چگونه از سوژه‌های متحرک عکس‌های جذاب بگیریم؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۶ دقیقه
عکاسی سوژه‌های متحرک

عکاسی حرفه‌ای از سوژه‌های متحرک مانند سگی که در حال دویدن است یا بچه‌هایی که ورزش می‌کنند، کار چندان ساده‌ای نیست. افراد زیادی هنگام عکاسی از این نوع سوژه‌ها با عکس‌های تار و نه‌چندان جذاب روبرو می‌شوند. به همین خاطر در این مطلب به نکات و ترفندهای مربوط به عکاسی از سوژه‌های متحرک می‌پردازیم. باید خاطرنشان کنیم بسیاری از این نکات و ترفندها را علاوه بر دوربین‌های حرفه‌ای، برای دوربین‌های گوشی‌های هوشمند هم می‌توان استفاده کرد.

نور، دوربین، حرکت

عکاسی سوژه‌های متحرک

وجود نور فراوان ثبت عکس‌های اکشن را راحت‌تر می‌کند

زمانی که عکاسی می‌کنید، دوربین شما نور بازتاب شده از تمام بخش‌های صحنه‌ی روبروی شما را ثبت می‌کند. برای گرفتن یک عکس مبتنی بر نوردهی مناسب، باید نور کافی راهی سنسور دوربین شود. زمانی که می‌خواهید از یک سوژه‌ی متحرک عکس بگیرید، فرایند عکس‌برداری باید در زمان بسیار کوتاهی انجام شود. اگر این فرایند از یک حدی طولانی‌تر شود، عکس موردنظر مات خواهد شد. به همین خاطر در محیط‌های کم‌نور و هنگام شب احتمال مات شدن عکس‌ها افزایش می‌یابد زیرا نور کمتری راهی سنسور دوربین می‌شود.

در رابطه با ثبت عکس‌های جذاب از سوژه‌های متحرک، وجود نور کافی در منطقه بیشترین اهمیت را دارد. این یعنی برای عکاسی از سوژه‌های متحرک توصیه می‌کنیم که در محیط‌های بیرونی در طول روز چنین کاری را انجام دهید. البته امکان ثبت عکس‌های اکشن در شب یا داخل خانه هم وجود دارد اما اگر کیفیت عکس‌ها اهمیت زیادی برای شما دارد، برای این کار به تجهیزات خاصی مانند فلش‌های حرفه‌ای نیاز دارید. به همین خاطر اگر تازه‌کار هستید یا نمی‌خواهید هزینه‌ی زیادی متحمل شوید، بهتر است این نوع عکس‌ها را در طول روز در محیط‌های بیرونی ثبت کنید.

همه چیز درباره‌ی تنظیمات دوربین

عکاسی سوژه‌های متحرک

اگر سرعت شاتر پایین باشد، سوژه‌ی موردنظر در عکس مات می‌شود

در رابطه با تنظیمات دوربین با سه بخش اصلی سروکار داریم: سرعت شاتر، دیافراگم و ISO. اگرچه هر سه مورد اهمیت زیادی دارند، اما برای عکاسی از سوژه‌های متحرک اهمیت سرعت شاتر از دیگر تنظیمات بیشتر است.

سرعت شاتر به زبان بسیار ساده سرعت فرایند ثبت عکس را تعیین می‌کند. اگر سرعت شاتر یک دهم ثانیه باشد، سنسور دوربین هم اتفاقات صورت گرفته در همین یک دهم ثانیه را ثبت می‌کند. این یعنی اگر چیزی به سرعت حرکت کند، در عکس شما مات به نظر می‌رسد. از طرف دیگر، اگر سرعت شاتر ۱/۴۰۰۰ ثانیه باشد، عکس موردنظر با سرعت بسیار بیشتری ثبت می‌شود. به همین خاطر سوژه‌ی موردنظر هرچقدر هم سریع باشد، به احتمال زیاد با کیفیت و شفافیت مناسبی ثبت خواهد شد.

عکاسی سوژه‌های متحرک

با استفاده از دوربین‌های حرفه‌ای به راحتی می‌توانید سرعت شاتر، دیافراگم و ISO را تغییر دهید. این یعنی با بهره‌گیری از دیافراگم باز و ISO بالا قادر به بهره‌گیری از سرعت شاتر بالایی خواهید بود تا تمام سوژه‌های پرسرعت با کیفیت بالایی ثبت شوند.

اما در رابطه با دوربین گوشی‌های هوشمند باید بگوییم که غیر از چند مورد استثناء، دیافراگم این دوربین‌ها ثابت است و سرعت شاتر و ISO هم به صورت خودکار توسط اپلیکیشن دوربین تنظیم می‌شود. اگر می‌خواهید این دو مورد را به صورت دستی تنظیم کنید، یا باید از اپلیکیشن‌های دیگری استفاده کنید یا در صورت پشتیبانی اپلیکیشن اصلی از این مشخصه، در بخشی از تنظیمات آن می‌توانید سرعت شاتر و ISO را با توجه به نظر خود تغییر دهید.

چگونگی فوکوس بر روی سوژه‌های متحرک

در کنار اهمیت سرعت شاتر، نباید اهمیت فوکوس را از قلم بیندازیم. عمق میدان یک موضوع نسبتاً پیچیده در حوزه‌ی عکاسی محسوب می‌شود. زمانی که شما یک عکس را ثبت می‌کنید، لنز به نوعی نور را دستکاری می‌کند تا فقط بخشی از عکس در فوکوس قرار بگیرد و کاملا شفاف به نظر برسد. اما اینکه این بخش شفاف چقدر بزرگ است به نوع دوربین، فاصله‌ی کانونی لنز و دیافراگم و عوامل دیگر بستگی دارد.

عکاسی سوژه‌های متحرک

در این عکس کبوتر در ناحیه‌ی فوکوس قرار دارد و به همین خاطر اتوبوس مات شده است

اگر از دوربین حرفه‌ای استفاده می‌کنید، بهتر است دیافراگم را به اندازه‌ی کافی باز بگذارید تا در کنار شاتر سریع، ناحیه‌ی قرار گرفته در فوکوس کوچک‌تر شود. البته چنین کاری ثبت عکس‌های جذاب از سوژه‌های متحرک را کمی چالش‌برانگیز می‌کند ولی در ادامه به دو نکته‌ی مهم مربوط به این موضوع می‌پردازیم:

  • از فوکوس خودکار برای دنبال کردن سوژه‌ی خود حین حرکت آن استفاده کنید.
  • اگر می‌دانید که سوژه قرار است در بخش خاصی از منظره حضور پیدا کند، با استفاده از فوکوس دستی می‌توانید آماده‌ی ثبت سوژه‌ی موردنظر در منطقه‌ی پیش‌بینی شده شوید.
عکس اکشن

اگر بتوانید موقعیت سوژه را پیش‌بینی کنید، نیازی به استفاده از فوکوس خودکار نخواهید داشت

اگر از فوکوس خودکار استفاده می‌کنید، باید تمام تنظیمات مهم آن را یاد بگیرید زیرا اگر مراقب نباشد، این سیستم برخلاف میل شما بر روی بخش‌های دیگری از منظره فوکوس خواهد کرد.

یکی از جنبه‌های منفی دوربین موبایل، پایین بودن عمق میدان آن‌ها است که البته در زمینه‌ی عکاسی از سوژه‌های متحرک این یک نکته‌ی مثبت محسوب می‌شود. اگر گوشی شما دارای دوربین مناسبی باشد، حین عکاسی اکشن تقریبا تمام بخش‌های منظره در فوکوس خواهد بود و این یعنی در صورتی که دوربین گوشی سرعت شاتر بالایی داشته باشد، قادر به ثبت عکس‌های جذاب از سوژه‌های متحرک خواهید بود.

مزایای قابلیت عکاسی پیاپی

عکس اکشن

یکی از مهم‌ترین المان‌های ثبت عکس‌های اکشن جذاب، بحث شانس است. برای هر عکس ورزشی جذابی که در جلد مجلات یا سایت‌های مختلف می‌بینید، عکاس موردنظر صدها و حتی هزاران عکس بد را ثبت کرده است. به همین خاطر به منظور ثبت عکس‌های جذاب از سوژه‌های متحرک، باید میزان شانس خود را تا حد ممکن افزایش بدهید.

راحت‌ترین راه برای انجام چنین کاری، گرفتن عکس‌های پشت سر هم است. این یعنی فقط باید انگشت را بر روی دکمه‌ی شاتر نگه دارید تا دوربین پشت سر هم عکس‌های متعددی را ثبت کند. برخی از گوشی‌های قدرتمند از قابلیت عکاسی پیاپی یا Burst Mode بهره می‌برند. در این گوشی‌ها هم کافی است دکمه‌ی شاتر را نگه دارید تا چندین عکس پشت سر هم ثبت شوند.

عکس اکشن

در دوربین‌های حرفه‌ای، بافر مربوط به عکس به سرعت پر می‌شود و بنابراین فقط چند ثانیه می‌توانید از حداکثر سرعت ثبت عکس‌های پشت سر هم بهره ببرید و بعد از آن سرعت ثبت عکس‌ها کاهش پیدا می‌کند. اگر هم به هر دلیلی عکس موردنظر را از دست دادید، بهتر است دوباره اقدام کنید. به عنوان مثال در مسابقات ورزشی معمولا چندین سوژه‌ی جذاب به وجود می‌آید که حتی اگر تعدادی از آن‌ها را از دست بدهید، باز هم برای ثبت عکس‌های خیره‌کننده فرصت خواهید داشت.

دیگر نکات و ترفندها

عکس ورزشی

مانند بسیاری از کارهای مختلف، تمرین در این زمینه هم اهمیت زیادی دارد. از نظر ترکیب‌بندی، بهتر است به جای اینکه سوژه را در لبه‌های عکس قرار دهید، آن را به مرکز کادر بیاورید. این یعنی قبل از عکاسی از سوژه، برای کادربندی آن باید تا حدی برنامه‌ریزی کنید. همچنین بهتر است سوژه را با دوربین ردیابی کنید و حرکت دهید.

اینکه از چه لنزی استفاده می‌کنید، تاثیر زیادی بر کیفیت عکس می‌گذارد. لنزهای تله می‌توانند عکس‌های دراماتیک‌تری ثبت کنند اما باید از سرعت شاتر بیشتری استفاده کنید و با این کار فوکوس دقیق سخت‌تر می‌شود.

نحوه‌ی حرکت سوژه هم بر شرایط عکاسی تأثیر می‌گذارد. اگر این سوژه‌ها در یک خط مستقیم در میان تصویر حرکت کنند، پیش‌بینی جایگاه آن‌ها برای عکاسی بسیار ساده‌تر می‌شود. اما اگر حرکت آن‌ها نامنظم باشد، برای ثبت عکس‌های جذاب در بیشتر موارد چاره‌ای جز استفاده از حالت عکاسی پیاپی و امیدواری ندارید.

منبع: How To Geek



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما