چگونه گردوخاک درون لپتاپ را تمیز کنیم؟
اگر حداقل یک سال از عمر لپتاپ شما میگذرد، احتمالا درون بدنهی آن گردوخاک زیادی قرار گرفته است. گردوخاک برای فن، دریچهها و هیتسینکها مشکل ایجاد میکند و فرایند خنک کردن قطعات را به دردسر میاندازد. خوشبختانه حتی اگر علاقهای به باز کردن بدنهی لپتاپ خود ندارید، همچنان میتوانید از دست بخش زیادی از این گردوخاک خلاص شوید.
اگر میتوانید بدنهی لپتاپ را باز کنید
بدنهی بسیاری از مدلهای جدید لپتاپها معمولا به راحتی باز نمیشوند. این در حالی است که میتوانید کیس کامپیوتر را به راحتی باز کنید و با استفاده از اسپری هوای فشرده آن را تمیز کنید و سپس کیس را ببندید. در صورتی که قادر به باز کردن بدنهی لپتاپ هستید، میتوانید همین فرایند را برای آن هم تکرار کنید.
برای باز کردن بدنهی لپتاپ ابتدا آن را خاموش کنید و بعد از خارج کردن باتری، با استفاده از پیچگوشتی فرایند باز کردن پیچها را آغاز کنید. گفتنی است بدنهی برخی لپتاپها طوری ساخته شده که به راحتی نمیتوانید باتری را خارج کنید و در این شرایط چارهای جز باز کردن کل بدنه ندارید. در ضمن به خاطر داشته باشید که اگر گارانتی لپتاپ شما همچنان اعتبار دارد، باز کردن بدنه به احتمال زیاد منجر به باطل شدن گارانتی میشود.
بعد از باز کردن بدنه، لپتاپ را به جایی ببرید تا برای تمیز کردن آن مشکلی نداشته باشید. سپس از یک اسپری هوای فشرده برای دمیدن به قطعات داخلی استفاده کنید. هنگام دمیدن هوا مراقب باشید که فشار زیادی به فنها وارد نشود. زیرا اگر این فنها با سرعت بیش از حد انتظار بچرخند، ممکن است آسیب ببینند. به همین خاطر استفاده از اسپری هوای فشرده توصیه میشود زیرا کنترل آن راحتتر است. برخی کاربران از دستگاههای دمندهی هوا استفاده میکنند که اگر وارد نباشید، به دلیل قدرت زیاد میتوانند به برخی قطعات لپتاپ آسیب برسانند.
اگر نمیتوانید لپتاپ را باز کنید
اگر به هر دلیلی نمیخواهید یا نمیتوانید بدنهی لپتاپ را باز کنید، باز هم میتوانید درون بدنه را از گردوخاک تمیز کنید. اول از همه باید لپتاپ را به جایی ببرید که در صورت خروج گردوخاک از بدنه با مشکلی مواجه نشوید. به عنوان مثال احتمالا دوست ندارید میز کار خود را با گردوخاک کثیف کنید.
ابتدا یک اسپری هوای فشرده در دست بگیرید، آن را به سمت دریچههای فن لپتاپ بگیرید و چند بار به صورت کوتاه سر این اسپری را فشار دهید. با این کار مطمئنا تمام بخشهای داخلی تمیز نمیشوند اما حداقل فنها و دریچهها تمیز میشوند. چنین روشی برای تمیز کردن لپتاپ ایدئال نیست اما در این شرایط چارهای جز انجام این کار ندارید.
در این زمینه توصیه میکنیم سر اسپری را مستقیما به سمت فن نگیرید و همچنین فقط به صورت مقطعی و کوتاه سر اسپری را فشار دهید تا هوای فشرده فشار زیادی به فن وارد نکند. اگر هم میبینید لپتاپ در زمینهی خنک کردن قطعات مشکل جدی دارد و تمیز کردن هم منجر به بهبود وضعیت نشده، باید لپتاپ را به تعمیرگاه ببرید، زیرا احتمالا فن دچار مشکل شده و فن باید تعمیر یا تعویض شود.
منبع: How To Geek
سلام
بنده خودم در مراکز تعمیر لپ تاپ کار میکنم، به هیچ عنوان توصیه نمیکنم که خودتون داخل فن باد بگیرید، چون این امر باعث میشه تمام پرز ها گرد و خاک هایی که روی دریچه Heat sink به شکل موکت درومده، بره داخل پروانه های فن گیر کنه و دور فن رو کند میکنه که باعث صدمات جبران ناپذیری به لپ تاپ میشه.در بهترین حالت هم اون گرد و غبار که لپ تاپ و سیستم خنک کننده برای بیرون کردنشون طراحی شده، به داخل بر میگرده، و داخل قسمت مکانیکی یا همون بوش گرداننده ی فن جمع میشه و باعث آسیب میشه.
مواکداً پیشنهاد میکنم، برای سرویس سیستم خنک کننده لپ تاپ، حتما بازش کنید، و یا به مراکز تعمیراتی که این کار رو براتون تو ۱ ساعت انجام میدن مراجعه کنید، تا خودتون با دستای خودتون، به دستگاهتون آسیب نزنید و پشیمونم بشدید.