در لایه‌های زیرین نقاشی «نگهبان شب» رامبراند چه چیزی مخفی شده است؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱ دقیقه
نگهبانان شب

نقاشی مشهور «نگهبانان شب» یا «گشت شبانه» یکی از خیره‌کننده‌ترین آثار رامبراند به شمار می‌رود. رامبراند هارمنزون فان راین از نقاشان دوران طلایی مکتب هلند بود که بیشتر او را برای تکنیک منحصربه‌فردش در سایه روشن‌ می‌شناسند.

موزه‌ی ریکس (Rijksmuseum) آمستردام حدود سه سال با استفاده از فناوری‌های نوین، مطالعه و برسی‌های دقیقی را روی نقاشی «نگهبانان شب» آغاز کرد و به طرز عجیبی مشخص شد که یک طرح مخفی دیگر در لایه‌های زیرین این اثر وجود دارد که تاکنون هزگز دیده نشده است.

در طرح اصلی گچی این نقاشی، ۳۴ کاراکتر و همچنین تعدادی نیزه، پرچم و عصا که به سمت آسمان نشانه رفته بودند نیز وجود دارد. در حقیقت «نگهبانان شب» قبل از اینکه بالاخره در سال ۱۶۴۲ به اثر نهایی بدل شود، تغییرات اساسی و مهمی را طی کرد که با کمک گچ بالای طرح و البته فناوری‌های مدرن، لایه‌های زیر به شکل اشعه ایکس نمایان شد. از طرفی لایه‌های رنگ و موادی که رامبراند به کار برده است با جزئیات بیشتری مورد برسی قرار گرفت. رنگ کوارتز قهوه‌ای و رنگ بژ کشف شده نشان می‌دهد که هیچ نقاشی دیگری از این نقاش با چنین رنگی خلق نشده است.

یکی از محققین به نام پیتر رولوفز (Pieter. Roelofs) بیان کرد: «ما خطوط و منحنی‌های مستقیم را می‌بینیم و او با استفاده از منحنی‌ها یک طرح اولیه‌ای برای معماری در پس‌زمینه ایجاد کرد که شاید بپرسید چرا این امر آنقدر مهم تلقی می‌شود؟ درواقع مشخص شدن این طرح، تصوری را در ما ایجاد می‌کند که می‌توانیم به واسطه نگاه رامبراند در حالی که روی «نگهبان شب» کار می‌کرده نیز اثر را ببینیم».

او در ادامه گفت: «اکنون که زیر سطح اثر آشکار شده، بنابراین شواهدی داریم که برای اولین بار، بینش و درکی واقعی از فرآیند خلق رامبراند را به ما می‌دهد. ضمنا فهمیدن اینکه چگونه او به دنبال یک ترکیب مناسبی بوده است، بسیار جذاب به نظر می‌رسد و مهم‌تر از همه، ما منشاء «نگهبانان شب» را کشف کرده‌ایم.»

علاوه بر تمام این تفاسیر، چنین سوالی هم ایجاد می‌شود که به چه دلیل رامبراند، طی خلق «گشت شبانه» نظر خود را تغییر داده است. بدین ترتیب زندگی‌نامه‌نویسان، سرسختانه به دنبال واکاوی و جستجو سرنخ‌های کلیدی‌ای هستند. همچنین برسی و تحقیقات بیشتری در این‌باره صورت خواهد گرفت تا پژوهشگران به اطلاعات دیگری در زیر سطح طلایی رامبراند برسند.

منبع: Faroutmagazine



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X