هر چند سال یکبار باید لپ‌تاپ را ارتقا دهیم؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۴ دقیقه
ارتقا لپ‌تاپ

روزی روزگاری کامپیوترهای دسکتاپ طرفداران زیادی داشتند. اما با افزایش جذابیت و امکانات لپ‌تاپ‌ها، در حال حاضر فقط گروه محدودی از کاربران همچنان از سیستم‌های دسکتاپ استفاده می‌کنند و لپ‌تاپ‌ها مورد توجه بیشتری قرار می‌گیرند. اما با توجه به اینکه این دستگاه‌ها عمر ابدی ندارند، هر چند سال یکبار باید لپ‌تاپ خود را ارتقا دهیم؟ در ادامه از زوایای مختلف به این موضوع می‌پردازیم.

عوامل تاثیرگذار روی عمر لپ‌تاپ

در زمینه‌ی کاهش عمر لپ‌تاپ عوامل زیادی اثرگذار هستند که در این میان طبیعتا مدت زمان استفاده از آن، بیشترین تاثیر را دارد. برخی کاربران ممکن است فقط چند ساعت در روز از لپ‌تاپ خود استفاده کنند اما برخی دیگر صبح تا شب به طور پیوسته در حال استفاده از لپ‌تاپ خود هستند. به عنوان مثال اگر لپ‌تاپ وسیله‌ی کار شما محسوب می‌شود، پس مطمئنا ساعات زیادی در طول روز از آن بهره می‌برید.

ارتقا لپ‌تاپ

علاوه بر این، نحوه استفاده از لپ‌تاپ می‌تواند بر طول عمر آن تأثیر بگذارد. به عنوان مثال، اگر مرتباً از لپ‌تاپ خود برای گیمینگ استفاده می‌کنید، چنین کاری می‌تواند به مرور زمان توانایی سخت‌افزار را کاهش دهد. به طور کلی یک لپ‌تاپ مانند هر وسیله‌ی الکترونیکی دیگری عمر مفید مشخصی دارد.

علاوه بر این، نوع لپ‌تاپ شما می‌تواند بر طول عمر آن تأثیر بگذارد. اگر لپ‌تاپ شما سخت‌افزار قدیمی‌تر یا ضعیف‌تری دارد، احتمالاً به اندازه لپ‌تاپ‌هایی با سخت‌افزار با کیفیت بالا دوام نخواهد آورد. اگرچه همیشه اینطور نیست، اما در هر صورت چنین چیزی را باید مدنظر قرار دهید.

همچنین باید به آسیب‌های وارد شده هم اشاره کنیم. در کنار آسیب‌های فیزیکی، نباید چیزهایی مانند رطوبت، گرمای بیش از حد و دیگر موارد این‌چنینی را از قلم بیندازیم که هرکدام از آن‌ها می‌توانند عمر قطعات مختلف درون لپ‌تاپ را کاهش دهند. در ضمن بی‌توجهی به وضعیت لپ‌تاپ می‌تواند طول عمر آن را کاهش دهد. به عنوان مثال می‌توانیم به فن لپ‌تاپ اشاره کنیم. این قطعه‌ی سخت‌افزاری برای کاهش دمای لپ‌تاپ نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کند. به عنوان مثال زمانی که پردازنده تحت فشار زیادی قرار می‌گیرد، فن هم با سرعت زیادی به حرکت درمی‌آید تا پردازنده تحت این فشار زیاد با مشکل روبرو نشود.

با این حال، اگر داخل بدنه‌ی لپ‌تاپ سرشار از گرد و غبار باشد، فن هم طبیعتا نمی‌تواند کار خود را به خوبی انجام دهند. همین موضوع منجر به گرمای بیش از حد بدنه و آسیب رسیدن به دیگر قطعات می‌شود. بنابراین توصیه می‌شود هر ۶ ماه یک بار فن لپ‌تاپ را تمیز کنید. حالا بعد از مرور عواملی که روی عمر لپ‌تاپ تاثیر می‌گذارند، باید به موضوع زمان مناسب برای ارتقا لپ‌تاپ بپردازیم.

چه زمانی باید لپ‌تاپ خود را ارتقا دهید؟

ارتقا لپ‌تاپ

با توجه به تمام عوامل اشاره شده، در این زمینه یک پاسخ قطعی و همه‌جانبه وجود ندارد. اما در کل در این زمینه می‌توانیم به توصیه‌های مفیدی بپردازیم.

به طور کلی متخصصان توصیه می‌کنند که هر سه تا پنج سال یکبار لپ‌تاپ خود را ارتقا دهید. با این حال، این مدت‌زمان پیشنهادی ممکن است با توجه به نحوه‌ی استفاده‌ی شما، نوع لپ‌تاپ، نحوه‌ی نگهداری و غیره افزایش یا کاهش پیدا کند. لپ‌تاپ‌ها معمولا نسبت به کامپیوترهای دسکتاپ عمر کمتری دارند ولی این موضوع لزوما به معنای تفاوت قابل توجه بین عمر مفید آن‌ها نیست.

اگر از جمله کاربرانی هستید که دوست دارید همواره از جدیدترین تکنولوژی‌ها بهره ببرید، پس طبیعتا باید به زود به زود لپ‌تاپ خود را ارتقا دهید؛ البته طبیعتا چنین کاری بسیار هزینه‌بر است. از طرف دیگر برخی دیگر ممکن است تا آخرین نفس از لپ‌تاپ خود استفاده کنند که چنین چیزی ممکن است ۸ سال یا حتی بیشتر طول بکشد.

در این میان باید به امکان ارتقای برخی از قطعات لپ‌تاپ به جای کنار گذاشتن آن هم اشاره کنیم. چنین کاری نه‌تنها فشار کمتری به جیب شما وارد می‌کند، بلکه از دردسرهای خرید لپ‌تاپ و انتقال فایل‌ها و دیگر کار‌های این‌چنینی هم خلاص می‌شوید. به عنوان مثال می‌توانید برای لپ‌تاپ از باتری جدیدی استفاده کنید یا رم آن را ارتقا دهید.

نشانه‌هایی که از پایان عمر لپ‌تاپ خبر می‌دهند

اگر فکر می‌کنید زمان آن رسیده که لپ‌تاپ خود را ارتقا دهید، پس بهتر است به نشانه‌های مشخصی توجه کنید. اول از همه باید باید بگوییم که اگر لپ‌تاپ شما مرتبا هنگ می‌کند یا خاموش می‌شود، پس به نظر می‌رسد در حال کشیدن نفس‌های آخرش است. چنین مشکلاتی معمولا مربوط به پردازنده هستند. برای بیشتر لپ‌تاپ‌ها امکان تعویض پردازنده وجود ندارد و بنابراین اگر CPU با مشکلات جدی روبرو شده، چاره‌ای جز خرید لپ‌تاپ جدید ندارید.

اما اگر مشکلات لپ‌تاپ شما با رم، HDD یا SSD ارتباط دارد، می‌توانید به راحتی این قطعات را تعویض کنید. گاهی اوقات هم اگرچه لپ‌تاپ فعلی مشکل خاصی ندارد، اما ممکن است سرعت و امکانات آن دیگر ضعیف‌تر از انتظارات و نیازهای شما باشد. بنابراین در صورت برخورد با چنین شرایطی، چاره‌ای جز ارتقا لپ‌تاپ ندارید.


خریدن لپ‌تاپ جدید به غیر از اینکه بسیار هزینه‌بر است، دردسرهای زیادی هم دارد زیرا باید از بین گزینه‌های زیادی دست به انتخاب بزنید. اما اگر ساعات زیادی پشت لپ‌تاپ هستید و به این وسیله نیاز دارید، در صورت برخورد با مشکلات مختلف چاره‌ای جز خرید لپ‌تاپ تازه‌نفس ندارید.

منبع: MakeUseOf



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

یک دیدگاه
  1. برسام

    الان من لپ تاپ با پردازنده i3 4000m رو تعویض کنم یا رم به ۸ و هارد درایو ssd ارتقا بدم؟

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X