چگونه دمای لپ‌تاپ را پایین بیاوریم؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۴ دقیقه
دمای لپ‌تاپ

گاهی اوقات بدنه‌ی برخی لپ‌تاپ‌ها به شدت داغ می‌شود و زمانی که لپ‌تاپ را روی پای خود قرار می‌دهید می‌توانید این گرما را به خوبی احساس کنید. اما در این زمینه برخی راهکارها برای پایین آوردن دمای لپ‌تاپ موثر واقع می‌شوند که در ادامه به برخی از این نکات می‌‌پردازیم.

کاهش فشار

دمای لپ‌تاپ

زمانی که لپ‌تاپ تحت فشار زیادی قرار می‌گیرد، بدنه آن داغ می‌شود. بنابراین اگر می‌خواهید دمای لپ‌تاپ را پایین بیاورید، راحت‌ترین راهکار کاهش فشار بر آن است. به عنوان مثال می‌توانیم به کاهش تعداد تب‌های باز در مرورگر، کاهش فریم‌ریت بازی‌ها، بستن برنامه‌های فعال در پس‌زمینه و اجرای بازی‌ها با تنظیمات پایین‌تر اشاره کنیم.

البته طبیعتا زمانی که به تمام توان سخت‌افزاری لپ‌تاپ برای انجام کارهای مختلف نیاز دارید، این توصیه دیگر کاربردی نخواهد بود. با این حال این راهکارها به‌خصوص برای لپ‌تاپ‌هایی که چندان قدرتمند نیستند، بسیار کاربردی و مفید است.

دریچه‌های هوا را مسدود نکنید

تقریبا تمام لپ‌تاپ‌ها برای خنک کردن بدنه از فن استفاده می‌کنند که برای این کار به زبان ساده هوای خنک از بیرون راهی بخش داخلی می‌شود و هوای داغ به بیرون ارسال می‌شود. شرکت‌ها برای بدنه‌ی لپ‌تاپ‌ها، دریچه‌های هوا را به دقت طراحی می‌کنند تا فن‌ها بتوانند به بهترین شکل ممکن کار خود را انجام دهند. بنابراین اگر هرکدام از این دریچه‌ها را مسدود کنید، فن‌ها دیگر نمی‌توانند کار خود را به خوبی انجام دهند.

بهتر است لپ‌تاپ خود را بر روی یک سطح صاف قرار دهید تا هوا به خوبی در بدنه جریان پیدا کند. به همین خاطر اصلا لپ‌تاپ را روی چیزهایی مانند پتو و انواع پارچه قرار ندهید.

دریچه‌ها و فن‌ها را تمیز کنید

با گذشت زمان، گرد و غبار به درون بدنه‌ی لپ‌تاپ راه پیدا می‌کند و اگر این گرد و غبارها زیاد شود، فعالیت‌ فن‌ها با مشکل روبرو می‌شود. بنابراین هر چند وقت یک بار بهتر است سر جارو برقی را روی دریچه‌ها قرار دهید. برخی کاربران علاقه‌ی زیادی به استفاده از اسپری‌های هوای فشرده دارند ولی اگر به درستی از آن‌ها استفاده نکنید، این اسپری‌ها می‌توانند به قطعات لپ‌تاپ آسیب برسانند.

برای تمیز کردن دریچه‌ها می‌توانید از برس نرم هم استفاده کنید اما جاروبرقی در واقع به جای جابجا کردن گرد و غبار، آن را از بین می‌برد.

استفاده از کول‌پد

دمای لپ‌تاپ

در زمینه‌ی تاثیر کول‌پد‌ها توافق نظر وجود ندارد و برخی کارشناسان بر این باور هستند که کول‌پد‌ها نمی‌توانند دمای لپ‌تاپ‌ را به طور موثر کاهش دهند. با این حال واقعیت این است که کول‌پد‌ها می‌توانند حداقل چند درجه دمای بدنه را پایین بیاورند. خوشبختانه کول‌پد‌ها قیمت بالایی ندارند و می‌توانید از بین مدل‌های متنوع دست به انتخاب بزنید.

بهره‌گیری از حالت صرفه‌جویی در مصرف انرژی

اگر می‌خواهید به طور موقتی و مقطعی دمای لپ‌تاپ خود را پایین بیاورید، بهتر است از حالت صرفه‌جویی در مصرف انرژی که در تمام لپ‌تاپ‌ها وجود دارد، استفاده کنید. با این کار فشار کمتری به باتری وارد می‌شود و بنابراین عمر باتری هم افزایش پیدا می‌کند. البته طبیعتا با فعال‌سازی این حالت، فقط بخشی از توان سخت‌افزاری لپ‌تاپ مورد استفاده قرار می‌گیرد که البته برای کارهای ساده‌ای مانند وب‌گردی و تایپ کردن با هیچ مشکل خاصی روبرو نمی‌شوید.

افزایش سرعت فن

در کنار استفاده از کول‌پد، برای پایین آوردن دمای لپ‌تاپ می‌توانید سرعت فن‌های موجود در بدنه را هم افزایش دهید. البته اول باید ببینید لپ‌تاپ شما از چنین قابلیتی بهره می‌برد یا نه. بسیاری از لپ‌تاپ‌های گیمینگ جدید به کاربران این امکان را می‌دهند که بین دمای بدنه و سروصدای فن اولویت خود را مشخص کنند. همچنین برخی از این لپ‌تاپ‌ها برای افزایش و کاهش سرعت فن از میان‌بر کیبورد پشتیبانی می‌کنند.

در این زمینه نرم‌افزارهای مختلفی هم ارائه شده که البته همانطور که گفتیم، باید لپ‌تاپ شما از این قابلیت بهره ببرد تا بتوانید سرعت فن را کم و زیاد کنید.

آندرکلاک کردن لپ‌تاپ

هرچقدر لپ‌تاپ انرژی بیشتر مصرف کند، گرمای ایجاد شده هم افزایش پیدا می‌کند. بنابراین در صورت کاهش مصرف انرژی قطعات، گرمای تولیدی توسط آن‌ها هم کمتر می‌شود. به احتمال زیاد با مفهوم اورکلاک آشنا هستید. با این کار، مصرف انرژی قطعات افزایش پیدا می‌کند ولی در عوض توان سخت‌افزاری بالاتری ارائه می‌دهند.

از سوی دیگر باید مفهوم آندرکلاک را مطرح کنیم که با پایین آوردن مصرف انرژی، توان قطعات را کاهش می‌دهد. برای بسیاری از لپ‌تاپ‌ها امکان آندرکلاک پردازنده وجود دارد و در برخی مدل‌ها می‌توانید این کار را برای کارت گرافیک هم انجام دهید. با این کار نه‌تنها دمای لپ‌تاپ پایین می‌آید، بلکه عمر باتری هم افزایش پیدا می‌کند. بنابراین اگر به تمام توان سخت‌افزاری پردازنده و کارت گرافیک نیاز ندارید، می‌توانید با این کار فقط از توان مورد نیاز بهره ببرید.

استفاده از لپ‌تاپ در محیط‌های خنک

یکی از عواملی که معمولا برای دمای لپ‌تاپ نادیده گرفته می‌شود، دمای محیط است. اگر در یک محیط گرم مشغول کار با لپ‌تاپ هستید، طبیعتا دمای بدنه هم تا حدی افزایش پیدا می‌کند. از سوی دیگر باید به حرارت نور خورشید هم اشاره کنیم که به سرعت بدنه‌ی لپ‌تاپ را داغ می‌کند. بنابراین بهتر است همواره در محیط‌های خنک از لپ‌تاپ خود استفاده کنید.

سخن آخر

واقعیت این است که تکنولوژی با سرعت زیادی پیشرفت می‌کند و بنابراین اگر سال‌هاست از یک لپ‌تاپ استفاده می‌کند و با مشکلات زیادی روبرو شده‌اید، احتمالا دیگر وقت آن است که لپ‌تاپ جدیدی بخرید. لپ‌تاپ‌ها نسل به نسل بهتر می‌شوند و سیستم‌های خنک‌کننده بهتر از گذشته انجام وظیفه می‌کنند.

در این میان باید به لپ‌تاپ‌هایی مانند مک‌بوک ایر M1 و M2 اشاره کنیم که به دلیل استفاده از تراشه‌های کم‌مصرف ولی قدرتمند، فاقد فن هستند و در عین حال بدنه‌ی آن‌ها تحت بیشترین فشار هم چندان داغ نمی‌شود.

منبع: How To Geek



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما