ضبط صوت دیجیتال چطور کار می‌کند؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۴ دقیقه
ضبط صوت دیجیتال چطور کار می‌کنند؟

اگر روزنامه‌نگار، وبلاگ‌نویس، دانشجو یا پادکستر باشید به احتمال زیاد برای انجام کارهای خاصی از یک دستگاه ضبط صوت دیجیتال که معمولا قابل حمل است، استفاده می‌کنید. اما آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده‌اید که ضبط کننده‌های دیجیتال صدا، چگونه کار می‌کنند؟ با ما همراه باشید تا این بار در مورد طرز کار ضبط صوت دیجیتال با هم صحبت کنیم.

تاریخچه‌ی ضبط صدا به شکل مکانیکی

تاریخچه‌ی ضبط صدا به شکل مکانیکی

جالب است بدانید که داستان ضبط صدا و باز تولید آن به سال ۱۸۷۷ بر می‌گردد، زمانی که مرد هزار اختراع، توماس ادیسون، برای اولین بار گرامافون را اختراع کرد. گرامافون توماس ادیسون در اصل، وسیله‌ای ساده بود که شامل ورقه‌ای از فویل می‌شد که به دور یک مخزن استوانه‌ای پیچیده شده بود. زمانی که فردی دسته‌ی دستگاه را می‌چرخاند، هم ساختار استوانه‌ای می‌چرخید و هم در راستای محور دسته‌ی سیستم حرکت می‌کرد.

در چنین حالتی همزمان با حرکت استوانه از زیر دستگاه هم یک قلم فلزی که به یک طرف دیافراگم متصل بود، شروع به حرکت می‌کرد. به این ترتیب ضمن آن که قلم به دفعات بی‌شماری دور ورقه‌ی استوانه‌ای گردش می‌کرد، با وجود ایجاد لرزش ناشی از هر صدایی نزدیک به دیافراگم دستگاه، بر روی استوانه خط و شیارهایی هم می‌انداخت.

در همین راستا زمانی که کسی در نزدیکی دیافراگم سیستم آواز می‌خواند، این بخش به لرزه می‌افتاد و قلم بالا و پایین می‌رفت؛ درواقع با پایین‌ رفتن قلم شیارها عمیق‌تر و با بالا رفتن رفتن آن شیارهایی کم عمق‌تر ایجاد می‌شد. بنابراین این تغییر عمق شیارها، الگوی امواج صوتی بود که از صدای شخص خواننده بر می‌خاست. از طرفی پخش الگوی صدای ضبط شده هم جذابیت خاصی داشت چراکه پخش صدا شامل قرار دادن قلم در ابتدای شیار ایجاد شده در حین ضبط، و پیچاندن مخزن استوانه‌ای در راستای طول می‌شد. الگوی شیارهای موجود بر فویل دور استوانه باعث می‌شد قلم به داخل و خارج حرکت کند، بنابراین دیافراگم به لرزه در می‌آمد که به نوبه خود هوای داخل دهانه را به حرکت در می‌آورد و در نتیجه صدا را دوباره ایجاد می‌کرد.

ضبط صدا دیجیتال

دستگاه ضبط صدای ادیسون

با در نظر گرفتن تاریخچه‌ی ضبط صدا به شکل مکانیکی، همانطور که می‌دانید امروزه بیشتر ضبط‌کننده‌های صوتی مکانیسمی دیجیتالی دارند و به دو شکل به بازار ارائه می‌شوند که یکی شامل یک برنامه‌ی داخلی در تلفن هوشمند و دیگری دستگاهی اختصاصی که عمدتاً برای ضبط صدا و سایر موارد طراحی شده، می‌شود. با این حال، چنین سیستم‌هایی این قابلیت را دارند که بسته به تجهیزات صوتی موجود یا خلاقیت شما، صدا را از چندین دستگاه صوتی و ضبط دیگر هم پخش و ضبط کنند. ضبط صوت دیجیتال دستگاهی است که صدا را ضبط می‌کند و آن را به یک صورت یک فایل صوتی ضبط شده تحویل می‌دهد.

جالب است بدانید که اولین جمله‌‌ی ضبط شده به شکل مکانیکی این عبارت بود: ماری یک بره داشت! «Mary had a little lamb»

اصول اولیه‌ی ثبت صدا با ضبط صوت دیجیتال

در یک ضبط صوت دیجیتال، صدا به صورت یک سری اعداد ذخیره می‌شود که در آن هر عدد نشان دهنده فشار هوا در یک زمان خاص است. پس از ذخیره‌ی این اطلاعات، اعداد توسط یک میکروفون که به مداری به نام مبدل آنالوگ به دیجیتال متصل است، تولید می‌شود. طی این فرآیند به هر عدد یک نمونه می‌گویند و تعداد نمونه‌های گرفته شده در ثانیه را نرخ نمونه گویند. در نهایت، همانطور که اشاره شد، این اعداد توسط یک مبدل دیجیتال به آنالوگ که به یک بلندگو متصل است، دوباره به صدا تبدیل می‌شوند و شما هر آنچه ثبت شده است را دوباره خواهید شنید.

مقدار بیت در عدد مستقیماً با صحت سیگنال ارتباط دارد. این موضوع به این معنی است که کیفیت بالاتر صدای ضبط شده مسلما حافظه‌ی بیشتری را اشغال می‌کند. علاوه بر این، کیفیت صدا ممکن است تحت تأثیر سطح سیگنال موجود هم قرار گیرد.

فاکتور مهم در کیفیت صدای ضبط شده

ضبط صوت دیجیتال چطور کار می‌کنند؟

همانطور که می‌دانید چندین فرمت فایل مختلف برای ذخیره‌سازی صداهای ضبط شده به شکل دیجیتال وجود دارد و ضبط‌کننده‌های صوتی بسته به ترجیحات سازنده، ممکن است فرمت‌های فایل متفاوتی داشته باشند. با این حال، در بیشتر موارد، فایل با فرمت WAV بهترین فرمت برای ذخیره اطلاعات به شکل صوتی در آن است.

اگرچه برخی از دستگاه‌هایی که برای ضبط موسیقی مورد استفاده قرار می‌گیرند قابلیت ضبط صدا به خوبی هم دارند، اما این مساله همواره صادق نیست. دلیل این موضوع در این است که برخی از دستگاه‌های ضبط صدا به صورت دیجیتال برای نویزگیری از صداهای محیطی طراحی شده‌اند که ممکن است کیفیت ضبط موسیقی پایین‌تری را به‌ویژه در کنسرت‌های زنده ایجاد کنند. کیفیت صدای ضبط شده را می‌توان با نمونه‌برداری از بخش‌هایی از فرکانس‌های صوتی به جای کل محدوده فرکانسی صوت به دست آورد، چراکه نرخ بیت بالاتر (یا مقدار اطلاعات ذخیره شده‌ی بیشتر) به این معنی است که کیفیت ضبط صدا بالاتری هم مهیا شده است.

منبع: TECHSLING

پاسخ به سوالات متدوال
آیا صدای ضبط شده توسط دستگاه، صدای واقعی ماست؟
هنگام ضبط صدا، ممکن است صدای خود را کم عمق‌تر از آنچه که عادت کرده‌اید، بشنوید. به این دلیل که صداهای ضبط شده تحت تأثیر رزونانس داخلی دیافراگم حنجره و هدایت استخوانی قرار نمی‌گیرند. با این حال، صدای ضبط شده، به همان گونه‌ای است که مردم آن را در زندگی واقعی درک می‌کنند.
چطور صدای واقعی خود را بشنوم؟
برای شنیدن صدای واقعی خود، می‌توانید دستان خود را در دو طرف سر، بین استخوان فک و گوش قرار دهید و سپس شروع به صحبت کنید.


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما