نقد و بررسی لپتاپ HP Omen 16؛ خوش‌ساخت و برای گیمرها

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۱ دقیقه
لپتاپ HP Omen 16

یکی از محصولات پرفروش شرکت اچ‌پی (HP) در حوزه‌ی سخت افزار و لپتاپ‌ها، لپتاپ HP Omen 16 است که جدا از سادگی و ظرافتِ خاصی که در بدنه‌اش وجود دارد، نقاط قوت جالب دیگری هم دارد. در این بررسی، ضمن تشریح نقاط قوت HP Omen 16 به نقاط ضعف این لپتاپ هم می‌پردازیم.

خط تولید Omen به یکی از مهم‌ترین خط تولیدهای شرکت اچ‌پی در حیطه‌ی ساخت لپتاپ تبدیل شده است؛ چراکه سری لپتاپ‌های Omen با هدف راضی نگه داشتن خانواده‌ی گیمینگ روی کار آمده است. در کنارِ مدل‌ HP Victus، می‌توان سری لپتاپ‌های HP Omen را هم یکی از محصولات قابل توجه بازار خرید و فروش لپتاپ دانست.

دو لپتاپ سری ویکتوس ۱۵ و Omen 16 مشخصات فنی تقریبا شبیه به یکدیگر دارند. با این حال، تفاوت‌هایی بین این دو سری وجود دارد که در ادامه به طور مفصل‌تر به این دسته از تفاوت‌ها و تغییرات می‌پردازیم.

مشخصات فنی لپتاپ HP Omen 16

پردازنده Core i۷- ۱۱۸۰۰H
فرکانس پردازنده ۲.۳ تا ۴.۶ گیگاهرتز
حافظه Cache ۲۴ مگابایت
ظرفیت حافظه RAM ۱۶Gb-DDR4
ظرفیت حافظه داخلی ۵۱۲ گیگابایت
مدل پردازنده گرافیکی GeForce RTX ۳۰۵۰Ti
اندازه صفحه نمایش ۱۶.۱ اینچ
درگاه‌های ارتباطی
  • USB
  • LAN
  • Wi-Fi
  • شیار کارت حافظه
  • mini HDMI
  • DisplayPort
تعداد پورت USB 3.2 ۳ عدد
تعداد پورت USB Type-C ۱ عدد
نوع و شارژدهی باتری چهار سلولی
سیستم عامل Microsoft Windows ۱۱
وزن ۲.۳ کیلوگرم
لپ تاپ 16.1 اینچی اچ‌پی مدل OMEN 16-B0004TX

طراحی و ویژگی‌های ظاهری

لپتاپ HP Omen 16 دارای بدنه‌ی تمام و کمال پلاستیکی بوده اما لبه‌های این لپتاپ ظاهری شبیه به فلز براق دارد. رنگ تمام مشکیِ بدنه‌ی لپتاپ ظاهر بسیار شیکی به این دستگاه بخشیده اما اثر انگشت روی بدنه‌ی لپتاپ به راحتی باقی می‌ماند. به همین دلیل، اگر به شدت روی این موضوع حساس هستید، شاید از ظاهر این لپتاپ چندان خوشتان نیاید.

این لپتاپ در ابعاد ۱۴.۵×۹.۶×۰.۸ اینچ طراحی شده است. وزن این لپتاپ ۲.۳ کیلوگرم بوده و در صورت ارتقای اجزای داخلی لپتاپ، وزن بیشتری را باید از این لپتاپ انتظار داشت. گوشه‌های لپتاپ با این‌که تیز نیست، ظاهر بسیار زیبایی را برای لپتاپ ایجاد می‌کند.

لپتاپ HP Omen 16

کیفیت متریالی که برای ساخت بدنه استفاده می‌شود قابل قبول است. هر چند، لپتاپ‌ها با بدنه‌ی پلاستیکی مثل Omen 16 به جذابیت لپتاپ‌های تمام فلزی نمی‌رسند. صفحه کیبورد هم ظاهر شیک و جالب دارد اما بخش نام‌پد روی کیبورد طراحی نشده است. علی رغم وزن ۲.۳ کیلوگرمی این لپتاپ، حمل و نقل آن چندان اذیت کننده نیست. هر چند، به طور معمول برای یک لپتاپ که برچسب گیمینگ روی آن خورده، وزن ۲.۳ کیلوگرم را می‌توان قابل قبول و طبیعی دانست.

کیبورد و ترک‌پد

می‌توان کیبورد و ترک‌پد لپتاپ HP Omen 16 را قابل قبول تلقی کرد. نه آنچنان کار با کیبورد و ترک‌پد این دستگاه معرکه است و نه حس بدی به کاربر منتقل می‌شود. از آنجایی که لپتاپ ضخامت آنچنان نازکی ندارد، فشرده شدن دکمه‌ها به درستی انجام شده و میزانِ فشرده شدن کیبورد قابل قبول است.

چینش دکمه‌های کیبورد استاندارد بوده و فضای کافی بین دکمه‌ها وجود دارد. در گوشه‌ی بالا و سمت راست، دکمه‌هایی برای باز کردن هاب گیمینگ لپتاپ HP Omen 16 وجود دارد. همچنین برای ماشین حساب ویندوز و گرفتن اسکرین شات هم دکمه‌هایی در نظر گرفته شده است. خیلی عالی می‌شد اگر کاربر می‌توانست این کلیدهای شرتکات را مجدد از نو برای نرم‌افزارهای دیگر برنامه‌ریزی می‌کرد.

نرم‌افزار HP تا حدودی باگ دارد و اگر در هنگام کار با آن دچار مشکل شده‌اید تعجب نکنید. سازندگان می‌توانستند دکمه‌های اختصاصی برای پخش مدیا در سمت راست فاصله‌ی بین جهت‌ها قرار دهند؛ چراکه هیچ دلیل منطقی وجود ندارد که این بخش از کیبورد را یک فضای خالی تشکیل می‌دهد.

ترک‌پد تا جایی که امکان داشت در اندازه‌ی بزرگ طراحی شد. کلیک ماوس و دقت نشانه‌گر به‌واسطه‌ی ترک‌پد عملکرد درستی دارد. حرکات مختلفی را می‌توان با ترک‌پد انجام داد؛ برای مثال با حرکت دو انگشت می‌توان به راحتی صفحات را به سمت بالا و پایین اسکرول کرد.

درگاه‌های ارتباطی

در سمت چپ لپتاپ HP Omen 16 یک ورودی برای اتصال شارژر ۲۰۰ وات وجود دارد. همچنین یک جک RJ45، یک پورت USB 3.0 Type A، یک پورت صفحه نمایش مینی، HDMI، پورت USB 3.0 Type C، جک سه و نیم میلی‌متر و یک اسلات SD کارت وجود دارد.

در سمت راست لپتاپ، دو پورت USB 3.0 دیگر وجود دارد تا در مجموع، لپتاپ HP Omen 16 سه پورت USB 3.0 داشته باشد. این دستگاه یک سیستم خنک‌‌کننده هم دارد تا هوای گرم به سمت بیرون از دستگاه تهویه شود.

لپتاپ HP Omen 16

سیستم خنک‌کننده‌ی لپتاپ

صفحه‌ی مشبک که در بخش زیرین دستگاه قرار گرفته، وظیفه‌ی تهویه‌ی هوای گرم به سمت بیرون دستگاه را برعهده دارد. این صفحه حالتی شبیه به خانه‌ی زنبور عسل دارد تا میزان تهویه‌ی هوا به طرز قابل توجهی زیاد باشد و از همه مهم‌تر، فن‌های خنک‌کننده همیشه به هوای تازه دسترسی داشته باشند.

به طور میانگین دمای پردازنده‌ی گرافیکی تا ۴۹ درجه سانتی‌گراد در حالت باتری بوده و تا ۶۶ درجه‌ی سانتیگراد در حالت اتصال به برق شهر افزایش می‌یابد. دمای CPU در حالت باتری به ۵۶ درجه‌ی سانتی‌گراد و در حالت اتصال به برق شهر تا ۷۹ درجه‌ی سانتی‌گراد افزایش می‌یابد.

در حداکثر فشاری که به دستگاه وارد کرده‌ایم، دمای پردازنده‌ی گرافیکی و پردازنده‌ی مرکزی نهایت امر به ترتیب به ۵۶ و ۶۱ درجه‌ی سانتیگراد در حالت باتری رسیده و در حالت اتصال به برق شهر، دمای ۷۷ و ۸۹ درجه‌ی سانتیگراد به ترتیب مشاهده شد.

صدای فن‌ها قابل قبول بوده و تمرکز کاربر را بر هم نمی‌زنند. اکثر نویزی که تولید می‌شود به دلیل چرخش فن‌ها نیست و کاربر اغلب صدای ضربه خوردن هوا به دریچه‌ی تهویه را می‌شنود. گرمای دستگاه در هنگام تایپ و کار با لپتاپ در یک بازه‌ی بلند مدت اصلا و ابدا آزاردهنده نیست و فرایند تایپ دچار اختلال نمی‌شود.

مصرف انرژی در حالت باتری در این لپتاپ موجب کاهش بهره‌وری می‌شود. به همین دلیل اگر لپتاپ را به برق شهر متصل کنید، عملکرد پردازنده‌ی گرافیکی ۳.۳ برابر و فرکانس پردازنده‌ی مرکزی دستگاه تقریبا دو برابر افزایش می‌یابد. به همین دلیل، برای تجربه‌ی به مراتب بهتر در بازی‌های ویدیویی باید دستگاه را به برق شهر متصل کرد. در غیر این صورت، حتی در صورتِ خاموش کردن برنامه‌های پس‌زمینه‌ی ویندوز، همچنان بهره‌وری دستگاه در بازی‌های ویدیویی در حالت باتری بهبود چشمگیری پیدا نمی‌کند.

وبکم و صدا

لپتاپ HP Omen 16

کیفیت وبکم تعبیه شده در لپتاپ HP Omen 16 متوسط است. نویز در ویدیو و تصاویر وجود دارد اما برای چت‌های ویدیویی می‌توان از وبکم دستگاه به راحتی استفاده کرد. لپتاپ Omen دو میکروفون دارد که در اطراف وبکم برای ضبط صدا با کیفیت استریو وجود دارند.

دو اسپیکر در این لپتاپ در اطراف لبه‌های کیبورد نصب شده است. شفافیت قابل قبولی را می‌توان از این اسپیکرها انتظار داشت. با این حال، صدای بیسِ دستگاه جالب نیست. به طور کلی، برای یک لپتاپ میان‌رده کیفیت صدا قابل قبول بوده و صدا در سطح کم کاملا شفاف است. حجم صدا برای این دستگاه مثل سایر پارامترهای صوتی قابل قبول است اما بهتر بود تا برای حداقل ۲۰ درصد میزان سطح صدا افزایش پیدا می‌کرد.

عملکرد صفحه

برای تست عملکرد صفحه، از دو نرم‌افزار Portrait Display’s Calman و X-Rite i1Display Pro استفاده کرده‌ایم. میزان شفافیت تصویر به طور کلی ۳۲۳ نیت سنجیده شد که کیفیت مناسبی برای کار با لپتاپ در اماکن بسته تلقی می‌شود. با این حال، کار با لپتاپ در محیط باز و تحت نور شدید چالش برانگیز خواهد بود.

لپتاپ HP Omen 16 در مقایسه با سایر لپتاپ‌های بازار که به راحتی به ۴۰۰ الی ۵۰۰ نیت می‌رسند، حرفی برای گفتن ندارد. شفافیت تصویر در لپتاپ Omen روی کاغذ ۳۰۰ نیت ذکر شده است. بنابراین، بر اساسِ تست‌ها مشخص شده شرکت HP نسبت به چیزی که روی کاغذ مدعی شده توانسته عملکرد بهتری برای صفحه نمایش داشته باشد.

دقت رنگ برای یک لپتاپ گیمینگ با چنین مشخصات فنی خوب است. با این حال، انتشار نور آبی در این لپتاپ یک نقطه ضعف است و این احتمال وجود دارد که چشم‌های کاربر در بلندمدت به خاطر انتشار نورهای آبی اذیت شود.

بعد از انجام تست کالمن برای کالیبراسیون، دقت رنگ کمی بهتر شد و رنگ‌ها طبیعی‌تر به نظر می‌رسند. با این حال برای تولید محتوای تصویری، این لپتاپ در حد راه انداختنِ کارهای معمولی با فتوشاپ عملکرد مطلوبی را داراست.

عمر باتری و اتصالات شبکه

عمر باتری لپتاپ HP Omen 16 به دلیل باتری شش سلولی Wh ۸۳ خوب است. باتری کار رفته در این لپتاپ تقریبا بیست درصد بزرگتر از باتری چهار سلولی Wh ۷۰ لپتاپ ویکتوس به نظر می‌رسد. باتریِ اکثر لپتاپ‌های گیمینگ در این دسته بین ۷۰ الی Wh ۸۰ هستند. به همین دلیل، باتری لپتاپ Omen 16 قابل قبول است. ذکر این نکته کاملا بدیهی است که میزانِ دقیق شارژ به میزان نور صفحه و میزانِ سبک و سنگین بودن کارهای محول شده به لپتاپ بستگی دارد. با این حال، بر اساس میزان نور پنجاه درصد و استفاده‌ی روتین، این لپتاپ در حال استندبای ۱۰.۷۵ ساعت در حالت باتری دوام می‌آورد. همچنین با این لپتاپ می‌توان ۶ ساعت بی‌وقفه یک ویدیو را تماشا کرد یا ۷۸ دقیقه بازی ویدیویی را با تنظیمات مدیوم اجرا کرد. برای یک لپتاپ گیمینگ، این اعداد و ارقام به طرز چشمگیری خوب تلقی می‌شود.

با این لپتاپ می‌توان ۶ ساعت بی‌وقفه یک ویدیو را تماشا کرد

مدل پایه‌ی HP Omen 16 با مودم وای-فای ۶ از نوع Intel AX201 عرضه می‌شود و با این حال می‌توان مودم نسل جدیدتر تحت عنوان AX210 Wi-Fi 6E را روی این لپتاپ نصب کرد. با این حال، مودم AX201 می‌تواند سرعت انتقال فایل ۸۲۰ مگابایت بر ثانیه را در اتاقی که مودم در آنجا قرار گرفته داشته باشد. این عدد برای اتاقِ مجاور به ۳۵۰ مگابایت بر ثانیه کاهش می‌یابد. بنابراین، بهترین سرعت زمانی به دست می‌آید که لپتاپ در نزدیکی مودم باشد.

قابلیت ارتقا

لپتاپ HP Omen 16

دسترسی به داخل لپتاپ HP Omen 16 کار چندان سختی نیست. این لپتاپ هم شبیه به سایر محصولات، پیچ‌هایی در صفحه‌ی تحتانی دارد که با در آوردن آنها می‌توان به محفظه‌ی قطعات لپتاپ دسترسی پیدا کرد. میزان رم و حافظه‌ی SSD قابلیت ارتقا دارد؛ به خصوص این‌که اسلات مربوط به حافظه از نوع M.2 است.

نسخه‌های مختلف لپتاپ HP Omen 16 با مشخصات مختلف

لپتاپ HP Omen 16

لپتاپ HP Omen 16 شبیه به مدل ویکتوس با مشخصات فنی مختلفی توسعه یافته و عرضه می‌شوند. به طور کلی دو پلتفرم برای لپتاپ Omen 16 وجود دارد. مدل اول با نام Omen 16T بوده که پردازنده‌ی مرکزی دستگاه مبتنی بر فناوری شرکت اینتل است.

مورد دوم، لپتاپ Omen 16Z است که پردازنده‌ی آن بر اساس قطعات شرکت AMD نصب می‌شود. مدل Omen 16T اغلب با دو مدل پردازنده‌ی i5-11400H و i7-11800H و در اکثر مواقع با کارت‌های گرافیک GTX 1650، RTX 3050 Ti یا RTX 3060 عرضه می‌شوند. از سوی دیگر، در لپتاپ‌های مدل Omen 16Z می‌توان پردازنده‌های Ryzen 5 5600H، Ryzen 7 5800H و Ryzen 9 5900HX را مشاهده کرد که با کارت گرافیک‌های GTX 1650، RTX 3050 Ti، RTX 3070 یا RX 6600M بسته شده‌اند. در هر دو مدل لپتاپ می‌توان رم دستگاه را از هشت تا سی و دو گیگابایت با صفحه نمایش ۱۰۸۰p از نوع پنل IPS در نظر گرفت.

به این موضوع دقت کنید که اگر قرار است لپتاپ HP Omen با پردازنده‌ی اینتل را خریداری کنید، به صفحه نمایش دستگاه دقت کنید؛ چراکه برای مثال لپتاپ HP Omen 16T که کارت گرافیک GTX 1650 دارد، از صفحه نمایش ۱۴۴ هرتزی بنا به دلایلی پشتیبانی نمی‌کند. از آن سو، برای لپتاپ Omen 16Z هم صفحه نمایش ۱۴۴ هرتزی برای کارت گرافیک ۳۰۵۰ Ti موجود نیست. بنابراین، اگر برای شما کیفیت صفحه نمایش به شدت اهمیت دارد، باید هزینه‌ی بیشتری را برای خرید مدل HP Omen 16 مورد نظرتان پرداخت کنید. با این‌که قیمت پایه‌ی لپتاپ Omen 16T و نوع ۱۶T از ۱۰۰۰ دلار شروع می‌شود، ارزان‌ قیمت‌ترین مدل این لپتاپ با صفحه نمایش ۱۴۴ هرتزی ۱۴۰۰ دلار است. بنابراین، در انتخاب مدل مناسب باید کاملا دقت کنید.

با تمامی این تفاسیر، به نظر می‌رسد نسخه‌های مختلف این لپتاپ بر این اساس با صفحه نمایش‌های مختلف کاستوم شده‌اند تا یک گیمر برای خرید یک محصول با کیفیتِ مطلوب، هزینه‌ی بیشتری را بپردازد. برای مثال، لپتاپ‌های HP Omen 16T از نصب حافظه‌ی SSD M.2 دوگانه پشتیبانی می‌کند، اما مدل دیگر که پردازنده‌ی AMD دارد تنها از یک حافظه‌ی SSD پشتیبانی می‌کند.

نقاط قوت
  • عملکرد خوب در بازی‌های ویدیویی
  • ظاهر شیک
  • اسلات قابل ارتقا برای حافظه‌ی SSD
  • تعداد پورت‌ها
نقاط ضعف
  • تاچ‌‌پد معمولی
  • وبکم ۷۲۰ پیکسل ضعیف
  • نرم‌افزارهای اچ‌پی باگ دارند

لپتاپ HP Omen 16؛ بخریم یا نخریم؟

هم برای خریدن و هم نخریدنِ این لپتاپ دلایل محکمی وجود دارد. با این حال، اگر در حیطه‌ی لپتاپ‌های شرکت اچ‌پی تحقیق کرده باشید، احتمالا اسم مدل HP Victus به گوشتان خورده است. به همین دلیل، شاید این سوال برای‌تان پیش بیاید آیا خرید لپتاپ Omen 16 بهتر است یا مدل ویکتوس؟ چه تفاوت‌های مشخصی بین این دو مدل وجود دارد؟

ابتدا باید به این موضوع قبل از پاسخ به سوال بپردازیم که خط تولید Omen قدیمی‌تر از ویکتوس بوده و لپتاپ‌های ویکتوس به تازگی در حال عرضه هستند. لپتاپ ویکتوس از جنبه‌ی کیفیت ساخت بدنه، نسبت به مدل Omen کمی ضعیف‌تر بوده و فن‌های آن صدای بیشتری از خود تولید می‌کنند. همچنین اندازه و ابعاد باتری لپتاپ ویکتوس کوچک‌تر از مدل Omen به نظر می‌رسد. با تمامی این تفاسیر، قیمت ویکتوس چیزی تقریبا ۵۰۰ دلار بیشتر از لپتاپ Omen با مشخصات تقریبا مشابه است. بنابراین، خرید Omen و ویکتوس، بیشتر به سلیقه‌ی شما در انتخاب لپتاپ بستگی دارد.

لپتاپ HP Omen 16

با تمامی این تفاسیر، لپتاپ HP Omen 16 جزء محصولات میان رده‌ی گیمینگ بازار لپتاپ محسوب می‌شود. همچنین، شرکت اچ‌پی از این محصول به عنوان یک لپتاپ اقتصادی یاد می‌کند. بنابراین، اگر با محدودیت بودجه مواجه نیستید، به جای خرید این مدل، بد نیست نگاهی به لپتاپ HP Omen 17 بیندازید که دارای پردازنده‌ی Core i9-11900H، ۳۲ گیگابایت رم، یک ترابایت حافظه‌ی داخلی SSD و کارت گرافیک GeForce RTX 3080 با حافظه‌ی اختصاصی ۱۶ گیگابایت از نوع GDDR6 است.

لپ تاپ 17.3 اینچی اچ‌پی مدل OMEN 17t CK000-9B16

اگر بودجه‌ی شما محدود است و در حدود قیمت لپتاپ Omen 16 به دنبال خرید یک محصول مناسب با شرایط خود هستید، مدل‌های Acer Predator، مدل MSI Creator 15 می‌تواند توجه شما را به خود جلب کنند.

لپ تاپ 16.1 اینچی اچ‌پی مدل OMEN 16-B0004TX

منبع: techspot

سوال و جواب‌های رایج درباره‌ی لپتاپ HP Omen 16
میزان باتری لپتاپ HP Omen 16 چه اندازه است؟
بر اساس میزان نور پنجاه درصد و استفاده‌ی روتین، این لپتاپ در حال استندبای ۱۰.۷۵ ساعت در حالت باتری دوام می‌آورد. همچنین با این لپتاپ می‌توان ۶ ساعت بی‌وقفه یک ویدیو را تماشا کرد یا ۷۸ دقیقه بازی ویدیویی را با تنظیمات مدیوم اجرا کرد. برای یک لپتاپ گیمینگ، این اعداد و ارقام به طرز چشمگیری خوب تلقی می‌شود.
میزان شفافیت تصویر لپتاپ HP Omen 16 چقدر است؟
شفافیت تصویر در لپتاپ Omen روی کاغذ ۳۰۰ نیت ذکر شده است.


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما