امیر جدیدی در گفت‌وگو با ورایتی: هر کس باید قهرمان خودش باشد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه
امیر جدیدی

امیر جدیدی، بازیگر نقش رحیم در «قهرمان»، آخرین ساخته‌ی اصغر فرهادی در گفت‌وگویی با نشریه‌ی ورایتی از شکل‌گیری شخصیت رحیم و پیام این فیلم گفته است. در مقدمه‌ی این گفت‌وگو چنین آمده است.

امیر جدید، بازیگر ایرانی، ستاره‌ی فیلم «قهرمان» اصغر فرهادی که در فهرست نامزدهای نیمه‌نهایی اسکار قرار گرفته است، با سینما غریبه نیست. او پیش از این در فیلم‌های ایرانی زیادی حضور داشته است و در عین حال، تنیس را هم به طور حرفه‌ای دنبال می‌کند.

جدیدی روی شخصیت رحیم، که در «قهرمان» نقش‌اش را بازی کرده، با کارگردان به طور تنگاتنگ کار کرده است. در فیلم، رحیم که به خاطر یک بدهی به زندان افتاده، به مرخصی می‌آید و کیفی پر از سکه‌ی طلا را [به صاحبش] برمی‌گرداند. اما همین کار او منجر به اتفاقاتی می‌شود که آشوب به پا می‌کند. «قهرمان» ممکن است سومین اسکار فرهادی را برایش به ارمغان بیاورد و جدیدی قصد دارد برای حمایت از فیلم به امریکا برود. در ادامه متن گفت‌وگوی واریتی با این بازیگر را می‌خوانید.

-چطور از وجود این نقش باخبر شدید؟

از دفتر آقای فرهادی با من تماس گفتند و خواستند جلسه‌ای با هم بگذاریم. آن زمان که تماس گرفتند من سر فیلم دیگری بودم و به خاطر فیزیک آن شخصیتی که توی آن فیلم بازی می‌کردم، ورزش زیاد کرده بودم و بدنم ورزیده بود. برای همین وقتی هم را دیدیم اولین چیزی که آقای فرهادی گفت این بود: «تو برای اینکه بتونی رحیم رو بازی کنی باید همه چیزت رو عوض کنی، وزن کم کنی، کوچک‌تر بشی، صدات عوض بشه، راه رفتنت عوض شه، استایلت رو عوض کنی، زبان بدنت رو…» و این اولین دیدار من با آقای فرهادی بود.

-قدم بعدی چه بود؟

فیلمنامه را که خواندم، من و آقای فرهادی بلافاصله شروع کردیم به کار کردن روی شخصیت و در حین تمرین، این شخصیت را خلق کردیم. حرف زدنش، راه رفتنش، مدل نگاه کردنش به آدم‌ها، عصبانی شدنش، گریه کردنش و چیزهای دیگر. من روی شخصیت کار می‌کردم و بعد برای آقای فرهادی اتود می‌زدم و ایشان من را راهنمایی می‌کردند. ما رحیم را این‌طوری خلق کردیم.

-پس شما با هم تصمیم گرفتید که رحیم به قول فرهادی یک «شخصیت ساده در موقعیتی پیچیده» باشد؟

ما هر دو روی این توافق نظر داشتیم که رحیم را مثل یک درونگرای ساده بازی کردن خیلی سخت‌تر خواهد بود تا برونگرا. از آنجا که رحیم شخصیت ساده‌ای است، باید یک سری مؤلفه‌های کلیدی به شخصیتش اضافه می‌کردیم تا بتوانیم توجه مخاطب را جلب کنیم. ارتباط چشمی رحیم درگیرکننده‌ترین بخش نقش اوست، بنابراین مخاطب می‌تواند از طریق چشم‌های او عصبانیت و احساساتش را، پشت ظاهری که برای جهان بیرون از خودش ساخته، احساس کند.

-ظاهراً در موقعیت‌های پرتلاطم منفعل است.

من رحیم را شخصیتی به اصطلاح «منفعل» نمی‌بینم. به نظرم او فقط چالش‌هایی را که زندگی بر سرش می‌ریزد می‌پذیرد، اما بعدش واقعاً تلاش می‌کند راه‌حلی برای موقعیت‌های بغرنجی که با آنها روبه‌رو می‌شود پیدا کند. اما همیشه درش موفق نیست.

-شما ذات رحیم و تصمیماتی را که می‌گیرد، چطور توصیف می‌کنید؟

در کل من رحیم را آدم باوجدانی می‌بینم. او واقعاً سعی می‌کند وجدانش را پاک نگه دارد و با اینکه در فیلم بعضی جاها می‌بینیم که دچار مشکل می‌شود اما واقعاً همچنان نمی‌خواهد برای قصر در رفتن از آن دروغ بگوید، حتی زمانی که واقعاً هر حقی دارد این کار را بکند.

-فرهادی می‌گوید «قهرمان» درباره‌ی این است که رسانه چطور گاهی می‌تواند از آدم‌های عادی قهرمان بسازد و بعد از این اشخاص به یکباره قهرمان‌شده توقعات زیادی داشته باشد. شما موافقید؟

بله، من قطعاً با صحبت‌های آقای فرهادی موافقم. به نوعی این جزوی از کار رسانه است که قصه‌هایی «بسازد» یا در این مورد «قهرمان‌هایی». این فیلم نشان می‌‌دهد که یک جامعه چطور به یک قهرمان نیاز دارد و مردم چطور دوست دارند از یکی قهرمان بسازند و بعد از روی حسادت او را از بین ببرند. اما به نظر من یک جامعه برای بقا فقط به یک «قهرمان» نیاز ندارد. هر کس باید قهرمان خودش باشد. به نوعی همه‌ی ما باید قهرمان خودمان باشیم و به هم کمک کنیم که قهرمان بشویم.

منبع: variety



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

یک دیدگاه
  1. احمد

    سینمای فرهادی رو خیلی رو دوس دارم ولی نحوه روایت، پرداخت عناصر داستانی و شکل گیری اتفاقات برای بیان موضوع فیلم رو خیر.ولی بازی آقای جدیدی بسیار درخشان بود تو این فیلم.
    بنظر شخصی خودم بهترین فیلم آقای فرهادی جدایی هست.

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X