آنر شباهت گوشیهای سری مجیک ۳ با هواوی میت ۵۰ را نمیپذیرد
آنر بهتازگی از پرچمداران جدید خود یعنی سری مجیک ۳ رونمایی کرد. محصولاتی که مدتها بود انتظار رونمایی از آنها را داشتیم و خوشبختانه بالاخره توانستیم شاهد رونمایی از آنها باشیم. این محصولات شباهت بسیار زیادی به گوشیهای سری میت ۵۰ هواوی دارند اما وقتی از مدیرعامل آنر دربارهی شباهت سری مجیک ۳ با این گوشیها پرسیده شد، او این موضوع را تکذیب کرد.
آنر یکی از موفقترین و بهترین شرکتهایی بود که زیر نظر هواوی، سالهای سال بهعنوان یکی از برترین تولیدکنندگان گوشیهای هوشمند مشغول به فعالیت بود. آنر شهرت خود را سوا از نام بزرگ هواوی، به خاطر محصولاتی به دست آورد که با قیمت مناسب اما قدرت سختافزاری بالا راهی بازار میشدند؛ درست مانند سیاستی که ردمی، یکی از زیرمجموعههای شیائومی در پیش گرفت و فعلا هم بسیار موفق است.
آنر در ماه نوامبر سال گذشته از هواوی جدا شد. همانطور که میدانید، دولت آمریکا دو سال پیش هواوی را به خاطر ارتباط با دولت کمونیست چین محکوم و آن را وارد لیست سیاه کرد. در نتیجهی این موضوع، گوگل هم تصمیم گرفت با این شرکت قطع رابطه کند تا بدین ترتیب تمام سرویسها و خدمات این شرکت روی گوشیهای هواوی از دسترس خارج شود و دیگر اندروید رسمی برای این محصولات منتشر نشود.
نمیخواهیم در این مطلب به مشکلاتی که در نتیجهی تحریم برای هواوی پیش آمد حرف بزنیم اما یکی از مشکلات که مرتبط با همین موضوع هم هست، جدایی آنر از این شرکت بود. آنر به خاطر اینکه بتواند دوباره از سرویسها و اپلیکیشنهای گوگل در گوشیهایش بهرهمند باشد، مجبور شد از زیر سایهی هواوی خارج شود و همین تصمیم هم سبب شد تا از زیر فشار تحریمها هم خارج شود. چون مادامی که این شرکت بهعنوان زیرمجموعهی هواوی فعالیت میکرد مشمول تحریمها هم بود.
شرکت چینی اکنون به صورت مستقل مشغول به فعالیت است و اولین گوشیهایش را هم تحت عنوان آنر ۵۰ و با پشتیبانی از خدمات و نرمافزارهای گوگل راهی بازار کرد. این گوشیها از پردازندهی کوالکام بهعنوان قلب تپندهی خود استفاده میکنند از لحاظ سیستمعامل هم بدون هیچ مشکلی با اندروید به کار خود ادامه میدهند. این موضوع شامل گوشیهای جدید شرکت یعنی سری مجیک ۳ هم میشود.
مدیرعامل آنر هرگونه شباهت بین سری مجیک ۳ و هواوی میت ۵۰ را تکذیب میکند
بعد از گذشت سهسال، بالاخره شاهد رونمایی از گوشیهای سری مجیک از سوی آنر بودیم و اینطور که به نظر میرسد، این محصولات شباهت واضحی به سری میت از پرچمداران هواوی دارند. به گزارش وبسایت MyDrivers، بعد از اینکه رویداد معارفه از سری مجیک ۳ به پایان رسید، خبرنگاران از مدیرعامل این شرکت یعنی ژائو مینگ سؤالاتی را در رابطه با این گوشیها پرسیدند که یکی از جنجالیترین آنها، شباهت زیاد پرچمداران جدید آنر به سری میت ۵۰ هواوی بود.
این سؤال در حالی پرسیده شد که هواوی اصلا قصد ندارد امسال از گوشیهای سری میت ۵۰ خود رونمایی کند تا بدین ترتیب سری P50 که بهتازگی هم معرفی شدند بهعنوان تنها پرچمداران شرکت برای سال ۲۰۲۱ در بازار حضور داشته باشند. اینکه در این شرایط هم صحبت از شباهت بین سری مجیک ۳ و میت ۵۰ به میان آمد به خاطر تصاویر و رندرهایی است که تاکنون از نمایندهی هواوی منتشر شده است.
ژائو به این پرسش اینگونه پاسخ داد: «از تاریخ ۱۷ نوامبر سال گذشته تاکنون، ما (هواوی و آنر) دو شرکت کاملا مجزا هستیم. این دو شرکت در کنار فعالیتهای مستقل خود، در کنار هم کارهای زیادی انجام دادهاند و پیشرفتهای زیادی داشتهاند. ما همچنان روابط خود خود را حفظ کردهایم.» وقتی هم که به صراحت از وی پرسیده شد آیا آنر مجیک ۳ مدل تغییر برند یافتهی هواوی میت ۵۰ هست، او با قاطعیت به این پرسش پاسخ منفی داد.
مدیرعامل آنر بهجای صحبت دربارهی این موضوع ترجیح داد از کارکنان خودش تعریف و تمجید به عمل بیاورد. او در صحبتهای خود گفت: «صراحتا باید از کار تیم خود در تولید سری مجیک ۳ قدردانی کنم. آنها از دسامبر سال گذشته تاکنون، یعنی به مدت ۸ ماه است که روی این گوشیها مشغول به کار هستند.»
در حالی که جدایی آنر از هواوی باعث شد تا این شرکت بتواند بهراحتی به تراشههای قدرتمند دسترسی داشته باشد و از لحاظ نرمافزاری هم هیچ مشکلی آن را تهدید نکند، اما همچنان ۱۴ عضو از حزب جمهوریخواه دولت ایالات متحدهی آمریکا همچنان میخواهند محدودیتهای مشابهی روی آنر اعمال شود. دلیل این خواسته هنوز مشخص نیست چون بهانهای برای آن وجود ندارد. سابقهی مدیرعامل هواوی بهعنوان یکی از رهبران کمونیست چین را میشد یک بهانه برای تحریم این شرکت دانست اما برای آنر فعلا هیچ مدرکی وجود ندارد.
گوشیهای سری آنر مجیک ۳ از سه گوشی در مدلهای استاندارد، پرو و پرو پلاس تولید و روانهی بازار شدند. این سه گوشی به اتفاق از نمایشگری ۶٫۷۶ اینچی بهره میبرند که وضوح تصویر در آنها به ۱۳۴۴P میرسد و نرخ بهروزرسانی تصویر آنها هم ۱۲۰ هرتز است. پردازندهای که در این گوشیها بهعنوان قلب تپنده ایفای نقش میکند، اسنپدراگون ۸۸۸ است که در حال حاضر قدرتمندترین پردازندهی موجود برای گوشیهای اندرویدی بعد از مدل پلاس خود به حساب میآید.
دوربین اصلی مدل پرو پلاس ۵۰ مگاپیکسلی است که از سنسور سفارشی سونی IMX 707Y بهره میبرد و اندازهی سنسور آن به ۱/۱٫۲۸ اینچ میرسد. همچنین یک دوربین فوق عریض ۶۴ مگاپیکسلی، یک دوربین مونوکروم با همین اندازه و یک دوربین تلهفوتوی ۶۴ مگاپیکسلی با قدرت بزرگنمایی ۳٫۵ برابری اپتیکال، مجموعهی عکاسی و فیلمبرداری این محصول را تشکیل میدهند.
مجیک ۳ پرو پلاس همچنین از شیشهی محافظ نانوشیلد برای محافظت از نمایشگر خود استفاده میکند که آنر ادعا میکند مقاومترین شیشهی محافظی است که تاکنون در یک گوشی استفاده شده است. منبع تغذیهی این مجموعهی قدرتمند را هم یک باتری ۴۶۰۰ میلیآمپر ساعتی تشکیل میدهد که میتوان آن را با شارژ سریع سیمی ۶۶ واتی یا بیسیم ۵۰ واتی شارژ کرد. همچنین از فناوری شارژ معکوس هم در این گوشی پشتیبانی میشود تا بدین ترتیب بتوان گجتهای پوشیدنی هوشمند را از طریق گوشی شارژ کرد. این مجموعهی قابلیتهای خوب آنر مجیک ۳ پرو پلاس است تا بدین ترتیب قدرتمندترین پرچمدار آنر از این سری با چنین مشخصاتی وارد عرصهی رقابت با بهترینهای اندروید شود.
اینکه آنر چه زمانی قصد عرضهی این گوشیها به بازار را دارد مشخص نیست و باید منتظر بمانیم تا خبرهای بیشتری پیرامون این موضوع منتشر شود.
هواوی عرضهی سری میت ۵۰ را تا سال آینده به تعویق انداخت
همانطور که در بالا اشاره شد، به نظر میرسد هواوی قصد دارد سری میت ۵۰ را سال آینده راهی بازار کند. اینکه چه مشکلی باعث شد شرکت چینی چنین تصمیمی بگیرد مشخص نیست اما گویا همه چیز قطعی است و امسال دیگر خبری از پرچمدار جدید از سوی هواوی نخواهد بود.
در سال ۲۰۱۹، دولت دونالد ترامپ هواوی را به دلایل امنیتی وارد لیست سیاه کرد تا بدین ترتیب شرکت چینی از دستیابی به نسخهی رسمی سیستمعامل گوگل و خدمات و اپلیکیشنهای این شرکت و همچنین دریافت تراشههای ۵G قدرتمند از شرکتهایی که در ساخت تراشه از فناوری آمریکا استفاده میکردند محروم بماند.
هواوی توانست تا حدودی مشکل نرمافزاری را با جایگزین کردن سیستمعامل گوگل با سیستمعامل اختصاصی خود یعنی هارمونی جبران کند که اکنون در گوشیهای سری P50 هم نصب شده است. بعد از قطع دسترسی به سرویسهای گوگل، سرویسهای هواوی یعنی HMS بهجای آن استفاده شد که از سال ۲۰۲۰ تاکنون بیش از ۶۵۰ میلیون کاربر را به خود جذب کرد.
هواوی مسیر پیشرفت را چندین سال بود که با موفقیت طی کرد منتها دقیقا در همان سالی که توانست بالاخره به رتبهی نخست برترین تولیدکنندهی گوشی هوشمند در جهان دست پیدا کند، یک سقوط آزاد را تجربه کرد و به ورطهی نابودی کشانده شد. در حالی که هواوی به خاطر تحریمهای سنگین حتی قادر به خرید تراشههای ۵G کرین خود نیست، باید با کوالکام وارد همکاری شود و پرچمدارهای خود را در سال آینده با تراشهی اسنپدراگون ۸۸۸ ۴G راهی بازار کند چرا که فعلا جهان با مشکل کمبود تراشهی قدرتمند مواجه شده است. هواوی با این وضعیت به احتمال بسیار فراوان امسال را با رتبهی هفتم در زمینهی تولید گوشی به پایان خواهد رساند؛ یعنی دقیقا یک رتبه بالاتر از آنر که با اختلاف کمی در تعقیب آن است.
هواوی نمیتواند با سیستمعامل اختصاصی خود با اندروید و iOS رقابت کند چون انجام این کار و سربلند بیرون آمدن از آن تا حدودی غیرممکن است. اما با این حال هواوی هنوزم تسلیم نشده است. مشخص نیست شرکت چینی به دنبال از سرگیری همکاریها با گوگل است یا اینکه انتظار دارد خودش در مسیر خودکفا شدن به موفقیت برسد؛ هرچه که هست، فعلا هواوی قصد تسلیم شدن ندارد و همچنان به تولید گوشیهای هوشمند هرچند در تعداد محدود ادامه میدهد.
منبع: PhoneArena
Mate 40 منظورشونه
Mate 50?! آخه میت ۵۰ که تاحالا نیومده بشر!
اگه میگفتی p50 با عقل جور در میومد
خواهشا از منبع معتبر خبراتون کپی کنید
سلام دوست عزیز. تو متن به این نکته اشاره شده