پردازنده‌ی کامپیوتر (CPU) باید چه سرعتی داشته باشد؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه
پردازنده‌ی کامپیوتر

پردازنده‌ی کامپیوتر باید از توان کافی برای انجام کارهای محول شده بهره ببرد اما فرمول مشخصی برای اینکه یک پردازنده باید چه سرعتی داشته باشد، وجود ندارد. هرکدام از کاربران با سیستم خود کارهای مختلفی را انجام می‌دهند و به همین خاطر نیازهایی که از سیستم خود دارید، تعیین‌کننده‌ی سرعت مورد نیاز از پردازنده است. در ادامه به این موضوع می‌پردازیم.

پردازنده‌ی کامپیوتر چه کارهایی انجام می‌دهد؟

قبل از اینکه بفهمید پردازنده‌ی سیستم شما باید چقدر سریع باشد، باید در مورد چگونگی کارکرد آن و کارهایی که انجام می‌دهد مطلع شوید. روی هم رفته پردازنده را معمولا به عنوان مغز کامپیوتر در نظر می‌گیرند. یک پردازنده اطلاعات و داده‌های مختلف را از برنامه‌های گوناگون دریافت می‌کند، آن‌ها را تفسیر می‌کند و سپس پردازش‌های موردنیاز انجام می‌شوند. حالا این پردازش می‌تواند برای اجرای یک بازی سنگین باشد یا باز کردن یک فایل Word ساده.

پردازنده‌ی کامپیوتر

یک پردازنده در کنار پردازش‌هایی که انجام می‌دهد، باید داده‌های مختلفی را به کارت گرافیک و رم هم ارسال کند. این قطعات هم مثلا با نمایش یک جلوه‌ی بصری روی مانیتور یا دسترسی فوری به اطلاعات در مرورگر به درخواست پردازنده واکنش نشان می‌دهند.

هسته‌های پردازنده و سرعت کلاک

اولین پردازنده‌ها از فقط یک هسته‌ی پردازشی بهره می‌بردند. اما حالا پردازنده‌های مبتنی بر ۴ و ۸ هسته بسیار رایج هستند و برخی از این پردازنده‌ها حتی تا ۶۴ هسته هم استفاده می‌کنند. وقتی که بیش از یک هسته درون پردازنده قرار داشته باشد، می‌تواند به طور همزمان حجم بسیار بیشتری از داده‌ها را مدیریت و پردازش کند. به همین خاطر اگر سیستم را روشن کنید و یک مرورگر، برنامه پخش موسیقی و بازی را اجرا کنید، پردازنده‌ی مبتنی بر چند هسته می‌تواند این کارها را با سرعت بسیار بیشتری نسبت به پردازنده‌ی تک‌هسته‌ای انجام دهد.

این روزها بسیاری از پردازنده‌های جدید از نظر سرعت و تعداد هسته‌ها حرف زیادی برای گفتن دارند و به همین خاطر صرفا با استفاده از این اعداد نمی‌توانیم آن‌ها را با هم مقایسه کنیم. در نتیجه برای چنین کاری معمولا تست‌های بنچمارک مورد استفاده قرار می‌گیرند.

بررسی مصرف پردازنده‌ی کامپیوتر

قبل از اینکه ببینید برای پردازنده به چه سرعتی نیاز دارید، باید میانگین مصرف پردازنده‌ی سیستم را به دست آورید. زیرا مثلا ممکن است هزینه‌ی هنگفتی را برای خرید پردازنده‌ی جدید و قدرتمند متحمل شوید ولی بعد متوجه می‌شوید که بخش زیادی از توان این پردازنده بلااستفاده باقی مانده است.

برای بررسی مصرف پردازنده در ویندوز ۱۰ و ۱۱ می‌توانید کلید‌های Ctrl+Shift+Esc را بفشارید. در قسمت Processes روی بخش فوقانی ستون CPU کلیک کنید تا ببینید کدام برنامه‌ها بیشترین ظرفیت از پردازنده را اشغال کرده‌اند.

پردازنده‌ی کامپیوتر

در macOS هم باید برنامه‌ی Activity Monitor را باز کنید و سپس گزینه‌ی CPU را انتخاب کنید. با این کار می‌توانید ببینید هرکدام از برنامه‌ها و پردازش‌های مختلف چند درصد از توان پردازنده را در اختیار گرفته‌اند.

پردازنده‌ی کامپیوتر

زمانی که کار خاصی با سیستم انجام نمی‌دهید، درصد مصرف پردازنده باید بین ۲ تا ۴ درصد باشد. گاهی اوقات ممکن است این درصد به ۱۰ هم برسد اما تا زمانی که زیر ۱۰ درصد باشد، عملکرد پردازنده عادی است. استفاده از مرورگرها می‌تواند مصرف پردازنده را به ۱۵ درصد و حتی بالاتر برساند که البته این موضوع به تعداد تب‌های باز شده بستگی دارد. هنگام تماشای ویدیو‌های یوتویب هم باید انتظار رسیدن مصرف پردازنده به ۵ تا ۱۵ درصد را داشته باشید.

هنگام اجرای بازی، طبیعتا فشار زیادی به پردازنده وارد می‌شود و به‌خصوص برای بازی‌های سنگین، مصرف پردازنده بیشتر اوقات بین ۳۰ تا ۷۰ درصد قرار می‌گیرد. اگر پردازنده از تمام هسته‌های خود استفاده نکند یا به اندازه‌ی کافی سریع نباشد، ممکن است مصرف آن بالای ۷۰ درصد قرار بگیرد. اگر درصد مصرف پردازنده برای زمان طولانی در حد بالایی قرار داشته باشد، سیستم فشار را بر پردازنده کاهش می‌دهد تا آسیب دائمی به آن نرسد. در این شرایط عملکرد بازی دچار مشکل می‌شود.

CPU

روی هم رفته اگر می‌خواهید از جدیدترین بازی‌های منتشر شده لذت ببرید، باید به دنبال خرید پردازنده با سرعت حداقل ۳.۵ تا ۴ گیگاهرتز باشید. همچنین باید به بهره‌گیری از حداقل ۸ گیگابایت رم و کارت گرافیک قدرتمند مبتنی بر حداقل ۶ گیگابایت VRAM هم اشاره کنیم.

آیا باید پردازنده‌ی سریع‌تر بخرید؟

در مجموع بسیاری از کاربران برای انجام کارهای روزمره و معمولی به پردازنده‌ی چندان قدرتمندی نیاز ندارند. زیرا مثلا کارهایی مانند وب‌گردی، تماشای فیلم و پردازش‌های ساده فشار زیادی به CPU وارد نمی‌کنند. با این حال اگر از جمله کاربرانی هستید که می‌خواهید بازی‌های سنگین اجرا کنید، ویدیو‌های مختلفی را تدوین کنید یا مثلا در زمینه‌ی طراحی مدل‌های سه‌بعدی فعالیت دارید، چاره‌ای جز خرید پردازنده‌ی قدرتمند با سرعت حداقل ۳.۵ گیگاهرتز ندارید. البته برخی از این کارها به کارت گرافیک قدرتمند هم نیاز دارد.

منبع: How To Geek



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما