همه‌ی تفاوت‌های کلیدی سریال «خاندان اژدها» و «بازی تاج و تخت»

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۶ دقیقه
جان اسنو

گرچه سریال «خاندان اژدها» پیش درآمدی بر مجموعه تلویزیونی «بازی تاج و تخت» است و از همان لوکیشن و مناظر بهره می‌برد، اما اسپین‌آفی متفاوت به حساب می‌آید. در واقع سریال «خاندان اژدها» از بسیاری زوایا شبیه به «بازی تاج و تخت» به نظر می‌رسد اما در عین حال از برخی جهات کاملا با این سریال تفاوت دارد.

از آنجا که سریال «بازی تاج و تخت» توانسته در مدت زمان اندکی به محبوبیت گسترده دست پیدا کند شبکه‌ی HBO به دنبال افزایش مخاطبان آن است. به همین منظور چندین اسپین آف برای این سریال در حال ساخت هستند که از جمله‌ی آن‌ها می‌توان به «خاندان اژدها» اشاره کرد. فصل اول این سریال قرار است با ۱۰ قسمت در ۲۱ آگوست ۲۰۲۲ منتشر شود هرچند هنوز هیچ خبری مبنی بر ساخت فصل دوم آن در دسترس نیست.

سریال «خاندان اژدها» حدود ۲۰۰ سال قبل از «بازی تاج و تخت»، یعنی در اوج سلطنت خاندان تارگرین اتفاق می‌افتد. گرچه این خاندان در آن زمان قدرت زیادی داشتند، اما همه چیز آن‌قدرها ایده آل نبوده و رقابت‌های شخصی و سیاسی نه تنها در بین اعضای خاندان کاملا مشهود است، بلکه باعث شده هفت پادشاهی وستروس رو به روی هم بایستند و به دو قسمت تقسیم شوند. همین مشکلات باعث بروز جنگ داخلی‌ای در بین تارگرین‌ها تحت عنوان رقص اژدها می‌شود که یکی از بزرگ‌ترین و خونین‌ترین درگیری‌هایی است که تا آن زمان در این سرزمین‌ها دیده شد.

سریال «خاندان اژدها» بر اساس داستان «بازی تاج و تخت» ساخته شده و بنابراین قطعا شباهت‌های کلیدی زیادی نیز در بین این دو سریال وجود خواهد داشت. به هر حال این سریال تلویزیونی هم در وستروس اتفاق می‌افتد و حول محور افرادی در جریان خواهد بود که می‌خواهند بر تخت آهنین بنشینند و حکومت را به دست بگیرند، بنابراین باز هم در این سریال شاهد حضور خاندان‌هایی متخاصم، دسیسه‌های سیاسی، نبردهای حماسی و تعداد زیادی اژدها خواهیم بود. اما در عین حال، از منظری دیگر می‌توان گفت که این سریال کاملا با «بازی تاج و تخت» متفاوت است. گرچه برخی نکات این دو سریال را به هم ربط می‌دهند، اما داستان و شخصیت‌های «خاندان اژدها» تفاوت‌های زیادی با «بازی تاج و تخت» دارند.

داستان و دوره زمانی «خاندان اژدها» از چه لحاظ با «بازی تاج و تخت» تفاوت دارد؟

خاندان اژدها

سریال «خاندان اژدها» با سکانسی آغاز می‌شود که در آن شورای بزرگی در سال ۱۰۱ پس از میلاد توسط پادشاه، جنریس تارگرین یکم برای تعیین جانشینش برگزار شده است. همین سکانس نشان می‌دهد که این سریال با «بازی تاج و تخت» تفاوت زیادی دارد و گرچه برخی ساختارهای قدرت وستروس تا حدودی بی‌تغییر باقی مانده‌اند مثلا همچنان استارک‌ها بر شمال حکومت می‌کنند و لنیسترها ثروت زیادی دارند اما همچنان می‌توان به تفاوت‌های کلیدی‌ای در بین این دو سریال اشاره کرد. در واقع برخلاف «بازی تاج و تخت»، هم اکنون سلسله تارگرین‌ها در اوج قدرت هستند و وستروس را اداره می‌کنند و اژدهایان بسیار بیشتری نیز در سریال «خاندان اژدها» حضور دارند. خانواده‌های کلیدی موجود در سریال «خاندان اژدها» یا اصلا در «بازی تاج و تخت» حضور ندارند و یا تاثیر زیادی بر این سریال نداشته‌اند، مانند «خاندان اژدها» که از مهم‌ترین افراد داستان این پیش درآمد به حساب می‌آیند.

البته، در این سریال جنگ داخلی‌ای هم در بین خاندان تارگرین تحت عنوان رقص اژدها رخ می‌دهد که باعث تمایز کامل این سریال از «بازی تاج و تخت» می‌شود. هر چند «بازی تاج و تخت» هم خالی از درگیری نبود زیرا در آن، پنج پادشاهی به جان هم افتادند و بین زنده‌ها و مردگان هم نبردهایی رخ داد. اما جنگ خاندان اژدها، نه تنها وستروس را به دو قسمت تقسیم می‌کند، بلکه بیشتر یک نبرد داخلی به حساب می‌آید. در حقیقت این سریال به روایت خصومت‌ها و کینه‌های خانوادگی‌ای می‌پردازد که در طول دهه‌ها شکل گرفته‌اند و سبب به راه افتادن آتش خشم عظیمی می‌شوند.

بنابراین می‌توان گفت که دامنه‌ی حماسی این سریال گسترده‌تر است زیرا این سریال از ابتدا تا انتها حدود ۳۰ سال طول می‌کشد، در حالی که جدول زمانی بازی تاج و تخت کمتر از یک دهه را پوشش می‌داد و بیشتر به روابط خانوادگی و صحنه‌های احساسی می‌پرداخت. دنریس تارگرین در بازی تاج و تخت می‌خواست زمام امور را به دست بگیرد، اما در «خاندان اژدها»، تارگرین‌ها، خودشان همه کاره هستند و جنگ و نزاع برای کنترل امور در بین خودشان رخ می‌دهد.

تفاوت‌های شخصیت‌های دو سریال

خاندان اژدها

قطعا هر بیننده‌ای وسوسه می‌شود که به شخصیت‌های «خاندان اژدها» نگاهی بیندازد و ببیند که شباهت‌هایی در بین آن‌ها و شخصیت‌های «بازی تاج و تخت» وجود دارد یا نه. این کار پیش‌تر انجام شده و می‌توان دید که آلیسنت هایتاور با سرسی لنیستر و مارگری تایرل، رینیرا تارگرین با دنریس، اتو های تاور با لیتل فینگر و لیدی میساریا با واریس قابل مقایسه هستند. اما در حقیقت هر کدام از این کاراکترها شخصیت منحصربه‌فردی دارند و قطعا کاراکتر آن‌ها از شخصیت‌های «بازی تاج و تخت» متمایز خواهند بود. هر چند لاجرم شباهت‌هایی وجود خواهد داشت، نه فقط به این دلیل که همه‌ی آن‌ها در وستروس زندگی می‌کنند و داستان هر دو سریال حول محور تخت آهنین جریان دارد، اما می‌توان تفاوت‌های بین این کاراکترها را به وضوح مشاهده کرد.

رینیرا ممکن است باور داشته باشد که تخت آهنین متعلق به اوست و برای به دست آوردن آن از انجام هیچ کاری دریغ نکند، اما برخلاف دنریس، او از کودکی برای ملکه شدن بزرگ شده است. اتو ممکن است مانند لیتل فینگر سیاس باشد، اما وفاداری او به جناح خود کاملا آشکار است. آلیسنت فرزندانش را دوست دارد و مانند سرسی برای محافظت از آن‌ها دست به هر کاری می‌زند، اما هرگز از همان تاکتیک استفاده نمی‌کند تا قدرت را به دست بگیرد و در واقع نمی‌توان گفت که مانند او یک شرور تمام عیار است. میساریا هم از روش‌هایی کاملا متفاوت از روش‌های واریس استفاده می‌کند و سبک و سیاقشان با هم کاملا فرق دارد.

به‌علاوه، «بازی تاج و تخت» کاراکترهای بسیار زیادی داشت که ریشه یابی آن‌ها فوق‌العاده آسان بود و به راحتی می‌شد دریافت که قهرمان داستان، استارک‌ها بودند. بعضی از این شخصیت‌ها از نظر اخلاقی پیچیده‌تر بودند، اما در کل این سریال بیشتر اوقات به همان بحث ابتدایی نزاع خوب و بد باز می‌گشت و این امر به وضوح در دشمنی بین جان اسنو و رمزی بولتون در نبرد حرام زادگان، یا درگیری نهایی دوباره پادشاه شب مشهود بود. در مقابل در «خاندان اژدها» هیچ وایت واکری وجود ندارد و در واقع نمی‌توان با اطمینان گفت که کدام کاراکتر خوب و کدام بد است زیرا همه‌ی کاراکترها به نوعی شخصیتی خاکستری دارند.

نبردهای دیدنی‌تر سریال «خاندان اژدها»

خاندان اژدها

یکی از ویژگی‌هایی که معرف «بازی تاج و تخت» است، سکانس‌های اکشن حماسی آن بودند اما قطعا نبردهای «خاندان اژدها» نیز به احتمال زیاد به همان بزرگی خواهند بود. با توجه به اینکه میگوئل ساپوچنیک، یکی از عوامل تولید قسمت هارد هوم و نبرد حرام زادگان یکی از تهیه کنندگان این سریال است و بودجه‌ای معادل ۱۵ تا ۲۰ میلیون دلار بر طبق گزارش‌ها برای فصل یک «خاندان اژدها» هزینه شده، پس دلیلی وجود ندارد که فکر کنیم این سریال از لحاظ صحنه‌های مبارزه چیزی از «بازی تاج و تخت» کم خواهد داشت.

هر چند ممکن است تفاوت‌هایی در نوع نبردها وجود داشته باشد. شاید تعداد جنگ‌ها و یا تعداد اژدهایانی که در این دو سریال ظاهر شدند با هم متفاوت باشد. در کل سریال «خاندان اژدها» ۱۷ اژدها خواهد داشت که به طور مستقیم در درگیری‌ها شرکت خواهند داشت، گاهی ممکن است بر روی مردم آتش ببارند و گاهی هم با یکدیگر مبارزه کنند، بنابراین قطعا صحنه‌های نبرد «خاندان اژدها» دیدنی‌تر خواهند بود.

منبع: screenrant

راهنمای تماشای سریال


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X