چگونه هارد اینترنال را به هارد اکسترنال تبدیل کنیم؟
اگر قصد خرید هارد اکسترنال را داشته باشید، احتمالا به دلیل تنوع زیاد گزینهها گیج خواهید شد. اما این روزها تعدادی از هاردهای اکسترنال از فناوری SMR بهره میبرند که تشخیص این موضوع کار چندان راحتی نیست. به همین خاطر اگر برای سرعت انتقال دادهها میخواهید هیچگونه نگرانی نداشته باشید، بهتر است خودتان دست به کار بشوید و هارد اینترنال را به هارد اکسترنال تبدیل کنید. در ادامه به چگونگی انجام این کار میپردازیم.
چرا باید هارد اکسترنال را ایجاد کنیم؟
طی چند سال اخیر، شمار قابل توجهی از سازندگان هاردها برای تعدادی از این محصولات از تکنولوژی SMR استفاده میکنند که به لطف بهرهگیری آن، میتوانند ظرفیت هارد را افزایش و هزینههای تولید را کاهش دهند. اما چنین کاری به بهای افت عملکرد تمام میشود. در تکنولوژی CMR، بین ترکها (tracks) فضای خالی وجود دارد اما در هاردهای SMR نهتنها این فضای خالی پر میشود، بلکه تا حدی ترکهای روی هم قرار میگیرند.
مثلا با بهکارگیری تکنیک SMR تنها با ۶ پلاتر میتوان به ظرفیت ۸ ترابایت دست یافت، چیزی که در حالت معمول به ۸ پلاتر نیاز دارد. کاهش تعداد پلاترها به کاهش هزینه تمام شده، کاهش مصرف انرژی و کاهش لرزش کمک میکند. اگر تکنیک SMR از یک هارد دیسک ۸ ترابایتی SMR برداشته شود، ظرفیت آن به ۶ ترابایت کاهش مییابد.
متاسفانه شرکتهای سازنده هاردهای اینترنال و اکسترنال در این زمینه چندان شفاف عمل نمیکنند و به همین خاطر ممکن است هاردی که مبلغ زیادی برای خریدن آن هزینه کردهاید، مبتنی بر فناوری SMR باشد. اما در زمینهی هاردهای اینترنال در این زمینه اطلاعات شفافتری وجود دارد و به راحتی میتوانید مدلهای CMR را پیدا کنید. با خرید چنین هاردی، بدون هیچ دردسری قادر به تبدیل آن به هارد اکسترنال خواهید بود.
البته زمانی که میخواهید هارد اکسترنال بخرید، به غیر از هاردهای مرسوم میتوانید از بین حافظههای SSD هم دست به انتخاب بزنید. اما با توجه به اینکه قصد داریم نحوه ایجاد یک هارد اکسترنال معمولی را آموزش دهیم، در این مطلب چگونگی تبدیل هارد ۳.۵ اینچی به هارد اکسترنال را آموزش میدهیم.
انتخاب هارد اینترنال
اول از همه باید یک هارد اینترنتل ۳.۵ اینچی دارای پورت SATA را انتخاب کنید. باید خاطرنشان کنیم هاردهای ۳.۵ اینچی از نظر قیمت و ظرفیت تنوع بسیار زیادی دارند و به همین خاطر به راحتی میتوانید از بین آنها گزینهی موردنظر خود را پیدا کنید. نکتهی مهم برای انتخاب هارد این است که از هاردهای SMR باید دوری کنید و صرفا از مدلهای مبتنی بر تکنولوژی CMR باید انتخاب کنید.
باید خاطرنشان کنیم برخی از شرکتها در زمینهی استفاده از فناوری SMR شفافسازی نمیکنند اما در مورد وسترن دیجیتال و شرکت Seagate با کمی جستجو میتوانید لیست هاردهای SMR این دو شرکت را پیدا کنید. گفتنی است برخی شرکتها برای هاردهای خود از اصطلاح PMR استفاده میکنند که اساسا همان CMR محسوب میشود و با خیال راحت میتوانید از بین آنها خرید خود را انجام دهید.
باکس تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال
حالا که هارد ۳.۵ اینچی دارای پورت SATA را خریدهاید، وقت خریدن یک باکس برای تبدیل این هارد است. برای خرید باکس مخصوص این کار هم به گزینههای متعددی دسترسی دارید. باید خاطرنشان کنیم هنگام خرید این باکسها، باید به پشتیبانی از استاندارد USB توجه کنید. این یعنی اگر میخواهید هارد موردنظر اطلاعات را با بهرهگیری از USB 3.0 انتقال دهد، باید باکسی را بخرید که از چنین مشخصهای پشتیبانی کند. گفتنی است خرید باکسی که از استانداردهای سریعتر مانند USB 3.0 پشتیبانی میکند نیز امکانپذیر است.
برخی از باکسها از بدنهی پلاستیکی استفاده میکنند که این مواد نمیتوانند حرارت ایجاد شده از طرف هارد را به خوبی انتقال دهند. همچنین از نظر طراحی و دیگر ویژگیها هم تفاوت زیادی بین مدلهای مختلف وجود دارد. اما روی هم رفته بهتر است از بین مدلهای فلزی دست به انتخاب بزنید و قبل از خرید هم در اینترنت کمی جستجو کنید و نظرات خریداران را بخوانید تا دچار مشکل نشوید.
نهایی شدن فرایند ایجاد هارد اکسترنال
از نظر اتصال هارد اینترنال به باکس موردنظر هم خیلی راحت میتوانید چنین کاری را انجام دهید. فقط کافی است هارد را به پورت SATA قرار گرفته درون باکس وصل کنید. برخی از باکسها از همه طرف هارد را محکم نگه میدارند اما برخی دیگر نمیتوانند چنین کاری را انجام دهند و در نتیجه ممکن است هارد شما به اصطلاح در باکس لق بزند. در این شرایط کافی است با استفاده از تکههای مقوا یا ضربهگیر، جلوی حرکت هارد در باکس را بگیرید. بعد از انجام این کارها، کافیست با استفاده از یک کابل USB، باکس موردنظر را به سیستم وصل کنید.
اگر هارد موردنظر از قبل فرمت شده، میتوانید استفاده از آن را آغاز کنید. در غیر این صورت در ویندوز با ابزار Disk Management و در مک با ابزار Disk Utility میتوانید کارهایی مانند پارتیشنبندی یا فرمت هارد را انجام دهید.
منبع: How To Geek