۱۳ روش کارآمد و آسان برای از بین بردن بوی بد کفش

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۹ دقیقه
از بین بردن بوی بد کفش

بوی بد کفش‌ها به خصوص در فصل‌های گرم سال، یکی از مواردی است که بیشتر افراد با آن مواجه هستند. تعریق پاها، مهم‌ترین عامل ایجاد بوی نامطبوع در کفش است. باکتری‌ها و قارچ‌ها در محیط‌های گرم و مرطوب داخل کفش شروع به فعالیت می‌کنند و باعث می‌شوند کفش‌هایتان بوی نامطبوعی بگیرند. این بوی نامطبوع در کفش باقی می‌ماند و باعث می‌شود خانه و یا جاکفشی‌تان بوی بدی بگیرد. اما چگونه بوی بد کفش را از بین ببریم؟ در این مطلب قصد داریم ۱۳ روش برای از بین‌ بردن بوی بد کفش را برایتان معرفی کنیم.

۱. از بین بردن بوی بد کفش با شست‌وشو

اگر کفش‌هایتان قابلیت شست‌وشو دارند آن‌ها را بشویید. شست‌وشوی دوره‌ای کفش یکی از بهترین روش‌ها برای از بین بردن بوی کفش است. برای کفش‌های چرمی و پارچه‌ای که قابلیت شست‌وشو ندارند پاک‌کننده‌ی مخصوص این نوع کفش‌ها را تهیه کنید و داخل و بیرون کفش را به‌خوبی تمیز کنید. برای برخی از کفش‌ها مانند کفش‌های کتانی که قابلیت شست‌وشو در ماشین لباسشویی را دارند کیسه‌ی مخصوص شست‌وشو تهیه کنید و آن‌ها را هر چند مدت یکبار در ماشین لباسشویی قرار دهید.

پس از شست‌وشوی کفش آن‌ها را در نور آفتاب قرار دهید تا به‌خوبی خشک شوند. به‌ هیچ‌وجه کفشی را که طور کامل خشک نشده است نپوشید؛ چرا که این کار ممکن است بوی بد کفش را بیشتر کند.

بوگیر و کفش خشک کن ویرن مدل دیواری

۲. کفش‌هایتان را در فریزر قرار دهید

کفش‌هایتان را در یک کیسه پلاستیکی ضخیم و بزرگ قرار داده و به مدت یک شب تا صبح کفش را درون فریزر قرار دهید. در هنگام صبح کفش‌هایتان را از فریزر بیرون بیاورید و اجازه دهید به صورت طبیعی خشک شوند. دمای پایین فریزر باعث می‌شود باکتری‌هایی که عامل ایجاد بوی بد کفش هستند از بین بروند. این روش یکی از بهترین راه‌ها برای از بین بردن بوی بد کفش چرمی و دیگر مدل‌های کفش است.

۳. از بین بردن بوی بد کفش با جوش شیرین

برای از بین بردن بوی بد کفش چه کنیم

جوش شیرین یکی از بهترین مواد طبیعی برای از بین بردن بوی کفش است. این ماده با جذب رطوبت می‌تواند بوی کفش را از بین ببرد. جوش شیرین را داخل کفش بریزید و آن را با انگشتانتان روی سطح داخلی کفش به‌خوبی پخش کنید. کفش را به مدت ۱۲ تا ۲۴ ساعت در یک محل خشک و خنک قرار دهید. سپس با یک ‌پارچه تمیز پودر جوش شیرین موجود در داخل کفش را به‌خوبی پاک کنید.

یکی از دیگر روش‌های استفاده از جوش شیرین برای از بین بردن بوی کفش این است که جوش شیرین را با بیکینگ‌پودر و نشاسته ذرت مخلوط کنید و این ترکیب را داخل دو عدد جوراب نخی بریزید. جوراب را داخل کفش‌هایتان قرار داده و بگذارید یک شب در کفش بماند.

۴. استفاده از پودر بچه یا پودر بوگیر پا برای از بین بردن بوی بد کفش و پا

همان‌طور که در ابتدای مطلب توضیح دادیم رطوبت یکی از مهم‌ترین عوامل ایجادکننده بوی بد پا و کفش است. برای این که رطوبت کفش و پاها را کاهش دهید می‌توانید از پودر بچه یا پودر بوگیر پا استفاده کنید. با کاهش رطوبت رشد باکتری‌ها به طرز قابل‌توجهی کاهش می‌یابد. پیش از پوشیدن کفش مقداری از پودر به پاها و کف کفش بپاشید. برخی از مدل‌های پودر بوگیر خاصیت ضدقارچ هم دارند و دارای اسانس‌های خوش‌بویی هستند که می‌توانند بوی بد کفش را از بین ببرند.

پودر بوگیر کفش ناک مدل 658

۵. از بین بردن بوی بد کفش با چای کیسه‌ای

استفاده از چای کیسه‌ای یک روش از بین بردن بوی بد کفش است. چای سیاه حاوی ماده‌ای به نام تانن tannin است که می‌تواند برای از بین بردن باکتری‌های موجود در کفش تأثیر فوق‌العاده‌ای داشته باشد. نحوه‌ی از بین بردن بوی بد کفش با چای کیسه‌ای به این صورت است که  ابتدا دو عدد چای کیسه‌ای را در مقداری آب جوش قرار می‌دهید. اجازه بدهید چای کیسه‌ای چند دقیقه در آب جوش باقی بمانند. سپس چای کیسه‌ای را از آب جوش خارج کنید و اجازه دهید برای چند دقیقه خنک شود.

سپس چای‌های کیسه‌ای را درون کفش‌هایتان قرار دهید و بگذارید برای یک ساعت در کفش باقی بمانند. سپس آن‌ها را از کفش خارج کنید و بگذارید داخل کفش به‌خوبی خشک شود.

۶. از بین بردن بوی کفش با نمک

از بین بردن بوی بد کفش چرم با نمک

نمک هم یکی از مواد طبیعی است که می‌تواند در رفع بوی بد کفش مؤثر باشد. نمک دارای خاصیت آنتی‌باکتریال است و می‌تواند فعالیت باکتری‌های موجود در کفش را متوقف کند. مقداری نمک داخل کفش قرار دهید و بگذارید ۱۲ تا ۲۴ ساعت داخل کفش بماند سپس آن را خارج کنید.

۷. استفاده از روغن درخت چای

روغن درخت چای خاصیت آنتی باکتریال قوی دارد و می‌تواند در رفع بوی بد کفش‌ها مؤثر باشد. روغن درخت چای را با یک روغن دیگر مانند روغن نارگیل رقیق کنید و آن را داخل کفش بمالید. تنها چند قطره از این روغن کافی است و احتیاجی نیست کف کفش را کاملاً چرب کنید.

روغن درخت چای آرمان مدل Pure Oil حجم 30 میلی لیتر

۸. استفاده از چوب سدر

چوب سدر دارای خاصیت ضدقارچی است و می‌تواند فعالیت قارچ‌ها و باکتری‌های موجود را کفش را متوقف کرده و رایحه‌ی مطبوعی به کفش بدهد. چوب سدر را یک شب تا صبح داخل کفش‌هایتان قرار دهید و در هنگام صبح آن را خارج کنید. به جای چوب سدر از روغن سدر هم می‌توانید استفاده کنید.

۹. استفاده از اسپری‌های ضد باکتری برای از بین بردن بوی بد پا و کفش

اسپری‌های بوگیر کفش موجود در بازار دارای خاصیت آنتی‌باکتریال و ضدقارچ هستند و می‌توانند بوی بد کفش را از بین ببرند. این اسپری‌ها را می‌توانید پیش از پوشیدن کفش در داخل کفش اسپری کنید تا کفش‌هایتان بو نگیرد.

 اسپری بوگیر و خوشبو کننده کفش دکتر فول مدل 100

۱۰. استفاده از محلول سرکه‌ی سفید و آب

سرکه‌ی سفید یکی از دیگر موادی است که می‌تواند با از بین بردن باکتری‌های موجود در کفش، بوی بد کفش‌هایتان را از بین ببرد. یک فنجان کوچک سرکه‌ی سفید را با یک فنجان آب ترکیب کنید و آن را در یک بطری اسپری بریزید. این محلول را درون کفش‌هایتان اسپری کنید و اجازه دهید به‌خوبی خشک شود.

۱۱. استفاده از میخک

میخک با توجه به بوی خوبی که دارد می‌تواند به عنوان بوگیر کفش عمل کند. چند دانه میخک را داخل یک دستمال قرار داده و دستمال را داخل کفش‌هایتان قرار دهید و بگذارید چند ساعت بماند. اگر بوی کفش زیاد است می‌توانید مقدار میخک بیشتری داخل دستمال بریزید یا اجازه بدهید مدت‌زمان بیشتری داخل کفش باقی بماند.

استفاده از میخک  برای از بین بردن بوی بد کفش نو هم مؤثر است. گاهی اوقات زمانی که کفش نو می‌خرید به خصوص کفش‌های چرمی، کفش‌هایتان بوی عجیبی می‌دهند که ممکن است خوشایند شما نباشد. میخک با رایحه‌ای که دارد می‌تواند بوی کفش را از بین ببرد. به جای میخک از روغن میخک هم می‌توانید استفاده کنید.

میخک ممتاز سرمد - 180 گرم

۱۲. استفاده از صابون

استفاده از صابون یک راه حل از بین بردن بوی بد کفش است. صابون با دارا بودن ماهیت متخلخل، می‌تواند بوی بد کفش را به خود جذب کرده و رایحه‌ی خوبی از خود در کفش باقی بگذارد. یک قالب صابون را درون کفش قرار دهید و بگذارید یک شب تا صبح درون کفش باقی بماند.

۱۳. از بین بردن بوی کفش با پوست مرکبات

پوست مرکبات دارای رایحه‌ی مطبوعی است و می‌تواند کفش‌هایتان را خوشبو کند. پوست لیمو یا پرتقال را داخل کفش‌هایتان قرار دهید و بگذارید یک شب تا صبح باقی بماند. این روش برای خوش‌بو کردن کفش‌های نو کاملاً کارساز است. البته اگر کفش‌های‌ قدیمی دارید که بیش از حد بو می‌دهند، این روش ممکن است برایتان کارساز نباشد و بهتر است از دیگر روش‌ها برای از بین بردن باکتری‌های موجود در کفش استفاده کنید.

پیشگیری از ایجاد بوی بد پا و کفش با چند روش ساده و کارآمد

  • دلیل اصلی ایجاد بوی بد در کفش به دلیل تعریق پاهاست. پاهایتان را به طور منظم با صابون‌های آنتی باکتریال بشویید تا کفش هایتان کمتر بو بگیرند. در هنگام شست‌وشوی پاها، علاوه بر کف پا، لای انگشتان پا نیز به خوبی بشویید و تمیز کنید.
  • کفش را بدون جوراب نپوشید. جوراب می‌تواند رطوبت پاها را به خود جذب کند؛ اما زمانی که کفش را بدون جوراب می‌پوشید رطوبت پاهایتان به طور مستقیم جذب بافت کفش شده و ایجاد بوی نامطبوع می‌کند.
  • زمانی که ورزش می‌کنید بلافاصله بعد از ورزش کفش و جورابتان را تعویض کنید و کفش را در یک محیط خشک قرار دهید. تعرق پاها در زمان ورزش به بیشترین حد خود می‌رسد.
  • کفی‌های کفشتان را به طور دوره‌ای تعویض کنید. در بیشتر موارد کفی‌های کفش عامل ایجاد بوی بد هستند.
  • استفاده از جوراب برای مدت طولانی باعث تجمع باکتری‌ها در سطح جوراب می‌شود. جوراب‌هایتان را هر چند یکبار دور بی‌اندازید و جوراب نو استفاده کنید.
  • پوست مرده‌ی کف پاها یکی از عوامل جذب باکتری است. پاهایتان را به صورت دوره‌ای کف‌سابی کنید. اسپای پادر محلول آب و نمک دریایی یا نمک اسپوم یکی از دیگر روش‌ها برای پیشگیری از بوی بد پا است. می‌توانید از کوکتل‌های پدیکور نیز برای اسپای پا استفاده کنید. ناخن‌های پاهایتان را به طور منظم کوتاه و مرتب کنید. باکتری‌ها زیر ناخن‌های پا جمع شده و باعث ایجاد بوی بد می‌شوند.
  • سعی کنید در تابستان که تعریق پاها بیشتر است از صندل استفاده کنید. استفاده از کفش‌های پارچه‌ای خنک هم در تابستان توصیه می‌شود. برای خرید کفش زنانه و مردانه تابستانی می‌توانید به فروشگاه دیجی‌کالا مراجعه کنید.
  • از پوشیدن جوراب‌های نایلونی و جوراب‌هایی که رطوبت را در خود نگه می‌دارند خودداری کنید. برخی از افراد پاهایشان بیش از حد طبیعی عرق می‌کند. اگر شما هم جزو این دسته افراد هستید بهتر است از جوراب‌های ضد بو استفاده کنید.
  • در تمامی فصل‌های سال از کفش‌هایی استفاده کنید که قابلیت تهویه دارند. کتانی‌هایی که پارچه مش دارند و همچنین کفش‌های ساخته شده با چرم طبیعی این خاصیت را دارند. تنگ بودن کفش هم یکی از عواملی است که باعث افزایش تعریق زیاد و به‌وجودآمدن بوی نامطبوع در کفش می‌شود. در هنگام خرید کفش مردانه و زنانه حتماً به کیفیت جنس و دوخت کفش توجه کنید و سایز کفش را به شکلی انتخاب کنید که برایتان تنگ نباشند.
پودر بوگیر کفش نانو اکتای مدل Economic بسته 2 عددی

در پایان

تعریق پا در کفش مهم‌ترین عامل ایجاد بوی بد در کفش است. در محیط مرطوب باکتری‌ها و قارچ‌ها رشد می‌کنند و سبب ایجاد بوی بد کفش می‌شوند. بهداشت پاها یکی از مهم‌ترین عواملی است که باید به آن توجه کنید تا کفش‌هایتان بو نگیرند. استفاده از مواد آنتی‌باکتریال که در این مطلب به آن پرداختیم می‌تواند باکتری‌های موجود در داخل کفش را از بین ببرد و بوی نامطبوع کفش را برطرف کند.

برخی از اوقات هم دلیل بوی نامطبوع کفش تنها رشد باکتری نیست. گاهی جنس کفش نویی که خریداری کرده‌اید بویی دارد که ممکن است چندان باب میل شما نباشد. در این حالت می‌توانید همان‌طور که در متن توضیح دادیم از مواد طبیعی خوشبو مانند پوست مرکبات، روغن‌های خوشبو، میخک و غیره استفاده کنید تا کفش‌هایتان رایحه‌ی مطبوعی به خود بگیرند.

منابع: medicinenet, nike



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X