چگونه از ویندوز ۱۱ به ویندوز ۱۰ برگردیم؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۷ دقیقه
بازگشت از ویندوز 11 به ویندوز 10

اگر به‌تازگی ویندوز ۱۱ را روی سیستم خود نصب کرده‌اید و به هر دلیلی از عملکرد آن راضی نیستید، باید بدانید خوشبختانه راهی برای بازگشت به ویندوز ۱۰ هم وجود دارد که در این مطلب به شرح آن خواهیم پرداخت.

ویندوز ۱۱ به‌تازگی به‌عنوان جدیدترین نسخه از سیستم‌عامل ویندوز مایکروسافت رونمایی شده اما هنوز نسخه‌ی رسمی آن در دسترس قرار نگرفته است و این اتفاق به گفته‌ی شرکت در فصل پاییز رخ خواهد داد. اما مایکروسافت خیلی زود تصمیم گرفت نسخه‌ی پیش‌نمایش آن را برای کاربران منتشر کند تا آن دسته از اینسایدرهایی که به آزمایش نسخه‌های اولیه‌ی ویندوز علاقه‌مند هستند بتوانند ویندوز جدید را بررسی و تجربه کنند.

برای اینکه بتوانید ویندوز ۱۱ را دریافت کنید کافی است به قسمت تنظیمات، آپدیت و بخش اینسایدر مایکروسافت بروید و در آن جا به‌عنوان یک اینسایدر از نوع Dev Channel ثبت‌نام کنید. اما به خاطر داشته باشید بعد از دریافت و نصب ویندوز ۱۱، باید با تمام مشکلات احتمالی که ممکن است با آن مواجه شوید هم کنار بیایید. چون این نسخه هنوز در مراحل آزمایشی قرار دارد و مایکروسافت هم توصیه نمی‌کند روی سیستمی که برای انجام کارهای مهم در اختیار دارید ویندوز ۱۱ را نصب کنید.

نسخه‌های پیش‌نمایش هر سیستم‌عاملی همیشه با مشکلات و باگ‌های ریز و درشتی همراه هستند و نمی‌توان ویندوز ۱۱ را هم از این قاعده مستثنی دانست تا اینکه نسخه‌ی رسمی آن در پاییز امسال رونمایی و عرضه شود. با این حال اگر جزء آن دسته از کاربرانی بودید که تصور می‌کردید می‌توان با مشکلات ناشناخته‌ی ویندوز ۱۱ سر کرد اما بعد از نصب از این بابت پشیمان شده‌اید باید بگوییم خوشبختانه راهی برای بازگشت به ویندوز ۱۰ هم وجود دارد.

برای مثال می‌توان از تنظیمات Recovery استفاده کرد تا به ویندوز نسخه‌ی قبل برگشت که برای این کار باید یک نسخه‌ی پشتیبان از ویندوز قبل تهیه می‌کردید. البته معمولا قبل از نصب آپدیت، به صورت خودکار یک نسخه‌ی پشتیبان از ویندوز قبلی تهیه می‌شود اما برای استفاده از آن، تنها ۱۰ روز بعد از آپدیت به نسخه‌ی جدید فرصت دارید و بعد از ۱۰ روز، فایل نصبی ویندوز قبلی به صورت خودکار پاک می‌شود تا فضای خالی درون سیستم ایجاد شود و در نتیجه باید روش‌های دیگری را برای بازگشت به ویندوز قبلی امتحان کنید.

اگر شما هم جزء آن دسته از کاربرانی هستید که ویندوز ۱۱ را روی سیستم خود نصب کرده‌اید اما بعد از گذشت مدتی متوجه شده‌اید که از کیفیت و خدمات آن رضایت کافی ندارید و می‌خواهید به ویندوز ۱۰ برگردید، می‌توانید روش‌هایی را که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم امتحان کنید اما به خاطر داشته باشید اگر ۱۰ روز از مدت نصب بگذرد، برای انجام این کار باید ویندوز ۱۰ را به طور کامل نصب کنید (reinstallation).

در ادامه تصاویر تمام مراحلی را که باید برای بازگشت از ویندوز ۱۱ به ویندوز ۱۰ طی کنید را قرار داده‌ایم تا شما عزیزان کار راحت‌تری داشته باشید. البته باید قبل از پرداختن به مراحل یاد شده به این نکته هم اشاره داشته باشیم که معمولا ایرادات واضح و عجیب به سرعت شناسایی شده و در آپدیت‌های بعدی حل می‌شوند. به همین خاطر توصیه می‌شود اگر از ویندوز ۱۱ استفاده می‌کنید و با مشکل عجیبی مواجه شده‌اید، سعی کنید اگر امکان دارد منتظر آپدیت بمانید و ببینید اگر مشکل یادشده حل نشد، حال به انجام فرایند بازگشت به ویندوز ۱۰ اقدام کنید.

۱. آموزش قدم به قدم بازگشت از ویندوز ۱۱ به ویندوز ۱۰ از طریق منوی تنظیمات

برای بازگشت از ویندوز ۱۱ به ویندوز ۱۰ از طریق منوی تنظیمات کافی است مراحل زیر را طی کنید.

  • ۱. وارد منوی تنظیمات شده و از بین گزینه‌های موجود در پنل سمت چپ، System را انتخاب کنید.
  • ۲. در صفحه‌ی باز شده، به دنبال گزینه‌ی Recovery باشید و روی آن کلیک کنید.

  • ۳. در بخش پایینی صفحه‌ای که برایتان باز می‌شود و در دسته‌ی Recovery options، مطابق تصویر زیر در کادر دوم یعنی Previous version of Windows، گزینه‌ی Go back را کلیک کنید.

نکته: توجه داشته باشید اگر این گزینه برایتان در دسترس نیست، مجبور خواهید بود فرایند نصب مجدد را مطابق آنچه که در تصاویر زیر برایتان به نمایش در می‌آید انجام دهید.

  • ۴. مطابق تصویر زیر، باید انتخاب کنید به چه دلیلی قصد بازگشت از ویندوز ۱۱ به ویندوز ۱۰ را دارید تا به نوعی با این کار یک بازخورد به مایکروسافت هم ارسال شود تا بتواند در آپدیت‌های بعدی عملکرد بهتری داشته باشد.
  • ۵. بعد از اینکه این گزینه‌ی را انتخاب کردید، روی گزینه‌ی Next کلیک کنید.

  • ۶. در صفحه‌ی جدیدی که باز شده، روی گزینه‌ی No, Thanks کلیک کنید.
بازگشت از ویندوز 11 به ویندوز 10
بازگشت از ویندوز 11 به ویندوز 10
  • ۷. از این مرحله به بعد، دو بار روی next کلیک کرده تا به مرحله‌ی نهایی برسید و روی عبارت Go back to earlier build کلید کنید. هنگامی که روی این گزینه کلیک کنید،‌ ویندوز شما را به صفحه‌ی نصب مجدد هدایت کرده و تنها کاری که باید بکنید این است که منتظر بمانید فرایند مربوطه به اتمام برسد.

لازم به ذکر است طی این فرایند تمام فایل‌های شخصی و اپلیکیشن شما حفظ شده باقی می‌مانند و پاک نمی‌شوند. اما هیچ‌وقت نمی‌توان به ویندوز برای این کارها اعتماد کافی داشت. به همین خاطر بهتر است قبل از انجام هر کاری، از فایل‌های خود یک نسخه‌ی پشتیبان تهیه کرده و آن را روی یک حافظه‌ی خارجی یا فضای ابری ذخیره کنید تا خیالتان از بابت در مان ماندن اطلاعاتتان آسوده باشد.

به خاطر داشته باشید اگر دستگاه شما قابلیت پشتیبانی از ویندوز ۱۱ را ندارد و از حداقل مشخصات کافی برای نصب آن بهره‌مند نیست، دیگر قادر به دریافت آن نخواهید بود و حتی با عضویت در برنامه‌ی اینسایدر، می‌توانید بیلدهای پیش‌نمایش ویندوز ۱۰ را دریافت و تست کنید.

۲. نصب مجدد ویندوز از طریق فرایند reinstallation

اگر ۱۰ روز از نصب ویندوز ۱۱ روی سیستمتان گذشته باشد، فایل نصبی که ویندوز برایتان نگه می‌دارد از حافظه‌ داخلی پاک شده تا فضا آزاد شود. در نتیجه نمی‌توانید به روش بالا به نصب ویندوز قبلی سیستم بپردازید و فرایند بازگشت از ویندوز ۱۱ به ویندوز ۱۰ باید طی روشی دیگر تحت عنوان reinstallation صورت بگیرد. اگر این اتفاق رخ دهد، تنها راهی که می‌توان دوباره به وضعیت خوب قبل بازگشت یا از طریق خرید DVD ویندوز ۱۰ است یا اینکه روش زیر را امتحان کنید.

  • ۱. وارد صفحه‌ی دانلود ویندوز ۱۰ در وب‌سایت مایکروسافت شوید.
  • ۲. در کادر مربوط به Create Windows 10 install media، گزینه‌ی Download tool now را کلیک کنید تا ابزاری که مایکروسافت برای دانلود فایل ISO ویندوز ۱۰ در نظر گرفته است با حجم حدودا ۲۰ مگابایت دانلود شود.

بازگشت از ویندوز 11 به ویندوز 10

  • ۳. شما عزیزان می‌توانید ابزار یاد شده را با کلیک روی این لینک دانلود کنید.
  • ۴. پس از دانلود فایل، دو بار روی آن کلیک کرده تا اجرا شود. اگر همین حالا اقدام به دانلود این ابزار کنید، نام آن MediaCreationTool21H1.exe خواهد بود.
  • ۵. بعد از اجرا شدن برنامه، روی عبارت Accept کلیک کنید.
  • ۶. بعد از باز شدن صفحه‌ی زیر، روی گزینه‌ی Upgrade this PC now کلیک کنید.

  • ۷. بعد از انتخاب گزینه‌ی یاد شده، روی Next کلیک کنید تا وارد مرحله‌ی بعد بشوید.
  • ۸. دوباره صفحه‌ای برایتان به نمایش در می‌آید که باید در آن روی گزینه‌ی Accept کلیک کنید.
  • ۹. در صفحه‌ای که باز می‌شود، دو گزینه‌ی بالایی غیرفعال است چون تنها کاری که می‌توانید انجام دهید، نصب مجدد ویندوز است. این یعنی باید گزینه‌ی سوم را انتخاب کنید که طی آن، تمام اپلیکیشن‌ها و فایل‌های شخصی پاک خواهد شد و تنظیمات قبلی شما هم از بین خواهد رفت.

  • ۱۰. پس از انتخاب گزینه‌ی Nothing روی گزینه‌ی Nothing کلیک کرده تا به مرحله‌ی نهایی هدایت شود.

  • ۱۱. روی گزینه‌ی Nothing کلیک کنید تا به صفحه‌ی نصب ویندوز ۱۰ هدایت شوید.

بعد از اینکه فرایند نصب به پایان رسید، مانند نصب مجدد ویندوز ۱۰، باید برای خود حسب کاربری ایجاد کرده و تنظیمات لازم را اعمال کنید. حتما به خاطر داشته باشید که بعد از انجام این کارها، یک‌بار از تمام تغییراتی که روی سیستم اعمال کردید و از فایل‌هایی که به آن انتقال داده‌اید پشتیبان تهیه کنید تا اگر مشکلی به‌وجود آمد، بتوانید راه حلی برای آن داشته باشید.

علاوه بر روش یاد شده در بالا، شما عزیزان می‌توانید بعد از مرحله‌ی ۶، یعنی در جایی که انتخاب کردید سیستم به‌روزرسانی شود، گزینه‌ی دوم را انتخاب کنید تا ابزار MediaCreationTool21H1.exe یک فایل ISO از ویندوز ۱۰ را برایتان دانلود کند. سپس یک فلش (USB) 8 گیگابایتی یا بیشتر را به سیستم متصل کرده تا ابزار مربوطه آن را درون فلش رایت کند. البته توصیه می‌شود فایل ISO را روی حافظه‌ی محلی ذخیره کرده و سپس از طریق اپلیکیشن‌های شخص ثالث اقدام به رایت آن روی فلش کنید.

در نهایت باید به این نکته اشاره‌ی مجدد داشته باشیم که فعلا مشکلات ویندوز ۱۱ آن‌قدری زیاد نیستند که باعث شوند از آن به ویندوز ۱۰ برگردید. بنابراین اگر با مشکلی مواجه شدید سعی کنید منتظر به‌روزرسانی بعدی بمانید چون به احتمال بسیار زیاد بخش بزرگی از مشکلات با آن حل خواهد شد.

منبع: Windows Central



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۱۱ دیدگاه
  1. aziz

    سلام . ویندوز۱۱ روی لبتاب من نصب است با ریکاوری که نتونستم به ویندوز ۱۰ برگردم

  2. صدرا

    سلام من وقتی که upgrade this PC رو میزنم بعد next رو که میزنم خود به خودی میگه downloading windows 10 و اصلا سوال دیگه ای نمیپرسه و من اون دانلود رو از شب تا صبح صبر کردم و آخر دیدم هنوز توی ۰% مونده میشه گمگ گنید لطفا

  3. p

    سلام ببخشید فایل ها پاک میشه ؟؟

  4. yasin

    سلام میتونم در کنار ویندوز اورجینال ۱۱ ویندوز ۱۰ بریزم و اگه هسته روششو رو لطف کنید بگید

  5. mani gameplay

    سلام گزینه go back برای من باز نیست چیکار کنم ؟

    1. محمدحسین منصوری

      چون مدت زمان زیادی گذشته نمی توانید برگردید

  6. محمد

    بسیار عالی ✨👌 ممنون از شما

  7. javad

    سلام من ویندوز ۱۰ اورجینال داشتم و به ویندوز ۱۱ اپدیت کردم الان اگه به ویندوز ۱۰ برگردم لاینسنسم میپره؟

  8. mmd

    سلام گزینه previous version of windows توی ستینگ من نیستش

  9. hossein

    سلام وقت بخیر، لپ تاپ بنده ویندوز ۱۰ اورجینال نسخه هوم داشت بعد از مدتی به ویندوز ۱۱ اورجینال اپدیت کردم که متاسفانه نرم افزار هایی که بنده باهاشون کار میکنم رو ساپورت نمیکنه
    روش اول که تو پست بود رو نمیشه انجام داد چون چند ماه از اپدیت میگذره
    از روش دوم یعنی (نصب مجدد ویندوز از طریق فرایند reinstallation) اقدام کنم بازم ویندوزم اورجینال میمونه و لایسنس ویندوز نمیپره؟

    1. علیرضا

      دسوت عزیز ویندوز اورجینال اصلا مهم نیست
      ویندوز اورجینال هیچ فرقی با ویندوز های دیگه نداره تازه بدی هم داره اونم اینکه شما نمیتونید دیگه ویندز عوضکنید چون لایسنس میپره

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X