از اعتبارسنجی در بلاک‌چین چقدر می توانید درآمد کسب کنید؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۶ دقیقه
اعتبارسنجی

با افزایش محبوبیت مکانیزم اجماع اثبات سهم (PoS)، راه برای درآمدزایی بیشتر اعتبارسنج‌ها هم فراهم شده است، اما آیا فعالیت در این حوزه را می‌توان یک منبع درآمد پرسود در نظر گرفت؟

برای بسیاری از افراد این که در خانه بنشینند و بدون زحمت و به‌صورت آنلاین درآمد زایی داشته باشند یک رویا محسوب می‌ شود، اما پیدا کردن چنین موقعیتی کار ساده‌ای نیست. البته رمز ارزها چنین شرایطی را برای دارندگان توکن‌ها فراهم کرده‌اند که به آن‌ها اجازه می‌دهند با استفاده از دارایی‌ها و رایانه‌های خود بتوانند به یک اعتبارسنج یا نود در بلاک‌چین تبدیل شوند.

اعتبارسنجی می‌تواند یک منبع درآمد باشد، اما آیا ارزش ورود به این کار را دارد؟ در ادامه نگاهی خواهیم داشت به روند تبدیل شدن به یک اعتبارسنج یا Validator و میزان درآمدی که می‌توان از این راه به‌دست آورد.

اعتبارسنج رمز ارز کیست؟

اعتبارسنجی

پیش از اینکه به جنبه‌های مالی اعتبارسنجی بپردازیم، ابتدا نگاهی کلی به مفهوم آن خواهیم داشت. بلاک‌چینی که رمز ارزها از آن استفاده می‌کنند شامل بلوک‌هایی است که با چندین تراکنش که درون شبکه انجام شده‌اند پر شده. برای این که یک بلاک‌چین امن و قابل اطمینان باقی بماند، هر تراکنش باید تایید یا اعتبارسنجی شود و بلاک‌های جدید ایجاد شوند.

در این بخش ما به اعتبارسنج‌ها (یا نودها) نیاز داریم. آن‌ها به‌عنوان ستون فقرات بلاک‌چین‌ها و به‌صورت کلی رمز ارزها در نظر گرفته می‌شوند. اعتبارسنج‌ها با مکانیزم اثبات سهم (Proof of Stake) کار می‌کنند که به‌دلیل کارآمد بودنش یکی از مجبوب‌ترین مکانیزم‌های اجماع است.

برای تبدیل شدن به یک اعتبارسنج، باید مقدار مشخصی از رمز ارز را استیک (Stake) کنید. اصطلاح استیک کردن به این معنی است که شما مقداری از ارز مورد نظر را در کیف پول‌های پشتیبانی شده ذخیره یا در واقع مسدود می‌کنید و در قبال آن از طرف تیم توسعه‌دهنده مقداری سود دریافت می‌کنید. در حقیقت این عمل شما نوعی حمایت از تراکنش‌های آن بلاک‌چین است.

حداقل مقدار ارزی که باید استیک شود با توجه به هر کوین متفاوت است. اما همان‌طور که اشاره کردیم، اعتبارسنج‌ها برای این کار خود در قالب رمز ارز پاداش دریافت می‌کنند. به‌همین دلیل است که بسیاری تمایل دارند این کار را به‌عنوان یک منبع درآمد امتحان کنند. اما ورود به این حوزه و تبدیل شدن به یک اعتبارسنج شرایطی دارد.

برای تبدیل شدن به یک اعتبارسنج به چه چیزهایی نیاز داریم؟

اعتبارسنجی

برخلاف استخراج رمز ارزها، برای اعتبارسنجی شما به خرید تجهیزات جدید و متنوع نیاز ندارید. اما دستگاهی که برای اعتبارسنجی از آن استفاده می‌کنید باید حداقل فضای خالی (در حدود ۲۵۰ گیگابایت) و ۸ گیگابایت رم داشته باشد.

حالا که با نیازهای سخت‌افزاری آشنا شدید، بهتر است به بخش مالی هم بپردازیم. در حال حاضر شما می‌توانید تعداد زیادی از رمز ارزهای موجود در بازار را استیک کنید و به‌عنوان یک اعتبارسنج مستقل یا در یک استخر فعالیت کنید. کوین‌های مختلف حداقل میزان استیک مختلفی هم دارند و این میزان می‌تواند از مبالغ بسیار ناچیز تا ده‌ها هزار دلار متفاوت باشد.

برای مثال، اتریوم یک کوین رده بالا برای استیک کردن است، اما اگر آن‌قدر ثروت‌مند نیستید که بتوانید ۳۲ اتر استیک کنید، فکر تبدیل شدن به اعتبارسنج آن را از سرتان بیرون کنید. قانون ۳۲ETH می‌گوید تا فردی حداقل ۳۲ اتر استیک نکند، نمی‌تواند به یک اعتبارسنج مستقل اتریوم تبدیل شود.

در زمان نگارش این مطلب، قیمت این ارز معادل ۳۱۰۰ دلار است. همچنین، باید حداقل یک اتر اضافی داشته باشید تا بتوانید گس فی اتریوم را پرداخت کنید. به‌همین دلیل بسیاری از افراد نمی‌توانند از پس هزینه‌ی تبدیل شدن به یک اعتبارسنج اتریوم بربیایند.

این موضوع برای همه‌ی رمز ارزها صدق نمی‌کند. شما می‌توانید با مبلغی چندین برابر کمتر از این روی ارزهای دیگر سرمایه‌گذای کنید و به اعتبارسنج بلاک‌چین‌های دیگر تبدیل شوید. البته فضای خالی حافظه‌ی داخلی و حافظه‌ی رم کافی را فراموش نکنید.

به علاوه، برای تبدیل شدن به یک اعتبارسنج باید دانش فنی کافی هم داشته باشید. بنابراین، پیش از ورود به این کار، سطح آگاهی خود از دنیای رمز ارزها و فناوری بلاک‌چین و بلاک‌چین‌های مختلف فعال در این فضا را بالا ببرید. نیازی نیست به یک متخصص تبدیل شوید، اما قطعا باید بدانید استیک کردن چیست و چطور انجام می‌شود و چه ریسک‌هایی به‌دنبال دارد.

حال که تا حدودی با استیکینگ و اعتبارسنجی آشنا شدیم، به سؤال اصلی خود برگردیم؛ آیا تبدیل شدن به یک اعتبارسنج واقعا ارزشش را دارد؟

به‌عنوان یک اعتبارسنج چقدر درآمد خواهیم داشت؟

اعتبارسنجی

پیش از هر چیز دیگری باید ذکر کنیم که میزان درآمد شما از اعتبارسنجی به میزان ارز اولیه‌ای که استیک کرده‌اید بستگی دارد. چون معمولا اعتبارسنج‌ها باید ارز استیک کرده‌ی خود را مسدود کنند، اغلب وسوسه می‌شوند تا حداقل میزان ممکن را استیک کنند. اما این کار در نهایت بر میزان درآمدی که از این کار به‌دست می‌آورند اثر می‌گذارد، زیرا پاداشی که دریافت می‌شود بر اساس درصدی از مبلغ استیک شده محاسبه می‌شود.

همچنین، این را هم باید بدانید که نرخ پاداش اعتبارسنج‌ها به قیمت کوین‌های استیک شده هم بستگی دارد. ارزش رمز ارزها پیوسته در حال جابه‌جایی است و در نتیجه، باید در نظر بگیرید که کاهش چشم‌گیر ارزش رمز ارز مد نظر می‌تواند به کاهش ارزش دارایی استیک شده شما و به‌دنبال آن، کاهش درآمد شما از اعتبارسنجی منجر شود.

علاوه بر این‌ها، با افزایش اعتبارسنج‌های هر شبکه، میزان پاداش موجود برای هر اعتبارسنج هم کاهش می‌یابد. بار دیگر اتریوم را در نظر بگیرید، در حال حاضر میانگین نرخ پاداش برای استیک اتریوم در صرافی‌های بزرگ حدود ۶ درصد است، اما این نرخ تا حد زیادی به پلتفرم انتخابی شما بستگی دارد.

برای مثال، اگر بخواهید اتریوم را به‌عنوان یک اعتبارسنج مستقل و با استفاده از Bitfinex استیک کنید، در زمان نگارش این مطلب پاداش ماهانه شما تقریبا ۷۵۵ دلار و پاداش سالانه شما ۸۹۴۸ دلار خواهد بود. البته که نمی‌توان به این مبلغ به‌عنوان درآمد اصلی نگاه کرد، اما می‌تواند درآمد جانبی مناسبی باشد. اما اگر میزان کوین استیک شده‌ی ما زیاد نباشد چطور؟ آیا باز هم پاداش دریافتی ارزشش را خواهد داشت؟

در نظر داشته باشید که استیک کردن ۳۲ اتر به‌طور طبیعی نسبت به سایر کوین‌ها پاداش بالاتری به شما خواهد داد. اما اگر روی Cosmos سرمایه‌گذاری کنید و بخواهید ۱۰۰ اتم (ATOM) را استیک کنید که ارزش آن در حال حاضر معادل ۳۰ دلار است، پاداش سالانه شما بیش از ۵۵ دلار نخواهد بود.

چنین شرایطی برای بسیاری دیگر از آلت‌کوین‌ها هم وجود دارد. به‌جز چند توکن ارزشمند مانند اتریوم و بایننس کوین، اکثر رمز ارزها ارزش چندانی ندارند و نمی‌توان به کسب درآمد زیاد از طریق استیک کردن آن‌ها امید داشت.

علاوه بر این‌ها، هزینه‌های شبکه‌ای که اعتبارسنجی می‌کنید هم می‌تواند درآمد شما از این کار را کاهش دهد. همچنین، با توجه به این که معمولا نمی‌توانید به میزان دارایی استیک شده خود در طول دوره‌ی استیکینگ دسترسی داشته باشید، اگر قیمت ارز مد نظر رشد کرد شما نمی‌توانید دارایی خود را بفروشید یا برای سرمایه‌گذاری‌های پرسودتر آن‌ها را به جای دیگری منتقل کنید.

باید بدانید که استیک کردن و اعتبارسنج شدن برخلاف مشاغل سنتی، یک فعالیت درآمد زایی غیرفعال (Passive) است. به همین دلیل، نمی‌توان انتظار کسب سود بالایی از آن داشت. اما اگر به‌دنبال درآمد جانبی اندک هستید یا تمایل به استیک کردن حجم زیادی از رمز ارزها دارید، می‌تواند ایده‌ی جالبی باشد.

استیک کردن رمز ارز آسان است، اما همیشه پرسود نیست

مانند بسیاری دیگر از روش‌های درآمد غیرفعال، استیک کردن رمز ارز هم نمی‌تواند شما را به یک میلیونر تبدیل کند. با این حال، به این معنی نیست که باید به آن به دید یک فعالیت پوچ و بیهوده نگریست.

اگر میزان زیادی رمز ارز دارید که برای بلند مدت نگهداری کرده‌اید، استیک کردن آن‌ها می‌تواند یک راه مناسب برای کسب درآمد جانبی باشد. البته پیش از تصمیم‌گیری برای ورود به این حوزه، دانش خود را درباره‌ی آن افزایش دهید و از خطرات احتمالی آگاه شوید.

منبع: Make Use Of



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما