وایفای ۷ چقدر سریعتر از نسلهای قبلی است؟
همانطور که احتمالا میدانید، هر چند سال یک بار نسخهی جدید استاندارد وایفای معرفی میشود که طبیعتا ارتقاهای مختلفی را به ارمغان میآورد. در این میان قصد داریم سرعت وایفای ۷ را با نسلهای قبلی مقایسه کنیم. با وجود اینکه فرایند توسعهی وایفای ۷ نهایی شده، ولی هنوز کمیسیون ارتباطات فدرال آمریکا هنوز آن را تأیید نکرده است. اگرچه برخی شرکتها از عرضهی محصولات مبتنی بر این استاندارد در آیندهی نزدیک خبر دادهاند، اما ممکن است قبل از تایید نهایی تغییراتی روی وایفای ۷ اعمال شود.
مقایسه با وایفای ۵ (که اکثر کاربران از آن استفاده میکنند)
اگر از مودم یا روتر تقریبا جدید استفاده میکنید، به احتمال زیاد از استاندارد وایفای ۵ بهره میبرد که از نظر فنی تحت عنوان ۸۰۲.۱۱ac از آن یاد میشود. اگر گجتهای شما هم از وایفای ۵ پشتیبانی کنند، میتوانید از حداکثر سرعت ۳.۵ گیگابیت در ثانیه بهره ببرید. با این حال این حداکثر سرعت فقط در شرایط کاملا ایدئال امکانپذیر می شود. این در حالی است که با توجه به سرعت اینترنت، موقعیت مودم، محیطی که در آن قرار دارید و شبکههای اطراف با سرعت بسیار کمتر روبهرو میشوید.
از سوی دیگر برای وایفای ۷ باید بگوییم که در شرایط ایدئال میتواند حداکثر سرعت ۳۰ گیگابیت در ثانیه را امکانپذیر کند که به معنای افزایش ۷۵۰ درصدی سرعت است. در ضمن این استاندارد میتواند از باندهایی استفاده کند که وایفای ۵ امکان دسترسی به آنها را ندارد. به همین خاطر شبکههای اطراف شما مزاحمت کمتری ایجاد میکنند و در نتیجه با کیفیت بهتری برای شبکه روبهرو میشوید. البته کمتر کاربری در آیندهی نزدیک به بهرهگیری از گجتها و تجهیزات مبتنی بر وایفای ۷ روی میآورد و بسیاری از آنها ابتدا از وایفای ۶ یا ۶E بهرهمند میشوند.
وایفای ۷ در برابر وایفای ۶ و ۶E
اگر از جمله کاربرانی هستید که از بهترین و جدیدترین مودمها و گجتها استفاده میکنید، احتمالا در حال بهرهگیری از وایفای ۶ یا ۶E هستید. اگر همین الان به استفاده از استاندارد وایفای ۷ روی بیاورید تفاوت ارائه شده به اندازهی مهاجرت از وایفای ۵ نخواهد بود اما در هر صورت قابل توجه محسوب میشود. به طور مشخص حداکثر سرعت وایفای ۶ و ۶E در شرایط ایدئال به ۹٫۶ گیگابیت در ثانیه میرسد که یکسوم سرعت نسل هفتم وایفای است.
وایفای ۶E مانند نسل هفتم میتواند از باند ۶ گیگاهرتز استفاده کند و به همین خاطر با مشکلات مربوط به شلوغی باندهای ۲٫۵ و ۵ گیگاهرتز روبهرو نمیشود. اما در این میان نسل هفتم میتواند از کانالهای ارائه شده به طور بهینهتری استفاده کند و پهنای باند کانالها هم در استاندارد وایفای ۷ بهتر از نسل قبلی است.
وایفای ۷ در برابر اینترنت کابلی
معمولا در بیشتر کشورها سرعت اینترنت کابلی بیشتر از اینترنت مبتنی بر وایفای است. اما در رابطه با وایفای ۷ باید بگوییم که اگر کابل موردنظر ضعیفتر از سری Cat-8 باشد، سرعت وایفای بیشتر از اینترنت کابلی خواهد بود. البته این نوع کابلها در اصل برای دیتاسنترها استفاده شده قرار میگیرند. اما کابلی که همراه با روتر ارائه میشود معمولا از نوع Cat-5 یا Cat-6 است که حداکثر سرعت آنها بیشتر از ۱۰ گیگابیت در ثانیه نیست. مانند همیشه، باید خاطرنشان کنیم این اعداد برای شرایط ایدئال هستند.
سرعت واقعی در برابر سرعت وعده داده شده
بار دیگر باید تاکید کنیم حتی در کشورهای پیشرفته که از سرعت اینترنت بسیار بالایی بهره میبرند، نمیتوانند از حداکثر سرعت ارائه شده توسط وایفای ۷ استفاده کنند. بنابراین آیا خرید مودم مبتنی بر این تکنولوژی کار عاقلانهای است؟ در حقیقت باید بگوییم که با توجه به وضعیت اینترنت ایران تقریبا فرقی برای اکثریت کاربران نخواهد داشت ولی در کشورهای پیشرفته با بهرهگیری از این استاندارد جدید با تجربهی بهتری روبهرو میشوند.
منبع: How To Geek