۲۳ عادت مفید برای داشتن زندگی شادتر

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۸ دقیقه
زندگی شادتر

زندگی شادتر برای هر کسی معنای متفاوتی دارد. برای شما این شادی ممکن است در داشتن یک رابطه‌ی آرام، داشتن امکان دنبال کردن رویاها یا حتی داشتن یک زندگی مادی عالی باشد. صرف‌نظر از آنچه که دیدگاه شخصی شما در مورد مفهوم شادی است، راه‌هایی برای شادتر زندگی کردن وجود دارد؛ راه‌هایی که زیاد هم دور از دسترس نیستند. با چند تغییر در عادت‌های روزمره‌ی زندگی می‌توانید زندگی شاد را تجربه کنید. در ادامه با دیجی‌‌کالا مگ همراه باشید تا این چند عادت را بررسی کنیم.

عادت‌های روزانه

لبخند زدن

۱. لبخند بزنید

ما وقتی خوشحال هستیم لبخند می‌زنیم ولی این رابطه می‌تواند دو طرفه باشد؛ یعنی لبخند بزنید تا خوشحال‌تر باشید. لبخند زدن مغز را به ترشح دوپامین وادار می‌کند؛ این هورمون به‌عنوان هورمون شادی شناخته می‌شود. البته لبخند زدن به این معنا نیست که در طول روز هر جا می‌روید یک لبخند مصنوعی داشته باشید. فقط زمانی که احساس ناراحتی می‌کنید به خودتان در آینه لبخند بزنید و تاثیر آن را حس کنید.

۲. ورزش کنید

ورزش کردن فقط برای جسم نیست. ورزش منظم باعث کاهش استرس، اضطراب و کاهش نشانه‌های افسردگی می‌شود، اعتمادبه‌نفس شما را افزایش می‌دهد و شما را شادتر می‌کند. حتی مقدار کمی فعالیت فیزیکی در طول روز، می‌تواند تفاوت زیادی در حال‌وهوای شما ایجاد کند.

برای شروع می‌توانید فعالیت‌های زیر را انجام دهید:

  • بعد از شام در اطراف خانه قدم بزنید.
  • در کلاس‌های مبتدی یوگا یا تای‌چی شرکت کنید.
  • روز خود را با ۵ دقیقه نرمش کششی شروع کنید.

هر فعالیتی که از آن لذت می‌برید یا در گذشته انجام می‌دادید و دوست داشتید، دوباره انجام دهید؛ مثلا طناب زدن.

۳. خواب کافی داشته باشید

زندگی مدرن ما را به سمت خواب کمتر سوق می‌دهد اما خواب کافی برای سلامت جسم، عملکرد مغز و سلامت روانی بسیار مفید است. بیشتر بزرگسالان به ۷ تا ۸ ساعت خواب شبانه نیاز دارند. اگر در میانه‌ی روز هم احساس خستگی می‌کنید، بدن شما به شما هشدار می‌دهد که به استراحت نیاز دارد.

برای اینکه خواب راحتی داشته باشید، این چند نکته را فراموش نکنید:

  • هر روز حتی آخر هفته‌ها سر ساعت مشخصی بخوابید و در ساعت مشخصی بیدار شوید.
  • شب‌ها پرخوری نکنید.
  • کارهای آرامش‌بخش مثلا حمام رفتن و مطالعه را به ساعات قبل از خواب موکول کنید.
  • اگر به چرت عصرگاهی نیاز دارید، آن را به ۲۰ دقیقه محدود کنید.
  • اگر اختلال خواب دارید حتما به پزشک مراجعه کنید.

۴. با دقت غذا بخورید

انتخاب‌های غذایی ما نقش مهمی در سلامت جسمی و روحی دارند. غذاهایی که می‌خوریم می‌توانند مستقیما روی روحیه‌ی ما تاثیرگذار باشند. مثلا:

  • کربوهیدرات‌ها سروتونین ترشح می‌کنند که هورمون «احساس خوب» است. مصرف کربوهیدرات‌های ساده – غذاهای سرشار از قند و نشاسته – را به حداقل برسانید؛ زیرا افزایش انرژی آن‌ها کوتاه‌مدت است و زود هم از بین می‌رود. کربوهیدرات‌های پیچیده مانند سبزیجات، حبوبات و غلات کامل بهتر هستند.
  • گوشت بدون چربی، مرغ، حبوبات و لبنیات سرشار از پروتئین هستند. این غذاها دوپامین و نورپی‌نفرین آزاد می کنند که انرژی و تمرکز را افزایش می‌دهند.
  • غذاهای بسیار فرآوری شده یا سرخ شده باعث می‌شوند که احساس ناخوشی پیدا کنید. حذف وعده‌های غذایی نیز همینطور است.

سعی کنید روزی یک عادت‌ بد غذایی را ترک کنید. مثلا به‌جای خوردن کیک و شیرینی در صبحانه، ترکیب ماست یونانی و میوه را جایگزین کنید.

۵. قدردان و شکرگزار باشید

قدردان و شکرگزار بودن باعث می‌شود که احساس بهتری داشته باشید. هر روز به یکی از چیزهایی که به‌خاطر داشتن آن خوشحالید، فکر کنید. در طول روز دنبال چیزهای کوچکی بگردید که در زندگی شما باعث خوشحالیتان می‌شوند. لازم نیست دنبال شادی‌های خیلی بزرگ مثلا ارتقاء گرفتن در محیط کار باشید؛ چیزهای کوچکی مثل قدم زدن با یک دوست هم می‌تواند خوشحال‌کننده باشد. با کمی تمرین، کم‌کم می‌توانید چیزهای لذت‌بخش بیشتری در زندگی پیدا کنید.

۶. از دیگران تمجید کنید

تحقیقات نشان داده است که مهربانی کردن با دیگران و تعریف کردن از آن‌ها می‌تواند حس خوبی در فرد ایجاد کند و باعث رضایت و شادی می‌شود. راحت‌ترین راه برای ایجاد این حس شادی، تمجید کردن از دیگران است. رو‌به‌روی فرد موردنظر بایستید، به چشم‌های او نگاه کنید و صادقانه ویژگی‌های مثبتش را تمجید کنید. از میزان حس خوبی که از این کار دریافت می‌کنید، متعجب خواهید شد.

۷. نفس عمیق بکشید

نفس عمیق

گاهی که احساس عصبانیت و ناراحتی می‌کنید و ناامیدی به شما هجوم آورده، برای چند دقیقه آرام بگیرید و چند نفس عمیق بکشید. بر اساس تحقیقات انجام شده، نفس عمیق کشیدن می‌تواند استرس را تا حد زیادی کاهش دهد.

این بار اگر دچار استرس شدید این روش را امتحان کنید:

  • چشم‌های خود را ببندید و یک لحظه‌ی شیرین یا یک مکان زیبا را تصور کنید.
  • از طریق بینی یک نفس عمیق بکشید.
  • به‌آرامی نفس را از بینی یا دهان خارج کنید.
  • این مراحل را چند بار تکرار کنید تا کم‌کم احساس آرامش کنید.

۸. دفتر خاطرات و برنامه‌ریزی داشته باشید

با کمک این دفتر می‌توانید برای روزهای خود برنامه‌ریزی کنید و احساساتتان را روی کاغذ بیاورید. برای بهره بردن از مزایای این کار لازم نیست متن‌های ادبی بنویسید. کافی است هر آن‌چه به فکرتان می‌رسد روی کاغذ بیاورید. از همین دفتر برای برنامه‌ریزی و منظم‌ کردن کارهای خود استفاده کنید.

۹. با استرس کنار بیایید

زندگی امروزی ما پر از استرس است و نمی‌توانیم از آن اجتناب کنیم. استرس‌ها همیشه مضر نیستند و ما فقط باید بتوانیم دیدگاهمان را نسبت به آن تغییر دهیم. در مواقعی که نمی‌توانید از استرس اجتناب کنید، به خودتان یادآوری کنید که این استرس‌ها به شکل‌های مختلف برای همه وجود دارد.

این حقیقت را بپذیرید که همه چیز تقصیر شما نیست و گاهی شرایط از کنترل شما خارج است.

عادت‌های هفتگی

۱۰. اطرافتان را مرتب کنید

مرتب کردن خانه

مرتب کردن خانه و محل زندگی، کار سختی به نظر می‌رسد ولی کافی است هفته‌ای نیم ساعت تا یک ساعت برای آن وقت بگذارید و متوجه تاثیر عمیق آن بر داشتن یک زندگی شادتر بشوید. کافی است هفته‌ای یک بار یک تایمر نیم ساعته تنظیم کنید و در این نیم ساعت، هر چقدر که می‌توانید محیط اطراف خود را مرتب کنید.

۱۱. با دوستان خود دیدار کنید

انسان‌ها موجودات اجتماعی هستند و داشتن دوستان نزدیک باعث می‌شود که زندگی شاد و جذاب‌تری را تجربه کنیم. هفته‌ای یک بار با دوستان خود قرار بگذارید و آن‌ها را ببینید. اگر امکان دیدار حضوری ندارید، با هم تماس تصویری داشته باشید. در بزرگسالی، پیدا کردن دوستان جدید، سخت می‌شود. رابطه‌های قدیمی خود را حفظ کنید و آن را تقویت کنید.

۱۲. برای هفته‌ی خود برنامه‌ریزی کنید

یکی از رموز زندگی شادتر داشتن برنامه و نظم و ترتیب است. پایان هر هفته کمی وقت بگذارید و برنامه‌ای برای هفته‌ی آینده‌ی خود بنویسید. حتی اگر کاملا نتوانید به آن برنامه پایبند باشید، ولی مشخص کردن زمان برای انجام کارهای مختلف باعث می‌شود که ذهن‌تان آرام‌تر شود و نظم بگیرد.

۱۳. گوشی را کنار بگذارید

حداقل برای یک ساعت تا یک روز در هفته، تمام وسایل الکترونیکی از جمله گوشی را کنار بگذارید. اجازه دهید ذهن شما با این تغییر، دچار چالش شود و تجربه‌های جدیدی کسب کنید. از این فرصت برای انجام کارهای خلاقانه و توجه بیشتر به محیط اطراف استفاده کنید.

اگر هفته‌ای یک روز زیاد است، در طول هفته، چند ساعت را به این کار اختصاص دهید و از دنیای دیجیتال فاصله بگیرید.

۱۴. طبیعت‌گردی کنید

در هفته یک روز را برای لذت بردن از طبیعت اختصاص دهید. این کار باعث کاهش فشار خون، مقابله با افسردگی و بهبود خلق‌وخو می‌شود. این فضای سبز می‌تواند حتی پارک محل باشد یا حتی حیاط خانه‌ی خودتان. مهم این است که کمی بیشتر با طبیعت در ارتباط باشید.

۱۵. مدیتیشن کنید

مدیتیشن

روش‌های مختلفی برای مدیتیشن وجود دارد و تمام انواع آن، برای سلامت و آرامش ذهن شما و در نتیجه، داشتن یک زندگی شاد مفیدند. مدیتیشن قرار نیست کار پیچیده‌ای باشد؛ کافی است پنج دقیقه در محیطی آرام تمرکز کنید و به هیچ چیز فکر نکنید.

۱۶. به درمانگر مراجعه کنید

همه‌ی ما در زندگی فرازونشیب‌های متعددی داریم. زندگی شاد و بهتری خواهیم داشت اگر یاد بگیریم که با موانع زندگی کنار بیاییم. اگر با مشکلی مواجه هستید که مانع از داشتن یک زندگی شادتر شده، حتما به درمانگر مراجعه کنید تا شرایط روانی بهتری داشته باشید.

۱۷. برای خودتان وقت بگذارید

در دنیای امروزی که با سرعت پیش می‌رود، گاهی فراموش می‌کنیم که برای خودمان وقت بگذاریم. در طول هفته برای خودتان زمانی را مشخص کنید و هر کاری که دوست دارید و حالتان را بهتر می‌کند، انجام دهید. مثلا در یک کلاس هنری شرکت کنید، برای روتین پوستی وقت بگذارید، فیلمی که دوست دارید ببینید و…

عادت‌های ماهانه

۱۸. کارهای داوطلبانه انجام دهید

در طول ماه می‌توانید زمانی را برای انجام کارهای داوطلبانه مثلا کمک به یک خیریه وقت بگذارید. این کار حال شما را بهتر می‌کند و باعث می‌شود که احساس کنید زندگی مفیدی دارید.

۱۹. خودتان را به بیرون دعوت کنید

اگر کسی را ندارید تا با او بیرون بروید، لازم نیست منتظر بمانید. یک روز در ماه خودتان را به بهترین رستوران دعوت کنید و از اوقات تنهایی‌تان لذت ببرید. می‌توانید به سینما سر بزنید یا یک تور کوتاه دو روزه بروید.

عادت‌های سالانه

۲۰. برای برنامه‌ریزی و بررسی سال خود زمان بگذارید

در ابتدای هر سال جدید کمی وقت بگذارید و برای زندگی خود برنامه‌ریزی کنید. در این زمان مشخص، سال گذشته و اشتباهات و موفقیت‌های خود را بررسی کنید و علت آن را پیدا کنید. برای سال جدید هم برنامه‌ریزی کنید و به هر نتیجه‌ای می‌رسید آن را روی کاغذ بنویسید.

موقع برنامه‌ریزی به این سوال‌ها پاسخ دهید:

  • دوست دارید سال آینده چه تغییراتی کرده باشید؟
  • اگر چه اتفاقی بیافتد زندگی شاد و راحت‌تری خواهید داشت؟

۲۱. اهداف خود را بازبینی کنید

افراد تغییر می‌کنند و خواسته‌ها و اهداف آن‌ها هم تغییر می‌کند. هر سال دوباره اهداف خود را بازبینی کنید. شاید بخواهید بعضی از آن‌ها را تغییر دهید. هر هدفی که دیگر برای شما مثل گذشته اهمیت ندارد، خط بزنید و با این کار، ذهن‌تان را آرام‌تر کنید.

۲۲. مراقب سلامت بدنتان باشید

مراجعه به درمانگر

سلامت جسمی و روحی نقش مهمی در داشتن یک زندگی شاد دارد. برای اینکه از سلامت جسمی خود مطمئن شوید، هر سال این چند کار را انجام دهید:

  • به پزشک عمومی مراجعه کنید و آزمایش کامل بدهید.
  • به دندانپزشک مراجعه کنید و دندان‌های خراب خود را درست کنید.
  • به متخصص چشم مراجعه کنید و وضعیت بینایی و سلامت چشمتان را بررسی کنید.

۲۳. کینه‌ها را دور بریزید

گفتن این کار بسیار ساده‌تر از انجام دادن آن است. ولی وقتی از کسی کینه و ناراحتی به دل داریم، نمی‌توانید زندگی شاد و آرامی داشته باشیم. بیشتر به‌خاطر حال روحی خودتان، دیگران را ببخشید و زندگی بدون کینه را تجربه کنید.

جمع‌بندی

داشتن زندگی شادتر با انجام تغییرات کوچک، امکان‌پذیر است. برای تجربه کردن این زندگی کافی است برخی از عادت‌های منفی خود را به عادت‌های مثبت تبدیل کنید. به‌مرور زمان متوجه می‌شوید که همین تغییرات کوچک، چه نقش بزرگی می‌توانند در شادتر کردن زندگی شما داشته باشند.

منبع: Healthline



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X