HMS چیست؟ هرآنچه که باید در مورد سرویسهای موبایل هواوی بدانید
اخبار مربوط به تحریمهای آمریکا علیه هواوی طی سال گذشته آنقدر سروصدا به راه انداخته که بسیاری از افراد ناآشنا با دنیای تکنولوژی هم با خبرهای مربوط به این موضوع روبرو شدهاند. به دلیل این تحریم، هواوی دیگر نمیتواند با شرکتهای آمریکایی همکاری داشته باشد و فقط مجوزهای موقتی برای همکاری محدود صادر شده است. به همین خاطر، گوشیهای جدید هواوی نمیتوانند از سرویس های موبایل گوگل بهره ببرند.
اما چرا سرویس های موبایل گوگل برای هواوی اهمیت زیادی دارد؟ این سرویسها که به آنها GMS گفته میشود، بخش بسیار مهم بیشتر گوشیهای اندرویدی محسوب میشوند. این سرویسها شامل چندین اپلیکیشن، API های مختلف و سرویسهای مهمی مانند گوگل مپ، گوگل درایو، یوتیوب، گوگل فوتوز، پلی استور، گوگل کروم و دیگر موارد هستند.
بدون سرویس های موبایل گوگل، گوشیهای هواوی نهتنها محصولات مهم گوگل را از دست میدهند، بلکه کاربران برای دسترسی به اپلیکیشنهای مهمی مانند فیسبوک، واتساپ، اینستاگرام و دیگر موارد مشهور با مشکلات زیادی مواجه میشوند. در ضمن باید خاطرنشان کنیم که تعداد زیادی از اپلیکیشنها برای عملکرد صحیح متکی بر زیرساختهای ارائه شده توسط گوگل هستند.
هواوی برای مقابله با این محدودیت به ناچار دست به توسعه سرویس های موبایل اختصاصی موسوم به HMS زده است. با عرضه نسخه جهانی گوشیهای آنر 9X پرو، هواوی میت Xs و آنر ویو ۳۰ پرو، سرویس های موبایل هواوی بار دیگر در مرکز توجه قرار گرفتهاند.
در این مطلب قصد داریم به صورت مختصر و مفید به ویژگیهای HMS بپردازیم و این موضوع را مطرح کنیم که این سرویس های برای گوشی های جدید هواوی و آنر چه امکاناتی را ارائه میکنند.
سرویس های موبایل هواوی (HMS) چه هستند؟
به زبان ساده HMS یک پلتفرم ارائه شده توسط هواوی است که بهعنوان جایگزین سرویسها و اپلیکیشنهای گوگل مانند جیمیل، گوگل مپ و دیگر موارد در گوشی های هواوی و آنر قرار است انجام وظیفه کنند.HMS همچنین برای توسعهدهندگان ابزارهای و سرویسهایی را ارائه میدهد تا بتوانند اپلیکیشنهای موردنظر خود را توسعه دهند. هواوی با ارائهی HMS قصد دارد تمام امکاناتی که گوگل برای کاربران و توسعهدهندگان ارائه میدهد، فراهم کند.
پلتفرم HMS از دو بخش مربوط به کاربران (مانند اپ استور AppGallery) و بخش مربوط به توسعهدهندگان موسوم به HMS Core تشکیل شده است. HMS Core شامل API ها، SDK ها و سرویسهایی است که توسعهدهندگان میتوانند برای خلق و بهبود اپلیکیشنها از آنها استفاده کنند.
باید خاطرنشان کنیم که سرویس های موبایل هواوی از مدتها قبل وجود داشتهاند ولی بعد از تحریمهای آمریکا، هواوی تصمیم گرفت وسعت آن را افزایش بدهد و به صورت گستردهتری ارائه کند. در حال حاضر، نسخه جهانی آنر 9X پرو، آنر ویو ۳۰ پرو و گوشی تاشو هواوی میت Xs از این سرویسها به همراه اپ استور AppGallery بهره میبرند. همچنین در گوشیهایی که هواوی و آنر پیش از تحریمها عرضه کردهاند، HMS قابل دسترس است.
هواوی این ادعا را مطرح کرده سرویس های موبایل این شرکت بیش از ۵۷۰ میلیون کاربر فعال ماهانه دارد و کاربران بیش از ۱۷۰ کشور هم به اپ استور App Gallery دسترسی دارند. مطابق انتظارات، تمام گوشیهای جدید هواوی، مانند سری P40، همراه با این سرویس های موبایل روانهی بازار خواهند شد. حتی اگر به هر نحوی ارائهی سرویسهای گوگل در این گوشیها ممکن شود، به احتمال زیاد هواوی به توسعه HMS ادامه خواهد داد.
سرویس های موبایل هواوی شامل چه چیزهایی هستند؟
در سمت کاربر، این سرویسها امکانات زیادی را بهعنوان جایگزین GMS ارائه میدهند. مهمترین اپلیکیشن هم اپ استور AppGallery است که قرار است جای خالی پلی استور گوگل را پر کند. در ادامه به مهمترین سرویسهای فعلی HMS نگاهی میاندازیم. به دلیل اهمیت AppGallery، در بخش جداگانهای به آن میپردازیم.
Huawei ID
اولین و مهمترین شرط استفاده از HMS، شناسه کاربری موسوم به Huawei ID است. مانند Apple ID یا اکانت گوگل، Huawei ID به شما اجازه میدهد گوشیهای هواوی خود را شخصیسازی کنید. بخشی از اطلاعات شخصی مانند فهرست مخاطبین، پیامها، رمز وایفای و موارد مشابه با Huawei ID شما سینک میشوند.
Huawei Mobile Cloud
فضای ابری هواوی به دارندگان Huawei ID این امکان را میدهد که به راحتی به دادههای مختلف خود دسترسی داشته باشند. دادههایی مانند تصاویر، ویدیوها، فهرست مخاطبین، تقویمها، یادداشتها و موارد دیگر در این محیط ذخیره میشوند. به صورت رایگان، میتوانید از فضای ۵ گیگابایتی بهره ببرید و با پرداخت مبالغ موردنظر امکان استفاده از حداکثر ۲ ترابایت فضای ابری مهیا میشود.
Huawei Assistant
هواوی برای پر کردن جای خالی گوگل اسیستنت، از دستیار دیجیتالی Huawei Assistant استفاده میکند. مانند دیگر دستیارهای دیجیتالی، Huawei Assistant هم به کاربران اجازه میدهد از طریق فرامین صوتی کارهای مختلفی را انجام دهند.
Huawei Themes
این اپلیکیشن بهعنوان محیطی برای تعویض تم و شکل و شمایل گوشیهای هواوی انجام وظیفه میکند. با بهرهگیری از آن، میتوانید محیط گوشی خود را بسته به تمایل خود شبیهسازی کنید و مثلا آیکونها، فونتها، لاکاسکرین و تصاویر پسزمینه را تغییر دهید.
Huawei Music
این یک سرویس استریمینگ موسیقی محسوب میشود و هواوی تا حالا اطلاعات زیادی در مورد آن منتشر نکرده و شاید بهصورت بینالمللی ارائه نشود. در صفحه رسمی این سرویس آمده که مانند دیگر موارد مشابه، میزبان آهنگهای هنرمندان محبوب خواهد بود.
Huawei Video
سرویس استریمینگ Huawei Video در گوشیهای هواوی و آنر مبتنی بر نسخه پنجم EMUI یا جدیدتر قابل دسترس است. در حال حاضر، کاربرانی که Huawei ID آنها در ایتالیا و اسپانیا ثبت شده میتوانند از این سرویس استفاده کنند. در این سرویس محتواهایی مانند سریالهای اسپانیایی، ویدیوهای ورزشی، فیلمهای سینمایی و مستندهای مختلفی وجود دارد.
Huawei Browser
همانطور که از نام این ابزار پیداست، مرورگر اختصاصی هواوی به حساب میآید. این مرورگر همچنین از فید اخبار یکپارچه بهره میبرد و از حالت تاریک هم پشتیبانی میکند.
اپ استور هواوی (AppGallery)
مهمترین بخش سرویس های موبایل هواوی AppGallery است که جای خالی پلی استور را در گوشیهای هواوی و آنر پر میکند. هواوی برای خلق اپلیکیشنهای مربوط به این محیط بودجه هنگفتی را کنار گذاشته و طبق ادعای این شرکت بیش از ۴۰۰ میلیون کاربر فعال ماهانه از آن استفاده میکنند. البته در مورد صحت و سقم این رقمهای مطرح شده نمیتوانیم با قاطعیت اظهارنظر کنیم زیرا هیچ شرکت ثالثی این ادعاها را تایید نکرده است.
در زمینه AppGallery هم باید بگوییم که سابقهی زیادی دارد ولی از لحاظ میزبانی اپلیکیشنهای محبوب در برابر پلی استور حرفی برای گفتن ندارد. در حال حاضر، اپلیکیشنهای موجود در این محیط در ۱۸ دستهبندی مختلف قرار گرفتهاند. اما کدامیک از اپلیکیشنهای محبوب در این محیط حضور دارند؟
در حال حاضر میتوانیم به نامهایی همچون اسنپچت، TikTok، آمازون، Deezer، Booking.com و BBC News اشاره کنیم و در ضمن تعدادی از بازیهای مشهور هم در AppGallery حضور دارند. متأسفانه، برخی از محبوبترین اپلیکیشنها مانند فیسبوک، واتساپ، اینستاگرام و نتفلیکس در این اپ استور دیده نمیشود. البته گفته میشود بهزودی تعدادی از آنها به این محیط راه پیدا میکنند. با توجه به تحریمهای آمریکا، قرار نیست اپلیکیشنهایی مانند یوتیوب، جیمیل، گوگل فوتوز و گوگل مپ در این اپ استور عرضه شوند.
از جمله ویژگیهای قابل توجه AppGallery میتوانیم به قابلیت موسوم به Quick Apps اشاره کنیم. این مشخصه که شباهت زیادی به Instant Apps گوگل دارد، به کاربران اجازه میدهد که اپلیکیشنهای موردنظر را بدون نصب کردن اجرا کنند. هواوی اعلام کرده که تا حالا حدود ۱۷۰۰ اپلیکیشن از این قابلیت پشتیبانی میکنند و تعداد آنها رو به افزایش است. هواوی به غیر از توسعه اپ استور اختصاصی، مشغول همکاری با شیائومی، ویوو و اوپو برای ایجاد یک اپ استور یکپارچه مختص برندهای معروف چینی است. در حال حاضر در مورد این پروژه اطلاعات زیادی وجود ندارد.
پشت صحنه سرویس های موبایل هواوی
در رابطه با سرویس های موبایل هواوی، نباید پشت صحنه مربوط به توسعهدهندگان را از قلم بیندازیم. سرویسهای مختص توسعهدهندگان HMS Core نام دارد و شامل ابزارهایی برای رهگیری موقعیت مکانی، خرید درون برنامهای، تبلیغات، تشخیص چهره، تشخیص متن و دیگر موارد است. توسعهدهندگان برای خلق اپلیکیشنهای موردنظر میتوانند از این ابزارها بهره ببرند.
در ضمن هواوی API های جایگزین موارد مشابه موجود در سرویسهای گوگل را هم توسعه داده است. بدون وجود این API ها، تعدادی از اپلیکیشنهای اندروید در گوشیهای هواوی نمیتوانند اجرا شوند. به همین خاطر با وجود اینکه میتوان اپلیکیشنهای گوگل را بهطور غیر رسمی در گوشیهای جدید هواوی نصب کرد، ولی تعدادی از آنها به درستی اجرا نمیشوند.
هواوی در ماه دسامبر به توسعهدهندگان وعده داد که اگر اپلیکیشنی در پلی استور حضور داشته باشد، با صرف فقط ۱۰ دقیقه میتوانند آن را برای سرویس های موبایل هواوی ارائه دهند. این شرکت به غیر از این تلاشها، مشوقهای مالی هم برای اپلیکیشنهای اندرویدی معروف در نظر گرفته تا بتواند بانک اپلیکیشنهای خود را غنیتر کند.
کاملا مشخص است که هواوی برای رقابت با سرویسهای گوگل کار بسیار سختی در پیش دارد. همچنین باید خاطرنشان کنیم میلیونها کاربر به استفاده از سرویسهای گوگل عادت کردهاند. در حال حاضر، روی هم رفته هواوی غیر از توسعه اکوسیستم اختصاصی خود چاره دیگری ندارد. امیدواریم سرویس های موبایل هواوی طی ماههای آینده بتوانند تا حد زیادی پیشرفت کنند و البته در یک دنیای ایدئال، تحریمهای آمریکا برداشته میشود و هواوی با خیال راحت میتواند از سرویسهای گوگل بهره ببرد.
بیشتر بخوانید: هواوی در سال ۲۰۲۰؛ ادامه حرکت در مسیری پر پیچوخم
منبع: Android Authority
یعنی چی هواوی گوگل نداره و تحریمه؟ و تاثیراتش؟
دقت کن اینا تجربیات منه که کاملا مستنده میتونی سرچ کنی یا از متخصص برنامه نویسی اندروید بپرسی که از خسارت شما جلوگیری کنم
هواوی خودش تحریمه ولی ایران و تحریم کرده مثلا اکانت ساختن دردسر داره نمیتونی از خدمات ابری استفاده کنی مثلا ساعت هوشمند میگیری واچ فیس یا اب و هوا یا ناتیفیکیشن کارنمیکنه
خدمات پس از فروش افتضاح ۵ ماهه گوشی دادم تعمیر هنوز خبری نیست هی انتن قطع میشه
اپدیت نرم افزاری نداره گوشیهاش هنوز اندروید ۱۰
گوگل نداره واسه جستجو،گوگل پلی نداره برای دانلودبرنامه دردسر میفتی
خیلی از برنامه هابه خدمات گوگل وابسطه و کد نویسی شده و اجرا نمیشه بدون گوگل که اگه کارمندی یا دانشجو یا کارت با تکنولوژیه بیچاره میشی حتی نمیتونی راحت با اکانت گوگل لاگین کنی، و کلا جی پی اس خطا میده چون خدمات گوگل نداره
برنامه ترید بوورس و رمز ارز ها اجرا نمیشن
فیلتر شکن ها اجرا نمیشه اکثرا
هر اپلیکیشن باز میکنی خطای این گوشی گوگل نداره مواجه میشی مثل اپ تلویزیون منوتو یا رادیوجوان
یه مسیریابی نمیتونی بفرستی یا بازکنی، اینستاگرام ناتیفیکیشن اعلان نمیده مثلا تو پیامرسان ها سروش یا ایگپ کسی بهت زنگ بزنه یا پیام بده اصلا متوجه نمیشی چون اعلان نمیاد
اگه بازی میکنی هم بکاپ گوگل نداره یا بازی کلا اجرا نمیشه یا خرید درون برنامه نمیتونی انجام بدی
واسه اپدیت برنامه ها چون پلی استور نداره باید هر سری از اول دانلود کنی از سایتای متفرقه ویروسی که مصرف نت خیلی بالاتر
گول تبلیغات و کامنت هارو نخورید اکثرا نیروهای فروش شرکت هواوی هستن و پول مگیرن بابت کامنت گذاشتن اینا همونایی که میگن جی اسپیس بریزید که یه برنامه فوق العاده خطرناکه و هک میشه اطلاعاتتون خودم بررسی کردم پیج چندتاشونو دستشون رو شده
قیمتاشونم که فضایی گرون با کیفیت پایین
جالبه که رو هر محصول هواوی فلاکس یا پاوربانک اشغال میدن، قیمتشم روز به روز افت میکنه
در مقایسه با رقبا اصلا نخرید سری که درد نمیکنه دستمال نمیبندن پول با ارزشتون به باد ندین
الکی میگه همه این مواردی رو ک گفت کار میکنه روش، تازه پلی استور و باقی اپ های مربوط به گوگل هم به راحتی کار میکنه
بخرید عالیه
دمتگرم که حرف حساب زدی… حرف حساب ام جواب نداره…
اپلیکیشن themes حتی با فلیترشکن هم تم های آنلاین رو برای دانلود نمیاره.
میشه ساخت من خودم ساختم با جیمیل بسازید ریجین ایران نداره بزنید United Kingdom شماره هم نمیخواد بدین یه گزینه میزنین رد میشین همه چیزاش درست میشه
تم ها و موسیقی آنلاین و Cloud و appgallery هم باز میشه همه ی برنامه هاش
یه مطلب در مورد ساختن هواوی ای دی بزارین خواهشا نمی دونیم چطور ساخته میشه
ببینیم میشه گلی به سر گرفت یا نه
اصن نمیشه هواوی آی دی ساخت تا از این برنامه ها استفاده کرد ی مطلب راجب هواوی ای دی بذارید که چ گلی ب سرمون بگیریم کی قراره درست شه ؟ اصن درست میشه یا نه
میشه عزیز.قبلش ازت میپرسه باشماره میخای آی دی بسازی یا جی میل.چون توی لیست کشورهایی که بهت میده همه کشورهای دنیا از کوچیک تا بزرگ هست بجز خرابشده ی ما،به همین خاطر شما با جیمیل رو انتخاب میکنی وکشور محل سکونتت هم بزن مثلا ایتالیا.ردیف میشه.فقط یه جا ازت شماره تلفن میخواد که ازش رد شو وتوجه نکن.تمام.بهترین تمها وبروزرسانیهای روز رو برات میاره وهمه اپ هاش هم کار میکنه.تا مام.