چگونه ویندوز ۱۰ را به ویندوز ۱۱ به‌روزرسانی کنیم؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۵ دقیقه
ویندوز 11

مایکروسافت روز گذشته و در شرایطی که قرار بود امروز این اتفاق رخ دهد، از ویندوز ۱۱ رونمایی کرد. از آنجایی که برای نصب این سیستم‌عامل فقط یک روش وجود ندارد تصمیم گرفتیم به آموزش به‌روزرسانی ویندوز ۱۰ به ویندوز ۱۱ بپردازیم.

ویندوز ۱۱ در حال حاضر رسما در دسترس قرار دارد و اگر دستگاه شما واجد شرایط دریافت آن باشد قطعا قادر خواهید بود آن را به صورت یک به‌روزرسانی دریافت کنید. البته این به‌روزرسانی ممکن است کمی طول بکشد که برایتان ظاهر شود اما قطعا طی روزها یا در نهایت طی هفته‌های آتی برایتان عرضه خواهد شد. اما اگر خودتان با روند آپدیت دستگاه آشنایی ندارید و می‌خواهید این کار را انجام دهید، در این مطلب نحوه‌ی انجام آن را به شما آموزش خواهیم داد.

به خاطر داشته باشید که روش‌های زیر می‌توانید برای دانلود، نصب و تجربه‌ی موفقیت‌آمیز ویندوز ۱۱ روی سیستم‌هایی که رسما از این سیستم‌عامل پشتیبانی نمی‌کنند هم استفاده کنید اما توصیه می‌کنیم این کار را انجام ندهید چرا که مایکروسافت اعلام کرد اگر چنین موردی زا تشخیص دهد، هیچ آپدیتی را برای سیستم مورد نظر عرضه نمی‌کند. بنابراین انتخاب با خودتان است.

قبل از اینکه به آموزش نصب ویندوز ۱۱ بپردازیم، در ابتدا بهتر است چک کنیم آیا سیستم ما اصلا از این سیستم‌عامل پشتیبانی می‌کند یا خیر تا حداقل خیال خودمان از این بابت آسوده شود. برای انجام این کار کافی است نسخه‌ی جدید اپلیکیشن PC Health Check را که اخیرا از سوی مایکروسافت عرضه شده است را دانلود، نصب و اجرا کنید تا متوجه شوید اگر نمی‌توانید آن را دریافت کنید، به چه دلیل سیستم شما قادر به پشتیبانی از آن نیست.

البته اصلی‌ترین دلیل عدم پشتیبانی از ویندوز ۱۱ به خاطر تراشه‌ی TPM 2.0 است که که غالبا در پردازنده‌های جدید مورد استفاده قرار گرفته است. گزینه‌ی مربوط به این تراشه به صورت پیش‌فرض (حداقل در سیستم من) غیرفعال است و باید در منوی بایوس آن را فعال کنید. بنابراین اگر اپلیکیشن یادشده، TPM 2.0 را منشا اصلی مشکل دانست، در ابتدا در منوی بایوس به دنبال پیدا کردن گزینه‌ی مربوط به آن باشید و اگر آن را نیافتید و مطمئن شدید که پردازنده‌ی شما از آن پشتیبانی نمی‌کند، باید بدانید نمی‌توانید ویندوز ۱۱ را رسما دریافت کنید و باید محدودیت‌های شرکت آمریکایی را در این زمینه دور بزنید.

روش ایمن اما طولانی‌تر؛ آپدیت ویندوز

اگر دستگاه شما از ویندوز ۱۱ پشتیبانی کند، دیگر نیازی به نصب فایل ISO ندارید چرا که می‌توانید با خیال آسوده‌تر، منتظر عرضه‌ی آن توسط خود مایکروسافت و دریافت آن از طریق بخش ویندوز آپدیت باشید. برای انجام این کار کافی است وارد تنظیمات شوید و گزینه‌ی آخر یعنی Update and settings را انتخاب کنید. سپس با کلیک روی Check for updates، منتظر باشید و ببینید آیا آپدیتی دریافت می‌شود یا خیر. اگر همه چیز مهیا باشد، باید آپدیت را مشاهده کنید در غیر این صورت بهتر است کمی منتظر بمانید. باید این نکته را هم به خاطر داشته باشید که ویندوز ۱۱ به صورت رایگان برای سیستم شما در دسترس قرار می‌گیرد بنابراین نگرانی از بابت هزینه‌ی آن نداشته باشید.


نکته: مایکروسافت در حال حاضر قصد دارد به تدریج این آپدیت را برای سیستم‌های بیشتری عرضه کند. اگر گزینه‌ی مربوط به آپدیت ویندوز ۱۱ را مشاهده نکردید، به احتمال بسیار فراوان طی هفته‌های آتی باید این اتفاق بیفتد چرا که سیستم شما از ویندوز ۱۱ پشتیبانی می‌کند. برای اینکه بهترین تجربه را از کار با ویندوز داشته باشید، مایکروسافت توصیه می‌کند از این طریق ویندوز را آپدیت کنید چون زمانی که شرکت احساس کند سیستم شما آماده‌ی دریافت به‌روزرسانی است آن را برای شما عرضه می‌کند.


اگر ویندوز ۱۱ رسما از سیستم شما پشتیبانی نمی‌کند و به هر دلیلی نمی‌توانید آن را از طریق منوی تنظیمات و بخش آپدیت دریافت کنید، باید به سراغ روش بعد بروید که آن هم دانلود فایل ISO است. البته نگرانی خاصی هم از بابت ماندن در ویندوز ۱۰ نباید وجود داشته باشد چرا که مایکروسافت اعلام کرد تا سال ۲۰۲۵ از این سیستم‌عامل به صورت کامل پشتیبانی می‌کند. بنابراین فقط ظاهر و یک سری قابلیت‌های خاص ویندوز ۱۱ را دریافت نمی‌کنید اما از لحاظ امنیتی یا دریافت قابلیت‌های جذاب، تحت پوشش بلند مدت مایکروسافت قرار خواهید داشت.

روش دوم؛ دانلود فایل ISO

مایکروسافت خوشبختانه روش دانلود و نصب ویندوزهای خود را محدود به بخش آپدیت نکرد و این امکان را فراهم کرد تا کاربران از طریق صفحه‌ی رسمی خود شرکت هم بتوانند فایل مربوطه را دریافت کنند. این روش حتی برای کسانی که سیستم‌شان از ویندوز ۱۱ به صورت رسمی پشتیبانی نمی‌کند هم جواب می‌دهد و حداقل برای مدتی می‌توانند تجربه‌ی استفاده از آن را داشته باشند. اما همانطور که در بالا هم اشاره شد، توصیه می‌کنیم این کار را انجام ندهید چون دیگر هیچ آپدیتی دریافت نخواهید کرد و ممکن است در وسط راه مایکروسافت سیاست‌های سخت‌گیرانه‌ی دیگری را هم اعمال کند.

هرچند عدم دریافت به‌روزرسانی هم خیلی نمی‌تواند مشکل‌ساز باشد چرا که کاربران هربار که مشکلی برای ویندوز پیش آمده است یا احساس کنند به آپدیت نیاز دارد می‌توانند مجددا فایل ISO جدیدی را از طریق سایت مایکروسافت دانلود و نصب کنند. بعد از اینکار اپلیکیشن مربوطه را که Windows 11 Update Assistant نام دارد اجرا کنید. در این بخش هم می‌توانید فایل ISO ویندوز ۱۱ را روی فلش رایت کنید و هم می‌توانید با کلیک روی گزینه‌ی به‌روزرسانی، سیستم خود را به سیستم‌عامل جدید به‌روزرسانی کنید.

البته مایکروسافت از این بابت که می‌توانید از طریق روش دوم سیستم خود را به ویندوز ۱۱ به‌روزرسانی کنید آگاه است و حتی این اجازه را هم به شما می‌دهد اما قبل از نصب باید با شرایط و ضوابط شرکت در این باره موافقت کنید که اگر مشکلی پیش آمد، مقصر خودتان هستید و نه شرکت. بنابراین توصیه می‌کنیم سیستم قدیمی خود را روی همان ویندوز ۱۰ نگه دارید مگر اینکه خیلی مشتاق تجربه‌ی قابلیت‌های جدید باشید.


نکته: نصب ویندوز ۱۱ از این طریق نشان دهنده‌ی این است که روش تدریجی مایکروسافت را انتخاب نکرده‌اید. این یعنی شاید با یک سری باگ‌های ریز و درشت روی سیستم خود مواجه شوید که به نظر می‌رسد آن را پذیرفته‌اید چون می‌دانیم حتی با دریافت ویندوز از بهترین روش ممکن هم ممکن است باز با باگ و مشکل مواجه شوید.


اگر ویندوز ۱۱ برای شما مشکل‌ساز شد می‌توانید به ویندوز ۱۰ برگردید که پیش‌تر نحوه‌ی انجام آن را در مطلبی دیگر به شما آموزش داده بودیم. البته برای بازگشت به نسخه‌ی قبل فقط ۱۰ روز فرصت دارید بنابراین طی این ده روز حتما انواع و اقسام تست‌های سخت را روی سیستم خود انجام دهید تا مطمئن شوید مشکل خاصی وجود ندارد.

منبع: HowToGeek



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۷۴ دیدگاه
  1. فکور

    سلام خسته نباشید
    من نسخه non tom ویندوز ۱۱ ریختم به درستی و کامل نصب شد اما موقه نصب درایوا وارد تنظیمات ویندوز شدم و از اونجا بروز رسانی کردم موقه نصب کراش می خورد و می پرید و دیگه روشن نمیشد بعد مجبور شدم از ویندوز ریپیرین که وقتی ویندوز بالا نمیاد استفاده کنم و به بخش ری استور رفتم ور در آنجا اپدیتی که از ویندوز داده بود یعنی نصب درایو رو پاک کنم تا ویندوز بالا بیاد بعد با هر برنامه ای از جمله درایو بوستر ایو بیت برای نصب درایو و بقیه استفاده کردم اما اونا هم موقه نصب داریو کراش می خورد و مجبرو بودم دوباره کاره قبلی رو کنم ویندوزه من اکتیو هست اما نمی دونم چجوری درایو هارو بریزم و بروز رسانی کنم تا ویندوز نپره
    میشه کمکم کنید واقعان موندم و نیاز دارم به لبتابم

  2. یک بدبخت
  3. Ata

    سلام من این سیستم عامل منه آیا میتونم بروزرسانی کنم؟؟

    CPU:Core-i5 9400
    Ram:16
    Graphic: Intel UHD 630
    Hard: m2
    لطفا سریع بگید، ممنون

    1. سید علی

      بله

  4. احسان

    سلام وقت بخیر
    ویندوز ۱۰ نسخه هوم اورجینال دارم . فایل ایزو دانلود و نصب کنم لایسنسم از بین میره ؟ توصیه میشه تا بروزرسانی صبر کنم ؟

    1. علیرضا

      بهتره صبر کنید تا اپدیتش رو از طرف ماکروسافت تو بخش اپدیت ها انجام بدید

  5. امیر

    من برنامه ای که باید ویندوز ۱۱ رو نصب کنه ریختم ولی وقتی که میخام بازش کنم اینو میاره

    Can’t find the necessary file . Please check if you have permission to write to the installation folder .

    مشکل از کجاست ؟

  6. علی

    میشه داخل ویندوز۱۰ کرکی ریخت و مشکلی بوجود نمیاد؟

  7. Sadra

    سلام
    پردازنده تون نسل قدیمی هست

  8. رادین

    سلام چند سوال داشتم
    سوال اول اگر ویندوز ۱۰ کرک داشته باشیم بدون مشکل میشه ویندوز ۱۱ رو از ستینگ ابدیت کرد و اجرا کرد؟
    سوال دوم اگر ویندوز ۱۰ کرک داشته باشیم و ویندوز ۱۱ رو از ستینگ ابدیت کنیم ویندوز ۱۱ اورجینال رو داریم؟

  9. علیرضا

    منظورتون TPM بود دیگه ضایع

  10. mahdi

    سلام معنی این خطار چیه؟the processor is not currently supported for windows 11 یعنی پردازنده نمی کشه؟

  11. ابوالفضل

    سلام
    توی قسمت آبدیت سیستم من پیغام:
    “this PC dosen’t currently meet windows 11 system requirements for windows” اومده.
    در صورتی که مشخصات سیستم من:
    CPU: CORE I7 7700HQ
    GPU: NVIDIA GTX 1050TI 4GB
    RAM: 16 DDR4
    Resolushon: 1080p == Full HD
    بی‌زحمت میشه توضیح بدید که مشکل از کجاست ؟؟؟
    باتشکر

    1. armin

      سیستمت نمیخوره به ویندوز ۱۱
      cpu نسل ۸ به بعد ساپورت میشه
      cpu ت نسل هفته.

    2. علیرصا

      ویندوز ۱۱ به حداقل پردازنده اینتل نسل ۸ نیاز داره واسه شما نسل ۷ عه

    3. محمد

      سلام به خاطر نسل پردازندتونه که نسل ۷ هستش حداقل نسل برای دریافت آپدیت ویندوز ۱۱ نسل ۸ (8th Gen) میباشد. سایر موارد مثل UEFI و TPM 2 بررسی کنید

    4. سینا

      مشکل cpu شما هست

    5. سید امین فاطمیان

      سلام منم سیستم cpu i7 7700hq و gtx 1050 هست ویندوز ۱۱ رو از طریق فایل iso از سافت ۹۸ دانلود کردم به راحتی روی ویندوز ۱۰ نصب شد انگار ویندوز رو اپدیت کرد و با هیچ مشکلی داره کار میکنه.

      1. امیر محمد

        اون نسخه لیگ شدس نه نسخه اصلی

    6. M

      پردازنده های نسل ۸ به بعد ساپورت میشن پردازنده شما نسل ۷

    7. مهرجو

      مشکل عمده از پردازندتونه که نسل هشتم نیست
      و اینکه ممکنه tpm فعال نباشه یا secure boot رو فعال نکرده باشین
      البته فرمت پارتیشن بندی هارد دیسک هم باید gpt باشه

  12. رادین

    اگر ویندوز ۱۰ کرک داشته باشیم بدون مشکل میشه ویندوز ۱۱ رو دریافت کرد و نصب و استفاده کرد؟

    و میخوام از راه ایمن یعنی از خود ستینگ ابدیت کنم مشکلی پیش نمیاد؟؟

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X