چگونه در اندروید افزونه‌های فایرفاکس را نصب کنیم؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۵ دقیقه
افزونه‌های فایرفاکس اندروید

با وجود اینکه در بین مرورگرهای وب، گوگل کروم همچنان بیشترین سهم بازار را دارد، ولی در این میان فایرفاکس هم به لطف سال‌ها فعالیت، موفق شده طرفداران پروپاقرص زیادی پیدا کند. این روزها تمام مرورگرهای کامپیوترها از انواع و اقسام افزونه‌ها پشتیبانی می‌کنند اما اگر در اندروید به جای کروم از فایرفاکس استفاده می‌کنید، می‌توانید چندین افزونه‌ی مفید و کاربردی را برای گوشی خود نصب کنید. در این مطلب به چگونگی نصب افزونه‌های فایرفاکس در اندروید می‌پردازیم و در انتها هم چند افزونه‌ی کاربردی را معرفی می‌کنیم.

نصب افزونه در فایرفاکس

افزونه‌های فایرفاکس اندروید

فایرفاکس بدون شک یکی از بهترین مرورگرها برای اندروید محسوب می‌شود و به لطف پشتیبانی از قابلیت نصب افزونه، جذابیت آن برای گجت‌های اندرویدی دوچندان شده است. اول از همه طبیعتا باید جدیدترین نسخه‌ی فایرفاکس را در گوشی یا تبلت اندرویدی خود نصب کنید.

  • بعد از نصب، راهی آیکن سه‌نقطه در سمت راست بخش فوقانی ضربه بزنید و راهی بهش Add-ons شوید.

افزونه‌های فایرفاکس اندروید

  • در این قسمت می‌توانید انواع و اقسام افزونه‌هایی که قابل استفاده هستند را مشاهده کنید. بعد از پیدا کردن افزونه موردنظر، کافی است روی آیکن مثبت که سمت راست توضیحات افزونه قرار دارد، ضربه بزنید.
  • در گام بعدی برای تایید فرایند نصب، باید گزینه‌ی Add را انتخاب کنید. در همان صفحه هم مجوز‌هایی که افزونه می‌خواهد استفاده کند هم نمایش داده می‌شود.

افزونه‌های فایرفاکس اندروید

  • بعد از تمام شدن فرایند دانلود و نصب، پیامی برای تایید این موضوع نمایش داده می‌شود. در همین بخش می‌توانید تیک گزینه‌ی Allow in private browsing را بزنید تا افزونه در حالت incognito مرورگر هم بتواند انجام وظیفه کند.
  • در نهایت هم باید گزینه‌ی Okay, Got it را انتخاب کنید.
گوشی موبایل سامسونگ مدل Galaxy A14 دو سیم کارت ظرفیت 64 گیگابایت و رم 4 گیگابایت

چگونه‌ در اندروید افزونه‌های فایرفاکس را حذف کنیم؟

اگر بعد از نصب هرکدام از افزونه‌های فایرفاکس در اندروید به هر دلیلی می‌خواهید آن‌ها را حذف کنید، به سادگی می‌توانید چنین کاری انجام دهید. اول از همه در صفحه اصلی بار دیگر روی آیکن سه نقطه در سمت راست بخش فوقانی رابط کاربری ضربه بزنید و راهی Add-ons شوید. البته اگر به جای صفحه اصلی از صفحه‌ی یکی از سایت‌ها راهی این بخش شده‌اید، باید در گام بعدی روی Add-ons Manager ضربه بزنید.

افزونه‌های فایرفاکس اندروید

سپس بعد از ضربه روی اسم افزونه‌ی نصب شده، راهی صفحه‌ی جدیدی می‌شوید که در این قسمت قادر به مشاهده‌ی گزینه‌ی Remove هستید. در ضمن در این قسمت می‌توانید به جای حذف افزونه، آن را به طور موقت غیرفعال کنید و همچنین امکان مشاهده‌ی مجوز‌های استفاده شده از طرف افزونه هم وجود دارد.

گوشی موبایل شیائومی مدل Redmi Note 12 4G دو سیم کارت ظرفیت 128 گیگابایت و رم 8 گیگابایت - گلوبال

بهترین افزونه‌های فایرفاکس برای اندروید

افزونه‌های فایرفاکس اندروید

تعداد افزونه‌های فایرفاکس در اندروید اصلا زیاد نیست و این در حالی است که برای کامپیوتر به هزاران افزونه‌ی متنوع دسترسی دارید. اما در هر صورت در ادامه به چند افزونه می‌پردازیم که توصیه می‌کنیم آن‌ها را برای گوشی یا تبلت اندرویدی خود امتحان کنید.

Dark Reader

این یک افزونه‌ی متن‌باز است که به شما اجازه می‌دهد برای سایت‌های مختلف حالت تاریک را فعال کنید. به همین خاطر در محیط‌های کم‌نور یا قبل از خواب که می‌خواهید وب‌گردی کنید، این افزونه مثمر ثمر واقع می‌شود. از سوی دیگر این افزونه به شما اجازه می‌دهد پارامترهایی مانند روشنایی صفحه‌ وب موردنظر، کنتراست، رنگ‌ها، فونت‌ها و دیگر موارد این‌چنینی هم تغییر دهید.

Read Aloud

این افزونه به کاربران اجازه می‌دهد که متن‌های نوشته شده در بیش از ۴۰ زبان را با صداهای مختلفی بشنوند که البته در بین این زبان‌ها خبری از زبان فارسی نیست. می‌توانید مواردی مانند صدای موردنظر و سرعت خواندن متن را هم تغییر دهید. این افزونه برای این کار از سرویس‌های شرکت‌هایی مانند گوگل، آمازون و مایکروسافت استفاده می‌کند.

گوشی موبایل سامسونگ مدل Galaxy A34 5G دو سیم کارت ظرفیت 128 گیگابایت و رم 8 گیگابایت

YouTube High Definition

همانطور که از نام این افزونه پیداست، با استفاده از آن به طور خودکار ویدیو‌های یوتیوب با بهترین کیفیت در دسترس پخش می‌شوند. البته می‌توانید رزولوشن موردنظر خود را هم تعیین کنید. همچنین امکاناتی مانند تنظیم بلندی صدا برای تمام ویدیو‌ها، میوت کردن صدای ویدیو‌ها و جلوگیری از پخش خودکار هم در اختیار شما قرار می‌دهد.

Search by Image

با استفاده از این افزونه‌ی فایرفاکس، می‌توانید به راحتی برای انواع تصاویر جستجوی معکوس انجام دهید تا اطلاعات بیشتری در مورد تصویر موردنظر پیدا کنید. برای این کار بیش از ۳۰ موتور جستجو مانند گوگل، یاندکس، بینگ، TinEye و بایدو استفاده می‌شود. به دلیل همین تنوع موتورهای جستجو، خیلی سریع‌تر و راحت‌تر می‌توانید به جواب برسید.

Web Archives

اگر به دنبال آرشیو سایت‌ها رفته باشید، پس این افزونه می‌تواند توجه شما را جلب کند. این افزونه برای پیدا کردن نسخه‌های قدیمی سایت‌ها از سرویس‌های مختلفی مانند Google Cache، Wayback Machine، Memento Time Travel و چندین سرویس دیگر استفاده می‌کند.

گوشی موبایل شیائومی مدل Poco X5 Pro 5G دو سیم کارت ظرفیت 256 گیگابایت و رم 8 گیگابایت - گلوبال

uBlock Origin

در مرورگرهای دسکتاپ، به راحتی امکان نصب ابزار مسدودکننده‌ی تبلیغات وجود دارد اما در نسخه‌ی اندروید فایرفاکس هم به راحتی می‌توانید چنین کاری انجام دهید. برای این کار می‌توانید افزونه‌ی uBlock Origin را نصب کنید که در کنار امکانات پیش‌فرض، گزینه‌های زیادی برای شخصی‌سازی در اختیار شما قرار می‌دهد.

Bitwarden

در نهایت باید افزونه‌ی Bitwarden را معرفی کنیم که یک ابزار عالی برای مدیریت پسوردها است. این ابزار متن‌باز امکانات زیادی در این زمینه ارائه می‌دهد و یکی از بهترین ابزارها برای این کار محسوب می‌شود.

سخن پایانی

نسخه‌ی اندروید فایرفاکس به لطف همین افزونه‌ها، بسیاری کاربردی‌تر شده و به همین خاطر اگر شما هم مانند بسیاری از کاربران اندروید فقط از مرورگر کروم استفاده می‌کنید، توصیه می‌کنیم فایرفاکس هم در گوشی یا تبلت اندرویدی خود امتحان کنید.

منبع: MakeUseOf

سوالات متداول
آیا نصب افزونه در نسخه‌ی اندروید فایرفاکس راحت است؟
بله به سادگی می‌توانید چنین کاری انجام دهید.
آیا برای نسخه‌ی اندروید فایرفاکس هزاران افزونه وجود دارد؟
خیر، برخلاف نسخه‌ی دسکتاپ که تنوع بسیار زیادی در زمینه‌ی افزونه وجود دارد، در نسخه‌ی اندروید تعداد افزونه‌ها بسیار پایین است.


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X