کانن چگونه به جنگ گوشی‌های هوشمند رفت؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۷ دقیقه
جنگ کانن با گوشی‌ها

امروزه گوشی‌های هوشمند نه تنها ضروری‌ترین وسیله ارتباطی ما هستند، بلکه همه ما به نوعی به آن‌ها وابسته‌ایم و دیگر بخشی از زندگی روزمره‌مان شده‌اند. با این حال زمانی که این وسیله‌های هوشمند در همان ابتدا وارد بازار شدند، صنایع دیگر حس کردند که این دستگاه‌ها یک تهدید واقعی برای آینده بازارشان به حساب خواهند آمد. یکی از بزرگترین تاثیر آن‌ها متحول‌کردن دنیای دوربین‌ها بود. شرکت کانن برای دهه‌ها بر صنعت دوربین‌های حرفه‌ای سلطه داشت و در مسیر تولید بهترین دوربین عکاسی گام برمی‌داشت.

کانن مشغول تولید دوربین‌های DSLR پیشرفته، دوربین‌های بدون آینه و دوربین‌های کامپکت (دوربین‌های کوچکی و سبکی که لنزشان جدا نمی‌شود) بود، اما با تغییر و توسعه دوربین‌های گوشی‌های هوشمند، متوجه شد که رفتار مشتریان و مصرف‌کنندگان دوربین به طرز چشمگیری در حال تحول است.

ناگهان، کانن و سایر تولیدکنندگان دوربین‌های سنتی با انتخاب بسیار سخت و سرنوشت‌سازی مواجه شدند: یا باید به سرعت تکامل پیدا می‌کردند یا به یکباره تمام اعتبار خود را از دست می‌دادند.

انقلاب گوشی‌های هوشمند

در ابتدا گوشی‌های هوشمند در بین مردم به عنوان دستگاه‌های ارتباطی راحتی در نظر گرفته می‌شدند که ارتباطات زندگی روزمره را آسان‌تر کرده‌اند؛ اما خیلی زود توسعه یافتند و با توانایی‌های چندرسانه‌ایشان بسیار قدرتمند شدند.

شرکت‌هایی مانند اپل، سامسونگ و گوگل خیلی سریع نبض بازار را در دست گرفته و برای ساخت بهترین گوشی افزایش کیفیت دوربین‌ محصولات خود در بازار را در اولویت قرار دادند. دیگر تفاوت در نوع و کیفیت دوربین‌ها و به تبع آن عکس‌ها، یکی از اصلی‌ترین وجوه تمایز بین گوشی‌ها شد. در ادامه، همان‌طور که در سال‌های اخیر شاهدش هستیم، سیستم‌های دوربین گوشی‌های هوشمند به سیستم‌های لنز چندگانه، پردازش‌های نرم‌افزاری پیشرفته چه در حین عکاسی و چه بعد از آن و در نهایت عکاسی مبتنی بر هوش مصنوعی مجهز شده‌اند.

دوربین های جدید بدون آینه کانن

در اوایل مسیر پیشرفت دوربین گوشی‌های هوشمند، کاهش چشمگیری در فروش دوربین‌های کامپکت مشاهده شد. این محصول، با اینکه بهترین دوربین کنون نبود، اما در واقع قسمتی از بازار دوربین را اشغال می‌کرد که کانن در آن سلطه داشت و طبیعتا این کاهش فروش شرکت را با ضرری قابل توجه مواجه ساخت.

با دسترسی بیشتر به گوشی‌های هوشمند و بهبود کیفیت دوربین‌ها، کاربران عادی دیگر نیازی به سرمایه‌گذاری در دوربین‌های دیجیتال به صورت جداگانه نداشتند؛ حتی اگر این دوربین‌ها مانند کامپکت‌ها نسبتا ارزان‌قیمت هم می‌بودند.

کانن به شدت در دوربین‌های کامپکت خود سرمایه‌گذاری کرده بود و کم کم متوجه شد که فروش آن‌ها تقریباً متوقف شده است. این در حالی بود که کاربران هر روز با ویژگی‌های راحتی که گوشی‌های هوشمند برای عکاسی ارائه می‌دادند، مواجه می‌شدند و بیشتر و بیشتر به آن‌ها روی می‌آوردند.

مشکلات اولیه کانن

با افزایش روزافزون تمایل خریداران و مصرف‌کنندگان دوربین، به گوشی‌های هوشمند، دوربین‌های تخصصی به سرعت برای کاربران معمولی منسوخ شدند. در ابتدا، شرکت کانن هیچ نشانه‌ای از سازگاری با این موج نو نشان نداد و هیچ نوع تغییر رویه‌ای نداشت. در عوض، همچنان بر روی دوربین‌های DSLR و بدون آینه خود تمرکز کرد تا حداقل عکاسان حرفه‌ای را به عنوان مشتریان همیشگی خود حفظ کند.

بدون شک، این استراتژی، کانن را در قسمتی از بازار که در واقع عکاسان حرفه‌ای مشتری‌اش بودند، مسلط نگاه داشت، اما تنها سلطه‌اش بر این قسمت بازار بود و کاملاً از نیازهای کاربران روزمره که اکنون به گوشی‌های هوشمند روی آورده بودند، غافل بود.

همچنین کانن سرعت توسعه فناوری تصویربرداری در موبایل‌ها را دست کم گرفت. ویژگی‌هایی مثل عکاسی در حالت شب، پیشرفت عکاسی در حالت پرتره با گوشی و بهبودهای مبتنی بر AI به این معنی بود که گوشی‌های هوشمند دیگر حالا قادر بودند فاصله‌ای را که بین آن‌ها و دوربین‌های سنتی و حرفه‌ای عکاسی وجود داشت، تا حد زیادی پر کنند. کانن خیلی زود در موقعیتی نه چندان ایده‌آل قرار گرفت و اکنون نیاز به بازتعریف در رویکرد خود داشت تا شانسی برای بقا در این بازار داشته باشد.

گذار به دوربین‌های بدون آینه و هیبریدی

زمانی کانن واقعا تهدید واقعی گوشی‌های هوشمند را درک کرد، تمرکز خود را به سمت دوربین‌های بدون آینه معطوف کرد. کانن با این مدل‌ها سعی کرد تا با ارائه دوربینی جمع‌وجورتر، بدون اینکه کیفیت تصویر را کاهش دهد، دوباره کاربران گوشی‌های هوشمند را به سمت دوربین‌های خود جذب کند.

سری EOS R کانن در سال ۲۰۱۸ وارد بازار شد. این سری از دوربین‌ها یک پاسخ مستقیم به افزایش تقاضا برای دوربین‌هایی با عملکرد بالا بود که قادر بودند مکمل گوشی‌های هوشمند باشند، نه رقیب آن‌ها.

کانن همچنین شروع به ترکیب ویژگی‌هایی در دوربین‌هایش کرد که برای تولیدکنندگان محتوا و کاربران هیبریدی جذابیت داشت (کاربر هیبریدی به کسانی گفته می‌شود که هم از گوشی‌های هوشمند و هم از دوربین‌های حرفه‌ای استفاده می‌کنند). حالا دیگر مدل‌های جدید کانن به خاطر بهبودهای خود در فوکوس خودکار، قابلیت‌های بیشتر و بهتر در فیلمبرداری و ویدیو و همچنین در اتصال بی‌نقص و راحت به گوشی‌های هوشمند، شناخته می‌شدند.

استفاده از اتصال بلوتوث و Wi-Fi به این معنی بود که کاربران اکنون قادر به انتقال تصاویر با سرعت بالا بودند و این کار به خوبی می‌توانست فاصله بین دوربین‌های حرفه‌ای و تمایل به اشتراک‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی را پر کند.

دوربین های کانن سری EOS R

استقبال از محتوای ویدیویی و پدیده تولید محتوا

کانن باید با علاقه سریع و البته رو به فزونی کاربران به تولید محتوای ویدیویی کنار می‌آمد. شبکه‌های اجتماعی و پلتفرم‌هایی مانند یوتیوب، تیک‌تاک و اینستاگرام از طریق الگوریتم‌های خود، هر روز کاربران را به ایجاد محتوای ویدیویی با کیفیت بالا تشویق می‌کردند. گوشی‌های هوشمند به خاطر دسترسی و سهولت استفاده، در این زمینه پیشرو بودند و رقیب بلامنازعی به نظر می‌رسیدند.

کانن به این نکته به خوبی توجه کرد و راه حل را در دو چیز یافت: اول بهبود ویژگی‌های ویدیویی و قابلیت‌های فیلمبرداری محصولات خود و دیگر در جلب توجه بلاگرها و استریمرها.

دوربین کانن EOS M50 یک مثال عالی در این زمینه است. این مدل واقعا برای بلاگرها طراحی شده بود و دارای صفحه‌نمایش چرخان، فوکوس خودکار عالی و کیفیت 4K بود. این شرکت همچنین بهبودهای قابل توجهی در نرم‌افزار خود ایجاد کرد تا کاربران بتوانند به راحتی از دوربین‌های کانن خود به‌طور مستقیم استریم کنند.

دوربین کانن EOS M50

رقابت با گوشی‌های هوشمند

برای کانن واضح بود که رقابت با گوشی‌های هوشمند فراتر از تمرکز بر سخت‌افزار یا نرم‌افزار است و مساله بیشتر بر سر فلسفه وجودی گوشی‌های هوشمند در متن زندگی مردم است. کانن دریافت که تقریبا همه چیز به تجربه کاربری و سطوح راحتی که گوشی‌های هوشمند ارائه می‌دهند، مربوط می‌شود.

با گوشی هوشمند و قابلیت تنظیمات آنی و اشتراک‌گذاری فوری، عکاسی به ناگهان برای تقریبا همه بسیار آسان شد. کانن هم به این موضوع پاسخ داد و رابط کاربری خود را بهبود بخشید، صفحه‌نمایش‌های لمسی را اضافه کرد و برنامه‌هایی توسعه داد که روند انتقال و ویرایش تصاویر را در دستگاه‌های موبایل ساده‌تر می‌کردند.

کانن همچنین به بررسی دسته‌های جدید محصولات پرداخت که به دنبال ترکیب راحتی گوشی‌های هوشمند با کیفیت بالای تصویربرداری اپتیک بود. کانن پاورشات زوم (Canon Powershot Zoom)، یک مثال عالی برای این ترکیب است. این وسیله برای ارائه چیزی طراحی شده بود که گوشی‌های هوشمند قادر به ارائه آن نبودند: یک زوم اپتیکال عالی در وسیله‌ای بسیار راحت و قابل حمل.

دوربین کانن پاورشات زوم (Canon Powershot Zoom)

آینده کانن

با نگاه به جلو، آینده برای کانن امیدوارکننده به نظر می‌رسد و می‌توانیم مطمئن باشیم که این شرکت به تطبیق خود در این بازار ادامه خواهد داد و اجازه نمی‌دهد مانند بسیاری از شرکت‌های بزرگ ساخت دوربین، به فراموشی سپرده شود. ظهور و رشد سریع فناوری‌های جدیدی مانند واقعیت افزوده (Augmented reality) و واقعیت مجازی، به این معنی است که این شرکت به سمت فناوری‌های تصویربرداری جدیدی حرکت خواهد کرد که فراتر از عکاسی سنتی خواهند بود.

همچنین این احتمال وجود دارد که کانن به بررسی قابلیت‌های AI در محصولات خود ادامه دهد تا بتواند امکان پردازش‌های هوشمندتری را به دوربین‌های خود ببخشد. همچنین انتظار می‌رود کانن خط تولید خود را ساده کند و شاید به طور کامل از DSLRهای سنتی جدا شود و تولیدشان را متوقف کند.

هیچ شکی نیست که گوشی‌های هوشمند کانن را وادار کردند تا به‌طور کامل رویکرد خود را در زمینه فناوری دوربین متحول کند. در حالی که در ابتدای شروع هر تغییر عظیمی ممکن است مقاومت‌هایی وجود داشته باشد، شرکت کانن خیلی زود مقاومت را کنار گذاشت و این تغییرات را پذیرفت.

رقابتی که گوشی‌های هوشمند کانن را به آن فراخواندند، در واقع به نوعی به نفع کانن تمام شد؛ این رقابت باعث شد که این شرکت خط تولید محصولاتی را راه‌اندازی کند که واقعا بهتر از همیشه بودند. نحوه انطباق محصولات کانن با روندهای مرسوم در رسانه‌های اجتماعی به این معنی است که این شرکت ارتباط خود را با بازار روز حفظ کرده و پیش‌بینی می‌شود نیاز به محصولات کانن لااقل برای مدتی طولانی در بازار همچنان وجود خواهد داشت.

منبع: CANONRUMORS



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *تعداد پاسخ به پرسش امنیتی تمام شده است. لطفا مجدد تلاش نمایید.

دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X