بهار نزدیک است و وقت خانه تکانی رسیده است. تمیز کردن گوشه و کنار خانه کار سختی نیست اما وقتی نوبت به تمیز کردن اتاق کودک میرسد موضوع کمی فرق میکند. فرزندان شما عادتهای مختلفی دارند که معمولا مرتب و منظم بودن در میانشان به چشم نمیخورد.
در این مطلب از دیجیکالا مگ قرار است ترفندهایی برای تمیز کردن اتاق کودک یاد بگیرید که نه تنها میتوانید با آنها خانه تکانی کنید، بلکه میتوانید تمیز و منظم بودن را برای فرزندتان به یک عادت تبدیل کنید.
آنچه میخوانید:
۸ ترفند برای تمیز کردن اتاق کودک
وقتی کودک شما یاد بگیرد که چگونه اتاق خود را به روشی صحیح تمیز کند، متوجه میشود که فضای بیشتری در اتاق دارد و از حضور در آن لذت میبرد. همچنین آرامشی که در اتاق جاری میشود میتواند باعث تمرکز بهتر و بیشتر او برای انجام تکالیف شود.
در این بخش ۸ ترفند برای تمیز کردن اتاق کودک و ساماندهی به وسایل داخل آن را میخوانید.
۱. همهی لباسها را کنار بگذارید
هر لباسی که به گوشه و کنار اتاق پرتاب شده است، روی صندلی انبار شده یا کثیف است را جمع کنید. لباسهای تمیز را روی چوب لباسی آویزان کنید و آنهایی که قرار است در کشوها قرار بگیرند، تا زده و در کشو بگذارید. لباسهای و جورابهای کثیف را هم در سبد لباس چرک بگذارید تا بعدا بشویید.
از فرزندانتان بخواهید برای انجام این کارها کمکتان کنند و لباسهایی که برایشان کوچک شده یا دیگر به آن نیازی ندارند را هم جدا کنند. به آنها بگویید که قرار است این لباسها را به خیریه اهدا کنید تا با اصول این کار هم آشنا شود.
۲. تخت را مرتب کنید
اگر ملافهها تمیز نیستند آنها را با کمک فرزندتان از روی تخت جمع کنید و در ماشین لباسشویی قرار دهید. حالا ملافههای تمیز را با هم روی تخت بکشید. مرتب کردن تخت را در حین تعویض ملافه و روبالشی به فرزندتان آموزش دهید و از او بخواهید صبحها بعد از بیدار شدن، تختخواب خود را مرتب کند.
۳. اتاق را با هم مرتب کنید
تمام اسباببازیهایی که روی زمین پخش شده را با هم جمع کنید و در جعبه و سبد مخصوص خود قرار دهید. ظرفهای کثیف، کتابها و هر چیز دیگری که در اتاق روی هم انبار شدهاند را هم جمع کنید و هر کدام را در محل مخصوص خود قرار دهید. اگر بعضی از وسایل محل مخصوص ندارند برایشان مکانی خاص بسازید.
مثلا یک جعبهی مقوایی متوسط را به اسباببازیها اختصاص دهید و از فرزندتان بخواهید بعد از مرتب شدن اتاق، آن را به هر شکلی که دوست دارد رنگ آمیزی و نقاشی کند. اسباببازیهای کثیف را هم جدا کنید تا بعدا بتوانید آنها را بشویید.
۴. تمام سطوح را تمیز کنید
تنها چیزی که برای این کار نیاز دارید کمی آب گرم، مایع ظرفشویی و یک پارچهی پنبهای است. خاک روی سطوح و وسایل را بگیرید، سپس پارچه را به مخلوط آب گرم و مایع ظرفشویی آغشته کنید و روی سطوح بکشید تا تمام لکهها پاک شوند.
طاقچهها، شلفها، قفسههای کتاب، دستگیرهها، کلید و پریزها، کامپیوتر و هر جایی که گردوغبار مینشیند را پاک کنید. شیشهها و آینهها را هم با یک اسپری شیشه پاک کن و پارچهی نرم پنبهای تمیز کنید.
۵. جارو بکشید
فرش، مبلمان و هر چیزی که روی آن خرده ریز و خاک جمع میشود را با جارو رقی تمیز کنید. بهتر است ماهی یک بار جارو برقی اساسی بکشید و این کار را به یک عادت تبدیل کنید.
۶. زیر و روی همه چیز را تمیز کنید
حالا که همه چیز جمعوجور شده و گردوغبار هم تمیز شده است، نوبت جارو برقی است. اگر کف زمین از چوب سخت یا کفپوش است با یک جاروی عادی میتوانید آن را تمیز کنید و سپس با یک دستمال حولهای و محلولی که برای گردگیری استفاده کردید، لکههای روی زمین را پاک کنید.
اگر کف اتاق را با موکت، فرش یا هر کفپوش نرم دیگری پوشاندهاید از جاروبرقی برای تمیز کردن آن استفاده کنید. اگر روی موکت یا فرش لکههایی ایجاد شده است با کمک کمی شامپو فرش، یا همان محلولی که برای گردگیری استفاده کردید، تمیز کنید.
وقتی کف اتاق را جارو میزنید زیر تخت، صندلی و میز را هم جارو بزنید. حتی میتوانید کمد و کتابخانه را هم جابهجا کنید و پشت و زیر آن را حسابی جارو بزنید تا تمام آلودگیها و غبارها از آنجا هم پاک شود.
بهتر است جارو زدن اتاق را به یک عادت هر روزه تبدیل کنید تا همیشه تمیز باشد. از فرزندانتان بخواهید هر روز اتاق را مرتب کنند، جارو بکشند و گردگیری کنند تا هیچ لکه و آلودگیای در اتاق باقی نماند.
۷. تمیز کردن را به یک سرگرمی تبدیل کنید
تمیز کردن اتاق کمی سخت و نگران کننده به نظر میرسد. راههایی وجود دارد که میتوانید این کار را برای فرزندانتان به یک فعالیت لذتبخش و سرگرمکننده تبدیل کنید. با استفاده از این راهکارها میتوانید بچهها را تشویق کنید که تمام ریختوپاشها را جمع کنند، سطوح را تمیز کنند و لباسهایشان را سر جایش بگذارند.
موسیقی: گوش دادن به موسیقی همیشه سرگرم کننده است و باعث لذت بردن ما از انجام هر کاری میشود. یک لیست از موسیقیهای مورد علاقهی فرزندانتان تهیه کنید تا در زمان تمیزکاری به آن گوش دهند. حتی میتوانید در حین انجام کار کمی هم با موسیقی برقصید تا هیجان و شادی با تمیزکاری ترکیب شود.
حلقه بازی: برای جدا کردن لباسهای کثیف و دور ریختن زبالهها یک بازی اجرا کنید. چند سبد یا حلقه را کنار هم بگذارید و هر کدام را به یک چیز اختصاص دهید. بعد از فرزندانتان بخواهید هر چیزی را در حلقهی مورد نظر پرتاب کند. هر کسی دقیقتر پرتاب کند یک امتیاز میگیرد. فقط توجه داشته باشید که وسایل شکستنی را پرتاب نکنند.
استراحت کنید: زمانهای استراحتی را در بین تمیزکاری مشخص کنید و در آن با بچهها یک میان وعدهی خوشمزه بخورید، کمی بازیهای پرجنبوجوش انجام دهید یا یک مرحله بازی کامپیوتری انجام دهید.
نقشهی گنج: در بعضی از مکانهای اتاق جوایزی مثل اسکناس و تنقلات پنهان کنید تا بچهها در حین تمیزکاری آنها را پیدا کنند. حالا میدانید که آنها برای پیدا کردن گنجهای پنهان شده اتاق را به بهترین و دقیقترین شکل تمیز میکنند.
۸. به بچهها انگیزه بدهید
تشویق و ایجاد انگیزه مهمترین عنصر برای ادامهدار بودن مرتب کردن اتاق توسط کودکان است. گاهی برای تمیز شدن اتاق به آنها جایزه بدهید. حتی میتوانید هر هفتهای که بچهها اتاقشان را خوب مرتب و تمیز کردند کمی پول تو جیبی بیشتری بدهید.
چند پیشنهاد دیگر برای تمیز کردن اتاق کودک
برای بچهها توضیح بدهید که چرا باید اتاقشان را مرتب کنند و چرا خانهتکانی یک کار مهم است. اجازه دهید مسئولیت اتاقشان را بر عهده بگیرند و به فضایی که ایجاد میکنند افتخار کنند. همچنین برای آنها مشوقهایی تعیین کنید تا انگیزهی بیشتری برای انجام آن داشته باشند.
مثلا یک جدول امتیازبندی درست کنید و برای هر کار یک امتیاز تعیین کنید. در پایان هر روز امتیازهای تمیزکاری آن روز را جمع کنید. امتیازات را در یک فایل اکسل بنویسید و یک نمودار آنلاین درست کنید. یا اینکه یک نمودار روی یک مقوا بکشید و روی دیوار بچسبانید تا هر روز امتیاز جدید روی نمودار اضافه شود.
در پایان هر هفته و ماه نمودار را بررسی کنید، اگر وضعیت آن خوب بود به آنها پاداش دهید. اگر وضعیت خوب نبود با هم بررسی کنید که چه دلایلی باعث نامطلوب بودن نمودار شده است. سپس با هم به دنبال راه حل بگردید تا بتوانند اتاق را بهتر تمیز کنند.
در بازههای زمانی از پیش تعیین شده هم براساس وضعیت نمودار به آنها جایزه یا امتیازات خاصی، مثل چند ساعت بازی کامپیوتری اضافهتر، به آنها بدهید.
یک سطل وسایل تمیزکاری مخصوص اتاق کودک داشته باشید و همهی وسایل لازم را در آن قرار دهید. سطل را در محلی نزدیک اتاق کودک قرار دهید تا در دسترس آنها باشد. با انجام این کار احساس خاص بودن فعالیت تمیزکاری را به آنها منتقل میکنید و از داشتن وسایلی مخصوص احساس بهتری خواهند داشت.
مرور کلی
در این مطلب ۸ ترفند کاربردی برای تمیز کردن اتاق کودک با کمک خودشان و همچنین خانه تکانی عید را خواندید. با اجرای این ترفندها خواهید دید که کودکان چقدر از خانه تکانی لذت میبرند. با ادامهی اجرای این ترفندها، میتوانید تمیز و مرتب بودن را به یک عادت برای فرزندانتان تبدیل کنید.
منبع: maidbright
بیشتر بخوانید: ۱۸ نکته مهم برای چیدمان اتاق نوزاد