معجزه‌ی میکرودرم خانگی برای حفظ جوانی و لطافت پوست

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۷ دقیقه
میکرودرم خانگی

میکرودرم ابریژن یا (microdermabrasion) روشی غیر‌تهاجمی، بدون درد، مطمئن و موثر برای پاک‌سازی و جوان‌سازی پوست است. میکرودرم با از بین بردن سلول‌های مرده‌ی سطح پوست باعث تحریک و افزایش تولید کلاژن و در نتیجه جوان شدن پوست می‌شود. این روش درمانی پیش‌تر تنها در کلینیک‌ها و سالن‌های زیبایی مورد کاربرد قرار می‌گرفت اما امروزه به لطف پیشرفت تکنولوژی انواع و اقسام دستگاه‌های میکرودرم خانگی در بازار موجود هستند که می‌توانید برای لایه‌برداری، پاکسازی و جوان‌سازی پوست‌تان از آن‌ها استفاده کنید. در این مطلب به بررسی و راهنمای استفاده از دستگاه‌های میکرودرم خانگی خواهیم پرداخت. با ما در مجله‌ی دیجی‌استایل همراه باشید.

دستگاه میکرودرم خانگی چگونه کار می‌کند؟

میکرودرم خانگی

عمل میکرودرم اربریژن برای اولین‌بار در سال ۱۹۸۵ در ایتالیا انجام شد و پس از آن به عنوان یکی از روش‌های درمانی پوست در جهان مورد استفاده قرار گرفت. پیش‌تر عمل میکرودرم با استفاده از دستگاه‌های مخصوص تنها در کلینیک‌های درمانی انجام می‌گرفت اما با توجه به نیازهای بازار انواع خانگی این دستگاه توسط برندهای مختلف تولید شد و مورد استقبال کاربران زیادی در جهان قرار گرفت.

چنانچه مشکلات پوستی شما چندان حاد و شدید نیست، کیت‌های خانگی میکرودرم می‌توانند شما را از مراجعه به کلینیک‌های زیبایی بی‌نیاز کنند و با صرف هزینه و زمان کمتر می‌توانید پوستی شفاف‌تر و جوان‌تر داشته باشید.

به طور کلی عملکرد دستگاه میکرودرم ایجاد مکش و وکیوم است که باعث می‌شود لایه‌های مرده‌ی روی پوست جدا شوند و پوست لطیف و شفاف ایجاد شود. در این دستگاه نوعی میکروکریستال بسیار ظریف از جنس اکسید آلمینیوم وجود دارد که در تماس با سطح پوست خراش‌های بسیار ریزی برروی پوست ایجاد می‌کند.

کریستال میکرودرم

سایندگی میکروکریستال‌ها به همراه حالت وکیوم و مکشی که دستگاه ایجاد می‌کند باعث لایه‌برداری پوست، جدا شدن سلول‌های مرده از روی پوست و افزایش سرعت جریان خون می‌شود. در طی این فرآیند سطوح بالاتری از الاستین و کلاژن در پوست آزاد می‌شود که به مرور زمان منجر به صاف شدن بافت و شفاف‌تر شدن پوست می‌شود. علاوه بر خاصیت سایندگی، حالت مکشی که دستگاه ایجاد می‌کند باعث می‌شود چربی‌های ریز زیر پوست خارج شوند و جوش‌های سرسیاه به خوبی کنترل شوند.

دستگاه‌های میکرودرم ابریژن که در کلینیک‌های پزشکی مورد استفاده قرار می‌گیرند معمولا مکش قوی‌تری ایجاد می‌کنند و سری میکروکریستال آن‌ها هم قابلیت سایندگی بیشتری دارد، اما در دستگاه‌های میکرودرم خانگی خانگی این مکش ضعیف‌تر و سری میکروکریستال هم ظریف‌تر است و قابلیت سایندگی کمتری دارد. بنابراین برای این که میکرودرم خانگی تاثیر خودش را روی پوستتان بگذارد، زمان طولانی‌تری مورد نیاز است.

چه نوع مشکلات پوستی با میکرودرم خانگی درمان می‌شوند؟

کارایی میکرودرم

به طور کلی استفاده از روش میکرودرم به مرور زمان جای جوش و آکنه، لک، منافذ باز و چین و چروک‌های ریز پوست را درمان می‌کند و لطافت و شفافیت مناسبی به پوست می‌بخشد.

  • میکرودرم قادر به از بین بردن چروک های عمیق نیست اما با افزایش خاصیت ارتجاعی پوست روند پیری را کاهش می‌دهد. بنابراین با عبور از سن سی سالگی، پیش از این که پوستتان دچار افتادگی و چروک شود استفاده از میکرودرم را آغاز کنید تا بتوانید روند پیری پوستتان را کندتر کنید.
  • هایپرپیگمنتاسیون، لکه‌های قهوه‌ای و لکه‌های پیری یا کراتوز سبورئیک که عموما بر اثر تابش آفتاب و اشعه‌ی فرابنفش اتفاق می‌افتند با میکرودرم قابل درمان هستند.
  • جوش‌های سرسیاه و منافذ باز به علت تجمع سبوم درمجاری غدد سباسه و اکسید شدن آن‌ها بوجود می‌آیند. این نوع ضایعات پوستی معمولا با انجام چند نوبت میکرودرم قابل درمان هستند.
  • جای جوش که به شکل قرمزی یا تغییر رنگ یا برجستگی مختصر یا فرورفتگی است معمولا با چندین نوبت انجام میکرودرم بهبود نسبی پیدا می‌کند.
  • اگر جای جوش و یا چروک‌های خیلی عمیق دارید میکرودرم خانگی برایتان کارایی چندانی ندارد و تنها بهبود نسبی ایجاد می‌کند. در این حالت بهتر است به پزشک مراجعه کنید و درمان میکرودرم را با دستگاه‌های قوی‌تر و در کلینیک‌های پزشکی انجام دهید و یا از روش‌های دیگری برای بهبود پوست‌تان استفاده کنید.
  • اگر زخم‌های کلوئیدی دارید و یا پوست حساسی دارید که مستعد کبودی و اگزما است به هیچ وجه بدون اجازه‌ی پزشک معالجتان از دستگاه میکرودرم خانگی استفاده نکنید.

از میکرودرم می توان برای مشکلات نام برده در نواحی صورت، گردن، ناحیه دکلته، قفسه سینه، پشت، بازوها و ران‌ها استفاده کرد.

طرز کاربری صحیح میکرودرم خانگی

هنگامی که کیت دستگاه میکرودرم خانگی را خریداری می‌کنید یک دفترچه‌ی راهنما در کیت گنجانده شده است. برای دستیابی به نتایج مطلوب و جلوگیری از آسیب‌های پوستی حتما راهنما را مطالعه کنید چرا که ممکن است کاربری دستگاه‌ها با یکدیگر متفاوت باشند.

۱. در مرحله‌ی اول با استفاده از پاک‌کننده‌ی ملایم فاقد چربی و عطر پوست خود را تمیز کنید. از شوینده‌های تند که می‌توانند باعث خشک شدن بیش از حد معمول پوست و حساسیت به فرآیند میکرودرم ابریژن شوند، خودداری کنید.

۲. پوستتان را با یک حوله‌ی پنبه‌ای خشک کنید. بسیار مهم است که پوست کاملا خشک باشد تا دستگاه میکرودرم ابریژن بتواند به بهترین نحو کار کند.

۳. دستگاه میکرودرم ابریژن را روشن کنید و به آرامی سر میکروکریستال دستگاه را مطابق شکل زیر روی پوستتان بکشید. به خاطر داشته باشید که روی هر ناحیه از پوستتان بیشتر از دو بار سری میکروکریستال را نکشید چرا که در غیر این صورت پوستتان ممکن است آسیب ببیند. این فرآیند را روی تمامی نقاط پوست صورت یا گردن و یا هر بخشی از پوست‌تان که مد نظرتان است انجام دهید.

طرز استفاده از میکرودرم خانگی

۴. پس از استفاده از میکرودرم، از تونر برای پوستتان استفاده کنید تا ph پوستتان تنظیم شود و به حالت اول برگردد. سپس روغن، لوسیون و یا کرم‌های لازم برای مراقبت از پوستتان را استفاده کنید. به دلیل باز شدن منافذ صورت و افزایش سرعت گردش خون موادی که پس از میکرودرم بر روی پوست استفاده می‌شود تاثیر بسیار بیشتری خواهند داشت.

۵. پس از انجام عمل میکرودرم ممکن است کمی سوزش، حساسیت یا قرمزی در برخی از مناطق پوست خود را احساس کنید. به طور کامل پوست‌تان را آبرسانی کنید تا پوست شما خشک نشود و قرمزی نواحی حساس کاهش یابد. در حالت ایدئال، شما باید مرطوب‌کننده‌ای را انتخاب کنید که قابلیت محافظت در برابر نور آفتاب را هم داشته باشد چرا که پوست شما روزهای بعد از درمان میکرودرم ابریژن به نور خورشید حساس‌تر است.

۶. اگر قرمزی پوستتان بعد از میکرودرم شدید بود از یخ یا کمپرس سرد استفاده کنید؛ در این مواقع استفاده از پماد اکسید زینک هم توصیه می‌شود.

لازم است بین دفعات استفاده از دستگاه، پوست زمان کافی برای ترمیم را داشته باشد. متخصصان پوست توصیه می‌کنند که بین دفعات استفاده از میکرودرم حدودا دو هفته فاصله باشد. با این حال دستگاه‌های مختلف میکرودرم خانگی ممکن است عملکرد متفاوتی با یکدیگر داشته باشند و حدفاصل استفاده از برخی دستگاه‌ها کمتر یا بیشتر از مدت زمان دو هفته باشد. بنابراین حتما دفترچه راهنمای دستگاهی که خریداری کرده‌اید را به دقت مطالعه کنید.

عوارض میکرودرم ابریژن

میکرودرم ابریژن یک روش درمانی غیر تهاجمی و بدون درد است؛ به خصوص در دستگاه‌های میکرودرم خانگی که قدرت مکش و سایندگی ضعیف‌تری دارند معمولا عوارض چندانی نخواهید داشت. با این حال باید در نظر بگیرید که میکرودرم خانگی ممکن است عوارضی مانند کبودی، قرمزی و یا خارش و خشکی پوست داشته باشد. همچنین کسانی که مستعد تبخال هستند ممکن است پس از استفاده از دستگاه میکرودرم دور لب‌هایشان دچار تبخال شوند. در صورتی که سابقه‌ی تبخال دارید بهتر است از میکرودرم در اطراف لب‌ها استفاده نکنید و این مورد را قبل از استفاده از میکرودرم به پزشک‌تان بگویید.

نکات مهم هنگام خرید میکرودرم خانگی

میکرودرم خانگی

برای این که دستگاهی که خریداری می‌کنید کارایی لازم را داشته باشد، پیش از خرید کیت میکرودرم خانگی باید به نکات ذیل توجه کنید.

قابلیت تنظیم سرعت و قدرت مکش

یکی از مهم‌ترین نکاتی که هنگام خرید دستگاه میکرودرم خانگی باید به آن توجه داشته باشید، برخورداری از قابلیت تنظیم سرعت و مکش دستگاه است. برخی از بخش‌های پوست‌تان مانند اطراف چشم احتیاج به مکش کمتری دارند و در برخی نواحی مانند مانند باید قدرت مکش بیشتر باشد. بنابراین بهتر است دستگاهی را خریداری کنید که قابلیت تنظیم سرعت و قدرت مکش داشته باشد.

فیلترهای قابل تعویض و یدکی دستگاه

هر دستگاه میکرودرم دارای یک فیلتر مخصوص جهت نگهداری لایه های مرده و یا پوست‌های کنده شده از سطح پوست صورت و بدن شما است. این پوست‌ها و ضایعات با توجه به قدرت مکش میکرودرم در داخل محفظه‌ی دستگاه انباشته شده و قطعا در گذر زمان سبب کاهش قدرت دستگاه شما خواهد شد. به همین خاطر بهتر است در هنگام خرید این نوع از محصولات زیبایی حتما مطمئن شوید دستگاه‌تان فیلترهای قابل تعویض یدکی دارد.

سری‌های قابل تعویض

وجود سری‌های مختلف و متنوع در کیت میکرودرم خانگی به شما کمک می‌کند برای بخش‌های مختلف پوستتان از سری‌های مختلف استفاده کنید. با داشتن چنین دستگاه‌هایی شما می توانید از سری‌های نرم و ظریف برای لایه‌برداری پوست های نازک و از سری های زبر برای لایه‌برداری پوست‌های ضخیم استفاده کنید. به عنوان مثال سری مخصوص دور چشم باید کوچک‌تر و ظریف‌تر باشد.

سخن آخر

در این مطلب به معرفی کیت‌های خانگی میکرودرم ابریژن و مزایا و معایب این دستگاه‌ها پرداختیم. باز هم تاکید می‌کنیم که در صورت وجود مشکلات پوستی حاد و حساسیت‌های پوستی شدید حتما پیش از استفاده از دستگاه با پزشکتان مشورت کنید. همچنین پس از خرید دستگاه حتما مطابق دفترچه‌ی راهنمای دستگاه عمل کنید تا بتوانید نتیجه دلخواه را از دستگاه بگیرید و پوستی شفاف و بی‌نقص برای خودتان بسازید.

منابع: oglf, ashleybrookenicholas

روتین پوستی


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما