هر چند وقت باید کارت گرافیک را ارتقا دهید؟
تصمیمگیری در مورد اینکه چه زمانی باید GPU یا به بیان بهتر کارت گرافیک خود را ارتقا دهید میتواند کمی چالشبرانگیز باشد. چه یک گیمر باشید و چه از علاقهمندان به فناوری که دوست دارید در لبهی آن حرکت کنید، این پرسش برای همه صدق میکند که «هر چند وقت یک بار باید کارت گرافیک خود را ارتقا دهید؟»
۱. هر ۳ تا ۵ سال
بیشتر کارشناسان توصیه میکنند که هر ۳ تا ۵ سال یک بار GPU خود را ارتقا دهید. این بازهی زمانی تعادلی میان بهروز ماندن با جدیدترین فناوریها و ارزش هزینههای انجام شده برای فناوری، برقرار میکند.
اگر میخواهید همیشه عملکردی در سطح بالا داشته باشید، بازهی ۳ ساله را هدف قرار دهید. بدین ترتیب تا حد زیادی سیستم خود را همراه با پیشرفتهای فناوری نگه خواهید داشت و حتی ممکن است بتوانید کارت گرافیک قدیمی خود را به قیمت مناسبی بفروشید. اما اگر بیشتر به هزینهها فکر میکنید و میخواهید چیزی که میخرید ارزش هزینه کردن را داشته باشد، میتوانید به تعویض در هر ۵ سال فکر کنید.
این موضوع به ویژه در صورتی صادق است که سیستم فعلی شما دارای یک GPU سطح بالا و به اندازهی کافی قدرتمند باشد که بتواند برای مدت طولانیتری کاربردی بماند. انتظار طولانیتر همچنین به این معنی است که میتوانید مدل جدیدتری بگیرید که عملکرد سیستم شما را به شکل قابل توجهی بهبود میبخشد و باعث میشود کامپیوترتان بهبود قابل توجهی داشته باشد.
۲. زمانی که کارت گرافیک فعلی شما پاسخگو نیست
زمانبندی خاص برای ارتقاء کارت گرافیک، هم به نیازهای فردی شما و هم به عملکرد GPU فعلی شما بستگی دارد. اگر متوجه شدید که پردازشگر گرافیکی کنونی شما دیگر قادر به مدیریت بازیها یا برنامههایی که میخواهید نیست، ممکن است زمان آن فرا رسیده باشد که بدون توجه به دستورالعمل ۳ تا ۵ ساله که اغلب پیشنهاد میشود، آن را ارتقا دهید.
اگر گیمری را در نظر بگیرید که به جدیدترین بازیهای حماسی جهان باز مانند Elden Ring علاقه دارد، بیشتر از افرادی که بازیهای کلاسیک ورزشهای الکترونیکی مانند Counter-Strike انجام میدهند، نیاز به ارتقا سیستم دارند. همچین اگر به ویرایش ویدیویی با وضوح بالا، مثلا با کیفیت 4K علاقه دارید، کارت گرافیک شما بسیار بیشتر از یک وبگردی معمولی تحت فشار قرار میگیرد.
بنابراین وقتی متوجه شدید که GPU شما در انجام وظایف متداول خود با مشکل مواجه است و قبلا هم برای بهبود تنظیمات یا ارتقاء قطعات دیگر تلاش کردهاید، احتمالا زمان آن رسیده است که به فکر کارت گرافیک تازهای باشید. یک GPU جدید به خوبی یک ارتقاء عالی برای کل سیستم شما محسوب میشود و نسبت به هزینهای که میکنید ارزش قابل توجهی ارائه میدهد. با این حال، در نظر داشته باشید که ارتقا در این شرایط تنها باید زمانی انجام شود که ناگزیر به تغییر باشید و در حقیقت نیازهای شما و نه جلوهگری فناوریهای تازه باید باعث تصمیمگیری شود.
۳. وقتی CPU خود را ارتقا دادهاید
یک لحظهی کلیدی دیگر هم هست که باید برای ارتقاء کارت گرافیک در نظر داشته باشید و آن هنگامی است که CPU خود به تازگی را ارتقا داده باشید. کارت گرافیک و پردازندهی شما دست در دست هم میدهند و اگر یکی از آنها به طور قابل توجهی قدرتمندتر از دیگری باشد، ممکن است با چالش مواجه شوید.
این موضوع به ویژه در گیمینگ اهمیت دارد، جایی که CPU منطق بازی و هوش مصنوعی را کنترل میکند و همزمان GPU گرافیک چشمگیر بازی را ارائه میدهد. اگر یکی بسیار پیشرفتهتر باشد، بازیهای شما در حدی که باید، روان اجرا نمیشوند.
از سوی دیگر، اگر قصد دارید به زودی پردازندهی سیستم خود را ارتقا دهید، ممکن است ارزش آن را داشته باشد که همزمان برای ارتقاء پردازندهی گرافیکی خود هم کمی بیشتر صبر و هزینه کنید. به این ترتیب، میتوانید اطمینان داشته باشید که هر دو مؤلفه به خوبی با هم مطابقت دارند و میتوانید بیشترین بهره را از سیستم خود ببرید.
۴. هنگامی که شروع به نشان دادن علائم هشدار میکند
درست مانند هر مؤلفهی دیگری، کارت گرافیک شما هم زمانی که به پایان عمر خود نزدیک میشود یا در تلاش برای انجام وظایف شما است، شروع به نشان دادن علائم مشخصی میکند. فرقی نمیکند سالها از همان GPU استفاده میکنید یا اخیرا آن را نصب کرده باشید، باید از علائم هشداری که نشاندهندهی زمان ارتقا یا جایگزینی GPU است، آگاه باشید.
میتوانید مشکلات رایج GPU مانند گرمای بیش از حد و ناهنجاریهای گاهبهگاه آن را عیبیابی کنید. با این حال، هنگامی که به طور مکرر این علائم یا علائم دیگری مانند افت ناگهانی فریم بر ثانیه (FPS) یا خرابیهای غیرقابل توضیح را تجربه می کنید، ممکن است زمان ارتقا رسیده باشد.
جمعبندی
در نهایت در نظر داشته باشید، عرضه شدن یک کارت گرافیک جدید و قدرتمند در بازار میتواند برای ارتقاء سیستم وسوسهبرانگیز باشد اما فناوری جدیدتر، همیشه به معنای بهتر بودن برای نیازهای اختصاصی شما نیست. بنابراین ارزش این را دارد که از خود بپرسید: آیا این GPU جدید واقعا تفاوتی در کاربری من از رایانه ایجاد میکند؟ آیا ویژگیهای جدید یا بهبود عملکرد همان چیزی هستند که واقعا از آن سود ببرم؟
اگر پرداخت هزینهی فناوریهای نو برای شما آسان نیست و فقط برای داشتن جدیدترین سختافزار در حال ارتقاء کارت گرافیک خود هستید، ممکن است بخواهید در تصمیم خود تجدید نظر کنید. به ویژه اینکه گاهی اوقات، کمی بیشتر منتظر ماندن تا زمانی که GPU فعلی شما واقعا با مشکل مواجه شود، میتواند حرکت هوشمندانهتری محسوب شود و به شما امکان دهد تا در آینده روی یک ارتقاء اساسی سرمایهگذاری کنید.
منبع: Make Use Of