چرا شیائومی دست از سر سری ردمی نوت ۱۱ برنمیدارد؟
آیا میدانستید ردمی نوت ۱۱ و ردمی نوت ۱۱ در حقیقا یک گوشی یکسان نیستند؟ یکی از آنها از نمایشگر ۶.۴۳ اینچی AMOLED بهره میبرد و دیگری مجهز به نمایشگر ۶.۶ اینچی LCD است. یکی مبتنی بر اسنپدراگون ۶۸۰ است ولی دیگری با چیپست ۵G دایمنسیتی ۸۱۰ به دست کاربران رسیده. حتی طراحی این دو هم فرق دارد.
مدل دوم فقط در چین به فروش میرسد ولی مدل اولی در بازار کشورهای مختلف قابل خریدن است. بنابراین بین این دو مدل هیچ همپوشانی جغرافیای وجود ندارد اما اینترنت به این شکل کار نمیکند. به همین خاطر اگر یک خریدار به دنبال خواندن مقالات نقد و بررسی ردمی نوت ۱۱ باشد، ممکن است با مقالات مربوط به مدل اشتباهی روبرو شود.
با وجود اینکه مدل جهانی ردمی نوت ۱۱ یک گوشی ۴G است، ولی شیائومی گوشی ردمی نوت ۱۱ ۴G را هم راهی بازار کرده است. در ضمن باید به گوشیهای نوت ۱۱E، نوت ۱۱S و نوت ۱۱T 5G هم اشاره کنیم. با وجود اینکه در نام ۱۱E اثری از پسوند ۵G نیست، اما این یک گوشی ۵G محسوب میشود. همچنین ۱۱S هم از اینترنت ۵G پشتیبانی نمیکند ولی ظاهرا شیائومی میخواهد به زودی مدل ۵G این گوشی را عرضه کند.
از سوی دیگر نباید ردمی نوت ۱۱ پرو و ردمی نوت ۱۱ پرو را از قلم بیندازیم که اگرچه از نظر اسم کاملا مشابه یکدیگر هستند، اما از ویژگیهای متفاوتی بهره میبرند. روی هم رفته شیائومی تا حالا از ۱۳ مدل گوشی ردمی نوت ۱۱ رونمایی کرده است. اولین مدل این سری نوامبر سال گذشته عرضه شد و جدیدترین مدل هم چند هفته پیش از راه رسید. به نظر میرسد ماه آینده هم یک مدل جدید از این خانواده معرفی میشود.
اگرچه ردمی نوت ۱۱ گیجکنندهترین خانواده بین گوشیهای شیائومی است، اما در این زمینه شیائومی ید طولایی دارد. به عنوان مثال میتوانیم به گوشیهای شیائومی می ۱۱، ۱۱i، ۱۱X و سری ۱۱T اشاره کنیم که بسیاری از کاربران را گیج میکنند.
اولین مشکل بزرگ این است که شیائومی گاهی اوقات دو گوشی متفاوت را با نام کاملا یکسانی معرفی میکند. به همین خاطر برخی کاربران هنگام پیدا کردن اطلاعات مربوط به یک گوشی بهخصوص، با اطلاعات ضد و نقیضی روبرو میشوند. به عنوان مثال اگر یک کاربر میخواهد بداند که مدل اروپایی ردمی نوت ۱۱ چه زمانی اندروید ۱۲ را دریافت میکند، ممکن است با اطلاعات مربوط به مدل چینی روبرو شود که بدون شک زودتر از مدل اروپایی از اندروید جدید بهرهمند میشود.
البته اینکه شیائومی برخی گوشیها را با نام متفاوتی راهی بازارهای جهانی میکند اصلا ایدهی بدی نیست. به عنوان مثال ردمی K40 فقط راهی بازار چین شد ولی همین گوشی تحت عنوان پوکو F3 به دست کاربران سایر کشورها رسید. شیائومی از چندین برند مختلف برای گوشیهای خود استفاده میکند و به همین خاطر بدون شک میتواند به جای استفاده از نامهای تکراری، از همین برندها بهره ببرد.
دومین دردسر بزرگ این رویکرد مربوط به شمار زیاد مدلها است. اینکه کاربران حق انتخاب زیادی داشته باشند، در کل نکتهی مثبتی محسوب میشود. اما وقتی این تنوع از یک حدی عبور میکند، کاربران زیادی سردرگم خواهند شد. فرض کنید که یکی از کاربران به دوستش میگوید گوشیهای سری ردمی نوت ۱۱ کیفیت بالایی دارند. حالا او باید بین ردمی نوت ۱۱، ۱۱ ۴G، نوت ۱۱S، نوت ۱۱E و مدلهای پرو و پرو پلاس این خانواده مدل موردنظر خود را انتخاب کند که هرکدام از ویژگیهای متفاوتی بهره میبرند.
البته ما از شیائومی انتظار ارائهی یک شجرهنامهی کاملا ساختاریافته را نداریم. حتی اپل هم که تعداد محدودی از محصولات را راهی بازار میکند، در زمینهی دستگاههایی مانند مکبوک و آیپد برخی کاربران را گیج میکند. اما از طرف دیگر شیائومی به غیر از گوشیهای پرچمدار اصلی خود که قبلا از برند می بهره میبردند، از نامهای ردمی، ردمی نوت، ردمی K، میکس، تعداد زیادی زیرمجموعهی پوکو، بلک شارک و سیوی استفاده میکند. بنابراین به راحتی میتواند برای تمام گوشیهای خود از نامهای متفاوتی استفاده کند.
در هر صورت امیدواریم شیائومی در ادامه برای گوشیهای خود از نامهای بهتری استفاده کند تا دیگر مانند گذشته شاهد استفاده از نامهای تکراری و گیجکننده نباشیم.
منبع: GSM Arena
ردمی نوت چهار هم دو مدل بود
تازه نوت چهار ایکس هم داشتیم
همه چیز تکراری