چگونه از نظر ذهنی برای شغل تمام‌وقت آماده شویم؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۷ دقیقه
آمادگی برای کار تمام وقت

فرقی نمی‌کند که قصد دارید کار پاره وقت خود را به تمام‌وقت تغییر دهید، کار جدیدی را آغاز کنید یا پس از یک استراحت به کار بازگردید، در هر صورت آماده شدن برای شغل تمام‌وقت از نظر ذهنی چالش‌برانگیز خواهد بود. زندگی کاری‌ای که از ساعت ۹ صبح تا ۵ عصر باشد مانند یک تغییر چشمگیر به نظر می‌رسد اما در این مطلب راهکارهایی را معرفی کرده‌ایم که با استفاده از آن‌ها می‌توانید خودتان را برای این تغییر بزرگ آماده کنید. این مطلب به بررسی چگونگی ایجاد آمادگی ذهنی برای کار تمام‌وقت پرداخته و جنبه‌های مختلف مانند خواب، ذهنیت و تعادل بین کار و زندگی را بررسی می‌کند.

۱. برنامه‌ی خواب خوب و منظمی داشته باشید

تا حد امکان برنامه‌ی خوابی ایجاد کنید که باعث شود هر شب خواب زیاد و کافی‌ای داشته باشید. خواب شبانه‌ی خوب برای سلامتی ذهنی و جسمی لازم است و همچنین می‌تواند تاثیر چشمگیری روی بهره‌وری و کارایی در طول روز داشته باشد.

در یک مطالعه مشخص شد افرادی که خواب کافی نداشتند بهره‌وریشان ۲۹ درصد کاهش پیدا کرده و افرادی که تا حدودی خواب ناکافی داشتند ۱۹ درصد کاهش بهره‌وری را تجربه کردند. آکادمی آمریکایی طب خواب توصیه می‌کند تا حد امکان زود به تختخواب بروید تا بین هفت تا هشت ساعت بخوابید. ایجاد یک روتین خواب شبانه، داشتن محیط آرام و راحت برای خواب و خاموش کردن دستگاه‌های دیجیتال یک ساعت و نیم قبل از خواب هم راهکارهای مفیدی برای داشتن خواب منظم و باکبفیت هستند.

۲. هر چیزی که می‌توانید را برنامه‌ریزی کنید

برنامه ریزی

روش دیگری که به داشتن آمادگی ذهنی برای شغل تمام‌وقت کمک می‌کند داشتن برنامه برای روزها و هفته‌ها است. آماده بودن می‌تواند استرس و اضطراب را در زندگی شغلی کاهش دهد. برخی چیزهایی که می‌توانید برای کاهش استرس از قبل برنامه‌ریزی کنید عبارتند از:

  • تعیین بهترین مسیر برای رفتن به محل کار
  • تصمیم گرفتن برای انتخاب لباسی که قصد دارید در محل کار بپوشید.
  • برنامه‌ریزی و تهیه‌ی نهار از شب قبل
  • آماده‌سازی و جمع کردن وسایلی که باید همراه خود به محل کار ببرید.
  • تهیه‌ی لیستی از کارهایی که باید در روزها یا هفته‌های آینده انجام دهید.

اضطراب انتظار مربوط به نگرانی‌ای است که افراد در رابطه با اتفاقاتی که قرار است در آینده بیفتند دارند به عنوان مثال اضطراب درباره‌ی شغل تمام‌وقت. این اضطراب و نگرانی گاهی می‌تواند مفید و کمک کننده باشد زیرا باعث می‌شود احساس هوشیاری داشته باشید و برای مقابله با چالش‌های زندگی آماده شوید. اما از سوی دیگر هم می‌تواند منبعی از استرس و نگرانی شود به ویژه اگر احساس عدم اطمینان بسیاری داشته باشید.

حقیقت امر این است که امکان کنترل همه‌ی جنبه‌های زندگی وجود ندارد اما آمادگی داشتن می‌تواند کمک کند که احساس قدرت و اراده‌ی بیشتری داشته باشیم و آغاز کردن یا ادامه دادن شغل تمام‌وقت نگرانی کمتری برایمان ایجاد کند.

۳. ذهنیت مثبت داشته باشید

ایجاد ذهنیت مثبت می‌تواند به داشتن آمادگی ذهنی برای کار تمام‌وقت کمک کند. ذهنیت، دیدگاه فرد نسبت به دنیا و موقعیت‌های مختلفی است که با آن مواجه می‌شود. در صورتی که انتظارات و تصورات بدی مانند تنفر از کار تمام‌وقت، نسبت به شغل جدید خود داشته باشید، به سختی می‌توانید نسبت به آن دیدگاه مثبتی پیدا کنید. سعی کنید روی ایجاد نگرش و ذهنیت مثبت نسبت به زندگی کاری خود متمرکز شوید. اهداف شغلی برای خود تعیین کرده و به این فکر کنید که کاری که هر روز در زندگی و کار انجام می‌دهید شما را یک گام به رسیدن به چیزی که می‌خواهید نزدیک‌تر می‌کند.

۴. معنا را در زندگی کاری خود پیدا کنید

یافتن معنا در زندگی کاری

تاثیر خود را در محیط کار و دنیای بزرگ‌تر در نظر بگیرید. یافتن معنا در کار نتایج مختلفی از جمله انگیزه‌ی درونی، حال روحی بهتر و تعهد بیشتر کاری به همراه دارد. به خاطر داشته باشید که مشارکت شما بسیار مهم است. کاری که هر روز انجام می‌دهید در زندگی افراد دیگر مانند عزیزان، همکاران یا افرادی که به عنوان بخشی از کار خود به آن‌ها کمک می‌کنید تفاوت ایجاد می‌کند. دانستن این موضوع که شما در حال انجام کاری کوچک هستید تا در دنیا تغییر ایجاد کنید باعث ایجاد احساس معنا داشتن و انگیزه می‌شود.

۵. انتظارات واقع‌بینانه داشته باشید

علاوه بر حفظ نگرش مثبت نسبت به کار تمام‌وقت، باید نسبت به انتظارات خود دیدگاه واقع‌بینانه داشته باشید. در صورتی که برای نخستین بار می‌خواهید کار تمام‌وقت داشته باشید به احتمال زیاد نمی‌توانید به اندازه‌ی کسی که سال‌ها به این صورت کار کرده است، مسئولیت بر عهده بگیرید. این نکته را به خودتان یادآوری کنید که هر کسی فردی باید از یک جا شروع کند. کار را با تعیین قدم‌های کوچک و حرکت به سمت جلو آغاز کنید.

علاوه بر این باید در رابطه با انتظارهایی که از خوتان دارید واقع‌بین باشید. در صورتی که اولین شغل خود را آغاز می‌کنید، کار خود را از پاره‌وقت به تمام‌وقت تغییر می‌دهید یا به دنیای کار باز می‌گردید، کار تمام‌وقت تغییر بزرگی محسوب می‌شود. مطمئن شوید که هنگام تعیین تعهدات در محل کار و خارج از محل کار انتظارات بیش از حد و غیر واقع‌بینانه از خودتان نداشته باشید. زمانی را به انجام کارهای لازم اختصاص داده و به صورت متناوب ارزیابی انجام دهید تا در صورت لزوم روند خود را تغییر دهید.

۶. تعادل بین کار و زندگی را فراموش نکنید

تعادل بین کار و زندگی

جنبه‌ی مهم دیگر در آغاز یا بازگشت به روند کاری تمام‌وقت یافتن تعادل بین کار و زندگی است. با وجود اینکه مطالب مربوط به این حوزه اغلب درباره‌ی مدیریت موثر زمان یا کاهش کارهایی هستند که استرس زیادی ایجاد م‌کنند اما حقیقت این است که داشتن تعادل صحیح بین کار و زندگیی یک فرایند مداوم و همیشگی است.

گاهی اوقات لازم است که وقت و انرژی بیشتری را به کار اختصاص دهید و سایر اوقات متوجه خواهید شد که باید ساده‌تر به داستان نگاه کرده و راه‌هایی را برای تغذیه‌ی روح و آرامش برای مقابله با فرسودگی شغلی پیدا کنید. در فرایند یافتن تعادل بین کار و زندگی به این نکته توجه داشته باشید که سلامتی قسمت ضروری این تعادل است.

مطالعه‌ای که انجام شد نشان داد که ایجاد تعادل بین کار و سلامتی به اندازه‌ی ایجاد تعادل بین کار و زندگی اهمیت دارد. تعادل بین کار و سلامتی منجر به ایجاد رضایت شغلی بیشتری در مقایسه با تعادل بین کار و زندگی می‌شود.

با ایجاد برنامه‌ی منظم، تخصیص زمان به کارهایی که برایتان لذت‌بخش هستند و داشتن انعطاف‌پذیری برای راحتی در کار تمام‌وقت می‌‌توانید از نظر ذهنی برای این فرایند آماده شوید. در طی این روند ممکن است متوجه شوید برخی چیزها نیاز به تغییر دارند. انعطاف‌پذیری و مهربانی با خود می‌تواند به اولویت‌بندی کارها کمک کرده و باعث شود بتوانید زنان را هم به خودتان اختصاص دهید.

۷. شغل تمام‌وقت به صورت دورکاری

هنگامی که از منزل به صورت تمام‌وقت کار می‌کنید ایجاد تعادل بین کار و زندگی بسیار دشوار و چالش‌برانگیز می‌شود. بر اساس مطالعه‌ای که انجام شده افرادی که از منزل کار می‌کنند استرس بیشتری نسبت به افرادی که به صورت حضوری کار می‌کنند دارند. عواملی مانند نداشتن ساختار، وجود عوامل بسیاری که موجب حواس‌پرتی می‌شوند، افزایش انزوای اجتماعی و عدم وجود مرزبندی منجر به تشدید استرس می‌شوند.

در صورتی که شغل تمام‌وقت شما به صورت کامل دورکاری یا نیمه حضوری بود می‌توانید با کاهش عوامل حواس‌پرتی در محل کار و تعیین مرز با خودتان و دیگران، خود را از نظر ذهنی برای آن آماده کنید. علاوه بر این یک برنامه‌ی کاری منظم ایجاد کنید، به آن متعهد شوید و به دیگران هم اطلاع دهید که در زمان کار شما مزاحمت ایجاد نکنند.

۸. هر روز حال خودتان را بررسی کنید

بررسی حال خود

 

ممکن است بررسی کردن روند انجام کارها طبیعی به نظر برسد اما یکی دیگر از کارهای ضروری این است که به صورت روزانه حال خودتان را بررسی کنید. اینکه آیا حالتان خوب است؟ چه احساسی دارید؟ آیا برای سالم‌تر بودن و حال بهتر به چیزی نیاز دارید؟ چند لحظه را به بررسی و مرور ذهن و بدن خود اختصاص داده و ببینید که واقعا در آن لحظه چه احساسی دارید. فرض کنید که متوجه شدید یک چیز منفی مانند استرس یا یک نیاز برآورده نشده در حال اثرگذاری روی شما است. در چنین شرایطی می‌توانید پیش از این که مورد منفی اینکه تاثیر شدیدی روی توانایی شما در عملکرد موثر ایجاد کند گام‌هایی را برای حل مساله بردارید.

۹. برنامه ایجاد کنید

هنگامی که خودتان را برای  آغاز کار تمام‌وقت آماده می‌کنید به سادگی می‌توانید همه‌ی توجه خود را روی کار متمرکز کرده و جنبه‌های دیگر زندگی که باعث ایجاد شادی و لذت می‌شوند را نادیده بگیرید. حتی با وجود داشتن آمادگی ذهنی برای کار بازهم لحظاتی را به برنامه‌ریزی برای فعالیت‌های غیرکاری اختصاص دهید. مطالعات نشان داده‌اند در صورتی که منتظر چیزهای مثبت باشید استرستان کاهش یافته و حال بهتری خواهید داشت.

برنامه‌‌ریزی برای آینده شامل تعطیلات، فعالیت‌های لذت‌بخش آخر هفته یا حتی برنامه داشتن برای مشاهده‌ی برنامه‌ی مورد علاقه می‌شود. هدف این کار این است که برای خودتان چیزی ایجاد کنید که منتظرش باشید. در صورتی که بدانید برای تفریح خود برنامه‌ریزی کرده‌اید و زمان رسیدن به آن نزدیک است استرس مربوط به کارتان کمتر می‌شود.

در پایان

داشتن آمادگی ذهنی برای کار تمام‌وقت می‌تواند باعث شود احساس آمادگی و اعتماد به نفس بیشتری برای آغاز کار جدید یا بازگشت به کار قبلی خود داشته باشید. مهم نیست چقدر آمادگی داشته باشید فقط به خاطر داشته باشید که آهسته و پیوسته حرکت کنید. در صورت نیاز به خودتان استراحت بدهید تا خطر خستگی و فرسودگی شغلی را به حداقل برسانید. ممکن است برخی همکاران مشتاق باشند فنون کار را به شما یاد بدهند، در این صورت ایجاد روابط مثبت با همکاران می‌تواند احساس دوستی، اعتماد و حمایت ایجاد کند.

منبع: Verywell Mind



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X