آموزش نصب صندلی کودک در ماشین؛ راهنمای کامل و نکات

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۱ دقیقه
نحوه‌ی صحیح نصب صندلی کودک در ماشین

صندلی‌های ماشین کودک برای ایمنی کودکان سرنشین خودرو مهم هستند اما همیشه به درستی نصب نمی‌شوند. در اینجا با آموزش نصب صندلی ماشین کودک همرا خواهید شد.

در جریان بزرگ کردن بچه‌ها، والدین معمولا برای هر مرحله از رشد کودک خود لوازم مورد نیاز را تهیه می‌کنند. اما احتمالاً تعداد کمی از این محصولات برای ایمنی کودک شما  مهم‌تر از صندلی ماشین هستند.

به گفته‌ی اداره‌ی ملی ایمنی ترافیک بزرگراه‌های ایالات متحده (NHTSA) سالانه جان صدها کودک توسط صندلی‌های ماشین نجات می‌یابد.

آمار دیگری هم در این زمینه وجود دارد. طبق گفته‌ی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده (CDC) حدود ۴۶درصد از صندلی‌های ماشین و صندلی‌های کمکی (بوستر) به اشتباه استفاده می‌شوند و در نتیجه کارایی صندلی کاهش می‌یابد. اگر بوسترهای صندلی را از این آمار حذف کنیم، استفاده‌ی نادرست از صندلی ماشین کودک به ۵۹درصد افزایش می‌یابد.

تصادف‌های وسایل نقلیه‌ی موتوری یکی از دلایل اصلی مرگ کودکان در ایالات متحده است. ما نه‌تنها با مشکل کودکانی که در صندلی‌های ماشین سوار نمی‌شوند مواجه هستیم، بلکه آن‌هایی هم که روی صندلی‌های کودک سوار می‌شوند، اغلب از صندلی استفاده نادرست می‌کنند. نصب صندلی ماشین کودک ممکن است اگر نه اعصاب‌خردکن، ولی مشکل باشد. اما انجام صحیح این کار برای به حداکثر رساندن ایمنی کودک شما هنگام سوار شدن در ماشین بسیار مهم است.

همه‌ی امکانات صندلی ماشین

آموزش نصب صندلی ماشین کودک

اولین قدم برای اطمینان از ایمن‌ترین سفر ممکن برای فرزندتان با اتومبیل، انتخاب یک صندلی ماشین مناسب برای هر مرحله از زندگی او است.

سه نوع اصلی صندلی وجود دارد:

  • صندلی‌های رو به عقب که شامل صندلی‌های رو به عقب ثابت، صندلی‌های قابل تغییر و صندلی‌های همه‌کاره می‌شوند.
  • صندلی‌های رو به جلو که شامل صندلی‌های قابل تغییر، صندلی‌های ترکیبی و همه‌کاره می‌شوند.
  • صندلی‌های تقویت‌کننده یا بوستر برای کودکان بزرگ‌تر.

هر سازنده‌ی صندلی محدودیت‌هایی برای ارتفاع و وزن صندلی‌های ماشین در نظر می‌گیرد که اغلب روی برچسب کناری صندلی ذکر می‌شود. این اطلاعات همچنین ممکن است در دفترچه‌ی راهنمای صندلی گنجانده شود. علاوه بر این، چندین آژانس دولتی در آمریکا  از جمله NHTSA و CDC برای هر نوع صندلی توصیه‌های استفاده را ارائه می‌دهند. همچنین آکادمی اطفال آمریکا (AAP) دستورالعمل‌های مفیدی درباره‌ی اندازه و محدودیت سنی برای هر صندلی ارائه می‌دهد.

به خاطر داشته باشید، صندلی‌های خودرو منقضی می‌شوند، بنابراین اگر از صندلی‌های تازه خریداری شده استفاده نمی‌کنید، حتماً تاریخ انقضا را نیز بررسی کنید.

زمان استفاده از هر صندلی ماشین

صندلی‌های فقط رو به عقب: این مدل صندلی برای کوچک‌ترین مسافران طراحی شده است. AAP توصیه می‌کند که بسته به مدل صندلی، فقط از صندلی‌های رو به عقب تا زمانی که کودک ۲۲ تا ۳۵ پوند و ۲۶ تا ۳۵ اینچ است استفاده شود. سن کودک در این محدوده تقریبا از تولد تا حدود ۳ سالگی است.

صندلی‌های قابل تغییر و همه‌کاره‌ی رو به عقب: این صندلی‌ها در ابتدا به‌ صورت رو به عقب برای کودک شما مورد استفاده قرار می‌گیرند و بعداً می‌توان آن‌ها را چرخانده و با رشد کودک در حالت رو به جلو استفاده کرد. طبق دستورالعمل‌های AAP، اغلب، صندلی‌های قابل تبدیل را می‌توان برای مدت طولانی‌تری در وضعیت رو به عقب استفاده کرد، تا زمانی که وزن کودک شما به ۴۰ تا ۵۰ پوند برسد. به طور مشابه، صندلی‌های همه‌کاره ممکن است بتوانند کودک شما را در وضعیت رو به عقب قرار دهند تا زمانی که کودک شما ۴۰ تا ۵۰ پوند وزن داشته باشد.

هنگامی که کودک به حد مجاز اندازه‌ی مشخص شده توسط سازنده‌ی صندلی رسید، صندلی‌های قابل تغییر و همه‌کاره باید به موقعیت رو به جلو برگردانده شوند. این بدان معناست که تغییر جهت  این دو نوع صندلی معمولاً بر اساس وزن است، نه سن خاص. علاوه بر این، همه‌ی سازمان‌های ذکر شده بر اهمیت استفاده از حالت رو به عقب تا زمانی که محدودیت‌های قد و وزن صندلی اجازه می‌دهد، تاکید می‌کنند.

صندلی‌های رو به عقب برای گرفتن ضربه و محافظت از سر، گردن و نخاع کودک طراحی شده‌اند. بنابراین تا زمانی که ممکن است آن‌ها را به سمت عقب نگه دارید.

Safe Kids Worldwide، یک سازمان غیرانتفاعی جهانی که بر محافظت از کودکان در برابر آسیب‌های غیرعمدی، از جمله آسیب‌های ترافیکی تمرکز دارد اطلاع می‌دهد که: «قبلاً توصیه می‌شد که بچه‌ها تا ۲ سالگی روی صندلی‌های رو به عقب بمانند. اما توصیه‌ی فعلی این است که تا زمانی که از نظر قد یا وزن بیشتر از استاندارد صندلی‌های رو به عقب نشوند، باید از همان‌ها استفاده کنند.»

صندلی‌های رو به جلو: طبق AAP، کودکانی که از حد مجاز وزن یا قد برای صندلی‌های قابل تغییر بیشتر شده‌اند، باید از صندلی رو به جلو استفاده کنند.  این صندلی‌ها نیز باید تا بالاترین وزن یا قدی که توسط سازنده‌ی صندلی خودرو مشخص شده است استفاده شوند.

CDC سن ۵ سالگی را نهایت سن استفاده از صندلی‌های رو به جلو مشخص می‌کند، در حالی که NHTSA می‌گوید می‌توان از آن‌ها تا ۷ سالگی استفاده کرد. اما نکته‌ی کلیدی توجه به محدودیت‌های قد و وزن است که توسط سازنده‌ی صندلی ارائه شده است.

صندلی خودرو دلیجان مدل الیت نیو

نصب صندلی ماشین رو به عقب

 نصب صندلی ماشین

صندلی‌های ساخته شده توسط سازندگان مختلف ممکن است الزامات یا مشخصات خاص خود را برای نصب مناسب داشته باشند. علاوه بر این، هر وسیله‌ی نقلیه متفاوت است و این ممکن است مراحل نصب صحیح را نیز تحت تاثیر قرار دهد. به این دلایل، همیشه باید کتابچه‌ی راهنمای صندلی کودک و کتابچه‌ی راهنمای وسیله‌ی نقلیه‌ی خود را درباره‌ی نصب صندلی ماشین کودک با دقت مطالعه کنید.

پس از انجام این کار، مراحل کلی وجود دارد که می‌توان برای نصب صحیح صندلی‌ها دنبال کرد. وب سایت NHTSA راهنماها و فیلم‌های گام به گام نصب را برای هر نوع صندلی ارائه می‌دهد.

مراحل نصب پایه برای صندلی ماشین فقط رو به عقب با استفاده از کمربند ایمنی خودرو شما عبارت‌اند از:

  • پایه‌ی صندلی ماشین کودک را در صندلی عقب ماشین خود قرار دهید.
  • کمربند ایمنی خودرو را از مسیر کمربند صندلی کودک رو به عقب ببندید و مطمئن شوید که کمربند ایمنی را حین انجام این مرحله بررسی کرده‌اید تا مطمئن شوید که پیچ‌خورده نباشد.
  • هنگامی که کمربند ایمنی ماشین شما از مسیر کمربند ایمنی روی صندلی عبور کرد، کمربند ایمنی خودرو را ببندید.
  • دستورالعمل‌های وسیله‌ی نقلیه‌ی خود را برای قفل کردن کمربند ایمنی در موقعیت خود دنبال کنید. این مرحله برای جلوگیری از حرکت صندلی بسیار مهم است.
  • پایه‌ی صندلی ماشین را فشار دهید تا در خودرو سفت شود.
  • از درست بودن زاویه‌ی پایه‌ی صندلی ماشین اطمینان حاصل کنید. نوزادان برای باز نگه داشتن راه هوایی خود باید در حالت نیمه خوابیده سوار شوند. بسیاری از صندلی‌های ماشین کودک دارای نشانگر زاویه‌ی داخلی هستند که به شما کمک می‌کند تا اطمینان حاصل کنید صندلی به درستی خم شده است. علاوه بر این، با بزرگ‌تر شدن فرزندتان، ممکن است نیاز باشد که زاویه را مطابق دستورالعمل سازنده‌ی صندلی تنظیم کنید.
  • مرحله‌ی آخر این است که صندلی کریر نوزاد را به پایه‌ای که به تازگی در ماشین خود نصب کرده‌اید وصل کنید.

نصب صندلی رو به جلو

وقتی زمان انتقال فرزندتان به حالت رو به جلو فرا می‌رسد، دستورالعمل‌های نصب می‌تواند بر اساس نوع صندلی‌ که خریداری کرده‌اید کمی متفاوت باشد. با این حال، چند رویکرد کلی برای نصب وجود دارد: استفاده از کمربند ایمنی و بند ایمنی وسیله‌ی نقلیه‌ی خود برای محکم کردن صندلی یا استفاده از گیره‌ها و بند پایینی خودرو که به عنوان ضامن یا LATCH شناخته می‌شوند.

نصب کمربند ایمنی و بند

قبل از شروع، کتابچه‌ی راهنمای وسیله‌ی نقلیه‌ی خود را درباره‌ی محل اتصالات و نحوه‌ی استفاده از آن‌ها بخوانید. در اینجا دستورالعمل‌های مشخص شده توسط NHTSA آمده است:

  • صندلی کودک را در صندلی عقب ماشین خود در وضعیت رو به جلو قرار دهید.
  • سپس، کمربند ایمنی خودرو را از مسیر کمربند رو به جلو صندلی کودک بگذرانید. دوباره، هنگام تکمیل این مرحله، مطمئن شوید که در کمربند ایمنی پیچ و تاب وجود ندارد.
  • کمربند ایمنی را در سگک خودرو ببندید.
  • دستورالعمل‌های وسیله‌ی نقلیه‌ی خود را درباره‌ی نحوه‌ی قفل کردن کمربند ایمنی بخوانید و دنبال کنید.
  • صندلی را محکم فشار دهید تا از سفت بودن آن مطمئن شوید. نکته‌ی کلیدی در اینجا این است که صندلی نباید بیش از یک اینچ به پهلو یا جلو و عقب حرکت کند.
  • در نهایت، بند پایین صندلی ایمنی کودک را به گیره‌ی ماشین خود وصل کنید و این بند را محکم بکشید. این مرحله از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، زیرا در صورت تصادف، حرکت صندلی را محدود می‌کند.

نصب گیره و اتصال پایین (LATCH)

  • قبل از شروع نصب، دفترچه‌ی راهنمای وسیله‌ی نقلیه‌ی خود را درباره‌ی محل گیره‌های پایینی و لنگرهای اتصال و نحوه‌ی استفاده از آن‌ها بخوانید.
  • صندلی ماشین را در صندلی عقب ماشین خود در وضعیت رو به جلو قرار دهید.
  • گیره‌های پایینی ماشین خود را پیدا کنید. اتصالات گیره‌ی پایینی روی صندلی ماشین کودک را به گیره‌های پایینی خودرو وصل کنید. هنگام تکمیل این مرحله، مطمئن شوید که تسمه‌ها به هیچ وجه پیچ‌خورده نیستند.
  • صندلی ماشین کودک را محکم فشار دهید و تسمه‌ها را نیز سفت کنید. در اینجا نیز صندلی کودک نباید بیش از یک اینچ به پهلو یا جلو و عقب حرکت کند.
  • اکنون زمان آن رسیده است که بند صندلی ماشین کودک را به گیره‌ی خودروی خود متصل کرده و محکم بکشید. این مرحله همچنین بسیار مهم است، زیرا یک بند محکم از جلو رفتن صندلی کودک در صورت تصادف جلوگیری می‌کند.
صندلی خودرو کودک دلیجان مدل هابر

نحوه‌ی نصب تقویت‌کننده‌ی صندلی ماشین یا ‍بوستر

مرحله‌ی آخر استفاده از صندلی ماشین کودک، استفاده از تقویت‌کننده یا بوستر است. در اینجا نیز، دستورالعمل‌های ایمنی و استفاده‌ی مهمی وجود دارد که باید در نظر داشته باشید.

تقویت‌کننده‌های صندلی‌ مهم هستند زیرا کمربند ایمنی بزرگسالان در یک وسیله‌ی نقلیه معمولاً تا زمانی که کودک ۴ فوت و ۹ اینچ قد ندارد مناسب نیست و این می‌تواند از ۸ تا ۱۲ سالگی کودک را در بر گیرد. تقویت‌کننده‌های صندلی‌ برای تقویت قد کودک و مناسب کردن کمربند ایمنی خودرو برای آن‌ها طراحی شده‌اند.

AAP می‌گوید در بسیاری از موارد، کودک تا زمانی که حداقل ۱۰ تا ۱۲ سال سن نداشته باشد، به اندازه‌ی کافی بزرگ نیست که بتواند توسط کمربند ایمنی وسیله‌ی نقلیه‌ بدون صندلی ماشین محافظت شود.

چند نوع تقویت‌کننده‌ی صندلی مختلف وجود دارد. از جمله بوسترهای با پشتی بلند و بدون پشتی. مهم نیست که کدام گزینه را انتخاب می‌کنید. هدف بوستر این است که کودک را به اندازه‌ای بالا بیاورد که کمربند ایمنی خودروی شما به درستی روی بدنش قرار گیرد.

کمربند باید به بالای ران‌ کودک برسد و کمربند شانه‌ای باید وسط شانه‌ او باشد. علاوه بر این، زانوی کودک باید روی صندلی وسیله‌ی نقلیه خم شود و پاهای او باید روی زمین صاف باشد. این واقعاً مهم است زیرا در غیر این صورت، ممکن است کودک به جلو سر بخورد.

NHTSA توصیه می‌کند که کمربند ایمنی باید به خوبی روی شانه و سینه‌ی کودک شما قرار گیرد تا در هنگام تصادف به درستی او را مهار کند. کمربند نباید روی ناحیه‌ی شکم یا روی گردن یا صورت کودک قرار گیرد.

صندلی ماشین باید پشت سر راننده باشد یا سرنشین؟

این سوالی است که بسیاری از والدین می‌پرسند: صندلی کودک در کجای خودرو باید نصب شود؟ کارشناسان می‌گویند پاسخ به این سوال به طیف وسیعی از عوامل خاص وابسته به شما، خانواده و وسیله‌ی نقلیه شما بستگی دارد.

بهترین مکان برای نصب جایی است که بهترین تناسب را برای شما داشته باشد. اما واقعاً وقتی این سؤال را می‌پرسیم، شما باید عوامل زیادی را در نظر بگیرید. به عنوان مثال، می‌خواهیم بدانیم صندلی‌های ماشین دیگر در کجای خودرو نصب شده‌اند و مسافران دیگری نیز در آن خودرو سوار می‌شوند یا نه. همچنین مهم است که در نظر بگیرید که آیا راننده قد بلندی دارد که فضای زیادی برای صندلی ماشین باقی نگذارد؟ امن‌ترین موقعیت برای گذاشتن صندلی وجود ندارد.

با این حال، مطالعه‌ای در سال ۲۰۰۷ درباره‌ی الگوهای نشستن و خطر آسیب نشان داد که کودکانی که در صندلی‌های خودرو در مرکز صندلی عقب خودرو قرار گرفته‌اند، در مقایسه با افرادی که در سمت راست یا چپ صندلی عقب نشسته‌اند، ۴۳درصد کمتر در معرض خطر آسیب قرار دارند.

اشتباهات رایج هنگام نصب صندلی ماشین چیست؟

صندلی ماشین

حتی باتجربه‌ترین والدین نیز ممکن است در هنگام نصب صندلی ماشین یا در حین استفاده از صندلی اشتباه کنند. برخی از رایج‌ترین اشتباهات عبارت‌اند از:

  • نصب شل
  • لباس زمستانی زیاد

پوشاندن کت‌های زمستانی ضخیم به کودک، بین بدن او و دسته یا سگک صندلی ماشین که برای نگه داشتن کودک در جای خود طراحی شده است، فاصله ایجاد می‌کند. بهترین راه برای گرم نگه داشتن کودک در زمستان، استفاده از یک پتوی گرم روی کودک و صندلی است.

  • مسیر نادرست کمربند
  • درست قرار نگرفتن بند مهار صندلی کودک

بند مهار باید همیشه روی کودک شما قرار بگیرد و پیچ خورده نباشد. علاوه بر این، بند باید از شکافی که روی شانه‌های کودک شما یا زیر او در صندلی رو به عقب قرار دارد، رد شده باشد. در صندلی رو به جلو، این بند باید از شکافی که در بالای شانه‌های کودک یا بالای آن قرار دارد رد شده باشد. در نهایت، طبق NHTSA، بند باید بسیار محکم باشد.

این‌ها فقط برخی از اشتباهاتی هستند که باید از آن‌ها اجتناب کرد. اغلب سازندگان صندلی ماشین ویدئوهایی را در وب‌سایت‌های خود دارند که نشان می‌دهد صندلی‌های ماشین آن‌ها چگونه باید به درستی نصب و استفاده شود.

سخن پایانی

استفاده از صندلی ماشین بدون رعایت اصول صحیح نصب آن کافی نیست. یک صندلی ماشین که به درستی نصب شده باشد، بیش از یک اینچ در هیچ جهتی حرکت نمی‌کند. برای آزمایش این موضوع، صندلی ماشین را نزدیک مسیر کمربندش بکشید تا مشخص شود چقدر می‌تواند حرکت کند.

منبع: Parents



دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X