چگونه از گوشی‌های ضد آب مواظبت کنیم؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۷ دقیقه
گوشی ضد آب

در چند سال اخیر تقریبا اکثر پرچم‌داران و میان‌رده‌ها به یک گوشی ضد آب تبدیل شده‌اند، اما متأسفانه شرکت‌های تولید کننده این گوشی‌ها به‌طور دقیق اعلام نمی‌کنند که مقاومت محصولشان در مقابل آب تا چه حد است. در واقع، حقایق بسیاری درباره‌ی گوشی ضد آب شما وجود دارد که تولید کنندگان آن‌ها را با شما به اشتراک نمی‌گذارند.

حتی اگر شما یک گوشی ضد آب داشته باشید، باز هم باید مسائلی را رعایت کنید تا عمر گوشی طولانی‌تر شود. در ادامه شما را با روش‌هایی برای مراقبت از گوشی‌های ضد آب آشنا خواهیم کرد.

ضد آب یعنی چه؟

Water resistant که معمولا در منابع فارسی آن را ضد آب ترجمه می‌کنند، در واقع به معنی مقاومت دستگاه در برابر نفوذ آب است. بسیاری از کمپانی‌ها هم در کمپین‌های تبلیغاتی خود به‌گونه‌ای وانمود می‌کنند که دستگاه‌ها Waterproof یعنی ضد آب هستند، اما در واقع چیزی به اسم گوشی ضد آب وجود ندارد.

تفاوت این دو اصطلاح در این است که Waterproof به معنی محافظت کامل از نفوذ آب است، در حالی‌ که Water resistant یعنی دستگاه تا حدی در مقابل نفوذ آب مقاومت می‌کند، اما کاملا و تحت هر شرایطی در مقابل نفوذ آب مقاوم نیست.

سیستم IP Certification

سامسونگ گلکسی S8

هنگامی که یک گوشی در مقابل آب مقاوم باشد، به آن امتیاز IP یا Ingress Protection (محافظت در مقابل نفوذ) تعلق می‌گیرد تا کاربران از این موضوع آگاه شوند. عددی که در کنار حروف IP قرار می‌گیرد نشان‌دهنده‌ی میزان مقاومت است، برای مثال، بیشتر پرچم‌دارها از IP68 برخوردارند.

این دو عدد هم معنای مختلفی دارند؛ عدد اول نشان‌دهنده‌ی میزان مقاومت گوشی در مقابل اجرام (گرد و خاک و امثال آن) است و عدد دوم نشان‌دهنده‌ی میزان مقاومت در برابر مایعات.

بیشتر گوشی‌های امروزی به استاندارد IP68 مجهز هستند که یعنی در مفابل انواع گرد و غبار و اجرام ریز مثل شن مقاوم هستند. همچنین، این گواهی یعنی گوشی مورد نظر تا عمق ۱٫۵ متری به مدت ۳۰ دقیقه در برابر نفوذ آب مقاوم است. اگر عدد صفر باشد یعنی دستگاه هیچ‌گونه مقاومتی در برابر نفوذ آب ندارد و اگر X باشد یعنی شرکت سازنده دستگاه‌ را برای مقاومت در مقابل آن ماده‌ی خاص آزمایش نکرده است.

چه‌ چیزی یک گوشی را در مقابل آب مقاوم می‌کند؟

گوشی ضد آب

تلفن‌های همراه تنها دستگاه‌هایی نیستند که می‌توانند در مقابل آب مقاوم باشند؛ هر گجتی که فکرش را بکنید، از اسپیکر بلوتوثی شما تا پریز برق، می‌توانند گواهی IP را دریافت کنند. اما زمانی که گوشی‌ به این استاندارد مجهز می‌شود، راه‌های زیادی برای مقاوم‌سازی آن در مقابل نفوذ آب وجود دارند.

اولین و مهم‌ترین آن‌ها نوارهای چسبی محافظ هستند. پنل پشتی گوشی شما با استفاده از نوارهای چسبنده‌ی قوی، محکم به بدنه‌ی گوشی چسبانده شده است. این نوارها یک پوشش محافظ قوی ایجاد می‌کنند که از نفوذ آب به گوشی از طریق درز محل اتصال قاب و بدنه جلوگیری خواهد کرد.

بخش‌هایی هم وجود دارند که نمی‌توان در آن‌ها از چسب استفاده کرد، مانند درگاه‌ها. درگاه‌هایی مانند جک هدفون، درگاه شارژ، میکروفون‌ها، شیار سیم‌کارت و کارت حافظه به‌جای استفاده از چسب، با نوعی واشر پلاستیکی محافظت می‌شوند.

این واشر بین پورت و شاسی گوشی قرار می‌گیرد تا یک پوشش حفاظتی ایجاد کند. کلیدها هم برای جلوگیری از نفوذ آب به مدار از محافظ سیلیکونی استفاده می‌کنند و حفره‌های اسپیکر با یک توری مقاوم در برابر مایعات پوشیده می‌شوند تا از نفوذ آن‌ها جلوگیری کنند.

گوشی شما تا چه مدت می‌تواند زیر آب بماند؟

اگر گوشی شما به IP_7 یا IP_8 مجهز است (عدد اول برای مقاومت در برابر آب مهم نیست، پس به آن توجهی نداریم)، می‌تواند کاملا زیر آب قرار بگیرد، اما با محدودیت‌هایی!

یک گوشی با IP_7 می‌تواند تا یک متر زیر آب دوام بیاورد و اگر IP_8 داشته باشد این مدت به ۱٫۵ متر افزایش پیدا می‌کند. اما نباید مدت زمان را هم از یاد برد، نباید گوشی را بیش از ۳۰ دقیقه در عمق اشاره شده برای هر یک از استانداردها زیر آب نگه دارید.

البته ممکن است میزان مقاومت هر گوشی متفاوت باشد. گواهی IP به این معنی است که مدل‌های مورد نظر آزمایش شدند تا به این اعداد برسند. اما بسته به این که هر شرکت چقدر کارش را خوب انجام داده باشد، ممکن است گوشی در عمق بیشتر یا مدت زمان بیشتری زیر آب دوام بیاورد.

حواستان به آب شور و آب استخر باشد

گوشی ضد آب

همان‌طور که اشاره کردیم، تولید کننده‌ها تمایل دارند اطلاعات مهم درباره‌ی مقاومت گوشی‌های خود در مقابل آب را پنهان کنند و محصول خود را به‌عنوان یک گوشی ضد آب معرفی کنند.

یکی از مهم‌ترین اطلاعات درباره‌ی این گوشی‌ها این است که مقاومت گوشی‌ها در برابر آب تنها به آب تازه و تمیز محدود است. دانستن این موضوع بسیار حیاتی است، زیرا ممکن است به قیمت از کار افتادن یک گوشی سالم تمام شود.

اگر گوشی مقاوم شما در ظرف آب، رودخانه یا هر محل دیگری که آب تازه و معمولی در آن جریان دارد بیفتد، در صورت نجات به موقع، مشکلی برایش پیش نمی‌آید. اما اگر در انواع دیگر آب قرار بگیرد، اوضاع متفاوت خواهد بود. شما نباید گوشی خود را به ساحل ببرید و اگر بردید، نباید آن را زیر آب دریا قرار دهید؛ چون قرار گرفتن در معرض آب شور برایش مضر است. نمک موجود در آب دریا می‌تواند چسب‌های محافظی را که پیش‌تر ذکر کردیم در خود حل کند.

همچنین، نباید گوشی را در آب استخر هم قرار داد؛ چون کلر موجود در آب به آن آسیب خواهد زد. نمک و کلر موجود در آب می‌توانند چسب را در خود حل کنند. به علاوه، نمک توانایی نفوذ به داخل گوشی و تبدیل شدن به جرم در اجزای درونی آن را هم دارد.

گوشی خود را باز نکنید

گوشی ضد آب

گاهی ممکن است برای تعمیر یا تعویض قطعه مجبور شوید قاب پشتی گوشی را باز کنید، اما در واقع با این کار مقاومت آن در برابر نفوذ آب را از بین می‌برید. آب ماده‌ای قوی و موذی است و راه خود را به درون دستگاه پیدا خواهد کرد. زمانی که پوشش محافظتی چسب از بین برود، دیگر مانند قبل قابل استفاده نیست.

استفاده از نوار چسبی محافظ جدید

اگر به هر دلیلی نیاز است که گوشی باز شود، حتما پس از اتمام کار نوار محافظ از بین رفته را جدا و از نوار جدید استفاده کنید. باید به یاد داشته باشید که حتی اگر نوار جدید جایگزین شود، باز هم نمی‌توان ‍۱۰۰ درصد تضمین کرد که گوشی مانند روز اول در مقابل نفوذ آب مقاوم باشد.

علاوه بر استفاده از نوار جدید، چگونگی چسباندن آن هم عامل دیگری است که نباید از قلم انداخت. اولین اقدام این است که به‌دنبال یک نوار چسبی از پیش ساخته شده برای گوشی خود باشید. نصب چنین نوارهایی ساده‌تر است و پوشش بهتری ایجاد می‌کنند. در واقع، بهترین راه برای پوشاندن هر نوع خلا و منفذی استفاده از همین نوارهای آماده است.

اگر نتوانستید نوار چسب‌های از پیش آماده را تهیه کنید، بهتر است از رول‌های چسبی استفاده کنید. توصیه می‌کنیم از چسب‌های بی‌نام و نشان و نامعتبر که در فروشگاه‌ها یافت می‌شوند استفاده نکنید و از نوار چسب‌هایی با درجه‌ی صنعتی کمک بگیرید. دقت کنید که در هنگام نصب، پوشش ۳۶۰ درجه ایجاد کنید تا سرتاسر قاب گوشی با چسب پوشیده شود.

چهار نوار به‌اندازه‌ی لبه‌های گوشی ببرید و آن‌ها را به‌گونه‌ای به قاب پشتی بچسبانید که کمی از نوار بیرون بماند، زمانی که چسب را به قاب پشتی چسباندید و از محکم شدن آن مطمئن شدید، نوار اضافی را که بیرون زده است ببرید. حالا پوشش سمت دیگر چسب را جدا کنید و قاب را به بدنه‌ی گوشی بچسبانید. پس از چسباندن قاب پشتی، برای کمک به اتصال بهتر آن، برای یک دقیقه روی آن را فشار دهید.

کمی مراقبت می‌تواند به سود جیب شما تمام شود

گوشی ضد آب

هنگامی که گوشی شما IP Certification داشته باشد، ممکن است وسوسه شوید از آن در آب یا محیط‌های مستعد گرد و خاک و اجرام کار کنید و خیالتان از بابت آسیب نرسیدن به آن راحت باشد، اما این فقط نیمی از داستان است. در حالی که گواهی IP می‌تواند در شرایط خاص از گوشی شما محافظت کند، ممکن است با تغییر شرایط سلامت گوشی هم به‌خطر افتد.

بار دیگر تأکید می‌کنیم که گواهی IP که به گوشی‌های هوشمند امروزی داده می‌شود به معنی ضد آب بودن ۱۰۰ درصدی گوشی نیست، بلکه بیشتر از آن در مقابل پاشش آب یا قرار گرفتن زیر باران و امثال آن محافظت می‌کند.

بهتر است برای کارهایی مانند فیلم‌برداری و عکاسی زیر آب، خصوصا آب دریا و استخر و امثال آن، از دوربین‌های مناسب این کار استفاده کنید. گاهی بهتر است از همه‌ی توانایی‌های گوشی استفاده نکنیم تا سلامت آن را حفظ کنیم و از ضرر مالی به خود جلوگیری کنیم!

منبع: Make Use Of



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X