۱۰ روش خانگی آسان برای برق انداختن قسمت بیرونی تابه‌ها

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۸ دقیقه
10 روش خانگی آسان برای تمیز کردن قسمت بیرونی تابه‌ها

تابه‌ها پرکاربردترین ظروف پخت‌وپز در آشپزخانه هستند با این حال کمتر پیش می‌آید که بیرون آن‌ها، به‌خصوص کف تابه، را با دقت بشوییم. داخل تابه بارها و بارها با بهترین مواد شوینده شسته می‌شود تا ذره‌ای روغن یا غذا در آن باقی نماند اما کف آن‌ها نادیده گرفته می‌شود. تنها راهی که برای تمیز کردن کف تابه می‌دانیم شستن با سیم ظرفشویی است اما این کار نیروی زیادی می‌خواهد و معمولا باعث ایجاد درد در دست‌ها می‌شود. شاید اصلا به همین دلیل است که زیاد سراغ تمیز کردن این قسمت نمی‌رویم.

فراموش نکنید مواد شوینده باید با توجه به جنس تابه‌ی شما انتخاب شود. همچنین این نکته را به خاطر داشته باشید که بیرون تابه‌ها مثل داخل‌شان از جنس نچسب نیست پس چربی، دوده و کثیفی محکم‌تر از چیزی که انتظارش را دارید به آن چسبیده است. حالا اگر به نظرتان وقت آن رسیده که روش‌های آسان تمیز کردن کف تابه را یاد بگیرید تا در خانه‌تکانی امسال تمام قابلمه‌ها و تابه‌ها را حسابی برق بیندازید، این مطلب از دیجی‌کالا مگ را تا آخر بخوانید.

فرآیند کلی تمیز کردن بیرون تابه

فرآیند کلی تمیز کردن بیرون تابه

تمیز کردن کف پر از لکه‌ی تابه اصلا کار آسانی نیست که در یک چشم به هم زدن انجام شود. اگر مواد غذایی خشک شده یا سوخته هم به آن چسبیده باشد که کار را سخت‌تر می‌کند. در ادامه می‌توانید فرآیند کلی تمیز کردن کف تابه را به صورت خلاصه و مرحله‌بندی شده بخوانید.

چربی زدایی

اولین کاری که باید برای تمیز کردن کف تابه انجام دهید این است که چربی اضافه را از سطح آن پاک کنید. کف تابه را با سرکه‌ی سفید یا مایع ظرفشویی پاک کنید. اگر ظرف خیلی چرب است از یک مایع یا پودر چربی‌زدایی استفاده کنید.

از بین بردن کثیفی‌های پخت‌وپز

وقتی لایه‌ی چربی از بین رفت نوبت به جدا کردن غذاهای سوخته و خشک شده‌ای می‌رسد که به کف تابه چسبیده است. بهترین گزینه برای خلاص شدن از شر این لکه‌های چسبنده خمیر غلیظی است که می‌توانید از ترکیب جوش شیرین و آب تهیه کنید. آب و جوش شیرین را با هم مخلوط کنید تا ماده‌ای خمیری به دست بیاید. سپس روی لکه‌ها بزنید و بعد از حدود ۲۰ دقیقه محل را با برس ظرفشویی بشویید.

شست‌وشو، تمیز کردن و خشک کردن

بعد از پاک کردن تکه‌های غذای چسبیده به کف تابه باید تمام قسمت بیرونی تابه را با برس ظرفشویی یا اسکاچ آغشته به مایع ظرفشویی بشویید. مراقب باشید در زمان شست‌وشو روی ظرف خراشی ایجاد نکنید. ظرف را با آب گرم آبکشی کنید، کامل خشک کنید و تا استفاده‌ی بعدی در محیط مناسب نگهداری کنید.

تمیز کردن تابه‌ها با جنس‌های مختلف

تمیز کردن تابه‌ها با جنس‌های مختلف

هرگز فراموش نکنید که نوع مواد شوینده‌ی استفاده شده و روش تمیز کردن تابه باید بر اساس جنس آن انتخاب شود. پس همیشه مراقب باشید که سطح بیرونی تابه را به شکل مناسب تمیز کنید تا به آن آسیبی وارد نشود. در این قسمت راهنمای خلاصه‌ای از روش تمیز کردن براساس جنس تابه را می‌خوانید.

فولاد ضدزنگ

اگر تابه‌ از جنس فولاد ضدزنگ ساخته شده است کافی است ضایعات غذا که به آن چسبیده را با کمک جوش شیرین و به آرامی بشویید. سپس آن را با آب گرم آبکشی کرده، خشک کنید و در محلی خشک از آن نگهداری کنید.

چدن

تابه‌ی چدنی به روش خاصی از شست‌وشو و نگهداری نیاز دارد. مشکل اصلی ظروف با این جنس امکان زنگ زدگی است پس باید از شستن آن‌ها با آب خودداری کنید. بهترین روش برای لکه‌زدایی این جنس استفاده از سیب‌زمینی و نمک است. برای این کار باید نمک را روی سطح بپاشید و به‌آرامی با قسمت داخلی یک سیب‌زمینی نصف شده روی آن بکشید تا تمیز شود.

آلومینیوم

ظرف آلومینیومی خود را با لیمو و نمک تمیز نگه دارید. روش استفاده از لیمو و نمک دقیقا مثل سیب‌زمینی و نمک است. فقط باید مراقب باشید که رنگ سطحی آلومینیوم از بین نرود پس هرگز از سفیدکننده یا آمونیاک استفاده نکنید. همچنین برای جلوگیری از ایجاد خراشیدگی، حتما این ظرف‌ها را با دست بشویید.

مس

تابه‌ی مسی خود را با سرکه، نمک و آبلیمو تمیز کنید تا برای مدت طولانی درخشان بماند. فراموش نکنید که بعد از تمیز شدن باید آن را با آب گرم بشویید، خشک کنید و در محلی خشک از آن نگهداری کنید.

بهترین روش‌های تمیز کردن قسمت بیرونی تابه‌ها

بهترین روش‌های تمیز کردن قسمت بیرونی تابه‌ها

حالا که با فرآیند کلی تمیز کردن، حساسیت‌های این فرآیند و روش‌های مناسب برای لکه‌زدایی از جنس‌های مختلف تابه‌ها آشنا شدید به سراغ بهترین روش‌های تمیز کردن قسمت بیرونی تابه‌ها می‌رویم.

۱. سرکه‌ی سفید

همیشه قسمت بیرونی تابه‌ها پر از چربی است، هرچه از یک تابه بیشتر استفاده کنید میزان چربی موجود روی آن هم بیشتر می‌شود. پس اولین قدم برای تمیز کردن آن‌ها پاک کردن چربی‌ها است. برای این کار باید سرکه و آب را به نسبت ۲ به ۱ مخلوط کرده و تابه را به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در آن قرار دهید. تمام چربی‌های انباشته شده‌ی روی تابه به‌راحتی جدا می‌شود.

 ۲. جوش شیرین

جوش شیرین

وقتی چربی‌ها را پاک کردید نوبت به لکه‌زدایی می‌رسد. جوش شیرین و آب گرم را به نسبت ۳ به ۱ با هم مخلوط کنید تا مخلوطی خمیری به دست آورید. خمیر را روی لکه‌ها بزنید و اجازه دهید ۱۰ تا ۲۰ دقیقه روی آن بماند. سپس با یک اسکاج یا اسفنج، بدون اینکه به ظرف فشار وارد کنید، قسمت لکه شده را بشویید تا تمیز شود. ظرف را با آب گرم آب کشیده و خشک کنید.

۳. سرکه‌ی سفید و جوش شیرین

اگر لکه‌های ایجاد شده مقاوم هستند و با خمیر جوش شیرین پاک نمی‌شوند باید از یک روش قوی‌تر استفاده کنید یک قابلمه‌ی بزرگ را با آب و سرکه‌ی سفید پر کنید، تابه را در آن قرار دهید و قابلمه را روی اجاق گاز بگذارید تا بجوشد. بعد از جوشیدن به میزان کافی، قابلمه را از روی اجاق بردارید و به آن جوش شیرین اضافه کنید. این مرحله با یک واکنش شیمیایی ساده همراه است و محتویات داخل قابلمه شبیه به نوشابه‌ی گازدار می‌شود.

این واکنش کمک می‌کند که لکه‌ها از سطح تابه ناپدید شوند. اگر لکه‌ها خیلی مقاوم باشند بعد از این کار باید تابه را بشویید تا باقیمانده‌ی غذا از روی آن جدا شود. اگر نمی‌خواهید تابه را بجوشانید می‌توانید روی کف تابه جوش شیرین بپاشید و چند قطره سرکه‌ی سفید روی آن بریزید. سپس با یک برس یا اسفنج ظرفشویی آن را تمیز کنید، آب بکشید و با کمک حوله‌ی کاغذی خشک کنید.

۴. سرکه‌ی سفید، جوش شیرین و مایع ظرفشویی

سرکه، جوش شیرین و مایع ظرفشویی

برای تهیه‌ی یک محلول پاک کننده‌ی قوی باید مایع ظرفشویی، سرکه‌ی سفید و جوش شیرین را با هم مخلوط کنید و سپس با کمک آن لکه‌های سرسخت قسمت بیرونی تابه را پاک کنید. برای این کار تمام سطح تابه را با جوش شیرین بپوشانید، سپس روی آن چند قطره سرکه‌ی سفید بریزید و به محض شروع واکنش بین این دو ماده، سه قطره مایع ظرفشویی به آن اضافه کنید. بعد اسفنج ظرفشویی را در آب گرم فرو کنید تا کاملا خیس شود، سپس با آن شروع به شست‌وشو کنید.

اگر تابه لکه‌های زیادی دارد می‌توانید قبل از شستن، اجازه دهید مواد به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی آن باقی بماند. اگر لازم بود با یک برس ظرفشویی سطح بیرونی تابه را بشویید و دوباره به همان ترتیب مواد را روی آن بریزید تا کاملا تمیز شود. سپس ظرف را با آب گرم بشویید و با کمک حوله‌ی کاغذی خشک کنید.

۵. نمک

نمک دانه درشت را روی سطح لکه بپاشید و با کمک برس یا اسکاچ لکه را تمیز کنید. برای راحت‌تر شدن کار می‌توانید کمی آب گرم، مایع ظرفشویی یا آب‌لیمو به نمک اضافه کرده و سپس تمیز کردن را شروع کنید. حتی می‌توانید به جای اسکاچ از یک سیب‌زمینی نصف شده برای تمیز کردن استفاده کنید تا لکه راحت‌تر پاک شود.

۶. سرکه‌ی سفید، لیمو و جوش شیرین

سرکه‌ی سفید، لیمو و جوش شیرین

اگر می‌خواهید کف تابه‌ی مسی را تمیز کنید بهتر است به سراغ ترکیب جوش شیرین، سرکه و لیمو بروید. برای این کار ابتدا روی سطح بیرونی تابه جوش شیرین بپاشید، سپس روی آن کمی سرکه بریزید تا با جوش شیرین یک ترکیب خمیری درست شود. یک لیمو را نصف کنید و با سطح داخلی آن روی تابه بکشید تا لکه‌ها پاک شوند. در آخر آن را با آب گرم و اسفنج شسته و خشک کنید.

۷. سس کچاپ!

شاید کمی به نظرتان عجیب بیاید اما اسید موجود در سس کچاپ می‌تواند لکه‌های سطح بیرونی تابه، مخصوصا تابه‌های مسی، را به خوبی پاک کند. روی لکه سس کچاپ بریزید و اجازه دهید ۱۰ دقیقه به همان حالت باقی بماند. سپس با یک اسفنج نرم روی سطح تابه بکشید تا لکه از بین برود. اگر جنس تابه‌ی شما فولاد ضدزنگ یا چدن است نباید از این روش استفاده کنید.

۸. کوکاکولا

کوکا کولا

کوکاکولا برای از بین بردن هر نوع لکه‌ی چربی از ظرف‌ها و سطوح مناسب است. از این نوشابه روی قسمت بیرونی تابه بریزید و آن را تمیز کنید. همچنین کوکا‌کولا برای از بین بردن لکه‌های مربوط به سوختن غذا روی سطح بیرونی تابه مناسب است. اگر لکه‌ها سرسخت هستند یک قابلمه‌ی بزرگ‌تر را با کوکاکولا پر کنید و تابه را در آن قرار دهید. اجازه دهید چند ساعت در همین حالت باقی بماند تا لکه‌ها و تکه‌های غذای سوخته سست شوند. برای افزایش سرعت فرآیند می‌توانید قابلمه را روی اجاق گاز بگذارید تا بجوشد. سپس با کمک یک تکه اسفنج یا برس پلاستیکی سطح بیرونی تابه را تمیز کنید. بعد از اینکه تمام لکه‌ها از بین رفتند آن را با آب گرم شسته و کاملا خشک کنید.

۹. اسپری گاز پاک‌کن

برای پاک کردن قسمت بیرونی تابه می‌توانید از اسپری گاز پاک‌کن استفاده کنید اما فراموش نکنید که این ترکیب شیمیایی می‌تواند به سطح تابه آسیب بزند. همچنین لازم است حتما در زمان انجام کار از دستکش ظرفشویی استفاده کنید تا از پوست دستتان آسیب نبیند.

۱۰. ماشین ظرفشویی

ماشین ظرفشویی

شستن تابه‌ها با ماشین ظرفشویی بسیار آسان و ایدئال به نظر می‌رسد اما بهتر است این آخرین انتخاب شما باشد. تابه‌های تفلون به‌راحتی در ماشین ظرفشویی تمیز می‌شوند اما اگر روی سطح بیرونی آن‌ها لکه‌های چربی و غذا وجود دارد بهتر است یکی از روش‌های بالا را برای تمیز کردن انتخاب کنید.

مرور کلی

تابه‌ها از جنس‌های مختلفی ساخته شده‌اند پس نمی‌توان برای تمیز کردن آن‌ها از یک روش ثابت استفاده کرد. برای اینکه سطح بیرونی تابه آسیب نبیند باید مواد شوینده‌ی مناسب را انتخاب کنید. همچنین بهتر است از قرار دادن آن‌ها در ماشین ظرفشویی اجتناب کنید. برای تمیز کردن قسمت بیرونی تابه می‌توانید از یکی از روش‌های عنوان شده در این مطلب استفاده کنید. فقط فراموش نکنید که گاهی لازم است صبور باشید و چندین بار مراحل را طی کنید تا لکه‌ها به صورت کامل از بین بروند. به یاد داشته باشید که پاک‌کننده‌های قوی، اسکاچ‌های زیر و برس‌های ساخته شده از جنس سخت می‌توانند به سطح تابه آسیب بزنند پس از آن‌ها برای شست‌وشو استفاده نکنید.

منبع: The Pan Handler

خرید اقساطی لوازم خانگی دیجی‌کالا


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X