چه تعداد تب، مرورگر را از نفس میاندازد؟
بیشک، تبهای مرورگر موضوعی بحثبرانگیز هستند. اگر تصویری از دسکتاپ خود با بیش از ۱۰ تب باز به اشتراک بگذارید، بدون شک نظرات متعددی در مورد آن دریافت خواهید کرد. اما آیا تمام این تب ها واقعاً به عملکرد مرورگر شما آسیب میرسانند؟ بیایید با هم بررسی کنیم.
به نظر منطقی میرسد که فرض کنیم هرچه تعداد تبهای باز در مرورگر شما بیشتر باشد، مرورگر باید سختتر کار کند. بنابراین، اگر دائماً دهها تب منابع مرورگر را اشغال کنند، عملکرد آن باید به طور منفی تحت تأثیر قرار گیرد. با این حال، این همیشه درست نیست. مرورگرهای مدرن ترفندهای جالبی در آستین خود دارند. در ادامه به همین موضوع میپردازیم.
روش تست
برای اینکه کارایی مدیریت حافظه مرورگرهای کروم، فایرفاکس و اج را مورد بررسی قرار دهم، از بنچمارک مرورگر Speedometer 3.0 استفاده کردهایم. در چنین آزمایشی، عوامل زیادی میتوانند بر نتایج تاثیر بگذارند؛ به خصوص مشخصات کامپیوتر و وبسایتهایی که باز میکنیم.
برای اینکه نتایج تا حد ممکن قابل اعتماد باشند، پنج وبسایت مختلف را بارگذاری میکنیم، تست Speedometer را اجرا میکنم، دوباره همان پنج تب را باز میکنیم، تست را اجرا میکنیم و این روند را تا زمانی که ۳۰ تب باز شود، تکرار میکنیم.
باید بگوییم که برای این تست، کامپیوتر مبتنی بر ویندوز ۱۱، ۱۶ گیگابایت رم، پردازنده Ryzen 5 3600 و ۵۰۰ گیگابایت حافظه داخلی استفاده شده است. برای مرورگرهای کروم، فایرفاکس و اج هم از همان تنظیمات پیشفرض استفاده کردهایم. در نتایج این تست، امتیازهای دقیق اهمیت ندارند؛ بلکه مهمتر، ثبات عملکرد با باز شدن تب های بیشتر در مرورگر است.
نتایج تست تب مرورگر
خبر خوب برای علاقهمندان به باز نگهداشتن تبهای زیاد! هر سه مرورگر عملکرد ثابتی را علیرغم باز شدن تبهای بیشتر و بیشتر ارائه دادهاند. مودار زیر امتیازات Speedometer 3.0 را برای زمانی که تبهای زیادی را باز میگذارید، نشان میدهد.
مرورگر مایکروسافت اج بیشترین تغییر را در امتیازات داشت، اما همانطور که میبینید، با باز کردن تبهای بیشتر، عملکرد آن بدتر نمیشود. به طور عجیبی، دو امتیاز ضعیفتر در دو انتهای طیف قرار داشتند؛ ۱ تب و ۳۰ تب. این به ما میگوید که تب ها تأثیر بسیار کمی بر عملکرد مرورگر داشتهاند.
عملکرد فایرفاکس و کروم همبستگی بیشتری داشت و باز هم، به نظر نمیرسد امتیازات هیچ ارتباطی با تعداد تبها داشته باشند. هر دو مرورگر با باز بودن تنها یک تب و ۳۰ تب، امتیاز بسیار مشابهی کسب کردند. همه این نتایج، از جمله نتیجهی مربوط به اج، نشان میدهند که من میتوانستم تبهای بیشتری را باز نگه دارم و عملکرد همچنان ثابت باقی میماند.
با این حال، اگر ویژگیهای صرفهجویی در عملکرد و حافظه مرورگر را خاموش کنیم چه اتفاقی میافتد؟ برای این کار تمام گزینههای مربوط به بخش Optimize Performance مرورگر اج را غیرفعال کردیم و بار دیگر این تست را با ۳۰ تب باز شده تکرار کردیم. امتیاز به دست آمده تنها ۱۰.۹ بود. این پایینترین امتیازی است که برای اج به دست آوردیم، اما همچنان تفاوت فاحشی نیست.
مرورگرها به خوبی حافظه را مدیریت میکنند
مرورگرهای وب مدرن دارای ویژگیهای داخلی هستند که اطمینان میدهند با باز گذاشتن تعداد زیادی تب، عملکرد مرورگر افت نکند. همانطور که گفته شد، کروم، فایرفاکس و اج همگی دارای نوعی از ویژگیهای «صرفهجویی در حافظه» یا «بهینهسازی عملکرد» هستند که به آزادسازی حافظه در پسزمینه کمک میکنند. برخی از این ویژگیها قابل روشن یا خاموش کردن هستند، اما بخش زیادی از آنها بهصورت پیشفرض در هستهی مرورگر تعبیه شدهاند.
این مفهوم بسیار شبیه به نحوهی مدیریت حافظهی گوشیهای هوشمند آیفون و اندروید است. بر خلاف تصور رایج، نیازی به بستن دائمی اپلیکیشنهای در حال اجرا در پسزمینه گوشی نیست. اگر برای مدتی از یک برنامه استفاده نکرده باشید، بهطور خودکار در پسزمینه به حالت تعلیق درمیآید. بدون هیچ نگرانی، همین موضوع در مورد مرورگرها نیز صدق میکند.
این آزمایشهای غیرعلمی چه نتیجهای برای ما دارند؟ در واقع، تعداد تبهای باز شدهی شما احتمالا (در حد متعارف) باعث کندی عملکرد مرورگر نمیشود. حتی اگر کنترلهای ظاهری بهینهسازی عملکرد را غیرفعال کنید، همچنان قابلیتهای داخلی کافی برای مدیریت مؤثر تبها وجود دارد. آیا نیاز است دائماً دهها تب باز نگه دارید؟ احتمالاً خیر. اما آیا این کار باعث کندی محسوس مرورگر میشود؟ به احتمال زیاد نه. در نهایت باید بگوییم که برای خرید لپتاپ میتوانید به فروشگاه دیجیکالا سر بزنید.
منبع: HowToGeek