چگونه با هستهی خرما قهوه درست کنیم؟!
نوشیدن قهوه یکی از لذتبخشترین فعالیتهایی است که افراد در زندگی به آن مشغول میشوند. فرقی ندارد صبحها قبل از شروع به کار قهوه مینوشید یا عصرها برای رفع خستگی، آماده کردن قهوه و نوشیدن آن دوست داشتنی است. اما افرادی که به هر دلیلی نمیتوانند کافئین مصرف کنند از این لذت محروم میشوند. عطر دلانگیز قهوه به مشام آنها میرسد اما نوشیدن آن ممنوع است. ما خبر خوبی برای این دسته از افراد داریم، قهوهی هستهی خرما جایگزین مناسبی برای قهوه است.
امروز در دیجیکالا مگ میخواهیم طرز تهیهی قهوهی هستهی خرما را آموزش دهیم. اگر باور نمیکنید که یک فنجان نوشیدنی تهیه شده از هستهی خرما خوشطعم است، به ما اعتماد کنید و تا آخر این مطلب همراهمان باشید. قول میدهیم که بعد از تهیه، از طعم آن شگفتزده خواهید شد و دیگر هستههای خرما را دور نخواهید ریخت.
چرا هستهی خرما؟
تبدیل هستهی خرما به قهوه کاری است که از قدیم در بین اعراب مقیم خاورمیانه رواج داشته است اما دستورالعمل تهیهی آن بهراحتی در اینترنت پیدا نمیشود. این قهوهی عجیب میتواند از دیابت، کبد چرب و مشکلات کلیه جلوگیری کرده و به دلیل خاصیت خرما و وجود اثرات محافظتی پروآنتوسیانیدینهای (نوعی از پلی فنولها که دارای خاصیت آنتیاکسیدانی هستند) موجود در آن، از کبد و کلیه بهخوبی محافظت کند. همچنین این ماده سرشار از آنتیاکسیدانها و پلیفنولها (مواد ریزمغذی که به سلامت عمومی بدن کمک میکنند) است و خواص ضد ویروسی هم دارد. فسفر، منیزیم، کلسیم، آهن، روی و پتاسیم هم از مواد مغذی و معدنی موجود در هستهی خرما است.
طعم قهوهی هستهی خرما چطور است؟
عطر و ظاهر قهوهی هستهی خرما کاملا شبیه به بهترین قهوههای موجود در بازار است. وقتی آن را دم میکنید و با کمی شیر و شکر مخلوط میکنید کاملا طعم شیر قهوهی معمولی را احساس میکنید. اگر از کارشناسان قهوه هستید ممکن است تفاوتهایی بین قهوهی هستهی خرما و قهوهی معمولی پیدا کنید اما یک فرد معمولی میتواند به همان اندازه که از قهوهی معمولی لذت میبرد، از قهوهی خرما هم لذت ببرد.
طرز تهیهی قهوهی هستهی خرما
قبل از اینکه به سراغ طرز تهیهی قهوه برویم باید بدانید که تنها مشکل موجود بر سر راه تهیهی این قهوه نیاز به مقدار زیادی هستهی خرما است. ممکن است مجبور شوید از دوستان و همسایگانتان خواهش کنید تا هستههای خرما را برایتان جمع کنند. بعد از اینکه هستههای خرما را تهیه کردید، برای آماده کردن قهوه به یک موکاپات هم نیاز دارید. حالا به سراغ روش تهیه برویم.
۱.
هستههای خرما را را بشویید و تا کاملا تمیز شوند، سپس به مدت ۱ ساعت در آب خیس کنید. هستههای خرما را بیشتر از ۱ ساعت خیس نکنید چون تغییر شکل میدهند.
۲.
سپس مواد اضافی روی هستهها را جدا کرده و حتی پوست نازک روی آن را هم جدا کنید. جدا کردن این قسمتها زمانبر اما بسیار مهم است چون اگر باقی بمانند در زمان دم کردن قهوه کاراملی شده، میسوزند و به قهوهی شما عطر سوختگی بدی میدهند. حتما میدانید که قند سوخته اصلا عطر خوبی ندارد!
۳.
هستههای خرما را در سینی فر ریخته و اجازه دهید در گرمای فر کاملا خشک شوند. بعد از خشک شدن آنها را در یک تابه آنقدر تفت دهید تا به عطر دلخواهتان برسید.
۴.
هستههای تفت داده شده را روی سینی فر سرد ریخته و در فر قرار دهید، سپس فر را روی ۱۷۰ درجهی سانتیگراد روشن کرده و اجازه دهید به مدت ۳۰ دقیقه در فر بمانند. اگر بعد از ۳۰ دقیقه هنوز برشته نشده بودند، ۱۵ دقیقهی دیگر در فر قرار دهید.
۵.
هستههای خرما را در آسیاب قهوه یا هاون قرار داده و پودر کنید. نگران نباشید، به راحتی آسیاب میشوند.
۶.
پودر قهوهی دانهی خرما آماده است. آن را در یک شیشه یا ظرف در بسته بریزید و در محلی خنک و دور از رطوبت قرار دهید.
برای دم کردن هم مثل قهوهی معمولی مقدار لازم از پودر را در سبد موکاپات ریخته و با همان دستورالعمل همیشگی دم کنید. این قهوه را میتوانید ساده یا همراه با شیر بنوشید. برای آشنایی با روش کار با موکاپات میتوانید مطلب «چطور با موکاپات بهترین قهوه را در خانه دم کنیم؟» را مطالعه کنید.
مرور کلی
قهوه یک نوشیدنی خوش عطر و طعم است که همه حداقل یک بار آن را امتحان کردهاند. بعضیها آنقدر به این نوشیدنی کافئینی علاقه دارند که صبحها بدون نوشیدن یک لیوان قهوه نمیتوانند روز را آغاز کنند. عدهای هم به دلایل مختلف از مصرف کافئین منع شدهاند و گاهی تنها آرزویشان نوشیدن یک فنجان قهوه است. قهوهی هستهی خرما یک جایگزین بدون کافئین مناسب برای قهوهی معمولی است. عطر و طعم آن کاملا شبیه به قهوهی معمولی است و میتوانید آن را بهراحتی با انواع طعم دهندهها و شیر مخلوط کنید.
منبع: pennilessparenting
برادر اسم این نوشیدنی قهوه ی هسته ی خرماس و اگر با اسم دیگه ای ازش یاد بشه ممکنه مخاطب رو گمراه کنه و بنظر من این مطلب کاملا درسته.راجب عطر و طعم این قهوه هم باید بگم بنده چون اهل خوزستان هستم و به عراق هم رفت و آمد زیادی دارم بارها دیدم که اعراب از هسته ی خرما یک قهوه ی محشر میسازن و واقعا تشخیص عطر و طعم اون( البته بشرطی که تفت دادن و صاف کردنش اصولی باشه) از قهوه ی واقعی واقعا کار سختیه
اطلاق قهوه به غیر از دانه قهوه به هرچیز دیگری از نظر غذا و دارو تخلف محسوب میشه. همونجوری که استفاده از عبارت چای به درست نیست. بهترین نام استفاده از دمنوش هسته خرما هستش. در ضمن چون طعم این دمنوش تفاوت زیادی با قهوه داره شاید اطلاق این عبارت به هسته خرما باعث دلزدگی مصرف کننده بشه.
اتلاق به معنی تلاقی ولی اطلاق به معنای جدایی