی چینی تقریبا غیر ممکن شد. حتی چیپستهایی که توسط خود هواوی تولید شده بودند هم به دلیل استفاده از فناوریهای آمریکایی در فرایند توسعه، محدود شدند و در نتیجه آن فروش گوشیهای هوشمند این شرکت در سه ماهه چهارم پس از اعمال تحریمها به میزان ۴۲ درصد سقوط کرد.
دولت قبلی آمریکا از هواوی، زدتیای و چند شرکت چینی دیگر به عنوان تهدیدی برای امنیت ملی ایالات متحده نام برد و آنها را به همکاری با دولت کمونیستی چین در جاسوسی از شهروندان آمریکایی متهم کرد.
در ماه نوامبر ۲۰۲۰، برند آنر که از محبوبترین زیر مجموعههای هواوی بود فروخته شد تا شاید بتواند از محدویتهای اعمال شده به دلیل ارتباطش با هواوی نجات پیدا کند و بتواند به چیپستهای جدید و سختافزارهای مرتبط با فناوریهای آمریکایی دسترسی پیدا کند. هواوی از فروش آنر ۱۵ میلیارد دلار کسب کرد و این برند هم به جایگاه هفتمین تولید کننده گوشیهای هوشمند در جهان رسید.
طبق اعلام بیبیسی، اگرچه این شرکت اعتراف نکرده است، اما ممکن است تولید گوشیهای هوشمندش در سال جاری تا ۶۰ درصد کاهش یابد. یک سخنگو از درون شرکت هواوی درباره این موضوع گفته:
مسأله این نیست که مشکلی در کیفیت یا تجربه کاربری محصولات هواوی وجود دارد. این زمین بازی برای هواوی هموار نیست، زیرا هواوی بین تنشهای ژئوپلتیکی گیر افتاده است.
این کمپانی به دنبال منابعی دیگری برای کسب سود بوده است که در نهایت به صنعت پرورش خوک رسید. شاید تعجب کنید، اما واقعیت دارد. هواوی، شرکتی که بهعنوان یکی از پیشروترین برندها در دنیای تکنولوژی شناخته میشد و در حوزه تجهیزات مخابراتی در دنیا اولین بود، اکنون به ناچار وارد تجارت پرورش خوک شده است.
پرورش خوک یک صنعت بزرگ در چین است و ۵۰ درصد از خوکهای زنده دنیا در این کشور قرار گرفتهاند. مزارع این کشور از تکنولوژیهای متفاوتی برای کنترل کردن رژیم، وزن و فعالیت این حیوانات استفاده میکنند.
یکی از سخنگویان هواوی درباره ورود به این حوزه میگوید:
پرورش خوک یک مثال دیگری از این است که ما چطور سعی میکنیم بعضی صنایع سنتی را با فناوری اطلاعات و ارتباطات احیا کنیم تا به صنایع فعال در عصر ۵G ارزش بیشتری ببخشیم
در کنار پرورش خوک، هواوی به ورود به صنعت معدنکاوی هم تمایل دارد. مؤسس و مدیر عامل این کمپانی، رن ژنگفی، اوایل ماه جاری از یک آزمایشگاه استخراج رونمایی کرد. به گفته خودش، او قصد دارد با استفاده از تکنولوژیهای هواوی، استخراج کنندگان را به یقه سفیدهای کت و شلوار پوش تبدیل کند و این صنعت را با فناوری پیوند بزند.
او میگوید که به کمک تکنولوژیهای هواوی، صنعت استخراج معادن کارگران کمتر، محیطی امنتر و بهرهوری بیشتری را تجربه خواهد کرد. همچنین او به گسترش تولیدات هواوی در بخش تلویزیون، تبلت و رایانه هم اشاره کرد.
رن ژنگفی به این دلیل دست به چنین اقداماتی زده است که حذف هواوی از فهرست تحریمهای وزارت بازرگانی آمریکا را بعید میداند. او معتقد است حتی اگر آمریکا روزی تحریمهای هواوی را لغو کند، ورود این شرکت به حوزههای مذکور سبب خواهد شد تا وابستگیاش به بخش گوشیهای هوشمند کاهش یابد و بدون این بخش هم بتواند به حیات خود ادامه دهد.
البته ورود به صنایع مختلف و تلاش برای کسب سود از این راهها به معنی ترک بازار تلفن همراه نیست و این شرکت در سال جاری از پرچمداران سری P50 و میت ۵۰ رونمایی خواهد کرد که گفته میشود هر دو خانواده به سیستم عامل بومی هارمونی این شرکت مجهز خواهند شد.
اگرچه چینیها عنوان برترین تولید کننده گوشی هوشمند را تنها مدت کوتاهی در اختیار خود نگه داشتند و دوباره به مقامهای پایینتر سقوط کردند، اما هواوی هنوز بهعنوان اولین تولید کننده تجهیزات مخابراتی در دنیا شناخته میشود. البته این شرکت باید با دقت از این عنوان مراقبت کند، زیرا دولت جدید آمریکا هنوز به کاهش تحریمهای هواوی تمایلی نشان نداده است و مشخص نیست در آینده بر این فشارها افزوده خواهد شد یا خیر.
منبع: Phone Arena