چگونه کارت گرافیک را به پاور کامپیوتر وصل کنیم؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه
کارت گرافیک پاور کامپیوتر

اسمبل کردن کیس برای کاربران تازه‌کار می‌تواند کار ترسناک و خیلی سختی به نظر برسد. اما واقعیت این است که آماده کردن یک کیس آنقدرها هم سخت و پیچیده نیست. با وجود اینکه انتخاب قطعات مناسب و وصل کردن آن‌ها به یکدیگر تا حدی سخت است، اما در این میان درست وصل کردن کابل‌ها هم اهمیت زیادی دارد. اگر می‌خواهید یک کیس اسمبل کنید و در مورد وصل کردن کارت گرافیک به پاور کامپیوتر برای شما سوال ایجاد شده، این مطلب را از دست ندهید.

با تمام کابل‌های پاور کامپیوتر آشنا شوید

کابل‌های موردنیاز

کارت گرافیک پاور کامپیوتر

اولین چیزی که باید بدانید این است که کارت گرافیک برای تامین انرژی از کابل PCIe استفاده می‌کند که این کابل به پاور کامپیوتر وصل می‌شود. به همین خاطر هم کارت گرافیک و هم پاوربانک دارای کانکتورهای PCIe هستند. یک کابل استاندارد PCIe دارای ۶ پین است که البته در کنار آن معمولا کانکتور ۲ پین آویزان هم دیده می‌شود که در مجموع ۸ پین را در اختیار شما قرار می‌دهد. در پاورهای غیرماژولار، این کابل‌ها به بدنه متصل هستند و نمی‌توانید آن‌ها را جدا کنید. اما در پاورهای غیر ماژولار، به راحتی قادر به جدا کردن کابل‌ها هستید. به همین خاطر خرید پاورهای ماژولار منطقی‌تر است زیرا راحت‌تر می‌توانید کابل‌های استفاده نشده را کنار بگذارید یا اینکه حتی از کابل‌های کوتاه‌تری بهره ببرید.

بیشتر پاورهای موجود در بازار، با کابل‌های علامت‌گذاری شده ارائه می‌شوند تا به راحتی تفاوت کابل‌های PCIe را در برابر کابل‌های EPS مناسب پردازنده، تشخیص دهید. در این میان باید تاکید کنیم که پردازنده و کارت گرافیک از کابل‌های متفاوتی برای تامین انرژی استفاده می‌کنند. در ضمن کانکتور این کابل‌ها هم تفاوت دارد تا امکان استفاده‌ی اشتباهی از آن‌ها وجود نداشته باشد.

چگونه کارت گرافیک را به پاور کامپیوتر وصل کنیم؟

کارت گرافیک پاور کامپیوتر

بعد از اینکه از اهمیت کابل‌ها خبردار شدید، حالا وقت آن است که به چگونگی وصل کردن کارت گرافیک به پاوربانک بپردازیم.

اول از همه باید کانکتورهای PCIe را در پاور کامپیوتر پیدا کنید. در مرحله بعدی باید با در نظر گرفتن شکل پین‌ها، کابل‌های موردنظر را به پاور نصب کنید. در سمت مقابل کارت گرافیک شما با توجه به انرژی موردنیاز، به کابل ۶ پین یا ۸ پین نیاز یا حتی ۱۲ پین مورد استفاده قرار می‌گیرد. با توجه به اینکه کابل‌های استاندارد از نوع ۶ یا ۸ پین هستند، برای پین‌های بیشتر می‌توانید از رابط‌ها استفاده کنید. دقت کنید که این کابل‌ها به طور کامل در کانکتورها قرار بگیرند تا در ادامه با مشکلی روبرو نشوید.

بیشتر کارت گرافیک‌های جدید، برای تامین انرژی به بیش از یک کابل PCIe نیاز دارند و با دقت به کانکتورهای کارت گرافیک موردنظر می‌توانید از این موضوع خبردار شوید. بنابراین قبل از اسمبل کردن کیس، از دسترسی به تعداد مناسبی از این کابل‌ها مطمئن شوید.

کانکتور جدید 12VHPWR چیست؟

تقریبا تمام کارت گرافیک‌های جدید انویدیا دارای کانکتور 12VHPWR  هستند ولی تعداد بسیار کمی از پاورها از چنین مشخصه‌ای بهره می‌برند. اما در این زمینه لازم نیست نگران باشید زیرا بیشتر این مدل کارت گرافیک‌ها همراه با رابط برای استفاده از کابل‌های PCIe قدیمی و معمولی عرضه می‌شوند و حتی اگر چنین رابطی نداشته باشند، به راحتی می‌توانید آن‌ها را خریداری کنید.

سخن پایانی

همانطور که دیدید، وصل کردن کارت گرافیک به پاور به سادگی انجام می‌شود. البته اگر از کارت‌های گرافیک سری ۴۰ انویدیا استفاده می‌کنید که دارای کانکتور 12VHPWR  هستند، می‌توانید با استفاده از یک رابط، کابل‌های قدیمی PCIe را به آن‌ها وصل کنید. خوشبختانه در دیجی‌کالا در کنار فروش انواع کارت گرافیک و پاور، می‌توانید از بین انواع کابل‌های PCIe و رابط‌های آن‌ها هم دست به انتخاب بزنید.

منبع: XDA



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X