۹ سبزی و ادویه‌ی خوشمزه که برای کاهش فشار خون معجزه می‌کنند

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۸ دقیقه
سبزی و ادویه برای کاهش فشار خون

فشار خون بالا که به آن هایپرتنشن هم گفته می‌شود، این روزها افراد زیادی را گرفتار کرده است. فشار خون بالا رایج‌ترین عامل خطر قابل‌پیشگیری بیماری قلبی به شمار می‌رود. در این مقاله از دیجی‌کالا مگ تصمیم داریم شما را با ۹ سبزی و ادویه‌ی‌ عالی آشنا کنیم که به کاهش فشار خون بالا کمک می‌کنند. تا پایان مقاله در کنار ما بمانید.

گیاهان و ادویه‌های مفید برای مدیریت فشار خون بالا

می‌توانید فشار خون بالا را با دارو مدیریت کنید. علاوه بر این تغییر در سبک زندگی و رژیم غذایی می‌تواند فشار خون را کاهش دهد و احتمال ابتلا به بیماری قلبی را کم کند.

مطالعات به این نتیجه رسیده‌اند که بعضی از گیاهان و ادویه‌ها ممکن است در کاهش سطح فشار خون مفید باشند. افراد مبتلا به فشار خون بالا می‌توانند گیاهان و ادویه‌های زیر را در رژیم غذایی خود جای دهند.

۱. ریحان

مسدودکننده‌های کانال کلسیم از حرکت کلسیم داخل قلب و سلول‌های عروق پیشگیری کرده و از این طریق رگ‌های خونی را ریلکس می‌کنند.

ریحان یک سبزی خوش‌طعم است که انواع مختلفی دارد. این سبزی ترکیبات قوی دارد و به همین دلیل دارای خواص درمانی است. ریحان شیرین مقدار زیادی اوژنول دارد. تحقیقات بین این آنتی‌اکسیدان گیاهی و فواید زیادی برای سلامتی بدن از جمله کاهش فشار خون ارتباط برقرار کرده‌اند. مطالعات به این نتیجه رسیده‌اند که اوژنول ممکن است از طریق عمل کردن به‌عنوان مسدودکننده‌ی طبیعی کانال کلسیم به کاهش فشار خون کمک کند.

مطالعات حیوانی نشان داده‌اند که عصاره‌ی ریحان شیرین به ریلکس کردن رگ‌های خونی و رقیق کردن خون کمک می‌کند که این موضوع در کاهش فشار خون اثرگذار است. با این وجود دانشمندان باید تحقیقات بیشتری درباره‌ی اثرات ریحان روی کاهش فشار خون در انسان‌ها انجام دهند.

۲. جعفری

جعفری هم یک سبزی مفید دیگر در کاهش فشار خون به شمار می‌رود. این سبزی ارزش غذایی شگفت‌انگیزی دارد. جعفری حاوی ترکیبات مغذی مختلف از جمله ویتامین C و کاروتنوئیدهای غذایی است که ممکن است فشار خون را کاهش دهند.

چندین مطالعه به این نتیجه رسیده‌اند که آنتی‌اکسیدان‌های کاروتنوئیدی در کاهش فشار خون و سطح کلسترول بد یا همان LDL اثربخش هستند. سطح بالای کلسترول بد عامل خطر بیماری قلبی به شمار می‌رود.

مطالعات انجام شده روی حیوانات نشان داده‌اند که جعفری با عمل کردن به‌عنوان مسدودکننده‌ی کانال کلسیم، فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را کاهش داد.

مسدودکننده‌ها‌ی کانال کلسیم نوعی دارو هستند که به ریلکس کردن و اتساع رگ‌های خونی کمک می‌‌کنند. با این حال مطالعات انسانی کمی درباره‌ی ارتباط بین جعفری و فشار خون انجام شده است و به مطالعات بیشتری در این زمینه نیاز است.

۳. تخم کرفس

تخم کرفس سرشار از مواد مغذی مختلف مانند آهن، منیزیم، منگنز، کلسیم و فیبر است. بعضی از تحقیقات عنوان می‌کنند که تخم کرفس ممکن است در کاهش فشار خون اثرگذار باشد. محققان در یک مطالعه‌ی حیوانی روی موش‌های صحرایی به بررسی اثرات عصاره‌ی تخم کرفس روی فشار خون پرداختند.

محققان به این نتیجه رسیدند که عصاره‌ی تخم کرفس سطح فشار خون را در موش‌های مبتلا به فشار خون بالا کاهش داد، اما منجر به تغییری در سطح فشار خون موش‌های سالم نشد. تحقیقات نشان می‌دهند که ترکیبات موجود در عصاره‌ی تخم کرفس ممکن است به‌عنوان مسدودکننده‌ی کانال کلسیم عمل کرده و از این طریق به کاهش فشار خون کمک کنند.

تخم کرفس منبع خوبی از فیبر غذایی به شمار می‌رود که با کم کردن سطح فشار خون در ارتباط است. توجه کنید که مطالعات کمی درباره‌ی رابطه‌ی بین تخم کرفس و فشار خون وجود دارد. محققان باید تحقیقات انسانی بیشتری در این زمینه انجام دهند.

۴. باکوپا منیری

باکوپا منیری

باکوپا منیری گیاهی است که در آسیای جنوبی رشد می‌کند. از این گیاه برای درمان بیماری‌های مختلف از جمله اضطراب، مشکلات حافظه و فشار خون بالا استفاده می‌شود. در مطالعات انجام شده روی حیوانات نشان داده شد که گیاه باکوپا منیری از طریق تحریک رگ‌های خونی برای آزاد کردن نیتریک اکسید به کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک کمک کرد.

یک مطالعه‌ی ۱۲ هفته‌ای روی ۵۴ فرد سالم به بررسی اثرات گیاه باکوپا منیری روی حافظه، اضطراب، افسردگی و فشار خون پرداخت. این گیاه علاوه بر کاهش فشار خون، روی سلامت ذهنی هم اثرات مثبتی داشت.

اگرچه نتایج مطالعات حیوانی امیدوارکننده هستند، اما نتایج تحقیقات انسانی درباره‌ی تأثیر باکوپا منیری روی فشار خون هنوز نامشخص است. محققان باید مطالعات بیشتری در این زمینه انجام دهند. می‌توانید گیاه باکوپا منیری را در شکل پودر یا کپسول مصرف کنید.

۵. سیر

سیر غنی از بسیاری از ترکیبات مهم است که ممکن است برای قلب فوایدی داشته باشند. سیر به‌طور مشخص حاوی سولفور است که شاید به افزایش جریان خون و ریلکس کردن رگ‌های خونی کمک کند. این موضوع ممکن است در کاهش فشار خون تأثیرگذار باشد.

یک بررسی روی ۱۲ مطالعه که در مجموع روی بیش از ۵۵۰ بیمار مبتلا به فشار خون بالا انجام شد به این نتیجه رسید که مصرف سیر کاهش فشار خون سیتولیک و دیاستولیک را به همراه داشت. یک مطالعه‌ی ۲۴ هفته‌ای روی ۳۰ نفر به این نتیجه رسید که مصرف ۶۰۰ تا ۱۵۰۰ میلی‌گرم از عصاره‌ی سیر به اندازه‌ی داروی آتنوول در کاهش فشار خون مفید بود.

۶. آویشن

آویشن یک گیاه مفید و سرشار از ترکیبات سالم است. رزمارینیک اسید یکی از این ترکیبات به شمار می‌رود. تحقیقات نشان داده‌اند که این ترکیب با خواص زیادی برای سلامتی بدن در ارتباط است. از جمله فواید رزمارینیک اسید می‌توانیم کاهش التهاب و سطح قند خون، همچنین افزایش جریان خون را نام ببریم.

این ترکیب ممکن است به کاهش فشار خون هم کمک کند. مطالعات انسانی نشان داده‌اند که مصرف رزمارینیک اسید از طریق جلوگیری از فعالیت آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE) در کاهش چشمگیر فشار خون سیستولیک مفید است. آنزیم مبدل آنژیوتانسین مولکولی است که رگ‌های خونی را باریک می‌کند و فشار خون را بالا می‌برد. بنابراین جلوگیری از فعالیت آن ممکن است در پایین آوردن فشار خون اثرگذار باشد.

سایر مطالعات انجام شده روی حیوانات به این نتیجه رسیده‌اند که عصاره‌‌ی آویشن عوامل خطر بیماری قلبی از جمله کلسترول کلی، کلسترول بد (LDL)، تر‌ی‌گلیسیرید و فشار خون را کاهش می‌دهد. با این وجود در نظر داشته باشید که مطالعات انسانی کمی دربار‌ه‌ی رابطه‌‌ی بین آویشن و فشار خون انجام شده است و لازم است محققان در این زمینه بیشتر تحقیق کنند.

۷. دارچین

دارچین برای کاهش فشار خون

دارچین یک ادویه‌ی خوش‌عطر است. قرن‌هاست که از این ادویه برای درمان مشکلات قلبی و فشار خون بالا استفاده می‌شود. مشخص نیست که دارچین چطور فشار خون را کاهش می‌دهد، اما مطالعات انجام شده در زمینه خواص دارچین روی حیوانات نشان می‌دهند که این ادویه می‌تواند به اتساع رگ‌های خونی کمک کند.

یک بررسی روی ۹ مطالعه که در مجموع روی ۶۴۱ نفر انجام شد به این نتیجه رسید که مصرف دارچین فشار خون سیستولیک و دیاستولیک شرکت‌کنندگان را به ترتیب ۶٫۲ و ۳٫۹ میلی‌متر جیوه کاهش داد. این تأثیر زمانی که شرکت‌کنندگان بیش از ۱۲ هفته‌‌ی متوالی دارچین مصرف کردند، قوی‌تر شد.

علاوه بر این یک بررسی روی ۳ مطالعه که در مجموع روی ۱۳۹ فرد مبتلا به دیابت نوع ۲ انجام شد، به بررسی اثرات مصرف دارچین پرداخت. در این مطالعه نشان داده شد کسانی که بیش از ۱۲ هفته هر روز ۵۰۰ تا ۲۴۰۰ میلی‌گرم دارچین مصرف کردند، به‌طور میانگین کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را تجربه کردند. دارچین را می‌توانید به‌راحتی در رژیم غذایی خود جای دهید. همچنین می‌توانید از مکمل دارچین استفاده کنید.

۸. زنجبیل

زنجبیل گیاهی با خواص درمانی فراوان است. قرن‌هاست که مردم از زنجبیل برای بهبود جریان خون، سطح کلسترول و فشار خون استفاده می‌کنند که همگی روی سلامت قلب اثرگذار هستند. مطالعات انجام شده روی انسان‌ها و حیوانات به این نتیجه رسیده‌اند که مصرف زنجبیل به چند روش منجر به کاهش فشار خون می‌شود.

این گیاه به‌عنوان مسدودکننده‌ی طبیعی کانال کلسیم و بازدارنده‌ی طبیعی آنزیم آنژیوتانسین عمل می‌کند. مسدودکننده‌های کانال کلسیم و بازدارنده‌های طبیعی آنزیم آنژیوتانسین دو نوع دارو برای کاهش فشار خون بالا هستند.

یک مطالعه روی بیش از ۴ هزار نفر به این نتیجه رسید کسانی که بیشترین میزان زنجبیل (۲ تا ۴ گرم در روز) را مصرف کردند، کمتر در معرض خطر ابتلا به فشار خون بالا قرار گرفتند. زنجبیل یک ادویه‌ی خوشمزه است که می‌توانید از آن در تهیه‌ی غذاهای مختلف استفاده کنید‌. همچنین می‌توانید برای بهره بردن از خواص زنجبیل، مکمل این گیاه را مصرف کنید.

۹. هل

هل یک ادویه‌ی لذیذ با مزه‌ای کمی شیرین است که آنتی‌اکسیدان‌های مختلفی دارد و ممکن است به کاهش فشار خون کمک کند. یک مطالعه‌ی ۱۲ هفته‌ای روی ۲۰ نفر که به‌تازگی متوجه شده ‌بودند دچار فشار خون بالا هستند به این نتیجه رسید که مصرف ۳ گرم پودر هل در روز به‌طرز چشمگیری فشار خون را کاهش داد و آن را به محدوده‌ی طبیعی نزدیک کرد.

مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی عنوان می‌کنند که هل ممکن است با عمل کردن به‌عنوان ادرارآور و مسدودکننده‌ی طبیعی کانال کلسیم به پایین آوردن فشار خون کمک کند. ترکیب ادرارآور ترکیبی است که به خارج کردن تجمع آب در بدن از طریق ادرار کمک می‌کند. اگرچه این یافته‌ها امیدوارکننده هستند، اما تحقیقات انجام شده در این زمینه هنوز جدید هستند.

بنابراین محققان باید در زمینه‌ی ذکر شده تحقیقات انسانی بیشتری انجام دهند. افراد از هل در آشپزی و کیک‌پزی استفاده می‌کنند. همچنین می‌توانید تحت نظر پزشک مکمل یا عصاره‌ی هل را مصرف کنید.

سخن پایانی

فشار خون یکی از رایج‌ترین عوامل خطر قابل‌پیشگیری بیماری قلبی محسوب می‌شود. این عارضه افراد زیادی را در جهان درگیر کرده است. بهترین روش برای مدیریت فشار خون بالا، استفاده از داروهای مناسب، دنبال کردن رژیم غذایی سالم و مغذی و مرتب ورزش کردن است. علاوه بر این می‌توانید برای کاهش فشار خون خود بعضی از سبزی‌ها و ادویه‌ها را در رژیم غذاییتان جای دهید. از جمله‌ی این سبزی‌ها و ادویه‌ها می‌توانیم به نعناع، جعفری، تخم کرفس، باکوپا منیری، سیر، آویشن، دارچین، زنجبیل و هل اشاره کنیم.

در نظر داشته باشید که بسیاری از سبزی‌ها و ادویه‌ها ممکن است با داروهای رقیق‌کننده‌ی خون تداخل پیدا کنند. علاوه بر این درباره‌ی بی‌خطر بودن بسیاری از عصاره‌ها و مکمل‌های ذکر شده در این مقاله مطالعات زیادی وجود ندارد. بنابراین بهترین کار این است که قبل از مصرف هر نوع سبزی و ادویه برای پایین آوردن فشار خون با پزشک مشورت کنید تا مطمئن شوید خطری سلامتی شما را تهدید نمی‌کند. دقت کنید که هیچ‌وقت نباید بدون مشورت با پزشک مصرف داروهای کاهنده‌ی فشار خون را قطع کنید.

این مطلب فقط جنبه‌ی آموزش و اطلاع‌رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه‌های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه‌ی رفع مسؤولیت دیجی‌کالا مگ را بخوانید.

منبع: health line



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما