درمان سینوزیت و راهکارهای تخلیه سینوزیت در خانه

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۸ دقیقه
درمان سینوزیت

شما هم از تغییر فصل می‌ترسید زیرا باعث حمله‌ی سینوزیت می‌شود؟ باید بگوییم که تنها نیستید زیرا میلیون‌ها نفر در سراسر جهان از سینوزیت حاد یا مزمن رنج می‌برند و همیشه به‌دنبال بهترین و مؤثرترین روش درمان سینوزیت هستند. انواع درمان خانگی مؤثر برای سینوزیت و مشکلات مربوط به آن وجود دارد. مخصوصا زمانی که نمی‌خواهید جریان خون خود را با آنتی‌بیوتیک‌ها و آنتی‌هیستامین‌هایی که پزشکان تجویز می‌کند، پر کنید. در ادامه‌ی این مطلب از دیجی‌کالا مگ همراه باشید، به شما ۱۰ درمان خانگی مؤثر برای خلاص شدن از شر سینوزیت خواهیم گفت.

درمان سینوزیت

سینوزیت چه نوع حاد (کمتر از چهار هفته طول بکشد) چه نوع مزمن (بیش از چهار هفته طول بکشد) به معنای التهاب پوشش داخلی سینوس‌هاست. سیستم اسکلتی بدن دارای حفره‌های هوا یا حفره‌های سینوسی است که توسط غشای مخاطی در بسیاری از نقاط بدن پوشانده شده‌اند. استخوان‌های صورت دارای سه جفت سینوس هستند. زیرا اگر استخوان‌های صورت شما به‌شکل جامد بود، ممکن بود سرتان به‌قدری سنگین باشد که نتوانید آن را نگه دارید!

اگر به دلایلی این سینسوس‌ها پر از مایع، باکتری، ویروس یا قارچ شوند، افزایش فشار در آن‌ها منجر به حمله‌ی دردناک سینوزیت می‌شود و در این شرایط، عفونتی بسیار دردناک و ناراحت‌کننده رخ می‌دهد که هر کسی دوست دارد هرچه زودتر از شر آن خلاص شود. اکثر پزشکان، عفونت سینوزیت را با آنتی‌بیوتیک‌ها، آنتی‌هیستامین‌ها، مسکن‌ها و داروهای تب‌بر درمان می‌کنند. آن‌ها همچنین ممکن است بخور و استراحت مطلق را تجویز کنند. در موارد نادری که سینوزیت شدید شده باشد، پزشک یا جراح، سینوس‌ها را از مایع انباشته شده تخلیه می‌کند یا در صورت انحراف سپتوم، جراحی را توصیه می‌کنند.

بیشتر بخوانید: سینوزیت چیست؟

چه چیزی باعث عفونت سینوس می‌شود؟

علت سینوزیت

سینوزیت یا عفونت سینوس می‌تواند به دلایل زیر ایجاد شود:

  • هنگامی که مژک‌ها (سلول‌های موی کوچک) که سینوس‌ها را پوشانده‌اند، مخاط کافی را از این فضاها دفع نمی‌کنند و باعث انسداد می‌شوند.
  • به‌دلیل عفونت‌های باکتریایی، قارچی یا ویروسی
  • سرماخوردگی
  • آلرژی
  • آسم
  • شرایطی مانند انحراف تیغه‌ی بینی، خار استخوان بینی یا پولیپ بینی

درمان خانگی سینوزیت

اگرچه پزشکان می‌توانند داروهای مناسبی را برای عفونت‌های سینوزیت تجویز کنند، شما نیز می‌توانید از روش‌های تسکین ‌دهنده و درمان‌های خانگی برای کمک به مبارزه با این عفونت استفاده کنید. لازم به ذکر است که اگر علائم شما حتی پس از یک هفته امتحان این درمان‌های خانگی ادامه داشت، باید به پزشک مراجعه کنید.

این روش‌ها شامل موارد زیر می‌شوند:

۱. روغن‌های گیاهی برای درمان سینوزیت

مواد مورد نیاز

  • ۳-۴ قطره روغن اکالیپتوس
  • ۳-۴ قطره روغن اسطوخودوس
  • ۳-۴ قطره اسانس لیمو

آنچه باید انجام دهید

همه‌ی روغن‌ها را با هم مخلوط کنید و یک یا دو قطره از این مخلوط را روی نوک انگشتان خود بریزید. آن را با انگشتان خود روی صورت، پیشانی، شقیقه‌ها و پشت گردن ماساژ دهید و نفس عمیق بکشید تا بخارات این روغن‌ها را استنشاق کنید. برای دستیابی به نتیجه بهتر، هر چند ساعت یک بار این کار را انجام دهید.

روغن‌های گفته شده، به کاهش سردردهای فشاری کمک می‌کنند. روغن اکالیپتوس ضد التهاب و ضد میکروب است، در حالی که روغن اسطوخودوس برای ذهن و بدن تسکین دهنده است. اسانس لیمو ضد قارچ و همچنین مسکن است.

۲. سرکه‌ی سیب

مواد مورد نیاز

  • ۲ قاشق چای‌خوری سرکه‌ی سیب
  • نصف لیوان آب ولرم

آنچه باید انجام دهید

سرکه‌ی سیب را در آب مخلوط کرده و بنوشید. همچنین برای اثربخشی بیشتر می‌توانید این مخلوط را غرغره کنید و دو بار در روز این کار را باید تکرار کنید.

ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در سرکه‌ی سیب، علائم آلرژی را به حداقل می‌رساند، PH سینوس‌های بینی را متعادل می‌کند و مخاط اضافی ایجاد شده را پاک می‌کند. همچنین با خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی خود، عفونتی را که باعث سینوزیت می‌شود، درمان می‌کند.

۳. چای گیاهی برای درمان سینوزیت

قوی ترین داروی سینوزیت

چای‌های مختلفی در درمان سینوزیت مؤثر هستند که به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

چای فلفل کاین

مواد مورد نیاز

  • ۲/۱ قاشق چای‌خوری فلفل کاین
  • ۲ قاشق چای‌خوری عسل
  • ۱ عدد لیموی کوچک
  • یک فنجان آب جوش

آنچه باید انجام دهید

همه‌ی مواد را به آب جوش اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. این چای را در حالی که گرم است میل کنید و دو تا سه فنجان در روز بنوشید.

فلفل کاین یک ضد احتقان تند است و سینوس‌های شما را به‌سرعت پاک می‌کند. عسل و لیمو، تندی کاین موجود در چای را متعادل می‌کنند.

چای زنجبیل

مواد مورد نیاز

  • ۱-۲ قاشق چای‌خوری زنجبیل رنده شده
  • یک فنجان آب جوش

آنچه باید انجام دهید

زنجبیل را به آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید ۱۰ دقیقه دم بکشد. سپس چای را صاف کرده و میل کنید. برای طعم دادن می‌توانید کمی عسل اضافه کنید. سه فنجان از این چای را باید در طول روز بنوشید.

زنجبیل یک آنتی‌اکسیدان بسیار قوی است و به همین علت برای درمان عفونت‌های سینوسی بسیار مناسب است. خواص ضد التهابی آن، تورم و سوزش مجاری بینی را کاهش می‌دهد. همچنین زنجبیل ماهیت ضد میکروبی دارد و به همین دلیل عفونت سینوسی را از بین می‌برد.

چای سبز

مواد مورد نیاز

  • ۲ قاشق چای‌خوری چای خشک یا کیسه‌ای سبز
  • یک فنجان آب گرم

آنچه باید انجام دهید

چای سبز را چند دقیقه در آب جوش دم کنید، سپس چای را صاف کنید و در حالی که هنوز گرم است، میل کنید. عسل و لیمو افزودنی‌های خوبی برای افزایش طعم به این چای گیاهی هستند. لازم است سه تا چهار فنجان چای سبز در روز بنوشید.

چای سبز به‌عنوان یکی از بهترین دمنوش‌های گیاهی شناخته می‌شود. خاصیت آنتی‌اکسیدانی بالا و قدرت شفابخش آن، آن را به یک درمان خانگی برای اکثر بیماری‌ها تبدیل کرده است و همچنین در درمان سینوزیت مؤثر است.

۴. آب اکسیژنه

مواد مورد نیاز

  • آب اکسیژنه ۳ درصد
  • بطری اسپری مه پاش کوچک

آنچه باید انجام دهید

آب اکسیژنه را داخل بطری اسپری بریزید. روی سینک خم شوید، طوری که گوش شما به سمت سینک باشد و در این حالت آب اکسیژنه را در یک سوراخ بینی اسپری کنید، سپس جهت را تغییر دهید و این کار را برای طرف دیگر تکرار کنید. در حین انجام کار نفس عمیق بکشید تا محلول آب اکسیژنه به سینوس‌های بینی شما برسد. در صورت لزوم، پس از چند ساعت این کار را تکرار کنید.

آب اکسیژنه یک ضد عفونی‌کننده‌ی قوی است و میکروب‌هایی را که در مجرای بینی شما رشد می‌کنند، از بین می‌برد و آن‌ها را مسدود می‌کند.

۵. عصاره‌ی دانه‌ی گریپ‌فروت

مواد مورد نیاز

  • چند قطره عصاره‌ی دانه گریپ‌فروت
  • ۲/۱ فنجان آب داغ

آنچه باید انجام دهید

این عصاره را به آب اضافه کنید، آن را استنشاق کنید و دو بار در روز این کار را تکرار کنید. این عصاره دارای خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی است که عفونت زمینه‌ای ایجاد کننده سینوزیت را از بین می‌برد.

شما می‌توانید همین کار را با یک ضد قارچ دیگر، مانند روغن درخت چای انجام دهید.

۶. عسل برای درمان سینوزیت

درمان سینوزیت در خانه

مواد مورد نیاز

  • ۱ قاشق غذاخوری عسل
  • ۱-۲ قاشق چای‌خوری آب لیموی تازه

آنچه باید انجام دهید

هر دو ماده را با هم مخلوط کرده و مخلوط را برای چند ثانیه گرم کنید و سپس میل کنید. این ترکیب را دو بار در روز مصرف کنید و هر چند وقت یک بار این کار را تکرار کنید.

عسل یک عامل ضد میکروبی در برابر بسیاری از باکتری‌ها، قارچ‌ها و ویروس‌هاست که مجاری بینی و گلو را که در طول عفونت سینوسی ملتهب شده‌اند، تسکین می‌دهد.

۷. ترب

مواد مورد نیاز

  • ۲/۱-۱ قاشق چای‌خوری ترب رنده شده

آنچه باید انجام دهید

ترب تازه را رنده کنید و به میزانی که در بالا گفته شد، سه بار در روز میل کنید و هر چند وقت یک بار این کار را تکرار کنید.

ترب یک عامل ضد میکروبی است که باکتری یا قارچ عامل عفونت سینوسی را از بین می‌برد.

نکته: بیش از مقدار توصیه شده مصرف نکنید زیرا ترب بیش از حد می تواند باعث درد معده و استفراغ شود.

۸. حمام سم‌زدایی

مواد مورد نیاز

  • ۱ فنجان نمک اپسوم
  • ۲/۱ فنجان جوش شیرین
  • ۶-۸ قطره روغن درخت چای
  • آب گرم

البته به وان حمام نیز احتیاج دارید.

آنچه باید انجام دهید

تمام مواد را به آب گرم داخل وان اضافه کنید و هم بزنید. سپس ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در این حمام آرامش‌بخش غوطه‌ور شوید. می‌توانید روزی یک بار این کار را انجام دهید.

نمک اپسوم تمام سموم را از بدن شما خارج می‌کند و ماهیچه‌های شما را شل می‌کند. جوش شیرین به‌عنوان یک عامل ضد باکتری، میکروب‌های ایجادکننده‌ی عفونت را از روی پوست شما از بین می‌برد. روغن درخت چای همچنین یک عامل ضد میکروبی مؤثر است که به از بین بردن عفونت در سینوس‌ها در حین استنشاق بخار حمام کمک می‌کند.

۹. بخور برای درمان خانگی سینوزیت

درمان سینوزیت در طب سنتی

موارد مورد نیاز

  • یک کاسه یا ظرف بزرگ
  • آب گرم
  • چند قطره اسانس (اختیاری)
  • یک حوله‌ی بزرگ

آنچه باید انجام دهید

آب داغ را در ظرف پر کنید و اسانس مورد علاقه‌ی خود را به آن اضافه کنید. اکالیپتوس، لیمو، درخت چای و اسطوخودوس برای احتقان سینوسی بسیار خوب عمل می‌کنند.

سر و نیم‌تنه‌ی خود را روی ظرف با حوله بپوشانید تا شکل چادر ایجاد شود.

در مرحله‌ی بعد، دم و بازدم عمیق از بینی انجام دهید و بخار را برای حدود پنج تا هشت دقیقه استنشاق کنید. برای جلوگیری از تشدید سینوس‌های عفونی، هر گونه ترشح را با دستمال پاک کنید.

پس از اتمام، بلافاصله حوله را باز نکنید. حدود ۱۰ دقیقه دراز بکشید و همان ملحفه یا حوله را مانند شال دور سر و سینه خود بپیچید. این کار را دو بار در روز انجام دهید وهر چند وقت یک بار آن را تکرار کنید.

برای عفونت‌های خفیف سینوسی، هیچ چیزی بهتر از چند دقیقه بخار گرم و مرطوب اثربخش نخواهد بود. این درمان خانگی برای سرماخوردگی سینوسی و سردرد و سایر علائم سینوزیت بسیار مفید است.

۱۰. غرغره روغن نارگیل

مواد مورد نیاز

  • ۱ قاشق غذاخوری روغن نارگیل

آنچه باید انجام دهید

روغن نارگیل را ذوب کرده و مانند دهان‌شویه داخل دهان بچرخانید. حداقل ۵ تا ۲۰ دقیقه این کار را ادامه دهید، سپس روغن را بیرون بریزید و دهان خود را با آب ولرم بشویید. این کار را هر روز انجام دهید تا زمانی که سینوس‌های شما پاک شوند.

روغن نارگیل در خارج کردن سموم از دهان بسیار مؤثر است و همچنین تجمع مخاط را پاک می‌کند.

کلام آخر

روش‌های شیمیایی و دارویی مختلفی برای درمان سینوزیت وجود دارد اما روش‌های طبیعی هم وجود دارند که می‌توانند بسیار تأثیرگذار باشند. بنابراین اگر از روش‌های شیمیایی و مصرف قرص برای درمان سینوزیت خود خسته شده‌اید، می‌توانید به روش‌های طبیعی روی آورید، مطمئن باشید حداقل یکی از این روش‌ها برای شما کارساز خواهد بود.

این مطلب صرفا جنبه‌ی آموزش و اطلاع‌رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه‌های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه‌ی رفع مسؤولیت دیجی‌کالا مگ را بخوانید.

منبع: stylecraze



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

یک دیدگاه
  1. Saadat

    بسیار مفید و عالی، لذت بردم از مطالعه مقاله و استفاده کردم، یک دنیا تشکر

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X