آنر با انتشار یک ویدیو طراحی گوشی تاشوی مجیک V را فاش کرد
مدتی قبل آنر رسما اعلام کرد که اولین گوشی تاشوی این شرکت با نام آنر مجیک V راهی بازار میشود. اگرچه این شرکت هنوز تاریخ معرفی گوشی را اعلام نکرده، اما به لطف انتشار یک تیزر میتوانیم به طراحی این گوشی تاشو بپردازیم. روی هم رفته مجیک V یک گوشی تاشوی افقی محسوب میشود و این یعنی با طراحی مشابه گلکسی زد فولد ۳ سروکار داریم.
این نوع گوشیها قرار است تا حدی بهعنوان تبلت انجام وظیفه کنند و به همین خاطر نمایشگر اصلی آنها اندازهی بزرگی دارند. مدیرعامل آنر مدعی شده که این گوشی تاشو در سال ۲۰۲۲ رتبهی اول این بازار را از آن خود میکند. با وجود اینکه هنوز اطلاعاتی دربارهی تاریخ عرضهی آن فاش نشده، ولی به نظر میرسد تا حدود یک ماه دیگر شاهد معرفی آن خواهیم بود.
از سوی دیگر بر اساس یک گزارش جدید، این گوشی همراه با جدیدترین چیپست پرچمدار کوالکام یعنی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ راهی بازار خواهد شد. برای یادآوری باید بگوییم که پردازندهی این چیپست مطابق معمول از سه بخش اصلی تشکیل شده است. هسته اصلی، Cortex-X2 است که سرعتی برابر با ۳٫۰ گیگاهرتز ارائه میدهد. در کنار آن از ۳ هستهی قدرتمند Cortex-A710 استفاده شده که با سرعت ۲٫۵ گیگاهرتز فعالیت میکنند. در نهایت هم با ۴ هسته Cortex-A510 روبهرو هستیم که از سرعت ۱٫۸ گیگاهرتز بهره میبرند. روی هم رفته سرعت این پردازنده نسبت به نسل قبلی ۲۰ درصد افزایش یافته و مصرف انرژی با کاهش ۳۰ درصدی روبهرو شده که یک دستاورد مهم به حساب میآید.
به نظر میرسد آنر برای این گوشی از نمایشگر بیرونی ۶٫۵ اینچی و نمایشگر داخلی ۸ اینچی استفاده کرده است. در حال حاضر سامسونگ و شرکت چینی BOE مهمترین سازندگان نمایشگرهای تاشو محسوب میشود و گویا آنر برای هر دو نمایشگر گوشی تاشوی مجیک V با شرکت BOE همکاری کرده است.
برای یادآوری باید بگوییم که آنر تا سال گذشته زیرمجموعهی هواوی بود اما به دلیل تحریمهای آمریکا و فشارهای فزایندهی ناشی از این اقدام، هواوی در ازای دریافت ۱۵ میلیارد دلار شرکت آنر را به یک کنسرسیوم تشکیل شده از چندین شرکت چینی واگذار کرد. بعد از جدایی آنر از هواوی، این شرکت از تحریمهای آمریکا رهایی پیدا کرد و در نتیجه توانست روند ساخت انواع و اقسام گوشیها را از سر بگیرد. به عبارت دیگر، آنر میتواند به راحتی برای گوشیهای خود از سرویسهای نرمافزاری گوگل و تراشههای ۵G کوالکام استفاده کند. این در حالی است که هواوی این دو کار را نمیتواند انجام دهد.
هواوی هم در کنار سامسونگ از اولین شرکتهایی است که وارد بازار گوشیهای تاشو شد و بعد از عرضهی سه گوشی دارای نمایشگر انعطافپذیر، چند روز قبل از گوشی P50 Pocket رونمایی کرد که مانند گلکسی زد فلیپ ۳ یک گوشی تاشوی عمودی محسوب میشود. اما به دلیل تحریمهای آمریکا و محدودیت دسترسی به قطعات مختلف، هواوی نمیتواند این گوشیهای تاشو را به طور گسترده راهی بازارهای جهانی کند و به همین خاطر عمدتا به دست کاربران چینی میرسند.
آنر بعد از جدایی از هواوی توانسته روند رو به رشد خود را حفظ کند و بهخصوص در بازار چین سهم قابل توجهی را کسب کرده است. حالا با توجه به اینکه بسیاری از شرکتهای معروف چینی تاکنون یا گوشی تاشو عرضه کردهاند یا میخواهند چنین کاری انجام دهند، آنر هم مطمئنا نمیخواهد از قافله عقب بماند و با عرضهی اولین گوشی تاشوی خود قصد دارد شانس خود را در این زمینه امتحان کند.
بر اساس گزارشهای منتشر شده، در حال حاضر سامسونگ حدود ۹۳ درصد از این بازار را در اختیار دارد ولی به نظر میرسد در سال ۲۰۲۲ سهم گوشیهای تاشوی سامسونگ از این بازار به طور قابلتوجهی کاهش پیدا میکند. در همین زمینه میتوانیم به اولین گوشی تاشوی اوپو اشاره کنیم که در تمام نقد و بررسیها با ستایش روبهرو شده و با وجود تمام امکانات جذابی که ارائه میدهد، ۱۲۰۰ دلار قیمت دارد. این در حالی است که سامسونگ برای گلکسی زد فولد ۳ قیمت ۱۸۰۰ دلار را تعیین کرده است. گفتنی است زمانی جایگاه سامسونگ در این بازار به چالش کشیده میشود که شرکتهای رقیب بتوانند گوشیهای تاشوی خود را به طور گسترده راهی بازار کشورهای مختلف کنند.
در نهایت هر چقدر رقابت در بازار گوشیهای تاشو داغتر شود، امکانات این گوشیها بیشتر میشود و قیمت آنها هم بیش از پیش کاهش پیدا میکند. به همین خاطر باید ببینیم آیا در سال ۲۰۲۲ آمار فروش گوشیهای تاشو با افزایش قابل توجهی روبهرو میشود یا نه.
منبع: Gizmochina