راههایی برای محافظت از نوزاد در گرمای تابستان
روزگاری برای ما اوقات گرم تابستان به معنای ساعات بیخیالی دراز کشیدن در کنار استخر یا شنا کردن در دریاچهها بود، اما اگر تازه پدر و مادر هستید، دیگر آن دوران به سر آمده و ممکن است بیشتر به فکر محافظت از نوزاد در گرمای تابستان باشید. این قابل درک است؛ زیرا هوای گرم میتواند به سرعت برای نوزادان خطرناک شود. با ما همراه باشید در مورد تاثیر گرما بر بدن نوزاد و نحوه محافظت از نوزاد در گرمای تابستان بیشتر بدانید.
چه دمایی برای نوزادان خیلی گرم است؟
هنگامی که دما به بیش از ۲۸ درجه میرسد، بدن سختتر خنک میشود و این مساله روی کودکان نیز صادق است. آکادمی اطفال آمریکا (AAP) به والدین پیشنهاد می کند در صورتی که شاخص گرما بیش از ۳۲ درجه فارنهایت باشد، از بیرون بردن نوزادان برای مدت طولانی به بیرون خودداری کنند. رفتن نوزاد تازه متولد شده یا هر نوزادی در بیرون از خانه وقتی که هوا بسیار گرم است – بدرست نیست. “کودکان نمیتوانند عرق کنند، این در حالی است که عرق کردن روشی است که بدن خود را در برابر گرما محافظت میکند. بنابراین کودکان اغلب زودتر از یک کودک بزرگتر یا بزرگسال دچار گرمازدگی میشوند. به علاوه، نوزادان میتوانند سریعتر دچار کم آبی شوند. گرمای بیش از حد نیز با سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS)، که در خواب اتفاق میافتد مرتبط است. بروس اپستاین، پزشک متخصص اطفال در پارک پینلاس، فلوریدا، توضیح میدهد: کودکان در هنگام گرما عمیق میخوابند، و برانگیختگی آنها را دشوار میکند، که ممکن است خطر SIDS را افزایش دهد. برای همین محافظت از نوزاد در گرمای تابستان بسیار مهم است.
محافظت از نوزاد در گرمای تابستان چطور اتفاق میافتد؟
برای اطمینان از اینکه کودک شما در روزهای طولانی و گرم تابستان خنک و محافظت میشود، توصیههای ما را در خاطر داشته باشید.
لباس مناسب را انتخاب کنید: اگر در خانه هستید، لباسهای گشاد و سبک وزن به نوزاد بپوشانید، ترجیحاً از الیاف طبیعی مانند پنبه که بهتر از پارچههای مصنوعی عرق را جذب میکنند استفاده کنید. یک قانون طبیعی وجود دارد که می گوید: به نوزاد همانطور که خودتان لباس میپوشید لباس بپوشید. “اگر شما شلوارک و تی شرت میپوشید، برای او هم همین لباس خوب است. این یک راه حل خوب برای محافظت نوزاد در گرمای تابستان است.
برای بیرون از منزل، در هنگام گرما پیشنهاد میکنیم به نوزاد یک شلوار بلند رنگ روشن، یک پیراهن آستین بلند و یک کلاه آفتابگیر لبه پهن بپوشانید تا از صورت آنها در برابر گرما محافظت کند. حواستان به نور آفتاب حتی اگر هوا ابری است باشد، زیرا اشعههای مضر همچنان میتوانند در ابرها نفوذ کنند و منجر به آفتاب سوختگی شوند.
تهویه خوب را فراموش نکنید: از آنجایی که نوزاد به طور موثری تعریق نمیکند، ممکن است خیلی سریعتر از بزرگسالان بیش از حد گرم شود. به همین دلیل است که تاکید میشود برای محافظت از نوزاد در گرمای تابستان هرگز نوزاد را در اتاق گرم یا ماشین پارک شده رها نکنید. حتی چند دقیقه میتواند باعث افزایش دمای بدن آنها شود و در موارد شدید ممکن است تهدید کننده زندگی او باشد. طبق گزارش AAP، دهها نوزاد و کودک هر ساله پس از رها شدن (ماشینهای داغ بر اثر گرمازدگی جان خود را از دست میدهند.
علاوه بر این، لباس نوزاد خود برای سفر با ماشین زیاد نکنید. “از آنجایی که ما نوزادان را در صندلی ماشین و رو به عقب قرار میدهیم، ممکن است بدن آنها بسیار گرم شود، بنابراین او را فقط در یک لایه سبک بپوشانید، بدون کلاه یا جوراب. همچنین مطمئن شوید که در حین رانندگی، نور خورشید بر روی نوزاد نمیتابد. برای جلوگیری از آفتاب سوختگی میتوانید از سایهبان در بالای سر کودک استفاده کنید.
از کریر کودک مناسب تابستان استفاده کنید: ترکیبی از گرمای بدن شما و فضای محدود میتواند نوزاد را در عرض چند دقیقه داغ کرده و آزار دهد. اگر میخواهید در هوای گرمتر از کریر استفاده کنید، از نوعی استفاده کنید که به جای پارچههای سنگین مانند جین، از نایلون سبکوزن ساخته شده باشند و اگر صورت کودک در کریر سرخشده به نظر میرسد، او را از کریر بردارید.
برای محافظت از نوزاد در گرمای تابستان با پاشیدن آب به دستها و پاهای او یا با پاک کردن گهگاهی با پارچهای مرطوب، کودک خود را خنک نگه دارید. حاملی که از مواد نازک ساخته شده سبک وزن باشد، او را خنکتر از حاملی که از مواد ضخیم و تیره ساخته شده است، نگه می دارد.
به قدر کافی به نوزاد آب بدهید: حتی اگر نوزاد گرم به نظر نمیرسد، ممکن است در هوای گرم مایعات ارزشمندی را در اثر تعریق از دست بدهد. صورت برافروخته، پوستی که در هنگام لمس کردن گرم به نظر میرسد، تنفس سریع و بی قراری ممکن است علائم هشدار دهنده کم آبی بدن در گرما باشد.
از آنجایی که نوزادان زیر ۶ ماه نباید آب بنوشند، مایعات از دست رفته را با شیر دادن بیشتر یا دادن شیر خشک به آنها را جایگزین کنید. نوزادان باید حداقل ۵۰ درصد بیشتر از حد معمول در تابستان بنوشند. همچنین مطمئن شوید که نوزاد شما به اندازه معمول پوشک خیس دارد و به اندازه کافی ادرار میکند.
از ۰ تا ۶ ماه
نوزادانی که به طور کامل با شیر مادر تغذیه میشوند، تا زمانی که شروع به خوردن غذاهای جامد نکنند، به آب نیاز ندارند. پس در هوای گرم ممکن است بخواهند بیش از حد معمول شیر بخورند. این کار به محافظت از نوزاد در گرمای تابستان کمک میکند.
از حدود ۶ ماهگی
هنگامی که شروع به دادن غذاهای جامد کردید، باید به کودک خود جرعه جرعه آب از یک فنجان یا لیوان را همراه غذا بدهید. به یاد داشته باشید که شیر مادر یا شیر خشک شیرخوار باید نوشیدنی اصلی آنها در سال اول باشد. در هوای گرم، ممکن است لازم باشد مقداری آب اضافی در خارج از زمان صرف غذا ارائه دهید.
از ۱۲ ماهگی
آب، شیر مادر یا شیر کامل گاو باید نوشیدنی اصلی کودک شما باشد. در هوای گرم، میتوانید به آنها بستنی یخیهای تهیه شده از آب معمولی یا از آب میوه بسیار رقیق شده بدهید تا به هیدراته نگه داشتن بدن آنها کمک کند. آب نبات چوبی تهیه شده از آب میوه رقیق شده را فقط باید در وعدههای غذایی مصرف کنید زیرا آنها میتوانند باعث پوسیدگی دندان شوند.
برای کودکان بزرگتر، مقدار زیادی میوه و سالاد به در برنامه غذایی بگنجانید تا سطح مایعات آنها را بالا نگه دارد. به یاد داشته باشید که آب میوه یا اسموتیهای رقیق نشده را نباید تا سن ۵ سالگی به کودکان داد، زیرا ممکن است باعث پوسیدگی دندان شوند.
در زمان مناسب بیرون بروید: بدترین زمان بیرون رفتن برای کودک شما (و البته شما) در ماههای گرم تابستان بین ساعت ۱۰ صبح تا ۲ بعد از ظهر است. اریک سیگل، M.D.، متخصص پوست در Millburn، نیوجرسی، میگوید زمانی که خورشید بیشترین آسیب را به پوست وارد میکند برای نوزاد بسیار خطرناک است. به همین خاطر برای محافظت از نوزاد در گرمای تابستان، فعالیتهای خارج از منزل را قبل یا بعد از این دوره اوج برنامهریزی کنید.
مراقب علائم گرمازدگی باشید: وقتی با کوچولوی خود بیرون هستید، او را از نزدیک برای علائم گرمازدگی زیر نظر بگیرید. دکتر مونتاگ میگوید: «اگر نوزاد بیش از حد گرم شود، ممکن است بسیار بدحال یا تحریکپذیر شود، یا ممکن است بسیار بیحال شود و برای خوردن یا نوشیدن بیدار نشود.
همچنین، نگاه کنید تا ببینید آیا نوزادان برافروخته شده یا گرمتر از حد طبیعی هستند. دکتر برودر میگوید: «از آنجایی که گرما ممکن است برای کودک آزاردهنده باشد، ممکن است خوابآلودتر شود، ممکن است استفراغ کند و پوستش از مرطوب به خیلی خشک تبدیل شود». در چنین شرایطی نوزاد حتی میتواند تب کند. نوزادی که این علائم را دارد به مراقبت فوری پزشکی نیاز دارد.
بیرون از خانه در سایه بمانید: وقتی به ساحل یا پارک میرسید، برای محافظت از نوزادان در گرمای تابستان برای چیدن بساط پیک نیک جایی مانند زیر درخت، چتر یا سایبان یا آلاچیق را انتخاب کنید. یک وسیله مفید برای بردن به ساحل، چادری است که از پارچه ساخته شده است تا جلوی اشعههای مضر خورشید را بگیرد. همچنین عینک آفتابی برای کودک شما میتواند از چشمان او محافظت کند و تابش خیره کننده را کاهش دهد.
از کرم ضد آفتاب استفاده کنید: از آنجایی که نوزاد زیر ۶ ماه پوست نازک و ظریفی دارد، سعی کنید او را از نور مستقیم خورشید دور نگه دارید. اما مطمئن شوید که در هر زمانی کودکان شما از ضد آفتاب استفاده میکنند. آکادمی اطفال آمریکا اکنون میگوید استفاده از حداقل مقدار کرم ضد آفتاب روی پوست در معرض دید نوزاد، از جمله صورت او، اشکالی ندارد.
برای نوزاد بزرگتر از ۶ ماه، مقدار کرم ضد آفتاب را آزادانه تر و بیشتر استفاده کنید. هر دو ساعت یک بار یا هر زمان که خیس یا عرق کرده هستند، آن را تجدید کنید. پزشکان عقیده دارند یک تی شرت پنبهای متوسط تنها دارای SPF پنج است.
با نرم کنندههای پوست از کودک در برابر گرمای تابستان محافظت کنید: اگر نوزادی در هوای گرم و مرطوب به شدت عرق کند، ممکن است برجستگیهای قرمز ریز روی گردن یا کشاله ران او، در چینهای پوست در پشت زانوها یا در چین آرنج او شروع به جمع شدن کنند. این برجستگیهای قرمز راش گرمایی شناخته میشوند. برای تسکین این راشها بهتر است که به کودک لباسهای نخی گشاد بپوشانید و پودر بچه یا کرمهای مخصوص روی نواحی آسیب دیده بمالید. نگه داشتن نوزاد در یک اتاق خنک و دارای تهویه مناسب به تسکین علائم نیز کمک میکند.
آفتاب سوختگی با پوست داغ، قرمز و متورم که در لمس دردناک است مشخص میشود و میتواند باعث آزار بیشتر کودک شود. اگر کودک زیر ۱ سال دچار آفتاب سوختگی شد، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید. آنها احتمالاً از شما میخواهند که آب شیر خنک (نه سرد) و به دنبال آن یک مرطوب کننده را روی ناحیه سوخته بمالید. تاولهای احتمالی روی پوست را نکنید؛ آنها در برابر عفونت محافظت میکنند. متخصص اطفال کودک شما همچنین ممکن است استامینوفن یا ایبوپروفن نوزادان را برای تسکین هر گونه ناراحتی ناشی از سوختگی توصیه کند.
چند نکتهی مهم درباره کرم ضدآفتاب کودکان
نوزادان کمتر از ۶ ماه باید از نور مستقیم خورشید دور باشند. پوست آنها حاوی ملانین بسیار کمی است. ملانین رنگدانهای است که به پوست، مو و چشمها رنگ میدهد و تا حدودی از نور خورشید محافظت می کند.
نوزادان بزرگتر نیز باید تا حد امکان از نور خورشید دور باشند، به خصوص در تابستان و بین ساعت ۱۱ صبح تا ۳بعد از ظهر. یعنی دقیقا در زمانی که نور خورشید در قویترین حالت خود است. اگر زمانی که هوا گرم است بیرون میروید، یک چتر آفتابگیر یا آفتابگیر را به صندلی کودکتان بچسبانید تا از نور مستقیم خورشید دوری کند. یک کرم ضد آفتاب با فاکتور محافظت در برابر آفتاب (SPF) حداقل ۳۰ روی پوست کودک خود بمالید. اطمینان حاصل کنید که این محصول در برابر اشعه های UVA و UVB نیز پوست کودک را محافظت میکند. بسیاری از برندها کرم ضد آفتاب را به طور خاص برای نوزادان و کودکان خردسال تولید میکنند، زیرا این محصولات کمتر حاوی مواد افزودنی هستند که ممکن است پوست را تحریک کنند. کرم ضد آفتاب را به طور منظم استفاده کنید، به خصوص اگر کودک شما در استخر روباز یا در کنار ساحل است.
منبع: parents