رتبهبندی تمامی اقتباسهای ویدیوگیمی پسر جهنمی؛ از بدترین تا بهترین
در سال ۲۰۲۴، یکی از محبوبترین و شناخته شدهترین آثار کمیکی غیر مارول و دیسی یعنی پسر جهنمی ۳۰ ساله شد. پسر جهنمی از شرکت دارک هورس (Dark Horse) سه دهه است که در بازار حضور دارند و در برخی از داستانهای قابل توجهی ظاهر شده است. البته با توجه به محبوبیت نسبتا بالای او، جای تعجب نیست که در موارد متعددی از کمیکها فراتر رفته است. پسر جهنمی از زمان انتشار اولین داستان گستردهی خود در سال ۱۹۹۴ یعنی Seed of Destruction، در زمینههای متعددی از جمله روی تعداد زیادی لباس و پوسترها در کنار اکشنفیگورها ظاهر شده است، او همچنین چهار بار در فیلمهای سینمایی ظاهر شده و ران پرلمن (Ron Perlman) و دیوید هاربر (David Harbour) و جک کسی (Jack Kesy) نقش او را تاکنون بر عهده گرفتهاند.
پسر جهنمی حتی به سراغ انیمیشنها هم رفته است. ناگفته نماند که او همچنین در قلمروی بازیهای ویدیویی نیز حضور یافته است. در حالی که حضور کوتاه او در بازیهای اینجاستیس ۲ (Injustice ۲) و برالهالا (Brawlhalla) سرگرمکننده بود، بازیهای اختصاصی او چندان خوب نیستند. با این حال در اینجا همهی آنها را از بدترین تا بهترین رتبهبندی کردهایم.
۵. Hellboy II: The Golden Army – Tooth Fairy Terror
تهیهکننده: Tuesday Creative / سازنده: Tuesday Creative
سال انتشار: ۲۰۰۸
پلتفرم: iOS
پس از موفقیت فیلم پسر جهنمی در سال ۲۰۰۴، کارگردان آن گیرمو دل تورو (Guillermo del Toro) فیلم پسر جهنمی ۲: ارتش طلایی را در سال ۲۰۰۸ منتشر کرد. در نهایت، این فیلم نتوانست به خوبی فیلم قبلی برسد اما بازیگران، طراحی و داستان فیلم همگی کیفیت خوبی داشتند. با این حال، نمیتوان این گفته را برای بازی موبایلی بدرد نخور آن یعنی بازی Hellboy II: The Golden Army – Tooth Fairy Terror به کار برد. این بازی که در دسامبر ۲۰۰۸ منتشر شد، به صورت رایگان در اپ استور اپل در دسترس بود اما امروزه حتی به سختی میتوان اطلاعاتی در مورد آن کسب کرد. در این بازی همانطور که موجودات وحشتناک فیلم به سمت شما پرواز میکنند، باید روی آنها ضربه بزنید تا به آنها شلیک شود. برای ریلود سلاح، باید صفحه خود را تکان دهید و سپس به دفاع از خود بازگردید. هدف ساده است و باید تا زمانی که میتوانید زنده بمانید و تا جایی که ممکن است امتیاز بالایی کسب کنید. چیزی بیشتر از این در مورد این اثر وجود ندارد و حتی برای سرسختترین طرفداران پسر جهنمی خستهکننده است.
۴. Hellboy: Dogs of the Night / Asylum Seeker
تهیهکننده: Cryo Interactive / سازنده: Cryo Studios
سال انتشار: ۲۰۰۰
پلتفرم: PC, PS1
این بازی ابتدا در سال ۲۰۰۰ برای رایانههای شخصی عرضه شد و بعد از سه سال با عنوان جدید Hellboy: Asylum Seeker به پلیاستیشن ۱ نیز راه یافت. این واقعیت که این اولین بازی ویدیویی با محوریت پسر جهنمی است و به نظر میرسد که تلاش زیادی برای اقتباس دقیق منبع اصلی انجام شده است، آن را شایان ستایش کرده است. در این بازی بازیکنان کنترل پسر جهنمی یعنی همان دیوید گسمن (David Gasman) را در حال تحقیق در مورد ناپدید شدن یکی از همکارانش در دفتر تحقیقات ماوراء الطبیعه کنترل میکنند. او از مشتهای معمولیاش و هفت تیر خود برای نابود کردن دشمنان استفاده میکند و به آرامی در محیطهای مختلف میچرخد تا دلیل اتفاقی که برای دوستش افتاده را بفهمد. در مجموع ریتم این بازی کند است و با کنترلهای تانکی که دارد، در بهترین حالت پوچ و توخالی به نظر میرسد و گرافیک آن حتی برای آن دوره نیز وحشتناک است. هرچند در طراحی و داستان مقداری احترام برای کمیک پسر جهنمی وجود دارد، اما خود بازی یک شکست بزرگ است.
۳. Hellboy: The Stench of Evil
تهیهکننده: Konami / سازنده: G5 Software
سال انتشار: ۲۰۰۸
پلتفرم: Mobile
با بازگشت به قلمروی بازیهای موبایل، به بازی دیگری میرسیم که هدف آن افزایش هیجان برای فیلم Hellboy II: The Golden Army بوده و همچنین به بازی دیگری نیز پیوند میخورد. این بازی پسر جهنمی را وارد دنیای هیجانانگیز آثار اکشن پلتفرمر میکند. البته این بازی یک بدون هیجان است. پسر جهنمی در چند محیط مختلف حرکت کرده و میپرد و به راحتی دشمنان را نابود میکند. اگر به اندازهی کافی افراد مختلف را کتک بزنید تا سیستم خشم را پر کنید، حملات شما آسیب بیشتری وارد میکنند. همچنین میتوانید اشیایی را به سمت دشمنان پرتاب کنید. به طور کلی برای یک بازی موبایل، بازی در زمان خود دارای جلوههای بصری مناسب با محیطهای نسبتا پر جزئیات بود اما آنگونه که باید سرگرمکننده نبود.
۲. Hellboy: The Science of Evil
تهیهکننده: Konami / سازنده: Krome Studios
سال انتشار: ۲۰۰۸
پلتفرم: PS3, PSP, Xbox 360
پس از گذراندن مدتی به دور از صنعت بازی، پسر جهنمی و همراهانش در سال ۲۰۰۸ بازگشت بزرگی داشتند. این بازی دنیای پسر جهنمی دل تورو را همراه، با ران پرلمن (Ron Perlman) به عنوان پسر جهنمی، سلما بلیر (Selma Blair) در نقش لیز شرمن (Liz Sherman) و داگ جونز (Doug Jones) در نقش ابی ساپین (Abe Sapien) که هر سه قابل بازی هستند، بازگرداند. آنها با هم متحد میشوند تا هرمان فون کلمپت (Herman von Klempt) شرور و نیروهایش را شکست دهند. در مقایسه با سه بازی قبلی، این اثر یک گام بزرگ به جلو است اما هنوز هم عالی نیست. طراحی، صداگذاری و داستان بازی نمیتواند تا حدودی کمبود جلوههای بصری و گیمپلی غیرجذاب آن را جبران کند. با کمی توسعهی بیشتر، این اثر میتوانست همان چیزی باشد که طرفداران داستانهای ماجراجویی پسر جهنمی در طی سالها میخواستند اما اینگونه نشد. همچنین گفته شده است که شخصیت لابستر جانسون (Lobster Johnson)، با صداپیشگی بروس کمپبل (Bruce Campbell) افسانهای، برای حضور در یک بستهی الحاقی برنامهریزی شده بود که در نهایت لغو شد.
۱. Hellboy: Web of Wyrd
تهیهکننده: Good Shepherd Entertainment / سازنده: Upstream Arcade
سال انتشار: ۲۰۲۳
پلتفرم: Nintendo Switch, PS4, PS5, PC, Xbox One, Xbox Series X/S
بیش از یک دهه پس از دریافت آخرین بازی اختصاصی خود، پسر جهنمی در سال ۲۰۲۳ از طریق بازی Hellboy: Web of Wyrd بار دیگر به صنعت بازی بازگشت. این اثر نه از مجموعه فیلم قدیمی این شخصیت به عنوان مبنای خود استفاده میکند و نه برای تبلیغ اثر دیگری طراحی شده است. در واقع این بازی فقط یک داستان با عناصر آشنای کمیک پسر جهنمی با زیباییشناسی خاص منبع اقتباس خود است که دارک هورس و مایکل مینگولا (Michael Mignola) به عنوان نویسندهی کمیکهای این شخصیت، مستقیما در ساخت آن نقش دارند. این بازی بدون شک بهترین بازی با محوریت پسر جهنمی تا به امروز است که به سبک و سیاق یک کمیک زنده شده است. لنس ردیک (Lance Reddick) فقید و بزرگ، در نقش پسر جهنمی فوقالعاده است؛ شخصیت که در بعدی به نام Wyrd به دنبال یک مامور گمشده میگردد. این بعد پر از موجودات شیطانی است و با هر دور بازی، چالشها، دشمنان و اسرار جدیدی را برای کشف ارائه میدهد. متاسفانه، سبک مبارزات روگلایک بازی نقصهای زیادی داردو در نتیجه بیشتر گیمپلی بازی کسلکننده و تکراری است. بنابراین گفتنی است که پسر جهنمی با گذشت ۳۰ سال هنوز یک اقتباس عالی در صنعت بازیهای ویدیویی دریافت نکرده است.
منبع: Destructoid