گسترش صنعت بازی در ۲۰۲۱ ادامه خواهد داشت؛ ولی بدون بازی جدید

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۷ دقیقه
بازی در قرنطینه

اغراق نکرده‌ایم اگر امسال را یکی از عجیب‌ترین و سخت‌ترین سال‌های عمر خود بنامیم. بحران جهانی ویروس کرونا، همه چیز را تحت تأثیر قرار داد؛ از جان افراد و روان خانواده‌ها گرفته تا صنایع مختلف اعم از سینما و بازی‌های ویدیویی. با این حال، تأثیر ویروس کرونا روی صنعت بازی جریانی مخالف را طی کرد. صنعت بازی به لطف خانه‌نشین شدن افراد حسابی رشد کرد، اما ساخت بازی‌ها این روند رو به رشد را به خود ندیدند.

در سال گذشته‌ی میلادی شاهد رشدی بی‌سابقه در فروش بازی‌ها و کنسول‌ها بودیم. کار به جایی رسیده بود که چه کنسول و چه بازی برای خرید در مغازه‌ها پیدا نمی‌شد. نینتندو دقیقا هم‌زمان با آغاز قرنطینه‌های جهانی و همه‌گیری بزرگ کووید ۱۹، بازی انیمال کراسینگ خود را عرضه کرد. چند روزی بیشتر طول نکشید تا بازی در تمام فروشگاه‌های دنیا تمام شود و مردم به خرید نسخه‌ی دیجیتال آن روی بیاورند. این روند روی فروش سخت‌افزار هم تأثیری بزرگ داشت. نه نینتندو سوییچ برای خرید پیدا می‌شد و نه بعضا پلی‌استیشن ۴ و تخم کارت گرافیک هم در تمام بازارها ته کشیده بود.

جمعیت بزرگی از مردم در خانه نشسته بودند و بازی می‌کردند و حتی تعاملات اجتماعی هم به بازی‌های ویدیویی و آنلاین محدود شده بود. نینتندو سریعا سیستم آنلاین انیمال کراسینگ را راه‌اندازی کرد و افراد یکی پس از دیگری به جزیره‌ها و شهرهای یکدیگر سفر می‌کردند و از طرف دیگر، کال آو دیوتی وارزون، فورتنایت و ایپکس لجندز رکوردهایی جدید ثبت کردند.

بازی انیمال کراسینگ

انیمال کراسینگ نقش مهمی در بهبود سلامت روان افراد در دوران قرنطینه داشت.

با این حال، بازی‌سازها هم خانه‌نشین شده بودند. تعدادی بازی بزرگ که برای عرضه در اوایل سال ۲۰۲۰ در نظر گرفته شده بودند، مثل فاینال فانتزی ۷، لست آو آس ۲ و گوست آو سوشیما، همگی با تأخیرهای چند هفته‌ای در عرضه روبه‌رو شدند. البته که این بازی‌ها همگی آماده‌ی عرضه بودند و بعضا تنها نیاز به زمان بیشتر برای رفع تعدادی باگ و تولید نسخه‌های بیشتر برای فروش و توزیع در بازار داشتند.

مشکلات کار در خانه گریبان بازی‌های بزرگی مثل سایبرپانک ۲۰۷۷ را هم گرفت؛ آن هم به بدترین شکل ممکن. شرکت بازی‌سازی سی‌دی پراجکت که در ابتدا قرار بود بازی را در اوایل سال ۲۰۲۰ عرضه کند، به زور آن را برای پایان سال آماده کرد. نهایتا هم طبق گفته‌ی خودشان، به خاطر مشکلات کار در خانه نتوانستند به‌خوبی از وضعیت فنی اسف‌بار بازی خبردار شوند.

سالگرد یک سالگی قرنطینه‌ها فرا رسیده است و تازه متوجه شده‌ایم که بازی‌های ۲۰۲۰ در واقع آماده‌ی عرضه بوده‌اند؛ طوری که با دو سه هفته زمان بیشتر و تأخیرهای نه چندان بزرگ، مراحل ساختشان به پایان رسیده و به طرفداران ارائه شده‌اند. بازی‌هایی در دست توسعه قرار داشته‌اند، اساسا از روی سال ۲۰۲۰ جهش کرده و وارد سال جدید شده‌اند، آن هم بدون اینکه پیشرفتی در توسعه‌ی آن‌ها محقق شده باشد. دو ماهی از ورود به سال جدید میلادی می‌گذرد و یکی پس از دیگری خبر تأخیر در عرضه‌ی بازی‌ها منتشر می‌شوند، آن هم نه تأخیرهای یکی دو ماهه، بلکه یکی دو ساله.

نکته اینجاست که حتی هنوز هم از آینده‌ی ساخت بازی‌های در دست توسعه مطمئن نیستیم. بحران جهانی ویروس کرونا ادامه دارد، بعضا به قدرت گذشته و در برخی کشورها حتی پرشدت‌تر.

امسال شاهد عرضه‌ی کنسول‌های نسل جدید بودیم. سونی و مایکروسافت هر دو کنسول‌های نسل نهمی خود یعنی پلی‌استیشن ۵ و ایکس‌باکس سری را وارد بازار کردند. کنسول‌ها در زمان مشخص خود عرضه شدند، اما بسیاری از بازی‌هایی که برای عرضه‌ی هم‌زمان با کنسول در نظر گرفته شده بودند، با تأخیر مواجه شدند. سونی برنامه داشت تا بازی‌هایی مثل «دث‌لوپ»، «کینا: رابط ارواح» و «ستارگان نابودی» را هم‌زمان با کنسول نسل جدید خود وارد بازار کند، اما همگی با تأخیر در عرضه‌‌ی چند ماهه مواجه و به بازی‌های ۲۰۲۱ تبدیل شدند.

بازی Hogwarts Legacy

میراث هاگوارتز قرار بود سال آینده عرضه شود، اما دیگر تاریخ انتشار مشخصی ندارد.

حتی کنسول هم برای خرید پیدا نمی‌شود. سونی، مایکروسافت، انویدیا و ای‌ام‌دی همگی از کمبود قطعات لازم برای ساخت سخت‌افزار نالیده‌اند. وارد نسل جدیدی از بازی‌های ویدیویی شده‌ایم، اما نه بازی جدید و بزرگی برای خرید پیدا می‌شود و نه حتی کنسول و کارت گرافیک. در بهترین حالت، بازی‌هایی که برای عرضه در سال ۲۰۲۰ در نظر گرفته شده بودند و به زمان عرضه‌ی خود نرسیدند، در سال جدید میلادی وارد بازار می‌شوند؛ وگرنه چندان خبری از بازی جدید نخواهد بود.

گویا بیشترین ضربه را استودیوهای بازی‌سازی ژاپنی خورده‌اند. نینتندو که به طور کلی صحبت از بازی‌های آینده‌ی خود را کنار گذاشته و قرار نیست تا از ساخت بازی مطمئن نشده، چیزی از آن را نشان دهد. در طول دو هفته‌ی گذشته شاهد برگزاری یک برنامه‌ی نینتندو دایرکت و همچنین استیت آو پلی از سوی سونی بودیم. هر دو برنامه خالی از بازی بزرگ و بدون ذره‌ای هیجان سپری شدند. نینتندو در ابتدای برنامه‌های خود از یک سال گذشته همیشه این عبارت را آورده است: «به خاطر مشکلات ناشی از کووید ۱۹ هیچ کدام از تاریخ‌های ارائه شده قطعی نیست.» اگر نمی‌توانیم به تاریخ عرضه‌ی دو سه ماه آینده اعتماد کنیم، دیگر چه اعتباری به تاریخ‌های مبهم «سال فلان» و «سال بهمان» است؟

بازی Far Cry 6

یوبی‌سافت به طور کلی عرضه‌ی فار کرای ۶ را تا زمانی نامعلوم لغو کرده است.

یوبی‌سافت از بیخ و بن عرضه‌ی تمام بازی‌های خود را لغو کرده است. از فار کرای بعدی گرفته تا رینبو سیکس و دوچرخه‌سواری آنلاین و حتی بازسازی دوزاری شاهزاده‌ی پارسی، عرضه‌ی تمام این بازی‌ها لغو شده است تا یوبی‌سافت از وضعیت ساختشان مطمئن شود. دیروز حتی در قالب یک شایعه از لغو عرضه‌ی اساسینز کرید جدید در سال ۲۰۲۱ شنیدیم. شایعه می‌گوید که یوبی‌سافت برنامه داشت تا مثل همان کاری که با اساسینز کرید اودیسه انجام داد، یک سال پس از عرضه‌ی اساسینز کرید ولهالا هم یک بازی نزدیک به همان دوره‌ی تاریخی عرضه کند. این بازی که گویا برای عرضه در سال ۲۰۲۱ در نظر گرفته شده بود، به سال آینده‌ی میلادی موکول شده است.

مثال‌ها ادامه دارند. عرضه‌ی بازی «میراث هاگوارتز» که برای ۲۰۲۱ در نظر گرفته شده بود یک سال به عقب افتاد. بسته‌ی الحاقی دستینی ۲ به نام «ملکه‌ی جادوگر» هم دقیقا دچار چنین سرنوشتی شده است. شرکت سگا خبر داد که برای سال جاری برنامه‌ی عرضه‌ی ۳۰ بازی را داشتند، اما این تعداد را به ۱۸ بازی کاهش داده‌اند. ساخت نسخه‌ای جدید از بازی آنتم به‌طور کلی لغو شد. عرضه‌ی گرن توریسمو ۷ از سال ۲۰۲۱ به ۲۰۲۲ موکول شد. اورواچ ۲ و دیابلو ۴ به‌طور کلی عرضه در ۲۰۲۱ را دور از ذهن خواندند. گوگل استیدیا، شامل استودیویی عظیم و پانصد نفره، از ریشه دور انداخته شد. دلیل تمام این‌ها هم از سوی سازندگانش، چیزی جز «بیماری کووید ۱۹ و مشکلات ناشی از آن» عنوان نشده است.

این‌ها فقط تعدادی از اخباری بودند که در دو ماهه‌ی نخست سال ۲۰۲۰ منتشر شدند. نگاهی کوتاه به همین وب‌سایت خودمان بیاندازید، چند گزینه‌ی دیگر هم پیدا می‌کنید. اطلاعات داخلی شرکت‌ها و برنامه‌هایی که به وضوح از آن‌ها صحبت نمی‌شود به جای خود. الدن رینگ کجاست؟ بایونتا ۳ چه وضعیت ساختی دارد؟ زلدای بعدی چه شد؟ راک‌استار گیمز قول داده بود GTA ۵ را با گرافیک بالاتر هم‌زمان با پلی‌استیشن ۵ عرضه کند و خبری از آن نیست.

در واقع تمام بازی‌هایی که برای عرضه در سال ۲۰۲۱ در نظر گرفته شده بودند، به عقب افتاده‌اند یا به‌زودی خواهند افتاد. آنچه برایمان باقی می‌ماند، ته‌مانده‌های بازی‌های ۲۰۲۰ است که عرضه‌اشان در آن سال محقق نشد و به سال جدید رسیدند. صد البته آن بازی‌هایی که برای عرضه در سال ۲۰۲۰ برنامه‌ریزی شده بودند، اما بدون اینکه رسما حرفی از این موضوع زده شده باشد. احتمالا مثل همان الدن رینگ یا استارفیلد که از معدود امیدهای ما برای نجات ۲۰۲۱ محسوب می‌شوند.

آیا همه‌ی این‌ها که گفتیم، قرار است در سال جدید میلادی به معنای رکود صنعت بازی قلمداد شود؟ به هیچ وجه. همان‌طور که در ابتدا به آن اشاره کردیم، صنعت بازی صدقه سر قرنطینه‌ها رشد کرده است؛ هزینه‌هایی که گیمرها برای خرید بازی و پرداخت‌های درون باز‌ی‌ها می‌کنند، چند برابر شده است. این روند با قدرت در سال جدید هم ادامه خواهد داشت، ولی به‌ندرت شاهد عرضه‌ی بازی جدید خواهیم بود. این موضوع در سالی که قرار است نخستین سال نسل نهم و شروعی تازه برای صنعت بازی باشد، کمی ناراحت‌کننده است. در نهایت، به همان استارفیلد و الدن رینگ دخیل می‌بندیم.

صفحه اصلی بازی - اخبار بازی - تریلر بازی - نقد و پیش نمایش | دیجی‌کالامگ



دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما