منوی استارت ویندوز در گذر زمان؛ تاریخچه‌ی تصویری

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۰ دقیقه
استارت ویندوز

منوی استارت یک دوست قدیمی همراه با ویندوزها بوده که در طی این ۲۷ سال توجه افراد زیادی را به خود جلب کرده است. از طرف دیگر افراد زیادی برای انجام کارهای خود به این بخش وابسته شده‌اند و حذف آن از ویندوز می‌تواند این افراد را ناراحت و یا آزارده کند و یا شاید نظر آن‌ها را به صورت کامل در مورد سیستم‌عامل ویندوز تغییر دهد. پس احتمالا تاریخچه‌ی این عضو جدانشدنی ویندوز برای شما نیز جذاب خواهد بود.

تاریخچه‌ی بخش منوی استارت ویندوز از صفر تا صد

تاریخچه‌ی استارت ویندوز

مانند هر کالا و یا سرویس دیگری، بخش منوی استارت ویندوز نیز یک تاریخچه‌ی خاص و جالب دارد. همان‌طور که ویندوز در سال‌های گذشته پیشرفت کرده، منوی استارت نیز از این ماجرا عقب نمانده و موارد جذابی به آن اضافه شده. پس قطعا بررسی تاریخچه‌ی استارت ویندوز نیز خالی از لطف نخواهد بود. اکنون قرار است که با هم از ابتدای ماجرا شروع کنیم و تا ویندوز ۱۱ که در حال حاضر آخرین ویندوز ارائه شده توسط شرکت مایکروسافت است، بخش منوی استارت را زیر ذره‌بین قرار دهیم. پس تاریخچه‌ی کامل آن عبارت است از:

۱) تولد منوی استارت ویندوز

شرکت مایکروسافت منوی Start را در کنار ویندوز ۹۵ معرفی کرد. تا قبل از آن زمان کاربران از طریق Program Manager برنامه‌های مورد نیاز خود را در ویندوز پیدا و استفاده می‌کردند. شما می‌توانید اولین منوی استارت طراحی و ارائه شده توسط شرکت مایکروسافت را در تصویر پایین مشاهده کنید. در آن زمان منوی استارت تمامی نیازهای افراد را در ویندوز برآورده می‌کرد و به نوعی یک دستیار و راهنما برای افراد محسوب می‌شد.

منوی استارت معرفی شده در ویندوز ۹۵ بسیار ساده طراحی شده بود و تنها موارد خاصی را پوشش می‌داد که این موارد خاص در همان زمان بسیار کاربردی بودند. گزینه‌ی Shut Down و Find نیز برای کاربران علاوه بر تازگی، جذابیت داشت. دسترسی به بخش تنظیمات نیز کار را بسیار ساده‌تر می‌کرد. البته که گزینه‌هایی مثل Help و Run نیز کمتر مورد توجه بودند.

استارت ویندوز

با رونمایی از منوی استارت افراد ترجیح می‌دادند که به جای صرف زمان و گشتن در Program Manager تمام مسیر را در صفحه‌ی اصلی ویندوز طی کنند و این کار نیز با کمک بخش استارت بسیار راحت بود. منوی استارت ترکیبی از سازماندهی برنامه‌ها و فایل‌ها همراه با نشان دادن بیش‌تر آیکون‌های هر برنامه بود.

در اواسط دهه‌ی ۱۹۹۰ میلادی کامپیوترها هنوز برای همه‌ی افراد یک کالای شناخته شده و کاربردی نبودند و همین تغییر و ارائه‌ی منوی استارت همراه با ویندوز ۹۵ باعث شد که توجه افراد زیادی نسبت به کامپیوترها و استفاده از آن‌ها جلب شود. همین که تمام مسیر مبدا تا مقصد برای پیدا کردن موارد مختلف را فقط به کمک منوی استارت ویندوز انجام می‌دادند، یعنی یک انقلاب بزرگ در کامپیوترهای ویندوزی!

لپ تاپ 15.6 اینچی ایسوس مدل Vivobook R565EA-EJ2940-i3 1115G4 4GB 256SSD

۲) همگام‌سازی منوی استارت ویندوز ۹۸ و ۲۰۰۰ با اینترنت

استارت ویندوز

اولین نسخه از منوی Start در نسخه‌های بعدی سیستم‌عامل ویندوز از جمله ویندوز ۹۸ و ویندوز ۲۰۰۰ تکرار شد. البته که مواردی همچون دسترسی به Administrative Tools و My Documents نیز به آن‌ها اضافه شدند. در عین حال یک گزینه‌ی خارق‌العاده مربوط به آن زمان، امکان افزودن بخش favorites از اینترنت اکسپلورر به منوی استارت بود.

در آن زمان افراد بیش‌تر به سمت استفاده از اینترنت و امکانات موجود در آن می‌رفتند و همین مورد کوچک که به استارت ویندوز اضافه شد، باز هم گامی رو به جلو تلقی شد. اگر بخواهیم صادقانه در رابطه با منوی استارت ویندوز صحبت کنیم، باید بگوییم که گام‌های رو به جلوی ویندوز در این مورد از همان ابتدا مشهود بودند. در عین حال ویندوز همیشه تلاش می‌کرد تا بخش استارت را تا حد امکان با اینترنت دستگاه همگام کند و همین موضوع باعث لذت بردن کاربران از کار با این ویژگی همراه با اتصال به اینترنت بود.

لپ تاپ 15.6 اینچی لنوو مدل IdeaPad 3 15ITL6-i3 12GB 1HDD 256SSD - کاستوم شده

۳) منوی استارت ویندوز، یک توسعه‌ی سریع را در ویندوز XP تجربه می‌کند

کاربران ویندوز XP قطعا به یاد دارند که این ویندوز با تغییرات بزرگی همراه بود که منوی استارت نیز از این تغییر بزرگ عقب نماند. همان‌طور که در تصویر پایین نیز مشاهده می‌کنید، منوی استارت دیگر یک ستون ندارد و حالا از دو ستون تشکیل شده است. بنابراین منوی استارت از این پس قرار است که امکانات و دسترسی‌های بیش‌تری را در اختیار کاربران ویندوز XP قرار دهد.

از دیگر مواردی که توجه افراد زیادی را به خود جلب کرد، وجود دو گزینه‌ی Turn Off Computer و Log Off به صورت جداگانه بود. این منوی استارت در کنار سادگی، اکثر موارد مورد نیاز کاربران ویندوز XP را برای آن‌ها فراهم می‌کرد. در نهایت شما به مواردی همچون My Computer و Control Panel نیز از طریق منوی استارت دسترسی داشتید.

احتمالا می‌دانید که ویندوز ۷ بعد از ویندوز XP عرضه شد. بخش منوی استارت ویندوز ۷ را اکثر ما به یاد داریم. اولین تفاوت آن با نسخه‌های قبلی خود، زیباتر شدن گزینه‌های مرتبط با Shut Down بود. نوار جستجو نیز جای مختص به خود را در این منو دارد و نسبت به آیکون قبلی خود بسیار زیباتر و البته کاربردی‌تر شده است تا کاربران را به استفاده از این بخش ترغیب کند.

نکته و ترفند کامپیوتری

در عین حال ایده‌ی پین کردن فایل و یا برنامه‌ها در منوی استارت در همین مرحله آغاز شد که پس از آن در بخش‌های دیگر ویندوز نیز مورد استفاده قرار گرفت. به عنوان مثال در تصویر بالا اپلیکیشن پاورپورنیت ۲۰۱۰ در این لیست قرار گرفته و دیگر نیاز نیست که کاربر برای هر بار استفاده، به دنبال آن بگردد. هدف این تغییرات فقط و فقط راحت‌تر و البته جذاب‌تر کردن استفاده از رایانه‌ها بود.

لپ تاپ 16 اینچی ایسوس مدل Vivobook 16 R1605ZA-MB119-i7 1255U 8GB 512SSD

۴) یک گام به عقب برای منوی استارت ویندوز

مثل هر استارتاپ یا کالای دیگری، منوی استارت ویندوز نیز همیشه در حال پیشرفت نبود و گاهی گام‌هایی رو به عقب بر می‌داشت. برخلاف تصور کارکنان مایکروسافت، ویندوز ۸ نیز جزو مواردی بود که با استقابل زیاد کاربران مواجه نشد و منوی استارت نیز با وجود تغییرات بسیار زیاد و حتی شاید جذاب، اصلا مورد توجه قرار نگرفت.

در ویندوز ۸ منوی استارت دیگر مثل گذشته فقط یک بخش کوچک از صفحه نمایش را اشغال نمی‌کرد و زمانی که روی آن کلیک می‌کردید، کل صفحه نمایش را به صورت کامل اشغال می‌کرد. از طرفی آیکون مربوط به هر برنامه آن‌قدر بزرگ شده بود که به جای کمک به افراد، آن‌ها را بیش‌تر سردرگم می‌کرد. همچنین تعداد بسیار زیاد موارد موجود در صفحه‌ی منوی استارت نیز واقعا آزاردهنده بود.

استارت ویندوز

از دیگر مواردی که کاربران نسبت به آن ناراضی بودند، حذف شدن گزینه‌های همیشگی منوی استارت بود. تصور کنید که همیشه با یک صفحه‌ی شلوغ همراه با آیکون‌هایی بزرگ روبرو هستید که گزینه‌های مورد نیاز شما نیز از آن حذف شده است. قطعا شما نیز مانند گذشته نمی‌توانید از کار کردن با این بخش لذت ببرید. به همین دلیل بود که منوی استارت در ویندوز ۸ نه تنها پیشرفت نکرد و کاربران بیش‌تری را جذب خود نکرد، بلکه چندین قدم به عقب برگشت و بسیاری از طرفداران خود را نیز از دست داد.

لپ تاپ 12.4 اینچی مایکروسافت مدل Surface Laptop Go-i5 1035G1 16GB 256SSD

۵) مایکروسافت منوی استارت را اصلاح می‌کند

Windows Start Menu

بسیاری از کاربران ویندوز ۸ که از تغییرات ایجاد شده ناراضی بودند، تصمیم گرفتند به سراغ موارد جایگزین برای منوی استارت ویندوز بروند. در عین حال مایکروسافت تلاش کرد تا در آپدیت ۸.۱ ویندوز، تغییرات مهمی را در منوی استارت ایجاد کند و به نوعی کاربران خود را راضی نگه دارد که متاسفانه به اندازه‌ی کافی در این مورد موفق نبود.

حال شما کاربرانی را تصور کنید که نسبت به یک سرویس یا ویژگی اعتراضی دارند و حساسیت آن‌ها چند برابر بیش‌تر از گذشته شده و همچنین در عصری به نام عصر تکنولوژی هستند که همه چیز در حال پیشرفت است و نباید از این غافله جا بمانند. پس مایکروسافت برای ایجاد یک تغییر اساسی‌تر کمی برای خود زمان خرید و تصمیم گرفت که از نسخه‌ی جدید منوی استارت ویندوز در ویندوز ۱۰ رونمایی کند و دوباره کاربران خود را به این بخش علاقه‌مند کند.

لپ تاپ 15.6 اینچی اچ‌پی مدل 255 G8 R5-C

همان‌طور که در تصویر زیر نیز مشاهده می‌کنید، منوی استارت در ویندوز ۱۰ ترکیبی از منوی استارت در ویندوز‌های ۷ و ۸ است. در کنار حفظ سادگی، همه چیز را در دسترس کاربر قرار می‌داد و زیبایی خاص خود را نیز داشت. اندازه‌ی آیکون برنامه‌ها نیز کاملا منطقی به نظر می‌رسید.

مثل همیشه گزینه‌های مربوط به خاموش شدن رایانه تغییر زیادی کردند و این بار در گوشه‌ی سمت چپ پایین و تنها با یک علامت نشان داده شدند. مایکروسافت اصول تکراری خود برای نشان دادن تعداد محدودی از برنامه‌ها و فایل‌ها را در منوی استارت شکست و این بار همه چیز را در قالب یک فهرست طولانی در اختیار کاربران خود قرار داد.

تاریخچه‌ی استارت ویندوز

اگر دقت کرده باشید، متوجه می‌شوید که در منوی استارت ویندوز ۱۰ خبری از کادر مختص به جستجو نیست و این گزینه به صورت یک بخش جداگانه در صفحه‌ی اصلی ویندوز و در کنار دکمه‌ی استارت قرار گرفته است. مایکروسافت برای معرفی بهتر این بخش به کاربران خود و همچنین استفاده‌ی راحت‌تر از آن، نوشته‌ای را تحت عنوان Type here to search روی این کادر قرار داد. همه‌ی این موارد باعث شدند که منوی استارت در ویندوز ۱۰ دوباره طرفداران را به سمت خود بکشاند و مایکروسافت نیز از تغییرات ایجاد شده در این بخش خرسند باشد.

لپ تاپ 15.6 اینچی لنوو مدل Ideapad 1-Celeron N4020-4GB DDR4-256SSD-TN

۶) مایکروسافت منوی Start را مختص به ویندوز ۱۱ دوباره طراحی کرد

اکنون که در حال مطالعه‌ی این مطلب هستید، آخرین ویندوز ارائه شده توسط شرکت مایکروسافت ویندوز ۱۱ است. مایکروسافت تلاش کرد تا در سال ۲۰۲۱ عناصر مهمی از منوی استارت ویندوز را تغییر دهد و دوباره آن‌ها را طراحی کند. این بار نیز منوی استارت همانند ویندوز ۸ نسبت به باقی موارد بسیار خاص‌تر و البته متفاوت‌تر ارائه شد.

برای آشنایی بیش‌تر با منوی استارت در ویندوز ۱۱ می‌توانید تصویر پایین را مشاهده نمایید. همان‌طور که می‌بینید، منوی استارت نسبت به ویندوز ۱۰ کوچک‌تر شده ولی امکانات موجود در آن اصلا کم نشده. در بخش بالایی این منو شما می‌توانید تمامی موارد پین شده را مشاهده کنید و در صورت نیاز آن‌ها را ویرایش و یا حتی حذف کنید.

استارت ویندوز

بخش Recommended نیز گزینه‌ای جدیدی است که به منوی Start ویندوز ۱۱ اضافه شده است. این بخش فایل‌ها و برنامه‌های نصب‌ شده‌ای که اخیراا به آن‌ها دسترسی داشته‌اید را به شما نمایش می‌دهد. اگر بخواهیم آن را به منوی استارت ویندوز ۱۰ تشبیه کنیم، باید آن را همانند فهرسی از آخرین فایل‌ها و اپلیکیشن‌های باز شده توسط شما تشبیه کنیم. برخلاف ویندوز ۸ این منوی استارت مورد توجه کاربران ویندوز قرار گرفته و بسیاری از افراد نیز به آن علاقه دارند.

منوی استارت ویندوز همراه با فراز و نشیب‌های زیاد

منوی بخش Start

هدف ما در این مطلب جامع و کامل بررسی صفر تا صدی تاریخچه‌ی بخش منوی استارت ویندوز بود. پس این مطلب را با ویندوز ۹۵ آغاز کردیم و همه چیز را زیر ذره‌بین قرار دادیم تا به ویندوز ۱۱ برسیم. در این راستا همه چیز را به صورت شفاف و صادقانه بررسی کردیم و نقاط ضعف و قوت مایکروسافت را در این مسیر متوجه شدیم. قطعا نظر افراد در رابطه با بهترین منوی استارت ویندوز که تاکنون ارائه شده متفاوت خواهد بود ولی از نظر شما کدام ویندوز بهترین منوی استارت را داشت؟ شما می‌توانید نظرات و پیشنهادات خود را با ما و دیگر کاربران دیجی‌کالا مگ در میان بگذارید.

منبع: MakeUseOf

سوالات متداول
بخش منوی استارت ویندوز همزمان با کدام ویندوز معرفی شد؟
شرکت مایکروسافت منوی Start را در کنار ویندوز ۹۵ معرفی کرد. تا قبل از آن زمان کاربران از طریق Program Manager برنامه‌های مورد نیاز خود را در ویندوز پیدا و استفاده می‌کردند.
در کدام ویندوز منوی استارت اصلا مورد توجه کاربران قرار نگرفت؟
در ویندوز ۸ با توجه به تغییرات بزرگ و خاص موجود در منوی استارت، کاربران اصلا از آن استقبال نکردند و مایکروسافت تصمیم گرفت که یک تغییر اساسی در منوی استارت در ویندوز ۱۰ ایجاد کند.
چرا منوی استارت ویندوز تا این حد برای کاربران اهمیت دارد؟
علت اهمیت منوی استارت ویندوز این است که بسیاری از کارها را برای کاربران ساده‌تر و حتی کوتاه‌تر می‌کند و افراد مختلف به نوعی از کار کردن با آن لذت می‌برند.


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما