بررسی گوشی آنر X7a؛ رقیب خوشقیمت گلکسی A14 سامسونگ
آنر حدود چند ماه قبل از یک گوشی هوشمند اقتصادی با امکانات بسیار خوب به نام آنر X7a رونمایی کرد تا در ردهی گوشیهای هوشمند اقتصادی نمایندهی بسیار خوبی برای رقابت با گوشیهای همرده سایر برندها نظیر گلکسی A14 تازه وارد سامسونگ داشته باشد. این محصول اخیراً در فروشگاه آنلاین دیجی کالا موجود شده و از مشخصات فنی مناسبی نسبت به قیمتش بهره میبرد. در این مقاله قصد داریم به نقد و بررسی آنر X7a بپردازیم و ببینیم که آیا با توجه به مشخصات و قابلیتهایی که ارائه میدهد، خرید آن منطقی است یا نه. با دیجی کالا مگ همراه باشید.
مشخصات کلی گوشی هوشمند آنر X7a در یک نگاه
طراحی و کیفیت ساخت
نمایشگر و کیفیت صدا
عملکرد سختافزاری و نرمافزاری
سیستم دوربین
باتری و شارژدهی
جمعبندی و سخن پایانی
مزایای آنر X7a
معایب آنر X7a
مشخصات کلی گوشی هوشمند آنر X7a در یک نگاه
آنر که سالهاست خود را از زیر سایه هواوی خارج کرده، پیشرفت چشمگیر و محسوسی در حوزهی طراحی و تولید گوشیهای هوشمند پیشرفته و اقتصادی داشته و سال گذشته نیز موفق شد با عرضهی محصولات باکیفیت جای پای خود را در بازار چین و اروپا محکمتر کند. آنر X7a، یکی از جدیدترین محصولات اقتصادی این برند چینی است که اواخر سال ۱۴۰۱ وارد بازار جهانی گوشیهای هوشمند شده است. قبل از اینکه به نقد و بررسی بخشهای مختلف گوشی هوشمند آنر X7a بپردازیم و ببینیم که آیا این گوشی ارزش خرید دارد یا نه، خالی از لطف نیست که نگاهی به جدول مشخصات فنی این گوشی هوشمند اقتصادی داشته باشیم تا ببینیم وضعیت آن روی کاغذ به چه صورت است.
نام گوشی | آنر X7a |
ابعاد و وزن | ۱۶۷.۵ در ۷۶.۹ در ۸.۳ میلیمتر / ۱۹۶ گرم |
مشخصات نمایشگر | TFT LCD با پشتیبانی از نرخ رفرشریت ۹۰ هرتز، بیشینهی روشنایی ۴۰۰ نیت – اندازهی ۶.۷۵ اینچی با تراکم پیکسلی ۲۶۰ پیکسل بر هر اینچ و وضوح ۷۲۰ در ۱۶۰۰ – نسبت تصویر ۲۰:۹ – نسبت نمایشگر به بدنه حدود ۸۵.۴ درصد |
گواهی ضد آب و ضد گردوغبار | ندارد |
کیفیت ساخت | فریم و پنل پشتی از جنس پلاستیک باکیفیت |
سیستمعامل و پردازنده | اندروید ۱۲ و رابط کاربری Magic UI 6.1 / پردازندهی ۱۲ نانومتری هلیو G37 مدیاتک MT6765H- همراه با پردازندهی گرافیکی PowerVR GE8320 |
ترکیب حافظهی رم و حافظهی داخلی |
۱۲۸ گیگابایت حافظهی داخلی و ۴ گیگابایت حافظهی رم ۱۲۸ گیگابایت حافظهی داخلی و ۶ گیگابایت حافظهی رم |
دوربینها | ۵۰ مگاپیکسلی اصلی با فوکوس خودکار با تشخیص فاز با گشودگی دیافراگم f/1.8 – دوربین ۵ مگاپیکسلی اولترا واید با گشودگی دیافراگم f/2.2 – دوربین ۲ مگاپیکسلی ماکرو با گشودگی دیافراگم f/2.4 – دوربین ۲ مگاپیکسلی تشخیص عمق تصویر با گشودگی دیافراگم f/2.4 |
دوربین سلفی | سنسور ۸ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.0 |
کیفیت فیلمبرداری و حالتهای دوربین | دوربین اصلی 1080p با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه – دوربین سلفی 1080p با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه – مجهز بودن به حالت panorama و HDR |
باتری و شارژر | باتری غیر قابل تعویض ۶۰۰۰ میلیآمپر ساعتی – پشتیبانی از فناوری شارژ سریع ۲۲.۵ واتی – پشتیبانی از شارژ معکوس ۵ وات |
سایر مشخصات | بلوتوث نسخهی ۵.۱ – حسگر اثر انگشت ادغام شده با دکمهی پاور – دو سیم کارت – درگاه USB 2.0 – پشتیبانی از نسل پنجم اینترنت همراه (5G) – اسپیکر – جک ۳.۵ میلیمتری – پشتیبانی از OTG – شتابسنج – ژیروسکوپ – قطبنما |
رنگهای قابل عرضه | مشکی، آبی و چند رنگ |
طراحی و کیفیت ساخت
اگر گوشی هوشمند آنر X7 که حدود یک سال از زمان عرضهی آن به بازار میگذرد و یکی از پرفروشترین محصولات اقتصادی آنر به شمار میآید را دیده باشید، احتمالاً به این موضوع پی خواهید برد که طراحی پنل پشتی و جلویی آن تا حدود بسیار زیادی مشابه آنر X7a است. حتی اگر این دو گوشی را در کنار یک دیگر قرار دهیم، شاید تشخیص آن که کدام آنر X7a است و کدام آنر X7، کمی برایتان مشکل باشد. اما اگر به پشت گوشی آنر X7a با دقت بیشتری نگاه کنید، میتوانید ماژول دوربین بازطراحی شده این گوشی در را یک محفظه مستطیلی شکل جدید ببینید. در این طراحی جدید، یکی از سنسورهای دوربین به همراه فلش LED از سه سنسور دیگر گوشی جدا و در بخش دیگری به صورت مستقل قرار گرفته است. آنر همچنین دور سنسورهای دوربین این گوشی را با یک برچسب تزئینی پوشانده تا سبک جدیدی به طراحی گوشیهای هوشمند اقتصادیاش ببخشد.
به غیر از طراحی جدید ماژول دوربین، آنر دست به تغییرات خاصی نزده و عملاً از طراحی آنر X7 در این گوشی هوشمند جدید استفاده کرده است. در فریم سمت راستی این گوشی هوشمند اقتصادی جدید آنر دکمهی پاور که با حسگر اثر انگشت ادغام شده و دکمههای کم و زیاد کردن صدا دیده میشوند. در فریم پایینی شاهد قرارگیری یک میکروفون، پورت شارژ USB-C، بلندگوهای قوی و جک ۳.۵ میلیمتری صدا هستیم که هنوز هم طرفداران بسیار زیادی دارد و اکثر کاربران از وجود آن در گوشیهای هوشمند استقبال میکنند. در فریم بالایی نیز درگاه سیم کارت و کارت حافظهی میکرو SD برای افزایش فضای ذخیرهسازی این گوشی به چشم میخورد.
این گوشی به طور همزمان از دو سیم کارت فعال پشتیبانی میکند و همراه با کابل USB-C، آداپتور و قاب محافظ درون جعبه به کاربران تقدیم میشود. آنر جزو محدود برندهای فعال در حوزهی گوشیهای هوشمند است که آداپتور و یک قاب محافظ شفاف باکیفیت را درون جعبهی گوشی در اختیار کاربران قرار میدهد. آنر X7a، گوشی هوشمند بسیار خوش دستی است و کاربران از کار کردن با آن لذت خواهند برد. فریم جانبی این گوشی هوشمند از فلز ساخته شده و وقتی با یک دست از آن استفاده میکنید، دکمهها به راحتی قابل دسترسی هستند.
به لطف طراحی ارگونومیک این گوشی، دیگر هیچ بخشی از نمایشگر را به طور اتفاقی لمس نمیکنید. این گوشی ضخامت بسیار کمی دارد و کاملاً باریک است، به همین دلیل به راحتی درون جیب کاربران قرار میگیرد. پنل پشتی آنر X7a از جنس پلاستیک بسیار باکیفیتی تولید شده که با در نظر گرفتن قیمت آن، خیلی جای تعجب ندارد. بنابراین، خبری از پنل پشتی شیشهای و یا فلزی نیست. حاشیههای اطراف پنل جلویی این گوشی، ضخامت قابل قبولی دارند و دوربین سلفی نیز درون حفرهی نمایشگر این گوشی جای خوش کرده است. از آنجایی که پنل پشتی این گوشی طراحی شفاف دارد، لکههای اثر انگشت و چربی به راحتی روی آن مشخص میشوند. این گوشی ابعادی ۱۶۷.۵ در ۷۶.۹ در ۸.۳ میلیمتری دارد و وزن آن نیز به ۱۹۶ گرم میرسد که بیشتر به خاطر وجود یک باتری پرظرفیت است. همچنین این گوشی هوشمند از گواهینامه ضدآب و ضد گردوغبار پشتیبانی نمیکند، بنابراین این موضوع را نیز در هنگام استفاده از این گوشی مد نظر قرار دهید. در مجموع میتوان اشاره کرد که آنر X7a، به عنوان یک گوشی اقتصادی از طراحی و کیفیت ساخت خوبی بهره میبرد.
نمایشگر و کیفیت صدا
آنر X7a در پنل جلویی مجهز به یک نمایشگر ۶.۷۴ اینچی از جنس LCD IPS است که از تراکم پیکسلی ۲۶۰ پیکسل بر هر اینچ و نسبت تصویر ۲۰:۹ پشتیبانی میکند و تصاویر را با وضوح کیفیت ۷۲۰ در ۱۶۰۰ پیکسل برای کاربران به نمایش میگذارد. نمایشگر گوشی هوشمند اقتصادی آنر پشتیبانی از نرخ رفرش ریت ۹۰ هرتزی را نیز به همراه دارد که میتواند اسکرول روانی را به کاربران ارائه دهد. اگر به طراحی نمایشگر این گوشی دقت کنید، متوجه مسطح نبودن لبههای آن خواهید شد، همین عامل موجب شده تا گوشی بسیار خوش دست باشد و به راحتی بتوان با یک دست از آن استفاده کرد. همانطور که انتظار میرود، حاشیههای تقریباً زیادی اطراف نمایشگر این گوشی به چشم میخوردند که این حاشیهها در بخش فریم پایینی بسیار بیشتر از سایر بخشها هستند. تقریباً حدود ۸۵ درصد از پنل جلویی این گوشی را نمایشگر IPS اشغال کرده و دوربین سلفی نیز در بالاترین نقطهی این نمایشگر درون حفرهی نمایشگر قرار گرفته است.
رنگها به صورت کاملاً واضح و شفاف در نمایشگر این گوشی هوشمند آنر به نمایش در میآیند و کنتراست مناسبی دارند. همچنین حداکثر روشنایی نمایشگر این گوشی تا حد مناسبی بالاست که شما میتوانید در زیر نور شدید آفتاب نیز از گوشی هوشمند اقتصادی خود استفاده کنید. پشتیبانی نمایشگر این گوشی از رفرش ریت ۹۰ هرتزی ممکن است کمی عجیب به نظر برسد. برای مثال آیفون ۱۲ که گوشی هوشمند پرچمدار اپل به شمار میرود، از نرخ رفرش ریت ۶۰ هرتزی پشتیبانی میکند، اما صفحهنمایش این گوشی اسکرول و انیمیشنهای روانتر و نرمتری را نسبت به نمایشگرهای ۶۰ هرتزی به کاربران ارائه میدهد. با این حال در برخی مواقع شاهد لگوباگ نسبتاً زیادی هنگام اسکرول کردن منوها خواهید بود که این موضوع قطعاً به پردازندهی این گوشی مربوط میشود.
طبیعتاً اندازهی نمایشگر هرچه بزرگتر باشد، کاربران از دیدن محتواهای ویدیویی و فیلم و سریال لذت بیشتری خواهند برد و این موضوع در مورد نمایشگر آنر X7a نیز به درستی صدق میکند. انتظار داشتیم که آنر از یک سیستم صوتی دوگانه به عنوان مکمل بخش نمایشگر این گوشی بهره ببرد، اما با توجه به اقتصادی بودن این گوشی، شاهد استفاده از یک اسپیکر در فریم پایینی این گوشی هستیم. این اسپیکر حجم و وضوح صدای نسبتا مناسبی به کاربران ارائه میدهد و کیفیت قابل قبولی دارد. این گوشی هوشمند جدید، برخلاف بسیاری از میانردههای شرکتهای دیگر، از جک ۳.۵ میلیمتری صدا نیز بهره میبرد که این موضوع نیز تا حد بسیار زیادی برای کاربران حائز اهمیت است.
عملکرد سختافزاری و نرمافزاری
آنر X7a از تراشهی هلیو G37 مدیاتک به عنوان قلب تپنده بهره میبرد که یک تراشهی کاملاً اقتصادی است و در کنار آن پردازندهی گرافیکی PowerVR GE8320 به انجام وظیفه میپردازد. هلیو G37 مدیاتک، یک پردازندهی هشت هستهای است که با لیتوگرافی ۱۲ نانومتری مدیاتک تولید شده و ۴ هستهی Cortex-A53 آن با حداکثر فرکانس کاری ۲.۳ گیگاهرتز و ۴ هستهی دیگر آن با حداکثر فرکانس کاری ۱.۷ گیگاهرتز مشغول به فعالیت هستند. ۴ یا ۶ گیگابایت حافظهی رم به همراه ۱۲۸ گیگابایت حافظهی داخلی برای این گوشی در نظر گرفته شده که کاربران میتوانند متناسب با نیاز خود دست به انتخاب بزنند. خوشبختانه آنر X7a از درگاه کارت حافظهی میکرو SD نیز پشتیبانی میکند و کاربران قادرند فضای ذخیرهسازی این گوشی را به دلخواه خود افزایش دهند.
در مورد عملکرد پردازشی این گوشی هوشمند آنر باید اشاره کنیم که انتظار چندانی از آن نمیرود و در هنگام استفاده از آن باید صبوری زیادی به خرج دهید. با اینکه این گوشی از نرخ رفرش ریت ۹۰ هرتزی پشتیبانی میکند، اما این موضوع را به ندرت در هنگام اسکرول کردن متوجه خواهید شد. چراکه لگوباگهای بسیار زیادی در این گوشی در حالت عادی دیده میشوند که بسیار ناامیدکننده است. گاهی اوقات نیاز است تا برای اجرای یک اپلیکیشن، چند بار روی آیکون آن ضربه بزنید؛ چرا که سرعت پاسخگویی لمس آن کمی پایین است. اجرا شدن اپها نیز با تأخیر همراه است، اما حین اجرای مرورگر و اپها اصلی و مهم گوشی، لگوباگ زیادی وجود ندارد. پردازندهی این گوشی برای گرفتن عکس و یا ویدیو سرعت عمل مناسبی خواهد داشت؛ به شرطی که اپ دوربین از قبل در پس زمینه در حال اجرا شدن باشد.
آنر به هیچ عنوان این گوشی را برای اهداف گیمینگ تولید نکرده است، بنابراین احتمالاً میتوانید حدس بزنید که این گوشی برای اجرای بازیهای سنگین، شما را کلافه خواهد کرد. در حقیقت، پردازندهی این گوشی نمیتواند به خوبی بازیهای سهبعدی را اجرا کند. این گوشی بازی Asphalt 9 را با تنظیمات Low اجرا میکند، اما گیمپلی روانی را به شما ارائه نمیدهد. این موضوع در مورد اجرای Call of Duty Mobile نیز به درستی صدق میکند. درست است که بازیها برای شما اجرا میشوند، اما به هیچ عنوان از بازی کردن لذت نخواهید برد. در مجموع عملکرد سختافزاری این گوشی هوشمند اقتصادی آنر را اینطور میتوان خلاصه کرد: آنر X7a برای استفادهی عادی و روزمره گزینهی بسیار مناسبی است و بیشتر به درد کاربرانی میخورد که از گوشی هوشمند خود انتظار چندانی ندارد و برای گشتن در فضای مجازی و تماشای فیلم و سریال به دنبال خرید یک گوشی ارزانقیمت هستند.
از لحاظ نرمافزاری باید اشاره کنیم که سیستمعامل اندروید ۱۲ به صورت پیشفرض روی این گوشی هوشمند اقتصادی آنر نصب شده و رابط کاربری Magic UI 6.1 را اجرا میکند. در این رابط کاربری، تعداد زیادی اپلیکیشنهای از پیش نصب شده وجود دارد، اما اگر نیازی به این کار ندارید یا میخواهید مقداری از فضای حافظهی داخلی خود را آزاد کنید، به دلخواه خود میتوانید آنها را حذف کنید. این رابط کاربری، قابلیت شخصیسازی زیادی را به شما نمیدهد. اما با این حال میتوانید یک سری از بخشهای گوشی را مطابق با سلیقهی خود تغییر دهید. خوشبختانه بهروزرسانی اندروید ۱۳ و رابط کاربری Magic UI 7 برای این گوشی بهزودی در دسترس خواهد بود.
سیستم دوربین
آنر از یک سیستم دوربین چهارگانه در پنل پشتی این گوشی هوشمند اقتصادیاش استفاده کرده که شامل سنسور اصلی ۵۰ مگاپیکسلی، ۵ مگاپیکسلی اولترا واید و دو سنسور ۲ مگاپیکسلی ماکرو و عمق میدان میشود. این سیستم دوربین بر روی کاغذ برای یک گوشی هوشمند اقتصادی، بسیار مناسب است، اما باید دید در عمل این سنسورها چگونه هستند. از سنسور اصلی شروع کنیم؛ جایی که دوربین ۵۰ مگاپیکسلی این گوشی عملکرد بسیار خوبی دارد و با استفاده از آن میتوان تصاویر باکیفیتی را ثبت کرد. در تصاویر ثبت شده با این دوربین، جزئیات واضح هستند، رنگها مناسب به نظر میرسند و محدوده دینامیکی نیز به طرز شگفتانگیزی خوب است. همچنین اگر با استفاده از حالت Pro عکاسی میکنید، عکسهایی که میگیرید کنتراست فوق العادهای خواهند داشت.
همهی این موارد ذکر شده در صورت وجود داشتن، شرایط نوری مناسب است و باید به این مسئله توجه کنید که این گوشی حالت Night Mode یا عکاسی در شب ندارد. هنگام عکاسی در شب، تصاویر شارپنس بالایی ندارند و نویز زیادی در آنها دیده میشود. دوربین ۵ مگاپیکسلی اولترا این گوشی نیز عملکرد قابل قبولی دارد و برای عکاسی از سوژههایی که به سختی در یک قاب قرار میگیرند، بسیار کاربردی خواهد بود. اما سنسور ماکرو و عمق میدان این گوشی چندان رضایتبخش نیستند و تصاویر ثبت شدهی با استفاده از آنها اغلب تار به نظر میرسند.
آنر در پنل جلویی این گوشی از یک دوربین سلفی ۸ مگاپیکسلی نیز استفاده کرده که در شرایط نوری مناسب تصاویر باکیفیتی میگیرد، اما در ثبت جزئیات بسیار ناتوان است و این موضوع را میتوان با زوم کردن روی یک تصویر ثبت شده این سنسور، به خوبی متوجه شد. قابلیت فیلمبرداری این گوشی به 1080P با حداکثر سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه محدود شده و با توجه به نبود لرزشگیر اپتیکال، تعریف چندانی ندارد. به طور کلی سیستم دوربین این گوشی، عملکرد رضایتبخشی دارد و میتوان با آن عکسهای خوبی گرفت.
باتری و شارژدهی
بدون شک نقطه قوت اصلی آنر X7a، باتری پرظرفیت آن است که به راحتی میتواند در این زمینه رقبای خود را شکست دهد. آنر از یک باتری عظیم ۶۰۰۰ میلیآمپر ساعتی به عنوان منبع تغذیهی این گوشی هوشمند اقتصادی استفاده کرده که در استفادههای عادی از گوشی، قادر است تا حداقل سه روز انرژی لازم برای فعالیت گوشی را تأمین کند. درون جعبهی این گوشی یک شارژر ۲۲.۵ واتی قرار گرفته که میتواند این گوشی هوشمند را در عرض ۹۰ دقیقه به طور کامل شارژ کند.
جمعبندی و سخن پایانی
آنر X7a، گوشی هوشمند اقتصادی جدید آنر است که با قیمت مناسب و امکانات خوبی در بازار گوشیهای هوشمند به فروش میرسد و در مجموع میتواند برای افرادی که به دنبال استفادههای سنگین از گوشی هوشمند خود نیستند، گزینهی خرید بسیار مناسبی باشد. نمایشگر این گوشی از رفرش ریت ۹۰ هرتزی نیز پشتیبانی میکند و باتری ۶۰۰۰ میلیآمپر ساعتی آن نیز شارژدهی فوقالعادهای دارد. در رنج قیمتی آنر X7a میتوان به رقبای خوبی نظیر ردمی ۱۰ ۲۰۲۰ و گلکسی A14 سامسونگ اشاره کرد که اولی باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی دارد و دومی نیز از پردازندهی قدرتمندتر هلیو G80 بهره میبرد.
مزایای آنر X7a
- باتری پرظرفیت ۶۰۰۰ میلیآمپر ساعتی
- نمایشگر بزرگ ۹۰ هرتزی
- سیستم دوربین خوب
معایب آنر X7a
- عملکرد ضعیف پردازنده
- نمایشگر با رزولوشن پایین
در این مطلب به نقد و بررسی گوشی هوشمند جدید و اقتصادی آنر یعنی آنر X7a پرداختیم. آیا شما هم خرید این گوشی جدید آنر را به دیگران توصیه میکنید یا نظر دیگری دارید؟ به نظرتان گزینههای بهتری هم نسبت به این گوشی هوشمند اقتصادی در بازار هست؟ لطفاً نظرات و تجربیات خود را در این رابطه با ما و سایر کاربران دیجی کالا مگ در بخش کامنتها به اشتراک بگذارید.
منبع: noypigeeks
گلکسی A14 قطعا بهتره