چگونه کارت گرافیک را برای افزایش FPS بازی تنظیم کنیم؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۵ دقیقه
FPS بازی

به محض خرید یک کارت گرافیک جدید و مشاهده عملکرد نامناسب آن، احساس ناامیدی شدیدی به سراغ شما می‌آید. قبل از اینکه عصبانی شوید، در ادامه به نکاتی می‌پردازیم که برای افزایش FPS بازی ها (سرعت نمایش فریم‌ها)  اهمیت زیادی دارند.

بررسی کابل

پیش از اینکه به راهکارهای جدی‌تر بپردازید، باید بگوییم که برخی از کاربر‌های تازه‌کار به اشتباه کابل مانیتور را به پورت HDMI یا DisplayPort مادربرد وصل می‌کنند و با این کار از گرافیک قرار گرفته در پردازنده بهره می‌برند. بنابراین طبیعتا در گام اول باید مطمئن شوید که در حال استفاده از کارت گرافیک هستید.

بررسی کابل‌های پاور

FPS بازی

کارت‌های گرافیک جدید به دلیل توان پردازشی بالایی که دارند، باید از طریق کانکتورهای اضافه برق موردنیاز را تامین کنند زیرا اسلات PCIe می‌تواند حداکثر توان ۷۵ وات را در اختیار کارت گرافیک قرار دهد. در نتیجه این کابل‌ها از طریق کانکتورهای ۶ پین و ۸ پین به کارت گرافیک موردنظر وصل می‌شوند.  در نتیجه اگر یکی از این کابل‌ها وصل نباشد، کارت گرافیک حتی اگر هم فعال باشد نمی‌تواند بهترین عملکرد خود را ارائه دهد و در نتیجه با بیشترین FPS ممکن برای بازی روبرو نخواهید شد.

اگر پنل جانبی کیس شما شفاف است، می‌توانید به صورت چشمی بررسی کنید که تمامی کابل‌های برق متصل باشند. اگر متصل نبودند، کامپیوتر را خاموش کنید، منبع تغذیه را قطع کنید و پنل جانبی را بردارید. یک سوکت برق خالی سازگار از منبع تغذیه خود پیدا کنید، به آرامی آن را به کارت گرافیک وصل کنید تا صدای کلیک بشنوید.

بیرون آوردن و قرار دادن مجدد کارت گرافیک در مادربرد

FPS بازی

اگر پین‌های کارت گرافیک به خوبی در اسلات موردنظر مادربرد قرار نگرفته باشد، همین موضوع می‌تواند مشکلات زیادی را ایجاد کند. برای جاگذاری مجدد کارت گرافیک، ابتدا رایانه خود را خاموش کرده و تمام کابل‌های تصویر را از پشت آن جدا کنید. سپس پاور را غیرفعال کنید و پنل جانبی کیس را بردارید. پیچ‌های سمت چپ که کارت گرافیک را در جای خود نگه داشته‌اند را باز کرده و هرگونه کابل برق متصل به کارت را جدا کنید. در نهایت کارت گرافیک را به آرامی از اسلات PCIe بیرون بکشید.

در برخی موارد، ممکن است گرد و غبار و ذرات ریز در اسلات PCIe مادربرد شما گیر کرده باشند، بنابراین در حین خارج کردن کارت گرافیک، حتماً با استفاده از اسپری هوای فشرده آن را تمیز کنید. سپس، کارت گرافیک را دوباره به داخل اسلات فشار دهید تا زمانی که صدای کلیک را بشنوید، پنل جانبی کیس را دوباره نصب کنید، کابل‌ها را متصل کنید، سوئیچ منبع تغذیه را روشن کنید و کامپیوتر خود را دوباره راه‌اندازی کنید.

حذف کامل درایور کارت گرافیک قدیمی

اگر کارت گرافیک خود را ارتقا داده‌اید، برای دریافت بیشترین FPS بازی از کارت جدید، حتما باید درایورهای قبلی را به صورت کامل حذف کنید. حتی اگر درایورهای قدیمی را با روش‌های معمول حذف کرده باشید، ممکن است کدهای باقیمانده‌ای در ویندوز باقی بمانند. این کدهای باقی‌مانده می‌توانند بر نحوه استفاده سیستم عامل از کارت گرافیک جدید تأثیر منفی بگذارند.

خبر خوب این است که راه‌حل این مشکل بسیار سریع و ساده است. تنها کاری که باید انجام دهید این است که نرم‌افزار Display Driver Uninstaller (DDU) را دانلود و نصب کنید، برند کارت گرافیک خود را انتخاب کرده و دستورالعمل‌های روی صفحه را دنبال کنید. پس از اتمام این مراحل، درایورهای کارت گرافیک جدید را به صورت کامل نصب کنید.

بررسی دمای کارت گرافیک حین بازی کردن

همانطور که احتمالا می‌دانید، گرمای زیاد می‌تواند عملکرد کارت گرافیک را با مشکل جدی روبرو کند. برای بررسی این موضوع، قابلیت مربوط به نمایش دمای کارت گرافیک را فعال کنید و سپس یک بازی سنگین را اجرا کنید. اگر دمای کارت گرافیک در حد نرمال است، پس لازم نیست نگرانی داشته باشید. اما اگر دمای آن از حد نرمال بیشتر باشد، این یعنی نمی‌توانید از حداکثر FPS ممکن برای بازی موردنظر بهره ببرید. ابتدا ببینید آیا فن‌های کارت گرافیک درست کار می‌کنند یا نه. در صورتی که از کارت گرافیک قدیمی استفاده می‌کنید، احتمالا باید آن را باز کنید و خمیر حرارتی آن را تعویض کنید.

بررسی BIOS کارت گرافیک

اگر کارت گرافیک دست دوم خریده‌اید، احتمال کمی وجود دارد که تنظیمات بایوس (BIOS) آن دستکاری شده باشد. برای مثال، استخراج‌کنندگان ارز دیجیتال معمولاً از بایوس‌های تغییریافته برای افزایش بازدهی ارز دیجیتال استفاده می‌کنند. فریم‌ورهای سفارشی الزماً بد نیستند، اما می‌توانند نحوه عملکرد کارت گرافیک شما را تغییر دهند.

می‌توانید با استفاده از نرم‌افزارهای AMD یا NVIDIA بررسی کنید که کارت گرافیک شما چه بایوسی دارد، اما ممکن است نسخه کامل آن را نشان ندهد. برای مثال، AMD چند رقم آخر که مدل دقیق کارت گرافیک شما را مشخص می‌کند، نمایش نمی‌دهد. در عوض، برنامه GPU-Z را دانلود و نصب کنید. این برنامه نسخه بایوس را در تب Graphics Card به شما نشان می‌دهد که می‌توانید با انتخاب مدل کارت گرافیک خود در سایت TechPowerUp مقایسه کنید. اگر مطابقت داشت، عالی است، اما در غیر این صورت، باید BIOS اصلی را دانلود و فلش کنید.

یک بازی متفاوت را اجرا کنید

متاسفانه بازی‌های کامپیوتری خاصی وجود دارند که به خوبی بهینه‌سازی نشده‌اند و یا عملکرد مناسبی با کارت گرافیک شما ندارند. در این شرایط، کارت گرافیک شما توانایی اجرای بازی با تمام قدرت خود را نخواهد داشت. اگر از آن دسته افرادی هستید که فقط یک یا دو بازی خاص را انجام می‌دهید، بهتر است کارت گرافیک خود را با چند بازی دیگر نیز تست کنید.

بنابراین اگر برای سایر بازی‌های سنگین می‌توانید FPS خوبی دریافت کنید، پس مشکل اصلی مربوط به ناهماهنگی بازی با کارت گرافیک شما است.

تغییر تنظیمات ویندوز

ویندوز در زمینه‌ی گیمینگ با بهبود‌های مهمی روبرو شده است. با این حال برخی از این قابلیت‌ها می‌توانند دردسرساز باشند. به عنوان مثال می‌توانیم به قابلیت Game Mode اشاره کنیم که ممکن است برای بازی‌های قدیمی مشکل ایجاد کند. در نتیجه بهتر است Game Mode را فعال و غیرفعال کنید و در هر دو صورت بازی را اجرا کنید تا ببینید آیا FPS بهتری دریافت می‌کنید یا نه.

سخن پایانی

اگر تمام راه حل ها را امتحان کرده اید اما هنوز مشکل شما حل نشده است، شاید مشکل از کارت گرافیک جدید شما نباشد، بلکه از سایر اجزای کامپیوترتان باشد. اگر کامپیوتر خود را با یک کارت گرافیک جدید ارتقا دهید اما سایر اجزا را به همان صورت نگه دارید، ممکن است با پدیده «گلوگاه» (bottleneck) مواجه شوید.

به بیان ساده، کارت گرافیک توسط پردازنده (CPU) یا حافظه رم (RAM) شما محدود می‌شود. تنها راه حل برای این مشکل، ارتقای سایر اجزای کامپیوترتان است. خبر خوب این است که شما می توانید تا زمانی که برای ارتقا آماده هستید، به بازی کردن با سطح عملکرد فعلی خود ادامه دهید.

منبع: HowToGeek

 



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X