۲۰ تکنیک ایجاد انگیزه برای اینکه هر روز با انرژی بیدار شوید
بعضی روزها بهراحتی از رختخواب بیدار میشویم، پر از انگیزه هستیم و کارها را به بهترین شکل ممکن انجام میدهیم اما بعضی روزهای دیگر در رختخواب غلت میزنیم و توان و انگیزه برای برخاستن و شروع کارهایمان نداریم. گاهی حتی تکرار موقعیت دوم برای ما خیلی بیشتر از موقعیت اول است!
شاید این جملات را با خودمان تکرار کنیم:
- باید زود از خواب بیدار شوم؛ چرا؟ چه فایدهای دارد؟
- باید غذای سالم بخورم؛ چرا به خودم زحمت بدهم؟
- باید این کار را به اتمام برسانم؛ اصلا حوصلهی انجامش را ندارم.
وقتی این شرایط ادامه پیدا میکند، متوجه خواهید شد که به بهانههای خود قدرت دادهاید که کنترل زندگی شما را در دست بگیرند. بیشک همهی افراد نمیتوانند همیشه انگیزهی کافی داشته باشند و در واقع انگیزه داشتن یک روند موجی شکل است که بالا و پایینهایی دارد و بهطور مداوم نمیتوان انگیزه را حفظ کرد. اما ترفندهای ثابت شدهای وجود دارند که به شما کمک کنند تا در روزهای سخت، آتش انگیزهی خود را شعلهور نگه دارید. در ادامه همراه دیجیکالا مگ باشید، به شما ۲۰ نکتهی کاربردی برای اینکه هر روز برای خود انگیزه ایجاد کنید، خواهیم گفت.
۱. شروع کنید
(Just do it) «فقط انجامش بده» به این شعار معروف برند نایک عمیقتر فکر کنید. اگر برای شروع انجام کاری حتی چند ثانیه درنگ کنید، دهها بهانهی منطقی و غیرمنطقی پیدا خواهید کرد. بنابراین پیش از اینکه مغزتان فرصت داشته باشد تا علیه شما توطئه کند، فقط دست به کار شوید. حتی اگر این شروع، کوچکترین کاری باشد که میتوانید انجام دهید. نمیتوانید تصور کنید که یک اقدام به نظر ساده و حتی در حد پنج دقیقه، چقدر میتواند مؤثر باشد. یک جمله بنویسید، یک پاراگراف مطالعه کنید، پنج دقیقه مدیتیشن کنید و… سپس این کارها را تکرار کنید. این اقدامات کوچک شتابی را که برای برداشتن گامهای بزرگ در بلندمدت نیاز دارید، ایجاد میکند.
۲. ورودیهای انگیزهبخش داشته باشید
اجازه ندهید حتی یک روز بدون انگیزه دادن به خودتان بگذرد. اغلب زمانی که احساس ضعف میکنیم، به این دلیل است که انرژی اشتباهی را دریافت میکنیم. درعوض، برای خود خوراک انگیزشی تهیه کنید تا به چشماندازی از یک تصویر بزرگتر از اهداف خود دست پیدا کنید.
شاید یکی از این موارد زیر برای شما کمک کننده باشد:
- نقل قولهای انگیزشی
- افراد تأثیرگذار زندگی شما یا در شبکههای اجتماعی
- کتابهای مورد علاقهتان
- پادکستهای انگیزشی (پیشنهاد میکنیم در این زمینه، پادکست ایرانی هلیتاک (HelliTalk) را گوش کنید.)
- استفاده از ویژن بورد
- ارتباطات معنوی
- موسیقیهای انگیزهبخش
۳. اهداف کوچک تعیین کنید
دیو رمزی (Dave Ramsey) بازرگان آمریکایی، یک استراتژی به نام «گلولهی برفی» را در رابطه با پرداخت بدهیها معرفی کرده است که بر طبق آن میگوید: «همیشه ابتدا کوچکترین بدهی خود را پرداخت کنید و به این ترتیب با این کار، یک گلولهی برفی به سمت بدهیهای بزرگتر پرتاب کردهاید.»
همهی ما میتوانیم از این تکنیک استفاده کنیم. اهداف کوچکی را تعیین کنید که منجر به اهداف بزرگتر و جسورانهی شما شود. قصد دارید ۱۰ کیلومتر بدوید؟ با ۱ کیلومتر شروع کنید، سپس ۲ کیلومتر و قبل از اینکه متوجه شوید، بهراحتی به ۱۰ کیلومتر خواهید رسید!
همانطور که به اهداف کوچکتر مانند یک گلولهی برف ضربه میزنید، به خودتان انگیزه میدهید که به راهتان ادامه دهید.
- ایکیگای؛ روشی ژاپنی برای یافتن هدف زندگی
- کتاب معجزه شکرگزاری راندا برن؛ خلاصهای جذاب که باید بخوانید
۴. پیشرفت خود را اندازه گیری کنید
احساس پیشرفت، انگیزهی باورنکردنی را برای ما به ارمغان میآورد. بنابراین پیشرفتهای خود را اندازهگیری کنید، آنها را در یک تقویم یادداشت کنید یا کار دیگری انجام دهید که نشان دهنده حجم کاری باشد که در حال انجامش هستید تا پیشرفت خود را بهآرامی مشاهده کنید.
به طور مثال، فردی مسئول تماس گرفتن با مشتریها بود و روزانه باید با تعداد مشخصی مشتری تماس میگرفت. او یک بطری خالی روی میز خود قرار داده بود و پس از تماس با هر مشتری، یک تکه کاغذ گلوله شده داخل بطری میانداخت و در پایان روز تعداد گلولههایی که بطری را پر کرده بودند، نمایانگر پیشرفت قابل مشاهدهی کار او بودند.
۵. یک دفترچهی شکرگزاری تهیه کنید
اگر در فضایی منفی و آزاردهنده حضور دارید، ایجاد انگیزه برای خودتان میتواند بسیار سخت باشد. بنابراین، تلاش کنید دربارهی پیشرفت خود و محیط اطرافتان، نکات مثبت را پیدا کنید و آنها را یادداشت کنید. وقتی داخل این دفترچه همهی چیزهایی را که بابت آنها شکرگزار هستید، یادداشت میکنید، انگیزه و احساس بهتری پیدا خواهید کرد و نمیتوانید تصور کنید که چقدر این کار به ظاهر ساده میتواند تأثیرگذار باشد.
۶. گفتگوی درونی مثبتی داشته باشید
اگر گفتگوی درونی شما با خودتان بهصورت مداوم منفی باشد (تو از پس این کار بر نمیآیی، تو کافی نیستی و…) مطمئنا انگیزهی شما برای انجام هر کاری از بین خواهد رفت. گفتگوی درونی خود را تغییر دهید، روی تواناییهای هرچند کوچک خود تمرکز کنید و از جملات مثبت و انرژی بخش به هنگام صحبت با خود استفاده کنید.
۷. موسیقی انرژی بخش گوش کنید
طبق تحقیقات انجام شده، زمانی که در حال بدی قرار داریم، بیشترین تعویق را در انجام کارهایمان خواهیم داشت. علاوه بر اینکه قدردانی و شکرگزاری کمک فوقالعادهای میکنند، کمی موسیقی انرژی بخش نیز میتواند شما را از حال و هوای یک روز سخت خارج کند.
۸. زنجیره را نشکنید!
انگیزه ثابت نیست؛ فروکش میکند و جریان مییابد. اغلب عادتها میتوانند شما را به عقب برانند.
روند کاری روزانهی شما بسیار مهم است. بنابراین، قانونی را تنظیم کنید که هرگز بیش از یک روز را برای انجام کاری از دست ندهید. زیرا خیلی سریع ممکن است به وضعیت جدید عادت کنید و زنجیره را بشکنید. با خودتان مهربان باشید و در صورت نیاز، یک روز مرخصی بگیرید. اما پس از آن بلافاصله به حرکت خود ادامه دهید.
۹. حواسپرتیها را کاهش دهید
اغلب وقتی شرایط سخت میشود، بهدنبال فعالیتهای بیمعنی بهعنوان راه فرار هستیم. سعی کنید کارهای مفید و معنادار را جایگزین کارهای بیمعنی کنید. چند صفحه کتاب بخوانید، یک ویدیوی کوتاه مفید ببینید، میز خود را مرتب کنید، کمی حرکات کششی انجام دهید و…
چگونه میتوانیم حواسپرتیهای مضر را حذف کنیم؟ این موارد را امتحان کنید:
- اپلیکیشنهایی را که موجب حواسپرتی شما میشوند، حذف کنید.
- کنترل تلویزیون را در یک اتاق جداگانه قرار دهید.
- سمزدایی دیجیتال را امتحان کنید (صفحات مجازی غیرمفید و صفحاتی را که در انگیزهی شما اثر منفی دارند، حذف کنید).
- سرنخهای منفی را حذف کنید (مثلا به هنگام کار، اینترنت گوشی خود را خاموش کنید یا آن را در جایی که دور از دسترستان باشد قرار دهید).
۱۰. خودتان را با خودتان مقایسه کنید
دنیای تکنولوژی مقایسهی خود با دیگران را بسیار آسان کرده است و اغلب بهصورت ناخودآگاه این کار را انجام میدهیم و متوجهی آن نیستیم. مقایسهی خود با دیگران، راهی سریع برای تخریب انگیزهی شماست.
بنابراین باید دربارهی آنچه در رسانههای اجتماعی به آن نگاه میکنید، بسیار محتاط باشید. از هر چیزی که باعث مقایسه میشود، فاصله بگیرید و فقط در کنار کسانی باشید و وقت بگذرانید که به شما احساس خوبی میدهند.
۱۱. چرایی خود را به خاطر بسپارید
وقتی بهانهها به میان میآیند، بهسختی میتوان به خاطر آورد که هدف واقعا چیست. مهم است که زندگی خود را طراحی کنید و آن را به حالت پیشفرض به جلو نبرید.
بنابراین، با نوشتن اهداف خود و درست کردن یک تابلوی چشمانداز که بتوانید آن را بهصورت روزانه ببینید، با خستگیها مبارزه کنید. وقتی به این نوع انگیزههای هدفمند نگاه میکنید، بهانهها برای شما کمرنگتر خواهند شد.
اگر اهداف و چشمانداز شما بهطور کامل به شما انگیزه نمیدهند، دوباره شروع کنید و عمیقتر به آنچه میخواهید فکر کنید.
۱۲. به نتیجه فکر کنید
برای ایجاد انگیزه در خود، به این فکر کنید که میخواهید زندگی شما در چند سال آینده یا حتی چند ماه آینده چگونه باشد.
اگر تغییر نکنید کجا خواهید بود؟ اگر تغییر کنید چطور؟ سناریوهای مختلف را تصور کنید تا نتایج را واقعا احساس کنید.
۱۳. اطرافتان را سازمان دهی کنید
محیط اطراف خود را برای رسیدن به اهدافتان سادهتر کنید. وقتی همه چیز شلوغ و سخت به نظر برسد، ذهن آزاد و روشنی برای تلاش کردن و انگیزه داشتن نخواهید داشت.
افکار شلوغ خود را روی کاغذ بیاورید و هر آن چیزی را که در ذهن شما میگذرد، یادداشت کنید. به این ترتیب راحتتر قادر به سازمان دهی افکارتان خواهید بود.
۱۴. اولویت بندی کنید
اغلب ما انگیزهی خود را از دست میدهیم زیرا کارهایی که میخواهیم انجام دهیم خیلی زیاد هستند. این شرایط طاقتفرساست و نمیدانیم از کجا شروع کنیم. بنابراین به جای انگیزه داشتن و شروع کردن، فلج میشویم و هیچ کاری انجام نمیدهیم.
برای شروع، تاثیرگذارترین کاری که میتوانید برای پیشرفت خود انجام دهید چیست؟ سپس دو مورد دیگر را انتخاب کنید. این سه کار را انجام دهید و بقیه را رها کنید. شاید حتی لازم باشد لیستی از کارهایی که نباید انجام دهید، تهیه کنید.
۱۵. در صورت نیاز، استراحت کنید
نتایج ماندگار نمیتوانند بدون زمانهایی برای استراحت و آرامش به دست آیند. فرسودگی شغلی در افرادی که نمیدانند استراحت و مراقبت از خود چقدر حیاتی است، بهوفور دیده میشود. استراحت اختیاری نیست، بلکه یک اجبار است که باید انجام دهید.
بنابراین اگر نسبت به اهداف خود احساس ناراحتی و ناامیدی دارید، برای مدت کوتاهی استراحت کنید و باانگیزه و پرانرژی برگردید؛ مطمئن باشید که ارزشش را خواهد داشت.
۱۶. موفقیتهای خود را جشن بگیرید
هر برد کوچک، یک نقطهی پیروزی در مسیر و سزاوار جشن گرفتن است. بنابراین از پاداشهای کوچک برای حفظ انگیزهی خود استفاده کنید. کسانی که به پیشرفت خود توجه میکنند، تمایل بیشتری برای پیش رفتن و دستیابی به اهداف بزرگتر دارند.
۱۷. فشار را تحمل نکنید
در انجام کاری گیر کردهاید و ذهنتان یاری نمیکند؟ کاری متفاوت انجام دهید، حتی فقط برای یک لحظه. کاری را که در حال انجام آن بودید، متوقف کنید و ده دقیقه ورزش کنید، دو دقیقه مدیتیشن کنید یا به بیرون بروید و پرندهها را تماشا کنید. از فضای کاری خود خارج شوید و کار متفاوتی انجام دهید.
۱۸. منعطف باشید
این مورد را با یک مثال توضیح میدهیم. مثلا اگر روزی واقعا توانایی حرکت به سمت باشگاه را ندارید و میخواهید در تختخواب خود باقی بمانید، کافی است کمی استراحت کنید و سپس در اتاق یا حیاط خانهی خود کمی ورزش کنید. گاهی تغییر روال، محیط یا زمان، در راستای انگیزهی دوباره گرفتن، بسیار مؤثر خواهد بود.
۱۹. برنامهریزی کنید
برنامهریزی خوب حتی زمانی که انگیزه ندارید، ضروری است. بنابراین، برنامهی هفتهی خود را زودتر از موعد مشخص کنید. آخر هفتهها زمان خوبی برای انجام این کار است. تصمیم بگیرید که چه کاری برای شما اولویت است و دقیقا چه زمانی باید آن را به اتمام برسانید. سپس یک قدم جلوتر بروید، خودتان را آماده کنید و هر کاری که نیاز دارید، انجام دهید تا پیشرفت را برای خود آسانتر کنید.
۲۰. بپذیرید که شکست خواهید خورد
حتی در موفقترین شرایط نیز شکست میخوریم که اتفاقا خوب است! اگر ریسک میکنید، شکست برای رشد بسیار مهم است. به جای اینکه دلسرد شوید، برای آن آماده باشید. شکست بخش مهمی از مسیر شما خواهد بود پس آن را بپذیرید.
«شکست، رشد در لباس گرگ است.»
کلام آخر
در نهایت به یاد داشته باشید که همهی ما منحصربهفرد هستیم. موارد مختلفی به افراد مختلف انگیزه میدهند. بنابراین، آنچه را که برای شما بهتر است، امتحان کنید. علاوه بر این، لازم است بدانید که ما هرگز همیشه انگیزه نخواهیم داشت.
از نکات گفته شده برای شعلهور کردن آتش انگیزهی خود استفاده کنید اما همچنین در هنگام مواجهه با چالشها، روتینها و عاداتی را که به آنها نیاز دارید، برای خود بسازید. همگی آنها برای دست یابی به موفقیت ضروری هستند.
منبع: healthyhappyimpactful
بسیار عالی
سپاس